Mám 40 a túžim po bábätku: Je to ešte možné?
Ide o to ze som rozvedena a s predosleho manzelstva mam 15rocnu dcerku.Teraz mam noveho muza,uzasneho chlapa a tuzime mat spolu babatko.On ma 37 ja 39.Je na to este neskoro?Zdrava som,aj ovulaciu mam este dost dobru,doktor vravel ze vsetko je v poriadku.Len ja sa trapim ci nie som moc stara uz🥴Cvicim pravidelne a vizeram o 10rokov mladsie ak nie aj viac.Vzdy som bola ako dievca skor.Chcem zazit este raz ten pocit objat ten mali uzlicek
Ja presne to iste. Mam 39. Ale doma este 3 deti ale chceli by sme 4....
@miui pretože rodina - byť súčasťou rodiny je aj o pomoci❤️ a nie, nehovorme o extrémnych prípadoch, keď rodič hodí decko svojmu druhému decku na krk ( i ja som taký extrém zažila, keď som 9 rokov živila a starala sa o moju mamu a moje dve sestry - jedno miminko ) ....ale o bežnej pomoci ako podržať či postrážiť aby v kľude mohla na veľkú potrebu alebo si raz za týždeň dat vaňu na hodinu alebo raz za mesiac na rande - obed s mužom alebo....taká tá bežná - klasická -normálna - prirodzená ( neviem správny výraz ) pomoc v rodine aká by mala byť❤️
Už by som neriskoval so zdravým dieťaťa a teba. Predsa rizika sú už v tvojom veku vyššie a dieťa už máš, možno ste len vo fáze pobláznenia, tak užívajte si jeden druhého bez riskovania zdravia.
Ale to je jedno, koľko má priateľ medailí z ultramaratónov, koľko má barákov a ako ťa vychvaľuje. Podstatné je, ako dlho ste spolu vo vzťahu. Ešte si na tú otázku neodpovedala... ?
(lebo na začiatku každého vzťahu, aj toho hrozného, máme silné ružové okuliare)
Mne sa narodilo druhé dieťa tesne pred 40. Teraz má 14 - samozrejme neľutujem, je to poklad 🥰 a cítim sa dobre, cvičím, zdravo jem, starám sa o seba - mám možno najlepšiu kondičku za celý život. Za mňa super ☺️
@thor21 nikde maminka nenapisala, že jej odborníci povedali, že by nemala otehotnieť, lebo riskuje niekoho život...a nie je celý život risk či hop alebo trop?!✌️ P.S. presne v pondelok pred dvomi týždňami som bola na pohrebe bývalého kolegu, priateľa, mal tesne po 38.narodeninach ( agresívny nádor ) ostala po ňom 3,5 ročná dcérka ...všetko zle nech nás obchádza a mier všetkým 🙏🙏🙏
Mam 3 deti. Dve už dospelé (25,19) z predošlého manželstva a najmladšia ma 8. Rodila som ako 20 ročná, 26 a 37. Najmladšia je teraz tretiacka a veru milujem všetky deti, ale často cítim, že už nevládzem s najmladšou toľko, co s tými staršími. Prvá trieda bol zahul, teraz nás čaká nasobilka, vybrané slová. Stále si vyžaduje pozornosť, chce sa hrať, chce proste zábavu atď. S mužom mame dosť fyzicky náročnú prácu, keď prídem z prace potrebujem si na chvíľu sadnúť, oddýchnuť. Samozrejme nákupy, varenie, domácnosť a ešte aj úlohy. Mam 46 a niekedy mám pocit, že mám 70. Často mám výčitky, že jej poviem, som unavená, teraz nie, neskôr, alebo sa niekedy naozaj premaham. O súkromí a svojich konickoch nevraviac. Milujeme turistiku, ale dcéra moc nie, odsúvame, odkladame veľa veci. Zbožňujeme ju, ale rodiť po 40 je už riadna makačka. To není len vynosiť, porodiť, to je ďalších minimálne 18 rokov starosti a povinnosti. Treba to naozaj dobre zvážiť. Ani to tehu nebolo jednoduché. Úlohu hrá veľa faktorov.
Muzi sa niekedy zvyknú po porode zmenit. Teda nie ze by rodili oni, ale vies ako to myslim. A tiez tu uz bolo iks tém, ako sa chlap po porode zmenil. Ja osobne by som do toho nesla, zas sa nepoznáte sto rokov, zas aj chapem ze ste zaľúbeni. Ale ja by som do toho proste nesla a vychutnávala si zivot inak. Ked chces nieco male ľúbezne, kúpte si civavu napriklad. Ono prebdene noci, hormony atd vedia so vzťahom riadne zamávať, neviem ci to tak velmi potrebujete, no ak cez to nejede vlak, tak do toho chodte.
@barborachors no moj sa zmenil, prestal snad so vsetkym moznym, co by uskodilo plodu😂😂😂 Nemusi sa muz zmenit iba k horsiemu. Moj odmietol aj team building dva roky, vraj on ma doma dieta, nemoze ist nikam. Po 3 rokoch isiel prvy raz mimo domu a to iba pracovne. Moj prave chce druhe dieta, ja som taka, ze oki a on total, ze urcite. Jeho to uplne naplna byt otcom
.veď na čo čakáte...jasné že môžete mať babatko...ja mám 39 manžel 48...a máme spolu ročnú dcérku..je to úžasné...a to už máme veľké deti...smelo do toho 👍
dnes to uz nieje nic take ohromujuce a sokujuce ze v 40tke budes rodit..v mojom okoli ani nepoznam kto ma prve pred 30tkou skor az po 35tke..ak je vsetko ok a vies co to obnasa,uz ked mas jedno dieta..tak chod do toho ..drzim palce
@michaelam2 tak pre niektoré je stužková vyvrcholením života 🙂
Ja som mala tiež dieťa neskôr a na materskej som si oddýchla.Je to o prístupe a mentalnom nastavení.
Ja mám termín o pár dní a v novembri oslávim 45rokov a manžel teraz v septembri. Neplánovali sme ,ale zadarilo sa. Čakáme štvrté bábätko a to som mala tri sekcie, poslednú pred 11rokmi. Celé tehotenstvo ok, jediné čo ma sužovalo, boli neskutočné horúčavy. Deti máme 15,13,11rocné. Ak to cítite obaja,túžite, smelo do toho. 😊
Ahoj ja som rodila v 42,síce o mesiac skôr ,ale tehotenstvo ok,akurát že ku koncu som brala magnézium ,lebo som sa o niečo skôr začala otvárať,ale neľutujem ja som to cítila rovnako a tiez vyzerám trosku mladšie posielam foto terajšiu,choď smelo do toho,plníme si svoje sny predsa,za mňa áno,malý je moja láska a tiež mám už 16rocneho synčeka,všetko ok
Ani som necitala vsetko ale ja mam 40 a 10m dceru.z predosleho vztahu mam 16rocneho syna a 12rocnu dceru. Co sa tyka mna ,tehu bolo najviac vycerpavajuce ,porod bol ako porod nic moc ale prezila som.teraz dietatko si uzivam ,velkaci ta uz nepotrebuju a starpstlivost zvladam s prehladom.akurat som uzkostliva ,tomu pripisujem ten vek.vsetkeho sa bojim aby sa jej nieco nestalo,vsetko prezivam 3x horsie ako v 20tke
@megan777 ja by som ti menej urcite netipovala, aj ked mas na foto filter. Nic to nemeni, ze si pekna a pestovana zena.
Ja som to mala rovnako, tiez som chcela zazit este ten pocit tehotenstva a potom to malinke dieta. Najmladsiu som porodila v 38, co nie je velky rozdiel. Muz mal cez 40.
@yanni konecne normalna odpoved
@zuza.m o uzkostlivosti mi ani nehovorte. Ja som uz na prasky z toho, ako sa bojim aby sa dcerke nieco nestalo.
@stanulienkat ja budem mať teraz v októbri už 47
@megan777 chapem. Som tvoj rocnik, myslim, ze som rovnako pestovana. Tiez mi ludia hadaju menej, ale beriem to veeeeelmi s rezervou. Väčšinou mi menej hádajú buď ľudia starší, alebo zanedbani, čo vyzerajú o dosť staršie na svoji vek. Ja viem, že vyzerám na svoj vek aj keď mi mnohí hádajú menej. Viem dost dobre odhadnut vek.
A aj tu na modrom koníku je viac bab, ktoré pridávajú svoje vyretušované fotografie a všetky im tu hádajú menej rokov, ale podľa mňa vyzerajú tie baby na toľko,kolko majú v realite. Niekedy ani vyretušovanú fotku neoklameš, ženy v našom veku už majú trošku iné črty tváre.
Teraz si pridala foto bez filtrov a je to vidiet, ze ti taha na 50. Ale si pekna a upravena baba. V našom veku by ich mohlo byť takých viac, ale keď idem po meste, tak každá druhá vyzerá ako moja o 10 rokov staršia tucna teta.
V dnešnej dobe úplne normálny vek, okolo 40 na druhé-tretie dieťa. V mojom okolí spolužiačky rodili po 35tke prvé, ja čo som rodila ako 26 ročná, som bola hádam druhá v triede, čo mala dieťa "tak skoro". Omladí ťa to, 40 ročné mamičky bývajú už trpezlivejšie, už sú vybúrené a venujú sa naplno rodine. Tak smelo do toho

A ja stale nevidim odpoved na otazku, ktoru ti tu niektore polozili, ako dlho si s priatelom vo vztahu (nie ako dlho sa poznáte).