icon

Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?

andreinka
7. okt 2014

Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.

lavinis
18. feb 2016

@vedorka no veď toto, keby sa dalo vybrať, tiež by som chcela prvé dieťa určite do 30 a druhé do 35, ale manžela som stretla až ako 33 ročná, predtým mi jedno manželstvo nevyšlo. Je to individuálne, kto je v akej fyzickej a psychickej kondícii a moja fyzická kondička je teda na zaplakanie 😀

vedorka
18. feb 2016

@lavinis no ak proste clovek neni na tom fyzicky a psychicky dobre, tak to neni bohvie co... 😔
mam kamosku, co mala dieta neskoro, problemy s chrbticou a ona proste nemoze maleho nosit, ani dvihat ani nic.... maly sa ako vsetky decka chce nosit a ona robi samozrejme vsetko preto aby cusal v kociku a hlavne moc nebehal, lebo za nim nechce chodit. to iste sa tyka aj nocneho budenia, v mladsom veku sa to ovela lepsie znasa, clovek cosi znesie. to je to o com som pisala v prispevku predtym. ja pritom mam super kondicku, zdravie a mam co robit, aby som to zvladala, je to hodne unavne, hlavne ked sa narodi zive babo. 🙂 dufam, ze budeme este spolu sportovat a chodit dlho na tury. 😅

lavinis
18. feb 2016

@vedorka no ono stačí, že človek má rizikové tehotenstvo, ako ja od 28tt a dva mesiace na lôžku, potom sekcia, z toho sa treba zotaviť a ešte dieťa, ktoré v noci nespí a je to tam....myslím si, že by som to v 30tke znášala lepšie. Ale verím tomu, že sú ženy v mojom veku, ktoré majú super kondičku. Ale tak som rada, že aj keď neskoro, tak to dieťatko mám a rodina pomáha, takže aktivít má malý dosť 🙂 a kondička sa tiež dá vybudovať opäť, takže nehádžem flintu do žita 🙂

katuliena82
18. feb 2016

@butterfly333 nic...ja som prisla po 6 tyzdnoch z pracovnej cesty, za 8 dni, co som bola doma sa to udialo. My sme uz babo neplanovali. Otehotnela som aj napriek Pharmatexu co som roky pouzivala. Takze neporadim ti. Ja som si dnes akurat citala, ze by si este chcela babatko a presne som myslela na to, ze je to fakt ironia. Asi pomoze neplanovat 🙂

adriana2102
18. feb 2016

Ahoj
@andreinka 😉 som 40 rocna maminka za tyzden mam 41 rokov a drobec ma za 3 dni 2 rocky 🙂 tak presne ked som mala 38r som otehotnela 😉 a napisem ti som stastna maminka a maleho si velmi a z radostou vychutnavam 😉,tehotenstvo som si vychutnavala tiez a je pravda ze som si davala viacej na seba pozor,ale nie prehnane ,skoro do 8mes.som pracovala 😉 a mozem napisat ze tehotenske komplikacie som nemala okrem trosku zvyseneho tlaku ziadne ,aspon trosku ti pomozu moje pismenka aby si porozmyslala,myslim ze neskoro nikdy nie je a ak mas skveleho manzela,co ta podpori a pomoze, tak nie je ocom rozmyslat 😉

butterfly333
18. feb 2016

@katuliena82 asi hej ja už tento mesiac končim nemeriam Bt kašlem už nato len som tento cyklus brala aj clostil a ovu testy už nerobím tak som merala no už je tomu konieč nebudem už nič riešit,Behnem ešte na krv či nahodou štitna je v poriadku,a asi si nič nebrala že?

andreinka
autor
18. feb 2016

@katuliena82 môžem sa spýtať kolko máš rokov?

andreinka
autor
18. feb 2016

Keby som mala vrátit čas asi by som nemenila a určite by som mala deti v takom veku ako teraz

evita2011
18. feb 2016

Ono je to všetko o tom ako sa človek cíti. Mam 41 a o týžden by som mala porodiť druhé dieťa. A veľmi sa teším. S partnerom sme sa zoznámili, keď som mala 33. Tak to vyšlo. A neviem si predstaviť, že by to bolo inak. Mam 41 a skoro 6 ročnú dcéru som naučila lyžovať, plávať, bicyklovať, korčuľovať. A vôbec mi nevadí, že budem chodiť ako 50 ročná na rodicko. Stratím sa medzi 30-kami. (" ženy, starneme do krásy "😉 ) A ak je vybudovaný medzi rodičom a dieťaťom pevný a pekny vzťah, nikdy sa nebude za vás hanbiť. Ja by som nemenila za nič. Ono sa aj hovorí: ako si človek ustelie, tak si ľahne.😉

janka7177
18. feb 2016

@lavinis Dakujem,o týždeň sa dozviem, ako na tom som.

lavinis
18. feb 2016

@evita2011 neboj, už nás bude takých na rodičku viac 😀

evita2011
18. feb 2016

@lavinis 😀👍

upam
18. feb 2016

urcite je neskorsie tehotenstvo narocne hlavne pre mamu viem o com hovorim mam doma v 40tke 2 rocnu duracelku, ale myslim ze je to aj od povahy kto je aka mama. kebyze sa dalo skor tak by som par rockov ubrala ale zas nie moc... mna mala mama v 20 rokoch a tiez mi vobec nerozumela aj ked sa snazila podla mna bola primlada riesit kdeco sama bola dieta... dodnes este pracuje cize mi s malou nepomoze a aj ked ma volno je zvyknuta si riesit svoje zaujmy nemam.jej to za zle nemala mladost... a dnes skor ako pred 30 tazko mate stabilnu pracu, byvanie prip aj partnera, vela vztahov nevydrzi cize je taka doba... myslim ze je hlavne byt dobra mama a vychovat dobreho cloveka je jedno v akom veku

evita2011
18. feb 2016

@upam 👍

upam
18. feb 2016

@evita2011 som na tom celkovo podobne viem o com hovoris... lahko sa 20 rocnym rozprava ake maju plany do zivota niekedy to proste inak nejde... ja mam 2 rocnu a o mesiac este neplanovaneho krpca 🙂 tak to vyslo a verim ze sa za mna ani jeden hanbit nebude 🙂

evita2011
18. feb 2016

@upam jedno je rozprávať o plánoch a iné je konať a preskakovať prekážky. "Ten kto este nemá deti je najlepši rodič, lebo všetko vyčíta z netu" Potom sa narodí maly čert a všetko je naopak. Ja som nikdy nechcela skoro deti. Užívala som si život. Počúvala som seba, nie susedov, že už je neskoro a som stará. Môj život a moje rozhodnutia. Jasne, že keby boli zdravotne problémy, tak sa do toho nehrniem. Ale beriem to zodpovedne. 😀

evita2011
18. feb 2016

@upam ja to mam o týžden. Už sa nevieme dočkať. 👨‍👩‍👧‍👦

bluka2
18. feb 2016

Pozeram ze v tejto teme uz 20 rocni oddychuju a vy stale diskutujete 😀

zitaje
18. feb 2016

@upam ja som mala prve dieta relativne mlada (ani nie 26r) a tretie stara 😀 (37r) a moja skusenost je taka, ze ano, tehotenstva som mala s vekom tazsie, ale samotne materstvo si vekom praveze viac uzivam. Pri prvej dcere som bola strasne rozhodena z nevyspatych noci, a pritom ta spala este najlepsie zo vsetkych troch mojich deti.
Ja mam mladeho otca, mal "+ ked som sa narodila a tiez nevidim nejake extra vyhody. Teda je fajn, ze je este aj v mojej 40-ke celkom funkcny, ale co sa tyka nejakeho porozumenia... to s vekom podla mna nema vela spolocneho.

zitaje
18. feb 2016

@bluka2 vies, postarsi ludia uz potrebuju menej spanku 😎

evita2011
18. feb 2016

@bluka2
@zitaje mladý nič nevydrzia, alebo sú na FB. 😀

zitaje
18. feb 2016

Oprava: otec mal 23.

evita2011
18. feb 2016

@zitaje jak stará? to nevieš, že po 30 sa to odpočítava. 😄 A my pri deťoch mladneme. ( akurát si častejšie farbime vlasy. 😄😜 )

zitaje
18. feb 2016

@evita2011 no vsak len oproti tym 26 som bola v 37 stara 😀
Len vies co mi napadlo s tym odpocitavanim? O 5 rokov budem takto pod zakonom 😎 😅

evita2011
18. feb 2016

😀 ...a ja mam sladkých 19 😊

katuliena82
19. feb 2016

@andreinka 34 oslavujem teraz 🙂

katuliena82
19. feb 2016

@butterfly333 nic som nebrala, jedine co uzivam je Euthyrox 125,g, lebo po prvom tehu mi skolabovala a zatrofovala stitna zlaza (autoimunitny zapal). Ale to s tym nesuvisi. Toto babo je taky nezmarik, ja som vela lietala (cestovala do zahranicia), v praci som sa nadrapovala s tazkymi pacientami a ked som zacala velmi silno krvacat vo 8.tyzdni, tak som si myslela ze sme o babo prisli...a babo je tu, napriek antikoncepcii (pharmatex) a vsetkemu. Ale uz od 15.tyzdna lezim a mam setriaci rezim. Tvrdne mi velmi casto brucho, nic nove u mna. Toto som mala v kazdej tehotnosti. Preto som uz babo neplanovala, lebo ten strach o nedonosene babo si vies predstavit

m.a.c.a.
19. feb 2016

prve v 32r, druhe v 34r, tretie v 36 r. Teraz mám 42r a muža lámem na štvrté.....😉

butterfly333
19. feb 2016

@katuliena82 tak to si viem predstavit kedže som už o 4prišla,tie dve som vynosila iba preto že som mala cele tehu rizikove a preležala v nemocnici a doma až do konca,no stálo to zato,no verím že ešte jedno zvladnem.Inak ak som nikdy nemala problem zo štitnou tak sa to može objavit kedykolvek?

katuliena82
19. feb 2016

@butterfly333 vraj ano, moja mama zacala mat problemy po 50ke a brat dvojicka po 25ke. Je to rozne.