Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
presne aj moja dcera je to uplne kludné vysmiate dieťa,nebanujem a urobila by som to asi aj v 40 po skusenostiach z pôrodnice
Ja som porodila v 42,nasa princeznicka ma 3 roky,nic v zivote ma nenaplnalo viac ako materstvo,je to nieco jedinecne,nikdy nie je neskoro a stoji zato 🙂
🙂
@tslobik amnio mozes normalne odmietnut. moja doktorka mi ako alternativu kamnioodporucia morfologicky ultrazvuk. a potom ma uz do amnio nenutola ... segra amnio natvrdo odmietla. a daju saaj nejake krvne testy zaplatit. ale to je uz take drahe ako kocik 🙂 ja som zaten UTZ platila 50 € a doktor zistoval vsetko, pozeral downov syndrom (da sa to vidiet), kontroloval vnutorne orrany, vrodene chyby, uz ani neviem, co vsetko. pojdem ja nabuduce, o amnio ani nebudem uvazovat.
Ja si myslím,že je to v poriadku ak sa žena cíti byť zdravá po všetkých stránkach.Ale tak treba zvažovať aj to,že vy ako rodičia sa tešíte ale či to dieťa v 20 bude šťastné,že ma rodičov dôchodcov.No ja neviem.Ja osobne by som do toho už nešla.Keďˇvidím mamičky po 35 s prvým dieťaťom príde mi to už divné.Alebo keď už má mamička staršie dieťa ktoré už môže mať vlastné.Silou mocou mať dieťa hmm.Ale tak každého osobné rozhodnutie.
Neviem prečo hneď takýto útok.Ale obhájim si svoj názor.Hovorila som o sebe.Ja mám svoj názor aj keby sa mi dieťa nepodarilo jednoducho to siliť nebudem žiadnym umelým oplodňovaním ani ničím iným.Ja som tým nikoho nechcela uraziť.Jednoducho hovorím za seba ja by som sa silou mocou do toho netlačila.Už len preto,že som empatická k deťom🙂 ako sa asi oni budú cítiť keď budú v puberte a rodičia ich nebudú chápať.
@lucia_9 mna v puberte moja mama nechapala. a to je starsia len o 17 rokov 🙂
ono inac sa na to pozeras v 20ke a inac v 40ke. ja som v36 otehotnela bez problemov, bezumelych zasahov. podla mna kym je zena plodna, deti mat moze a basta 🙂ci ma 17, ci 40.
...akurat ze moje dieta v 20ke nebude mat mamu dochodkynu, ak sa ja do odchodku dostanem pred 70kou, budem rada. chvala hranolovi a jeho politike 🙂
🙂 ako vieš proste mám nejaký blok v sebe momentálne 🙂,že ja osobne by som do toho nešla medzi mojou mamčou je 23 ročný rozdiel chápe ma ale niekedy je vidieť,že niektoré veci sa líšia od jej mládi :D Zbožňujem svoju mamču ale tak bola by som rada ak by ma mala aj skôr 🙂 Mám o 15 rokov mladšieho brata🙂 a vidím ako to tažko zvláda predsa už nemá 20 a myslím si,že je jej aj trošku ľúto,že bratove deti už neuvidí.Neviem len ja mám takýto názor 🙂 možno aj preto,že ma do deti každí tlačí a tým viac sa tomu bránim.A hlavne keďˇvidím ako sa do toho každí tlačí.Nasilu.Ja by som s deťmi chcela obehať svet chápať ich byť ich mladá mamička.Predsa po 40tke už človek toľko nevládze.Ako keď sa nato ženy cítia ja ich len obdivujem.Ale ja to vo svojom prípade necítim,žeby som po 30 mala rodiť 🙂 to nie.Možno druhé.Ale v dnešnej dobe...
18 🙂 nieže by som nemala rada deti.Ale čím viac sa odomňa očakáva,že budem mať deti tým viac ma to odradzuje,že budem mamička v domácnosti na všetko sama.A najviac ma trápi,že po škole tak či tak mi bude ťahať na 30 a tie financie na bábo ešte nebudú.Takže chápem,že ženy rodia dosť neskoro.Nezdá sa mi to fér voči tým ženám.Aj keby chceli skôr nemôžu.
Manželka rodila v rovnakom veku, máme krásnu zdravú dcérku. Smelo do toho 🙂
Mne sa v tom veku narodilo tretie dieta.nelutujem velmi som ho chcela len sa mi zda,ze som viac unavenejsia ako ked som bola mladsia.ale opakujem- nelutujem.mam kamosku staru ako ja a druhe dieta porodila v 38 a teraz v 39 porodi tretie.tak sa rozbehla a tehotenstva ma v poriadku ako 20.asi nad tym netreba rozmyslat,u mna zvitazila tuzba nad rozumom.
@andreinka Ahoj. Ja som rodila v 38-čke ako prvorodička... 🙂
pokial sa zdravotne nato citis tak preco nie
nikdy nie je neskoro ale poradila by som sa s lekarom

Mat este dieta v 38 bolo mojim najlepsim rozhodnutim v zivote🙂 Vsetkym odporucam🙂
Je uzasny, citlivy, pokojny, rozkosny..... Kazdy den za neho 1000x dakujem🙂