Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
uprimne uz je to dost vysoky vek aspon pre mna, ale ako sa vravi 100ludi 100chuti....ak sa na to citis a nie je to prve dieta tak v pohode chod,v dnesnej dobe zeny bezne rodia medzi 30-40 rokov, ale ja osobne by som nesla, som rada ze som mlada mama a na stuzovej svojej dcery nebudem 60-70 dochodkyna a dieta sa nemusi hanbit ze ma na plese babku🙂 moj nazor
zalezi vsetko od zdravotneho stavu 🙂
ja som mala pred par tyzdnami 39r a o dva mesiace budem mat druhe dieta.... VSetko Ok, mozno som trochu unevenejsia, ako ked som bola tehotna v 23rokoch, na druhej strane si to vsetko viacej uvedomujem a teda aj uzivam... Stara sa rozhodne necitim ....
Mam 36 aj par mesiacov a cakam prve. Proste to tak vyslo. Ale stara sa necitim 😂
Aj ked mozno je to trosku tazsie uz pre telo ale zvladam. Neviem mozno je to rovnaka zataz ako keby som mala 18 a prve. Neviem porovnat...
Presne - vek je len číslo. A teda neviem prečo by sa môj syn alebo dcéra mali za mňa hanbiť na stužkovej len preto lebo nebudem mať na ich stužkovej cca 40 rokov ale 50....-scestné.....
Ja sa tiež necítim vôbec stará - som mladá, krásna a v najlepšom veku - druhé som rodila mesiac pred 36-tkou... 😝 Prvé 8 dní pred 30-siatkou...Jediný rozdiel bol v tehotenstve - pri prvom som tie tehu príznaky ako rozširovanie panvy, bolesti kĺbov a podobne pociťovala nejak intenzívnejšie až mesiac pred pôrodom pri druhom už cca v 20.tt a pri druhom som mala aj hematóm na začiatku tehu - ale všetko dobre dopadlo a tu sme všetci zdraví a v pohode a nemenila by som za nič na svete a keby som sa mala znovu rozhodnúť urobím to tak isto. 😉
Ja som mala prve v 20r., v 26.druhe a teraz mam 34 a cakam 3.babo. No a zvladala som to rovnako zle\dobre ako teraz. Fyzicky. Psychicky to teraz zvladam lepsie, mam lepsie zazemie a podporu ako vtedy. Pri prvom teho som mala dokonca vo 8.mesiaci zachvat paniky...neviem ci to bolo vekom, ale bala som sa vtedy vsetkeho viac. Akurat moje kamosky bez deti v mojom veku zacali teraz tehotniet a rodit a citim sa istejsia ako ony. V tom je rozdiel. Ale clovek si vzdy tieto veci nenaplanuje.
Ahoj , ja osobne by som uz v takom veku dieta nechcela. Ja som porodila po 30 ke a veru ako rastie ja sama citim ze jeho tempo nevladzem. Ale to preto ze mam v vrdeli bedrovy klb. Vies ja ked si pomyslim ze dieta bude mat 10 a ja 50.... Podla mna to uz je dve generacie rozdiel. Neviem asi v 50 ke by som bola taka asi ako moja mama ;) . V kazdom jednom skoku vidi zlomenu nohu.... Ved to poznate ake su babky. Asi by som sa mu nevedela tak aktivne venovat ako v mladsom veku, aj ked sa vravi ze vek je cislo, ale nezabudajme na to ze dneska uz mlady clovek ma x y chorob. Ale to je moj nazor.
Ak sa na to citis po fyzickej aj psichyckej stranke tak dotoho. Drzim palce .
Ja som rodila v 32 a 37 a obidve tehotenstva aj porody boli ukazkove, uzivala som si to, dokonca aj na porod mam pekne spomienky. Myslim, ze ma neskorsie materstvo omladilo, nemozem si proste dovolit len tak vypnut a starnut 🙂 Mam kamosky, ktore rodili skor a maju presne rovnake radosti a problemy ako ja, mam pocit, ze to nie je otazka veku. Zdravotne sme na tom tiez podobne. A dufam, ze deti sa za svojich rodicov hanbit nemusia, ci maju 30, 40 alebo 50...
Stužková je len taká ceremónia🙂 nejde len o stužkovú ja osobne na svoju ani nejdem.Mamča ma mala v 23 sestru v 31 a brata v 39 🙂 nemenila by.Ale keby mala sancu tak by uz do toho druhy krat nesla.Už len preto,že nemá vôbec čas pre seba keď som ja mala 12 chcela som aby sme chodili po výletoch hore dole lenže moja sestra ju vyčerpala na toľko,že už nemala dostatok energie po celotýždňovej robote ešte niekam cez víkendy chodiť.Moja babka mamču mala v 18 a mamča bola celkom rada,že bola mladá.40Ročný vekový rozdiel je už na môj vkus veľa.Vidim ako dokážem na problémy reagovať ja a ako mamča.Ja som kľudná nevyčerpaná mladá ale naňu je to už veľa.Je pekné si povedať malé zlaté.Ale mať v 60tke doma 20tnika🙂 myslím,že tam to pochopenie dieťaťa príde až tak v 30tke.Keď sa nedarí tak oukey.Ale vek prináša riziká a čím budú deti staršie tým to bude horšie.Ja som za prvé do 30tky.Naozaj by som nechcela aby moje dieťa malo doma s prepáčením geriatriu.Mladý človek sa nemá očom rozprávať so svojimi 60 ročnými rodičmi iné názori iná doba.Ale tak problém v tom iný nevidím ak sa vy cítite mladé a budete vášmu dieťaťu oporou a budete sa snažiť ich v puberte pochopiť ak už vy samé budete dosť staré🙂 tak je to super.Ale ak nie tak im nevyčítajte,že svami nechcú štrikovať ponožky.Vek je len číslo🙂 ale do určitého obdobia.Či chceme či nie stárneme všetci.
Ja sa tiez stara necitim, ani v najmensom - a to este deti nemam
@familytravel Presne tak - 😉 ....Tiež neviem prečo by sa mali za mňa deti hanbiť len preto koľko mám rokov- treba sa správať tak aby sa za nás nikto hanbiť nemusel..... 😉
@lucia_9 Jasné, že starneme všetci - ale iba tak ako si to pripustíme - ak budem sedieť doma a "štrikovať ponožky" (čo nemienim), tak jasné, že si moje deti možno nebudú mať čo so mnou povedať.....Treba sa tešiť zo života a mne napríklad dodávajú moje deti energiu a robím s nimi všetko ako keby som mala 20.....a vychutnávam si to. 🙂
Ja by som už v takom veku nerodila🙂 asi preto,že sa bojím ako by som potom vyzerala ako by som to zvládala možno budem mať aj ja 35ke🙂 veď človek nikdy nevie:D a hambit sa za rodičov.Ja by som sa nehambila veď sú to moji rodičia.Či maju 20 abo 60 len ja už som ten vek pocítila na sebe🙂 ,že nie vždy to bolo také ideálne.Nezhoda v názoroh iný pohľad na všetko🙂 Ja som aj priateľovy povedala do 25 prve max do 30:D a potom to už nechávam na teba:P
Ahojte,mam 38 rokov a chceme druhé dieťa. Snáď sa nám to splní, len neviem, ako dlho budeme musieť čakať. Prvý syn sa zadaril na prvý krát, ale teraz to asi nebude také jednoduché i keď manžel je o štyri roky mladší. Ako dlho ste sa museli snažiť o babo?
Ahojte Babulky ja budem mat v lete 37 a už dva roky sa nám nedarí,poradte niečo 😉 A moooc gratulujem vám čo sa to podarilo.
@katuliena82 ahoj aj ja som mala prve v 20r druhe v 26r no teraz mám 36 a nedarí sa nám dalšie,sme obaja zdravý čo vam pomohlo?
@butterfly333 ja som mala pred poslednym dietatom (porodene vo veku 37r.) problem so stitnou zlazou, ak si tak este neurobila, daj si ju skontrolovat 🙂
@zitaje a ako sato prejavuje keby mám problem zo štitnou?
mňa mala mama v 39 a som jedináčik...a musím sa priznať, že to nie je med lízať, ani pre ňu ani pre mňa, je tam obrovský generačný rozdiel a mama proste vníma veľa vecí úplne inak, ako keby bola mladšia a vyrastala v inej dobe, otec je už na dôchodku a ja nemám skončenú ani školu....a už je to proste cítiť, keby som mala starých rodičov v ich veku tak to človek vníma inak ako keď sú to vlastní rodičia, najmä keď už to začína aj zdravotne pokrivkávať, nič vážne ale proste je už cítiť že sú starší, s tým človek nič nenarobí....ale samozrejme, každý prípad je iný a držím palce, aby to ostatným mamičkám čo majú deti v takom "vysokom" veku vyšlo a boli šťastné, aj ony aj ich detičky 🙂
@butterfly333 mne sa to nijak zjavne neprejavovalo, teda priberanie, unava, ale tak to je take... ale raz som potratila a neotehotnela som tak lahko, ako predtym, a ked mi robili prve testy v tehotenstve, vysli mi nejake hodnoty, ktore suviseli so stitnou zlazou, uz neviem co to bolo... bola som na endokrinologii, predpisali mi tu klasiku, co davaju na znizenu cinnosti stitnej zlazy, uzivala som najnizsiu davku skoro cele tehotenstvo.
Totiz pri znizenej cinnosti st. zlazy byva problem otehotniet. A v zaciatkoch tehotenstva je tiez nejaka hrozba pre vyvoj plodu.
@zitaje no a to sa da zistit aj z krvi? zajtra zavolam dr nech mi vezme krv stačí ist k obvodnej?
@butterfly333 ano z krvi. Neviem ako teraz, pred tromi rokmi to nebolo bezne tehotenske vysetrenie, ale moj gyndos to daval robit, lebo z jeho skusenosti sa tym da casto zabranit mnohym problemom.
Myslim si, ze urcite sa da aj u obvodnej.
@zitaje tak ja jej zajtra zavolam a spýtam sa jej,lebo už druhý rok sa snažime a nič,aj ked sme v poriadku.
@butterfly333 drzim palce 🙂
@zitaje Dakujema aj za srdiečko velmi potešilo, 😉 😉 😉 😉
strasne zalezi od konkretnej maminy... no mna mala mama neskoro, pred 40 a bolo to strasne citit a vzdy aj bolo. to ti povie kazde decko co ma starych rodicov. je tam proste generacny rozdiel, moja mama ma uz nikdy nemoze pochopit, vyrastala v uplne inej dobe. nech si tu kazda tvrdi co chce, nikdy to nebude s porozumenim ono ako ked je tam mensi rozdiel. nikdy mi nemohla poradit prakticky skoro v nicom a rozhovory tiez boli obmedzene...
ja osobne som duchom aj telom velmi mlada, mam 37 a male skoro 2 rocne babo. presne som vedela tie minusy neskoreho tehotenstva, no nedalo sa inak. budem sa snazit, aby som nebola nasledujucich 20 rokov dochodkyna, co po robote pozera telku a cez vikend vie iba piect a upratovat. clovek je vekom unavenejsi a s tym sa neda nic moc robit. keby som si mohla vybrat,tak deti urcite do 30...

@andreinka nie, porad sa s lekarom, ale rodila uz aj 67 rocna, takze ja v tom problem nevidim 🙂