Mám 40 a túžim po bábätku: Je to ešte možné?
Ide o to ze som rozvedena a s predosleho manzelstva mam 15rocnu dcerku.Teraz mam noveho muza,uzasneho chlapa a tuzime mat spolu babatko.On ma 37 ja 39.Je na to este neskoro?Zdrava som,aj ovulaciu mam este dost dobru,doktor vravel ze vsetko je v poriadku.Len ja sa trapim ci nie som moc stara uz🥴Cvicim pravidelne a vizeram o 10rokov mladsie ak nie aj viac.Vzdy som bola ako dievca skor.Chcem zazit este raz ten pocit objat ten mali uzlicek
Držím prsty 🙂
@ivanakal to nevie nikto ako sa bude cítiť či vôbec bude žiť, choroby atď🙂aj 30 r môže byt v 40 tke na ID a važne chorá.Autorka ja by som to vyskúšala dcéru máš už veľkú a veľa žien v tomto veku vie, ze buď teraz, alebo nikdy.Ja mám asi 5 kamarátok, ktoré rodili +- v tomto veku jedna dokonca v 44 r druhé dieťa, prvé, ďalšie s novým mužom...
Možno vyzeráš ale telo neoklameš. 40 na dieťa je podľa mňa veľa. Ako dlho si s týmto partnerom ? Aby to nebol len ošiaľ ktorý keď opadne dostaneš sama s malým dieťaťom .
Jémine, čudujem sa, že sa ti ešte nevyjadrila anjelica 26.
Ono nie je neskoro. Ak sa na to citite. Osobne ja by som do toho nesla. Mas skoro 40 ja v tomto veku budem rada, ze syn bude samostatnejsi.
Budes mat 55 a riesit stale pubertu. Nie dakujem. V tom veku chcem mat pokoj uz.
A nie, nechcela by som ďalšie dieťa. Ale ty si ty. Skús si radšej sama sebe povedať, prečo túžite po dieťati? Čo chceš ty a čo on. Potom možno nájdete odpoveď.
Kľudne presne tak som otehu ja a v pohode kľudne choď do toho
To si premyslite hlavne vy dvaja. Lebo tu Ti budú ženy, čo čo nezažili písať, že si stará a ženy, čo to zažili, že to za to stojí. Ja budem teraz rodiť v 39. Cítim sa dobre, chodím do práce a som spokojná.
Ja som mala prvú dcérku v 37 a syn sa mi narodil v januári, momentálne mám 41.
Ak to tak cítiš nevidím žiadnu prekážku v tom aby ste ešte mali dieta.
Som 8 mesiacov po porode a už treti mesiac prechádzam do menopauzi, tak ze nečakaj nikdy nevieš koľko máš ešte času na babo. ... mam to potvrdene aj gynekológom, robil mi aj patrične vyšetrenia. Nepravidelnú menštruáciu som mala už pred počatím synčeka.
a prečo by si ako nemohla
ja mám dieta po 40 a veru som lahšie rodila ako ked som mala menej
nelutuje, na rodičku su tam vrstovničky a potom 30-35
chod do toho a prečo nie
práveže to najmenšie ma udržuje vo forme, dobrovolne by sa mi asi nechcelo pretekat na 8 poschodie behom a ešte sa poritom aj smiat 😝😂
su špecialne trisomy testy dost stoja ale stoja za to, , máme špičkového odbornika fetalecho v košiciah
ak sa bojíš že by bolo choré pre vek, neviem u nás maju aj 25 dieta s dg
Ja by som do toho nešla. Ale je to samozrejme môj názor a pohľad na celú túto vec. Jedna vec je ako vyzeráš a druhá, že to vôbec nemusí vypovedať o tvojom reálnom zdraví, ktoré sa môže kľudne za 5 rokov zvrhnúť. Za ďalšie, čo ma “ruší”, že ty chceš ešte mojkať malé bábätko. Ale budeš rovnako motivovaná napríklad v 60ke mať plne pracovne nasadenie ak by to dieťa išlo na VŠ? Ono všeobecne po tej 50ke už ide život z kopca, ja by som v tom veku už chcela mať svätý pokoj a nie predpubertálneho haranta. Samozrejme tehotenstvo a pôrod su tiež štatisticky rizikovejšie Ale to je môj názor, keď napriek tomuto všetkému chceš, si si vedomá všetkých rizík tak ti to prajem.
To by som sa už obávala o túto stránku, keby sa pri ženách okolo 40ky nerieši stužková dieťaťa... Ale odpovedz si sama. Ženy, ktoré majú odrodené do 30ky môžu byť rovnako spokojné ako tie, ktoré majú odrodené do 40ky. Ja mám 36, čakám druhé, stužkovú teda ozaj neriešim. V porovnaní s tým, keď sa mi narodila dcéra ako 27 ročnej, mám zázemie a rodinný stav ten istý, mám však viac úspor a odrobených rokov, väčší nadhľad, lepší time management a vycibrený multitasking. Poviem aj to b) - áno, tehotenstvo je teraz iné, cesta k nemu bola zložitejšia, udržať tehotenstvo je tiež záhul. Vek nie je číslo čo sa týka reprodukčného zdravia, môže si tvrdiť kto čo chce, pod organizmus sa všetky tie choroby a stres za tie roky podpíšu.
Moja mamina ma mala v 39ke a je to top mamina. Mala dom oveľa uvoľnenejšiu výchovu ako moje kamošky s mladšími matkami, ktoré boli často viac v strese. Sme najlepšie kamošky a voláme si denne. Keď som chodila do barov vždy vedela pravdu, nikdy som jej nemala potrebu klamať ako moje spolužiačky čo sa tvárili že prestavajú jedna u druhej a išli do baru s pobaleným pyzamom a podobne. Stužková bola tiež úplne normálna s mojimi rodičmi neboli tam ničím výnimočným alebo nejakým stredobodom kvôli veku to je riadny bullshit 😀 práveže mam pocit že vo vyššom veku mali úplne iný pohľad na život a nemali potrebu riešiť nepodstatnosti. Chodíme spolu ešte aj teraz keď už mám ja 30 na dovolenky, turistiku, výlety, reštaurácie, nákupy atd…Ak chces dieťa tak smelo do toho
Ešte druhá vec, dnes je prenatálna diagnostika na skvelej úrovni, pred 30kou mi to ani nenapadlo riešiť, verila som plne môjmu lekárovi. Teraz som šla na Nifty Pro, aj k MUDr. Grochalovi na morfologické sono. Bez toho by som bola v strese celé tehotenstvo - kvôli veku 36.
Uvazovala by som nad tym len v pripade, ze partner este ziadne deti nema 🤷🏼♀️
Poznam mentalne stare 30 ročné ženy,
@yanni 👍👍👍 presne! A ked vidim komentar o stuzkovej 😅 neviem ci sa smiat ci plakat, fakt argument za sto bodov
Pozri, mas tu rôzne názory. Ja som v živote nikdy ťažko nepracovala ale teda ani nesportovala. Tiez vraj vyzerám mladsie a nie na svoj vek - teda za predpokladu, ze som vyspata a kľudná 😁
Muza som stratla po 30 a v 36 som rodila prvý krát. V pohode. Prvé bolo super, lebo som s nim mohla pospať cez den, co ty môžeš tiež.
Druhé potom v 40tke, porod super, fakt realne bolesti iba poslednú hodinu pred narodením maleho. A teraz ma to čaká do tretice.
Aaaale - stretnut mm skôr, mame tie deti hneď pekne po sebe ako teraz a v 40tke by som už naplno užívala život. Dovolenky, welnesy a iné typy výletov ako teraz.
Mat ozaj možnosť porodiť do 30tky, ani nevaham. A v 40tke by som fakt sa začala venovať sebe, vztahu atd.
Muž tiez hovoril romantický ako nás bude objímať, keď bude maly iplakany a ja unavená. Znelo to nadherne.
A dnes? Po intenzívnom platí chuti realne migrénu a nie nás do objatia 😂. Toľko k realite 😁
Ale lubi nás, len ten plac ho dostáva do úzkych. S tou migrénou to je fakt, nie sranda.
Ja sa v 40tke cítim fajn - teda keď sa vyspím. A uplne chápem, že sa cítiš na 30 keď máš už skoro dospelačku doma. Ale v tomto pripade by som do toho nesla a vychutnala život inakšie.
Držím ti palce nech už sa rozhodneš ako chceš 🙂
Ja osobne by som do toho už nešla. Mám deti ešte pomerne malé a onedlho 40,ale som rada že sú už čoraz viac "samostatnejšie". Ale samozrejme je to len na vašom rozhodnutí.
Nie, nie je to neskoro, ak sa ty na to citis, je to dnes uplne normlane a vobec nemusis mat problemove tehotenstvo len kvoli veku (ktory ani nie je nejaky vysoky). Nikto z nas vas nebude ani zivit ani sa o vas starat, takze nas nazor ti moze byt ukradnuty. Poznam 60 rocne zeny, co su aktivnejsie ako 30rocne…
No v dnešnej dobe sú 40rocne dost často prvorodicky. V tomto ti asi nikto neporadí, ty musíš vedieť či sa na to reálne cítiš - dieta už máš cize vieš čo to obnáša, len možno si už zabudla, ze tých “ružových” chvíľ je menej než sa zdá. Spánkový deficit, neustale si prvé roky špinavá pri malých deťoch, koliky, choroby… Ja osobne by som do toho už nešla druhýkrát, obzvlášť keď je partner nový. Užívajte si partnerský vzťah tu a teraz, dieta bohužiaľ ten vzťah často nastrbi a koľko žien ostane na deti samo. Uživila by si Vás keby partner nie je?
Pozri ked sa na to citis a mas dobreho muza, tak chod toho a cim skor. Ci je dietatko zdrave, to zistis z genetických testov, ktore ti za poplatok spravia z krvy. Ked nebude zdrave, da sa ukoncit tehotenstvo aj neskor ako 12 tyzden. Osobne si myslim, ze to nie je pravidlo, aby starsia zena mala chore dieta. Dolezite je zazemie a duševná pohoda doma.
@mclissa to preto, že máš ešte malého syna.To je človek rád, že spí celú noc a cely deň odpovedá na otázky a obsluhuje.Ona už zabudla aké to je a stihla si oddýchnuť to je fakt vek buď, alebo...o 5 r si povie, že je doma ticho, dcéra niekde s frajerom, alebo na VŠ ...a čo by bolo, keby...
@luccija vies co, ja mam stastie syn spava od 9 mes. celu noc 11-12hod.
Ale, ano to obsluhovanie, a nekonecne otazky 😂 este len otvorim dvere z prace a uz to ide 😂😂 ja spotena, hladna, rada, ze som doma, uniformu by som strhla zo seba najradsej medzi dverami 😂😂 a on mamaaaaa ja chcem mlieckooo. A to je s tatom doma.
Ale tak zlatik to je. A este rozmyslame, ci ideme este do druheho 🙈 a to mame o 10 rokov menej ako autorka.
Takze takto.....priatel je zabespeceny velmi pracovity,skromny aj ked ma 3 baraky pre seba,nechvali sa tym.On dlho hladal zenu taku ako mna a ano nasiel ma,aj ked sa pozname uz dlhsie ako znamy,a nakoniec nas cesty spojili.Obaja sportujeme an to nas spojilo 😊 a ano je uzasny.Potom co som zazila s byvalim,sa necudujte ze som stastna za takyto poklad.On dueta nema a velmi tuzime mat spolu babatko,preto sa pytam ci su tu aj take maminy co rodili v 40tke.
Ja som svoje prvé dieťa rodila v 40- tke,druhé v 44..😉 ja by si som do toho isla..

@huginko Aj ja si myslím, že v 40-tke je to ešte zvládnuteľné a keď to aj priateľ chce.
Aj 15 ročná dcéra niečo už pomôže.