Mám 38 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte mám 38 rokov a muž by chcel ešte jedno dieťa chcem sa spýtať či už nie je neskoro.
@prasiatko30 ...no tak v tom mas pravdu o charaktere....k teme sa nevyjadrujemv viacej,uz som napisala co som chcela...ale neda mi nereagovat na yen akoze vtipny komentar, ze mlada a unavena? Skončila som maturitou obchodnu akademiu,o tom ako som uz predtym bola fyzicky aj psychicky unavena na zaklade toho ze mamka bola sama a mala dve prace tak son ju zastupovala uz ako 11 rocna...nebudem sa rozpisovat o yom...po maturite som isla na cechy ako 19 rocna a rovila som rok v kuse skoro kazdy den 16tky v zime pri strojoch...doma som bolaa 1den..ked som mala 21 isla som opatrovat do rakuska dementov, co som nespala po nociach,tiez dlha kapitola....tak je to taka inteligencia zeny co napise ze jak moze byt mlada unavená iq na nule..nie je to o rokoch..niekto ma 40 a sedi doma cely život na vajcach a niekto 19 a rovi ťažko...popri robote som vyštudovala VŠ tak aj psychika vycerpana je...z toho vsetkeho mam vysoky tlak..cize mam obavy dietatko vynosit....takže....ked mam 25 neznamena ze kazde sme doma vypiplane a sedime na riti..zavidim 40tnicke ktora sa citi fit a na 30 a na deti,len ci sa tak bude citit aj o 10 rokov led dieta bude mat 10rokov,nejde o to ze sa teraz citis ale ked uz rozpravate o zodpovednosti tak dieta potrebuje matku aspon do 18-20 intenzivne a neviem ci zena po 60 nema problem sama so sebou..tento status nie je o tom zeby som si myslela ze zeny 40 su stare...naopak..moja mama ma 48 a je mlada,ale ma rozum nato aby mala dieta skot ci teraz..tak ako je nezodpovednost ked deti maju deti, tak aj ked zena v rokoch chce mat deti tak zodpovednost ide u nej zrejme bokom..nevravim o zdr.problemoch atd atd.
Moj status nebol o zlosti k vam alebo tak baby..🙂..to len cisto moj nazor a skúsenosti..peace 😉...pekny dniiik
Uplne neskoro...nad dietatkom sa ani nezamyslaj, lebo to schytas ako ja od mladej mamicky ze ja ked budem mat dietatko tak budem "stara korcula" 😀 😀 😀 😀
Ale teraz vazne...kazdy ma dietatko v takom veku ako sa na to citi. Niekto skor a niekto neskor 😵
@majka31012 add1 ja som o mladej a unavenej nepisala a add2 kazdy ma nejake svoje okolnosti a svoj zivot a ver mi ze v poslednej dobe poznam x 40-50r ktorym by mohli 20-30 len zavidiet - tak po fyzickej ako po psychickej stranke - mna len stve ze na sk si ludia dovolia kecat do niekoho rozjodnutia byt matkou - kazdy nech sa rozhodne ako chce
Moja svokra mala manzela v 40 tke, proste nehoda. Manzel bol do 15 tky zdravy ako ryba, okrem atopickeho eksemu, ktory ma od narodenia po dnes. V 15tke sa na neho zacali sypat vsetky mozne aj nemozne alergie a ine veci a choroby. Lekari len skostatovali, ze za to moze genetika, ale jeho starsie sestry su zdrave ako ryby.
Na stuzkovej sa mu spoluziaci smiali, ze na co tam tahal babku a dedka. Rodicom v puberte liezol na nervy a to je pritom najpokojnejsi chlap akeho poznam. Proste uz nemali tolko energie ani nervov na jeho vychovu.
Ale zeny, ak citite, ze babo chcete tak chodte do toho, je to krasny zazrak zivota a kazda zena ma pravo prezit tento zazrak a je na kazdej z nas kedy a kolko krat. Radsej babo v 40 tke ako nemoct mat nikdy
Ahoj, ja mám 35 rokov a tiež sa snažíme o bábo, myslím si, že ešte máme dosť času 🙂 Mne gynekologička odporučila výživový doplnok GS Mimistar, to je práve pre snažilky nad 35 rokov, pomôže uhniezdiť sa vajíčku v maternici 😀
@andreinka mam kamaratku janku a ma 39 rokov a tyzdnovu princeznicku zojku jedno uzastne dievcatko... 🙂 tak preci nie... uziva si materstvo plnymi duskami... pritom uz ma 12 rocneho syna a 10 rocnu dceru... ja mam 35 a tiez sa snazime o babo nevidim nic zle natom,byt matkou aj v tomto veku
ahoj, ja som mala moju 1,5 rocnu v 34, cakali sme na nu styri roky, este by som urcite jedno chcela, teraz mam 36 a vobec sa necitim stara, takze urcite najblizsie roky este skusame, ci sa zadari. Moja kolegyna mala prvu v 32 a druhu v 43 rokoch a pohoda, dieta je stastne, dobre vychovane a ako najprv druhe dieta nechceli, tak teraz si to velmi pochvaluje. Ja si moju dcerku velmi uzivam, som trpezlivejsia, ako mladsie mamicky, vyzretejsia, aj dcera je kludna, pohodova, vysmiata a susedky ma chvalia, ako to dobre zvladam a nie som hystericka, ako tie mladsie.
V nasom malom mestecku je tych po styridsiatke dost a ich vysmiate tvare o niecom hovoria, je pravda, ze to dieta doda zivotu novy vzduch, novy rozmer, stastie, je s nimi sranda ... 😉
mojej kamoska kamoska mala prve dieta v 48 a druhe v 49!!!!!!!!!! takze kludne do toho 😀 😎 ja som tiez bola stara paka ked som mala deti 😀 😎
@maminkakacenka jasné, ja mám 38 rokov, 15 a 17 ročné staršie deti a malého trojročného drobca, bábiku, všetkých dáva do laty, a verte mi, teraz ma už nerozhádže ani keby kilo cukru vysypala po kuchyni
@maminkakacenka 🙂 🙂
ste zlaté babenky
@andreinka ahoj, ja prave rozmyslam ci tiez do toho ist alebo nie..a natrafila som na tvoju diskusiu..ako si sa rozhodla ides do toho? mam tiez o 2 mesiace 38 rokov a jedno skoro 7 rocne dievcatko. Nemame uz bohuzial star. rodicov. takze pomoc ziadna. ani postrazit ani nic. Neviem ci do toho ist , koli malej uvazujeme ze ano aby nebola sama, ale musim povedat ze sa trochu aj bojim predsa ten vek....neviem 😕
@djubka co kilo cukru mne pootvaral niekolko krabic sunaru a obsipaval sa s nim, potom dalsi raz z mukou, ponatieral sa s permanentnou modrou farbou - jeho som drhla 3 dni kym to zislo a z koberca nikdy 😀 😎 o a este raz mi celu kupelku natreli zelenou zubnou pastou a este ma mm zdrbal ano mna nie ich ze preco som to neodfotila 😀 😎 najdem fotky a hodim do albumu OK
Boze baby...dobre sa to cita...lebo...ja mam "len" 28 a vsetky kamaratky v mojom veku rodia ako ovocne stromy....no ja chcem este trochu pockat. Sme cerstvo zobrati a aj keby sa zadarilo, tak sme stastni ako blchy, ale este si chceme chvilocku uzivat jeden druheho, kym nepride prve dietatko.
Uz som z toho zacinala mat hlavu v smutku, lebo cochvila sa ma vsetci pytaju, ze kedy uz bude a ci uz nahodou nie som..v podstate nas nechcu pochopit....
@andreinka ahoj, chcem ti napisat z pohladu dietata, ktore sa narodilo matke v 37 rokoch, ale s tym rozdielom, ze som bola neplanovana...nasi uz mali 2 deti a z ich rozpravania viem, ze medzi ich a mojou vychovou bol velky rozdiel...najma teda co sa tyka aktivnosti rodicov...moji starsi surodenci mali ovela aktivnejsie detstvo, ovela viac s nimi chodievali na vylety, viac sa im venovali, jasili sa, srandovali...na mna uz jednak nemali nervy, jednak asi aj energiu a jednak aj zdravotne problemy, ktore s vekom prichadzali k tomu prispeli...takze moje spomienky na detstvo sice nie su extra zle, ale bola to jedna velka nuda, svojim sposobom to bolo smutne....nasich som sice vzdy pocula rozpravat, ako dobre, ze som sa im narodila a ze som im predlzila mladost a ako im to dobre padlo a bla bla, takze z ich pohladu super, z mojho nie...nechcem ti povedat ze nemaj uz dieta, len ze ked sa prenho rozhodnes, nezabudni mysliet na to, ze by nemalo trpiet tvojim vekom v porovnani so svojimi rovesnikmi...lebo v porovnani s mojimi rovesnikmi, som tym svojim sposobom vzdy trpela, so mnou nikto nesportoval, nechodil na tury atd, moji surodenci aj rovesnici to zazili a aj som po tom tuzila... aj teraz ked mam deti, mi uz nevladzu s nimi pomahat tak, ako rodicia mojich rovesnikov...medzi mojimi detmi je rozdiel 4 roky a nevies si predstavit aky obrovsky rozdiel to predstavuje v pristupe k starych rodicov k vnucatam......tak ti chcem len povedat, ze deti su neni len naplnenim nasich potrieb, ale treba pozerat v prvom rade na ich potreby...tak ked sa rozhodnes ze sa ti dietako narodi, skus na to mysliet...
@el6 takze si mala smutne detstvo, ale pytam sa - menila by si ho tak ze by si tu teda ani radsej nebola? Zeby si teda vobec nenarodila?
Lebo ak ano, tak v poriadku. Inac su to vsetko trapne reci. Rodicia mozu byt hrdi 😠
@zeriempizzu Ja mam 37r a chcem mat ešte dieta ak sa nam podarí do tej 40r tak budeme radi 🙂 a myslím si že to že budeme starší rodičía nam nevadí 🙂 Tie aktivity možme aj tak robiť chodiť na výlety a podobne.
@el6 tak to ma mrzi,ze si to tak vnimala..muza mali svokrovci v 37(svokra)a38(svokor). Chodievali kazdy rok k moru,do hor,kade-tade po ppznavacich zajazdoch,svokor sa v 40tke naucim kvoli dcere(o11r.starsej od mojho muza) lyzovat a lyzoval este aj s mojim muzom. A vobec nemal pocit ziadnzho smutnehoa nudneho detstva. Lietal i s kamosmi,yak ako aj my,co sme mali mladsich rodicov a teda ti poviem,zemoj muz ma viac zazitkov a precestovaneho ako ja,ktoru mala mama v 22a otec v 27r. Skor to zavisi od chuti a prip.zdravotneho stavu ludi. Nasi pritom zdravi boli. Ale neboli nejaki cestovatelia,cize smz chodievali len do okolia...
My sme mali deti v 35.r.prve a 37.r.druhe.. Zatial sme boli zoparkrat pri mori,na mnohych kratsich pobytoch v horach...dokonca planujeme nase deti naucit lyzovat a plavat. Spoznavat cudzie mesta,miesta ci staty.. Pokial nas nic vazne neskoli,ale to sa moze stat aj mladym ludom v 25tke...
Ale chapem,ze ta to ovplyvnilo a teda mas na to taky nazor. Ja ponukam opacny pohlad...
zeny vy ste strasne, potom ze sa rodi tolko defektnych deti, jasne ze je to vela rokov si stara na to, aky bude mat to dieta zivot?
Si zdrava aj partner tak nevahaj nepočuvaj zavistive mamičky ked sa na to citite držim palce predošle koment som nečitala len jeden vzprovokoval ma napisat ze sa rodia chore deti skor te mlade mamičky ktore žiju naplno alkohol,nespia atd maju problem.šup šup do toho su staršie a zvladaju to
@andreinka ak chces ist do toho chod...
ono je rozdiel ci uz zena deti ma ci nie ... ci je s novym partnerom a pod... ja osobne za nas ... prvu dcerku som mala v 24 rokoch do 30 tky k nam prisiel maly ...
teraz mam 36 rokov a na dalsie dieta sa necitim .... proste uz mame zabehany rytmus mam dobru pracu co ma naplna, naroky deti stupaju .. (dceru mam v skole kde je 90 percent vyucby v anglictine, pobyty v zahranici, lyziarske .. kruzky ...syn ma ADHD jeho budem davat do alternativnej platenej skoly... ) chceme aj cestovat poznavat ... (co sa doteraz nedalo .. najma maly mal zdravotne problemy)
takze aj toto mozu byt dovody preco niekto uz netuzi po rozsireni rodiny v tomto veku ... ako ak by som nemala ani jedno dieta alebo jedno male ... tak idem do toho ... alebo noveho partnera ... ale inak nie..

@angelinja moja svokra mala mojho partnera v 38. Teraz ma 76 a je to vitalna zena,ktora este pracuje na zopar hodin do tyzdna..mozno sice nevie sa tolko blaznit a jasit s detmi ako moji rodicia,ale este toho zvladne dost,este do vlanajska sa dost intenzivne venovala zahrade,len kvoli chrbtici to obmedzila. Svokor ma 77 a tiez je este dost vitalny.
Skor je to vec nastavenia a toho,ci ma clovek zdravotne problemy a ako sa k nim postavi. Segrina ex-svokra ma o 10menej ako moja svokra,ale vyzera starsie ako ona...
A mne hadaju tak maximalne 30,aj sa ja sama na taky vek maximalne citim,vobec si nepripadam ako daka stara mama,resp.stara na male deti.