Mám 45 a snažíme sa o miminko
Ahojte maminky,nemaminky chcem sa podelit,alebo najst maminku ktora ma podobnu situaciu ako ja,mam 45 a este by som chcela s partnerom miminko,mam uz tri velke deticky,myslite ze mam este daku sancu?👶
@solinkarka A ty vieš povedať, čo má budúcnosť? Umierajú dnes aj mladí ľudia....Môj osobný názor....babka bola mladšia od deda o 15 rokov a on ju prežil o 30 rokov. Dnes je to všetko relatívne......Buď - alebo, hoci sú tu pravdepodobnosti, ale realita môže byť iná
Ja na Tvojom mieste by som uz do toho nesla, a moje argumenty nie su totozne s nicim co tu vyssie odznelo...mam skoro 44r., najmladsie ma 20m a najstarsie 20r. ,tehu aj porody bezproblemov az pri poslednom riziko na DS 1:12... velmi vela mi to pridalo po psych.stranke...ja sa jednoducho v mojom veku uz na babatko necitim fyzicky ani psychicky...rozumiem dobre Vasej tuzbe, ale skuste ju pretvorit na nieco ine co rovnako da zmysel Vasmu spolocnemu zivotu a kedze som aj v inych skupinach viem, ze to uz riesite neuspesne dlhsiu dobu, ja by som tu snahu sustredila uz inde.
ja by som už čakala na vnúčence a bola nápomocná, milujúca babi.. dnešný svet je ťažký, babičky sú na roztrhanie🙂, teraz by som sa tešila trochu voľnejšiemu životu /ak je🙂)))/ a keď prídu raz vnúčence, zas sa vráti aktívny život.. 🙂
ale to je len môj názor samozrejme.. ja mám 36, dve deti a teda nevládzem🙂. zasa, iná žena je možno v 60ke viac fit,.. takže individuálne🙂
Ano, je to veľmi ťažká otázka....Tu nepomôže nič, len dúfať, že rozhodnutie bolo správne🙂 Každopádne, držím palce
Mlade zeny deti dnes nemaju, lebo studium, kariera, uzivanie si zivota, hypoteka, nedostatok penazi, zly partner... A ked maju, tak sa im vycita, ze si kazia zivot, ze si mali uzivat a najprv nieco zarobit, nenechat sa zivit muzom a podobne. Starsie zeny tiez deti nemaju, lebo uz su stare, dedicnost, choroby, nedoziju sa stuzkovej... A starsia zena mam pocit, je uz od 25 rokov, lebo mne do 25 vraveli, ze mam na vsetko cas a naco som sa vobec vydavala a od 25 zrazu vraveli, ze preco este nemam deti, nech myslim na svoj vek a na co cakam. Ani tak nie je dobre, ani tak...
@librarian ja keď som bola v pôrodnici pred 23 rokmi , tak 30 tničky boli pre mňa geriatričky čo sa rozhodli rodiť :- ), mala som 19 rokov.
V 25 rokoch keď som mala druhé , mi to už také strašné nepripadalo , ale 35 + bolo pre mňa už cez čiaru . keď som porodila tretie dieťa v 35 tak som si povedala že ten kto rodí po 40 je čistý blázon a nezodpovedný človek. Štvrtú dcéru som mala v 39 tich rokoch a tým som svoje rodenie ja uzavrela. V 42 rokoch som sa chystala do prechodu a prekvapilo ma a riadne zaskočilo tehotenstvo. Tehotenstvo prebieha bez najmenších problémov. Obavy mám , to som tu nie raz napísala, ale sebectvo teda nepociťujem žiadne . Sebectvo by som pociťovala ak by som sa " toho " zbavila aby som už mala pokoj .
Mám 54r. a syn má dnes 12.rokov,presne dnes😉....myslím,že objektívnejšie sa vyjadria tie,ktoré tehotenstvom po 40tke prešli,ja áno a radím-choď do toho ,držím prsty.
@cervenaruza123 ziaden vek nie je dobry, vzdy sa nieco najde, preto sa netreba pytat druhych a zit si svoj zivot podla seba😉
Ja som chcela dieťa ako 24 ročná, nuž....podarilo sa až v 31. Ono, naozaj nikto nevidí pozadie a všetko je individuálne.
@janinah inak súhlasím, najlepšie keď sa vyjadrí niekto ako ty,. rodila si v takom veku, dieťa už má 12.. zažila si, vieš..
tak teda držím aj ja palce.. a obdivujem.. ja ľutujem, že som deti nemala oveľa skôr..
každý sme iní 🙂
Ja len toľko je to každej rozhodnutie. Nemajte predsudky nikdy neviete čo a ako sa udeje vo vašom živote. Stará nestará no veď ešte si to chce zvážiť prečo to hneď zatracovať. Môj názor ak sa cítiš choď do toho ja deti mať nemôžem, bojujem a budem trebárs aj do 45.ak je mi súdené bude ak nie tak sa s tým človek musí zmieriť. Ak túžite po miminku prečo nie máš tri decká muža nebudeš sama. 🙂držím palce
Mam vo svojom okoli rodinu. Mama 60 invalidny dochod, otec 60, rok do dochodku a dieta maturuje. Aka je jeho sanca dostat sa na vysoku skolu? Skor to vyzera, ze bude musiet ist makat a zivit rodicov :/
@maminuska super a teším sa s tebou dúfam to tu otvorí oči všetkým ženám o čo tu ide.
👍👍👍☺️💕
@cervenaruza123 a toto presne vystihuje, ze na vsetko a vsetkych sa moze clovek jedine vieteco a urobit si tak, ako jemu samemu osobne vyhovuje a hlavne nepotrebujeme sa na to pytat cudzich ludi, lebo kazdy ma svoj zivot a svoju hlavu a svoje skusenosti a svoje zdravie :D
Jeej, nahodou...ak ste v pohode, financne a hlavne mate na to energiu, super😉 dieta vas omladi, da znova tu radost...ja uz na to nemam energiu, ale ak je tuzba, chodte do toho🙂 drzim palce!❤
@ikissedagirl
sorry, ale teda zasmiala som sa, lebo mna napr. nikto nezivil a spravila som si popri zamestnani vysoku skolu uplne sama a uplne bez pomoci...nie kazde dieta ma za zadkom zlatu siet
@maminuska ja 45-ročnú nepovažujem za starenu. len sa mi už zdá byť rizikové (z hľadiska tehotenstva ako takého, zdravia dieťaťa, jeho dlhoročnej výchovy...) v 45-tke sa snažiť otehotnieť. ale v konečnom dôsledku si každý môže robiť čo chce. následky (ak sú) si každý potom znáša sám.
Ahojky, ja som svoje prvé dieťa porodila v 40.tke, mesiac na to dom mala 41. Otehotnela som po 5 mes snaženia, tehu bezproblémové, robila som do 9.mesiaca, doslovne som si ho vychutnávala, pôrod prirodzený, žiaden epi al.želaný cisársky, testy v tehu vždy ok, žiadne podozrenie na postihnutia (testy na down 1:1400), malý je krásny 11 mes.chlapček, zdravý ako buk, nemal ešte žiadne zdrav.problémy, teplotu, proste radosť si ho uźívať. Stále kojím, chodím aj do práce, v noci pravid.hore a niesom vôbec rozbitá, unavená (v práci vravia že na mne vôbec nepociťujú nedostatok spánku), a verím že nás krpec udrží fit až do vysokého veku. V zahran.je rodiť po 40 aj prvé beźná vec. Prajem si ešte druhé, ale musim čakať na menzes, ešte kojím a doßiel mi len raz. A budúci rok by som chcela odrodiť aj druhé a vychutnávať si to ešte raz.
Tak neskoro som rodila až preto, lebo som bola do 39 slobodná a som veľmi vďačná, že mi je toto krásne obdobie dopriate a nedokážem tomu uveriť, že toto je moje dieťa. Predsa 40 rokov sama je uź nejaká tá doba.
@vilma7 a na foto vyzeras tak max na 30 a to je z toho krasneho stastia a velmi ti to prajem
A kedźe ty už deti máš, vieš čo to obnáša, poznáš svoj zdrav.stav, takže je podľa mňa asi jedno čo ti kto napíše, sama vieš çi na to máš, jie ken financie.
@celasapremenim ďakujem krásne. Ja a naše slniečko 😍
No šanca. Šanca tam je. Moja babka sa narodila keď bola jej mama v podobnom veku ako zakladateľka. Babka sa ako dieťa hrávala spolu so svojou neterou, ktorá bola jej rovesníčka. Moja mama sa mojej babke tiež narodila v podobnom veku ako má zakladateľka. Ja som sa mame narodila keď mala 21 a ja zase posúvam latku do neskorších, nie síce štyridsiatok, ale aspoň tridsiatok. Všetky moje ženy svoje deti vychovali, pripravili do sveta a normálne sa dožili aj vnúčat. Aký scenár bude pri mne uvidíme.
@ikissedagirl
Ja to nevidim.tragicky..mozno to dietana vysku ist nechce.. Teraz sa uolen inak studuje,x studentov popri studiu robi,lebo sa uz da zladit si rozvrh s pracou (napr..moja sesterka popri skole vzdy robila - nemusela,lebo hoci jej matka nikdy po jej narodeni nerobila a neskor sa stala invalidnou,pomohla tetka a otec zarabal vzdy slusne, ona chcela,lebo je ten typ s vrtulou v zadku).
@havedka drzim.paste,nech vam to vyjde, ked si to zelate obaja,preco nie. Vase rozhodnutie,vas zivot,nikto sa vam.do toho nema.co starat.
ak sa na to niekto citi tak preco nie, ani mlady vek nie je zarukou zdravia a dlheho zivota
keď sa na to cítiš ty a tvoj manžel tak smelo do toho.a to ako budeš zvládať tehotenstvo nezávisí od veku.staršie maminy väčšinou berú veci viac v pohode a neriešia každú prkotinu, kedže vedia čo ich čaká tak nie sú také vystresované.
rozhodutie je na tebe, sama musíš vedieť čo s mužom zvládnete 🙂
držím palce

Clovek sa musi hlavne divat do buducna...a toto buducnost asi nema moj nazor...