Mám 40 a túžim po bábätku: Je to ešte možné?
Ide o to ze som rozvedena a s predosleho manzelstva mam 15rocnu dcerku.Teraz mam noveho muza,uzasneho chlapa a tuzime mat spolu babatko.On ma 37 ja 39.Je na to este neskoro?Zdrava som,aj ovulaciu mam este dost dobru,doktor vravel ze vsetko je v poriadku.Len ja sa trapim ci nie som moc stara uz🥴Cvicim pravidelne a vizeram o 10rokov mladsie ak nie aj viac.Vzdy som bola ako dievca skor.Chcem zazit este raz ten pocit objat ten mali uzlicek
V tejto dobe rodia styridsiatnicky ako na bežiacom páse, čiže ak je všetko ok (od partnera po bývanie, financie, zdravotný stav...) tak do toho chod.
Moja krstná má 40… jej muz 45… teraz sa im narodilo druhé babo.. majú ešte jednu dcérku, tá má 8… babo tiež chceli … 🙂 ona ešte pracuje z domu.. a zvláda .. ale možno ina žena by nezvládala .. ak sa cítite, prečo nie 🙂
Vobec nie si stara ja mam 43 a snazime o babo este stale
A estw to napíšem jednu vec, ktorú vidím až tak časom, rodila som v 40, že si tým predĺžis také pekne chvíle v živote na dlhšie. Aj ta stužková v 60tke je predsa pozitívna vec. Čo budeš už len čakať na dôchodok?😁 Moja priatelia, čo ma ju 50+ a majú 10 rocne deti sú taki ini, svieži, nie sú to tety a ujovia. Taký zaujímavý postreh.
Strasne pekne dakujem za pekne slova od kazdej....a verte este existuju muzi s velkym srdcom ❤️ som.stastna ze mna osud stretol s mojim muzom 🩷
Nevyspata som unavena bolia ma vsetky kosti. Tehotenstvo narocne porod naopak velmi rychly a pohodovy.deti su porovnatelne dobre ako bola starsia tak je aj mala ale uprimne po 40 uz by som do toho nesla.
@saxana000 kopli kvôli veku rodičov? U nás sa konala jedna legendárna stužková, kde si jedna z mladých mamičiek zmyslela, že ide držať krok s maturantami a dopadla chudera katastrofálne. Máme si teraz myslieť, že všetky mladé matky sa tak budú správať?
O tyzden budem mat 42 a o mesiac porodim,dve operacie chrbtice su za mnou a ide to.Moj muz nemal vlastne deti,moje berie ako svoje,tak sme stihli dve do dvoch rokov 😉Nemozme za to,ze sme sa dali dokopy ked sme mali 39.A nemenila som ani na sekundu.
@mamaaja82 ano aj ja mam za sebou operaciu platnicky v krizoch a mesuac po operacii uz sportujem,kazde dva dni som presla rychlochodzou 6km,schudla som uz 15km.Moj priatel mi je strasne velka motivacia kedze on sa predvtaym v tazkych chvilach vzchopil a zacal behat,az ptesiel do sutazi v behani na 130km napriklad 😊 ma pekne medajle odtial a od neho viem ze ked clovek chce,tak aj dokaze ❤️ teraz viem ze som zila s nespravnym muzom tolko rokov co len po krcmach vedel chodit a fnukat a nadavat nad vsetkym a pritom toho spravneho som mala pod nosom.Trosku lutujem ze nas osud nedal dokopy skor ale som rada ze vsetko je tak ako je a ze sme spolu ❤️❤️❤️ som mu vdacna za vsetko.Uz len babatko nam chyba tak budem stastna ak nam to vide ❤️
@michaela329 ludom nevyhovies
Mam 39 a skusame druhe, prve som mala v 35, ja som do 35 nikdy ziadne dieta nedonosila, zjavne moje telo likvidovalo tie tehu. Takze teraz ideme druhy raz do toho a bud alebo. Pozri, skus to a uvidis.
Nešla by som do toho
"Najlepšie" radia také,čo dieťa po 40tke nikdy nezažili na vlastnej koži...ja som rodila tretie v skoro 43 a muž mal 50. a hovorím 3x ÁNO.A kedže to dieťa teraz už maturuje tak viem aj posúdiť ako nám to neskoré dieťa zmenilo život a hovorím 5x ANO, stojí to za to.
O pár týždnov ideme na stužkovú 61 a 69r. rodičia ...no a čo? pozastaví sa nad tým len hlupák.
Držím ti prsty a neváhaj,môžeš len získať.
Ja som rodila mesiac pred 41a v 43, keďže som tiež spoznala manžela, partnera žiaľ až v 38.
Našťastie sme boli obidvaja zdraví a tak to išlo úplne bezproblémovo.
Tehotenstva tiež veľmi dobre, žiadne nevoľnosti, bolesti, ja som si ich ozaj vychutnávala a keďže som v zahraničí, v pohode robila na plný úväzok do 14 dní do pôrodu.
Pôrody obidva tiež fajn, išla som bez Epi, lebo som to sama tak chcela, deti aj napriek môjmu veku obe zdravé, žiadne špeciálne testy sme nemuseli absolvovať.
Zo mňa sa smiali ze či ideme aj do 3.ho, ale to už bola ozaj naj...hranica, aj keď by to ešte zdravotné bolo možné, keďže menopauza ešte stále nemám. Mam 48.
Takže nepýtaj sa tu, urobte ako to cítite vy dvaja. Buď sa podarí, alebo nie.
A tie reči o stužkovej sú tu ozaj smiešne, môj otec sa.mojej tiež nedožil, aj napriek tomu, že sa stal otcom v 25.rokoch.
A ver, že deti nás udržujú fit a podnikame s nimi oveľa viac veci, ako mladší rodicia v našom blízkom okruhu. Takže všetko je len o chceni a nie o veku.
Prve v 42r a chceme este surodenca, ak nam bude z hora dopriate. Je to uzasna vec. Aktualne 44r.😊
Drzim palce.
Autorka a kolko uz spolu ste s aktualnym partnerom?
Dieta v 40 neni tragedia. Ale skor vidim, podla prispevkov, ze si do patrtnera extremne zamilovana a vidis ho v ruzovych okuliaroch. Aby si sa potom s babatkom neprebrala do reality.
Ak si zdravá a máš na to ešte dosť síl vychovať bábätko. Prečo nie? Ako 40 ročná budeš viac sledovaná, takže si myslím že sa nemáš čoho obávať.
@lauriik praaveze som nasla konecne to co mi v zivote ozaj chybalo...a on zas zuskal konecne to po co tolko rokov tajne tuzil 😋 veru niekedy osud zamota zivoty ludom riadne aj bez ruzivych okuliarov ....ja som toho prikladom 😊😊😊
Ja som 3tie mala ako 39 rocna pred 40 tkou pohoda
Osobne si viem úplne v pohode predstaviť mať v 40 bábätko. Horšie je to s predstavou mať v 55-60 puberťáka 😅.
Toto je hlavne na tebe. Ty to vsetko budes najviac prezivat. Najviac sa podielat na vychove. Na chorobach. Plienkach a pod.
Kazdopadne ano mam kamaratky ktore mali dieta aj po 40-tke.
Skús sa doučiť gramatiku,dofrasa ,napísať vizeram je fakt hrôza....v40.rokoch,to nebol žiaľ zjavne preklep. A k bábätku,ako sa cítite,tak robte. To,že Anča z tretieho nezvladala v 30.tke,neznamená,že ty nemôžeš zvládnuť v40.tke. A naopak.

Jasne, že to skús…bolo by Ti to luto o pár rokov neskôr. Po 40tke už začína telo pripomínať, že starne, príznaky predmenopauzy atd.
Skús to určite. Nestratis nič, iba získaš.