Mám 40 a túžim po bábätku: Je to ešte možné?
Ide o to ze som rozvedena a s predosleho manzelstva mam 15rocnu dcerku.Teraz mam noveho muza,uzasneho chlapa a tuzime mat spolu babatko.On ma 37 ja 39.Je na to este neskoro?Zdrava som,aj ovulaciu mam este dost dobru,doktor vravel ze vsetko je v poriadku.Len ja sa trapim ci nie som moc stara uz🥴Cvicim pravidelne a vizeram o 10rokov mladsie ak nie aj viac.Vzdy som bola ako dievca skor.Chcem zazit este raz ten pocit objat ten mali uzlicek
Mám kamarátku, ktorá mala v 39 prvé dieťa a v 41 druhé. Inú kamarátku, ktorá mala prvé dieťa v 43.
A v pohode to obe dávajú. Ak sa na to cítiš, prečo nie?
Ja prve dieta 39, druhe 42. Teraz mam 45+ a mam 2 male deti. Som sportovec, po fyzickej stranke vladzem perfektne, mentalne sa citim velmi mlado, tak na 25 - 30. Balia ma 30 rocni chalani (neprehanam), vyzeram na 35 max. (tvrdia aj menej, ale to im neverim 😂)
Nie nechvalim sa. Len chcem tym napisat, autorka, nepocuvaj tu zeny, ze je to vela atd. To pisu tie ktore sa proste uz na to necitia, po fyzickej alebo psychickej stranke. Pocuvaj len sama seba. Tvoj vek je uplne v poriadku.
Dolezite je nastavenie mysle, tak ako u mna...
Ja by som do toho nešla, ale len preto, že nechcem. No napríklad mám o 20 rokov mladšieho súrodenca tak si vieš predstaviť koľko mala naša mama keď bola tehotná druhý krát… ona si to napríklad veeeľmi pochvaľuje. A čo že pôjdeš v 60ke na stužkovú. Veď v tom veku sa bežne ešte pracuje 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Preco ti zalezi na tom, co ti tu napisu nezname dievcata? Dolezity pohlad je tvoj, tvojho partnera, dcery, vseobecneho lekara a gynekologa. Pisem to z vlastnej skusenosti, nenechaj si od nikoho ineho do toho hovorit. Ako sa rozhodnete, je cisto na vas.
Ak chceš, kľudne mi napiš. Mam 42 rokov a 18 mesačnú slečnu😊
@petronelag preco by dcera mala pomahat?
Ahoj,aj ja som bola rozvedená,ja som vtedy hovorila že nikdy viac nechcem ani vidieť chlapa. 2 roky som bola sama a potom som stretla jedného úžastného chlapa,on mal vtedy 37 ja 38. On má jedného syna,ja mám jednu dcéru,chcely sme aj spoločné dieťa. Mala som presne 40 rokov keď sa nám narodila dcérka. Moja veľká dcéra vtedy mala 17 rokov.
Nelutujeme,ona je naše srdiečko,všetci ju milujeme. Teraz už má 9 rokov,ja mám 49 a ešte stále vyzeráme mlado 😊
Nečítala som všetko komentáre,ale,,veľa bude závisieť aj aké bude bábo náročné.ja som mala prvé 27,druhé 37. Tak to vyšlo a dnes si hovorím,že bože,ako to zvládnu v 40 a po 40 rodiť ženy,obdivujem,fakt .malý je náročný,akčný,niekedy som k o. A teda,ja som akčná osoba,ale niekedy mám dosť. Dcéra bola oveľa kľudnejsie dieťa.
Tehotenstvo a pôrod boli ok,robila som do posledného dňa pred materskou ( v kanáli),čo pri ceste som bola na rizikovom od 5 mesiaca a to som teda bola mladšia.
Ja som tiež za to,že keby sa dalo,radšej skôr.ale,ak to človek cíti,že chce,tak z ladné všetko.
Riskantné nikdy nevieš ako dopadne tehu to sa nedá je 40 rocna a porodí zdravé krásne bábo a je je mladá 25 a celé zle . Ak si zdravá a chcete to obaja tak smelo do toho.
Prvé v 36, druhé mesiac pred 43...tak to osud zariadil 🥰....verím len, že budeme zdraví a vychováme slušne baby 😉....ak to tak cítiš choď určite to toho ...
Chod do toho ak to tak citite obaja.ja som rodila v 41 tehotenstvo aj pôrod ok...ale.priznam.sa.nevladzem toľko ako pri prvom v 30tke Ale zvládneš to.Len tu je ešte otázka.ci sa podarí.... každopádne držím palce
Myslim,ze ak partner na tom netrva,tak by som do toho uz v tomto veku nesla a uzivala si spolocne ze ste sa nasli.Dieta nie je darcek,aby si ho davala priatelovi-podciatkujem ze PRIATELOVI, a aby este vas vztah nepreverilo viac,ako by si si zelala...Budes ho mat 90%casu na starosti ty a rozhadze ti uz zabehnuty zivot.
Ahoj, určite by som sa na tvojom mieste nezdržovala s tým, že sa spoľahnete na prírodu a rovno sa riešila v CAR. Nie je to ešte nemožné. Je to na vás, ako to cítite (a koľko máte financii). Treba aj zvážiť plus a mínus v prípade, že tehotenstvo a bábo nemusí byť ok. Držím palce, aby ste sa rozhodli čo najlepšie❤️
Ja by som do toho nešla, už máš v podstate dospelu dcéru. Užívajte si s priateľom, budúcim manželom čas pre seba, cestujte, spoznávajte svet, no je toho veľa. Ale je to na tebe, tu sa darmo pýtaš, každá ti povie ináč.
Ja som mala dieťa v 40tke a v pohode. Pokiaľ máš vôľu a vieš, že to dáš, choď do toho.
Ja mám mamu, ktorá rodila môjho súrodenca v 42-och rokoch. Všetko dobre dopadlo a sestra má už teraz 18.
Taktiež mám sestru, ktorá tento rok porodila 2-he dieťa, má 40. Tiež je ona aj bábo ok. V dnešnej dobe a obzvlášť na západe, je úplne bežné, že ženy rodia dokonca aj prvé dieťa okolo 40-tky.
Netreba sa toho báť. Závisí od toho, či to naozaj chceš. Ale po fyzickej stránke, ak sa na to cítiš, by som sa toho moc nebála a nenechala sa "strašiť" lekármi (ak ťa náhodou takí strašia).
Autorka, mňa namiesto veku zaráža skôr tvoj komentár o tom, že si skoro zomrela pri prvom dieťati pred 15r. Čudujem sa ti, že napriek tomu a v ešte pokročilejšom veku chces takto riskovať.
ja len postreh k teme, nevyjadrujem sa, ci ano ci nie, len mi to pripomenulo nieco z mojho okolia.
znamej sestra rodila ako 41 rocna, dieta ma autizmus. s muzom sa rozisli. v takom veku aj stari rodicia uz nie su najmladsi. znamej rodicia potrebovali pomoc, mama mala uraz, otec invalidny, striedali sa pri nich ( maju este sestru), ale samozrejme sestra s malym dietatom bola vynechavana, lebo vsak ona ma dieta.
treba mysliet aj na taketo veci, ze uz aj rodicia budu potrebovat pomoc- nie kazdy samozrejme.
Myslím si, že nikto z týchto dám, okrem teba nebude za teba rodiť, ani vstávať k dieťaťu, kojiť, prežívať teploty, zuby, choroby, behať za tým drobcom a ani ho strážiť, aby ste si udržali svoj vzťah funkčný.. Takže je to rozhodnutie len o vás dvoch a ak to na niečom stroskota následky budeš niesť ty, nie tu niekto..čiže smelo do toho, ak je podpora okolia, ti najbližší tu budú/nebudú na pomoc a to treba mať na mysli..som mama po 40tke, nie je to také ľahké, ako keď máš po 20tke, ale je to úplne poho, ak človek vie, čo je to mat dieta..
Neviem, nejdem ti ťahať medove fúzy ako väčšina prispievateliek. Vnimam, že si veľmi zamilovaná. Je možné, že tvoje dieťa nebude úplný kludas. A ze tvoj priateľ uplne nebude mať chuť s pribúdajúcim vekom behať po preliezkach, zoo, výletoch a venovať sa dieťaťu ked hodne pracuje. Možno o všetko to pekné, čo máte teraz prídete. Tá šanca tam je. No a s tým tehotenstvom to je riziko. Vek aký máš na pohľad a skutočný... genetiku neobabreš, určite si dajte urobiť testy vopred. Co na to hovorí on? Chce dieťa? O 10 rokov už môžeš pestovať vnúčence. Budeš tu o 10 rokov aj pre svoju teraz 15 ročnú dcéru ak bude mama? Budeš jej vedieť pomôcť alebo sa budeš zapodievať mladším surodencom a ona nech si žije sama svoj život? Lebo ty sa nevladzes rozkrajat. To by bolo ziarlenia. Nehovorím, ze sa toto naplní. Vobec nemusí. Ale je dobré na to pomyslieť. Každopádne držím palce, nech už sa rozhodneš akokoľvek.
Pretože stužková dieťaťa a vyzerať na nej ako mama zo žurnálu je priorita materstva.🤣 Z tejto vety už oči bolia. Mimochodom, jednu stužkovú už za sebou máme a dovolím si tvrdiť, že o generáciu staršia matka mnohé mladuchy výzorom zatienila šmahom ruky. Keď tu už teda riešite vek na stužkovej.
Autorka, úplne Ťa chápem, že by si chcela ešte dieťa s mužom, ktorého miluješ. Zvlášť ak on deti nemá, dať jeho životu zmysel. Veď nechajte tomu voľný priebeh a keď to má prísť, príde to. Najlepšie uvidíš, či ste po fyzickej stránke v kondícii.
Tu budeš dostávať rôzne rady a vždy budú bez ohľadu na Tvoje okolnosti, pretože ich nepoznáme.
Zo svojej skúsenosti Ti môžem napísať, že je rozdiel točiť sa okolo malého dieťaťa po 20tke a iné po 40tke. To fyzično skrátka neobabreš. Ďalšia vec je, že je menšia pravdepodobnosť pomoci od starých rodičov. Už majú svoje choroby, v horšom pripade nežijú.
40 rokov je taká moja pomyselná hranica pre otehotnenie. Neskôr už radšej nie. Ale zase je to iba subjektívny názor. Je to zložité.. 😁
Ja som mala prvé v 40-ke, tehotenstvo ukážkové, malý má 8 rokov, zatiaľ to dávame úplne v pohode, aj keď sme ostali sami. Ešte som nemala pocit, že by som bola popri ňom stará, hoci za tie roky sa ma "už" 2x opýtali, či som jeho starká 🤣
Je dôležité si položiť aj otázku, či budeš mať ešte nervy na to dieťa. Asi to tu ešte nikto nenapísal, no neviem si osobne predstaviť mať puberťáka v cca 55 rokoch.
Mňa zaujíma, prečo hľadáš odpoveď tu... hľadaj ju v sebe, nie u žien, ktoré majú každá svoj vlastný život a svoje radosti aj starosti...
Ja som otehotnela s tretim po 40, deti mam už veľké, neplanovali sme to a vôbec neriešim ci je to veľa a co si kto o tom mysli. Môj život, moja vec, môj problém, moje starosti. Nikoho nemusí trápiť ci budem mat 60 na stužkovej. Len toľko k tvojej úplne normálnej túžbe mat bábätko aj v tomto veku. Držím palce, nech si ideš svoje vo svojom vlastnom živote a splní sa Ti po čom naozaj túžiš ❤️
Ze stuzkova?? Co ked tvoje dieta nebude chciet ist na tu stuzkovu?? Ako som nesla ja s kamoskou a nelutujrm. A o 18 rokov sa uz mozno sni ziadne rkbit nebudu uz teraz to stoji majland..ked chces dieta maj ho a nestaraj sa co si kto o tom mysli
Paci sa mi tu komentar, ze dieta nie je darcek. Jedno dieta si uz vychovala, vies co ocakavat tak si myslim ze co sa tyka teba vies zhodnotit, ci po fyzickej, psychickej a ekonomickej stranke by si sa vedela o dieta postarat aj sama.
Ma partner skusenosti s detmi? Vie, co to obnasa? Mate prediskutovane ako to bude s domactnostou, financiami, ocr, logistika ohladne skolky? Mozno az prilis pragmaticky sa na to pozeram, ale po skusenostiach by som tieto otazky nenechala v casopriestore, lebo teda nie som zastancom toho ze uloha otca spociva v tom, ze “postrazi” dieta ked mama nie je k dispozicii a ze ho vezme do skolky. Postrazit na chvilku dieta je ine ako mat vlastne, partner mozno ani netusi ake to je a asi sa moze stat ze clovek nevie zhodnotit svoje moznosti.
Ak ty chces dieta a vies ze vzladnes vsetko tak ho maj, ale dieta ako darcek by som nedavala.
Mne sa dcerka narodila ked som mala 37
Myslim,ze 3 roky + nie je problem,ked sa citis fajn a vitalna
Ja osobne si myslím, že sa na reči tu na MK ale aj od kohokoľvek iného môžeš akurát tak zvysoka vys*ať!!! Ak naozaj chcete a obaja túžite, tak choď do toho💪 vždy je to hop alebo trop a vždy v ktoromkoľvek veku, stave, vzťahu, všade a vždy sa môže niečo udiať, stat a môžeš sa niekedy aj na hlavu postaviť... Samozrejme, takto negatívne by človek nemal rozmýšľať, to je koniec....čiže ak máte zázemie, ľúbite sa ( po viac ako polroku), dcera s partnerom majú dobrý vzťah a obaja s partnerom túžite, tak choďte do toho a keď máte mať spolu bábätko, tak budete mať a keď nie, tak nie ...veľa šťastia ✌️✌️✌️

Najmladšiu som mala v 39 a je to jedno bombové dieťa. Je to tiež s novým priateľom a spolu mám 4 detičky, takže do druhého dieťaťa by som išla úplne v pohode. Hlavne sa treba pozitívne naladiť, nejaké vitamíny ako kyselina listová určite nezaškodia. Držím palce.