icon

Mám pred 40tkou a nedarí sa mi otehotnieť

3. aug 2020

Ahojte, viacmenej než sa poradiť, som si tu prišla vyliať srdce. Už nevládzem.. Mam pomaly pred 40tkou a nedarí sa mi otehotnieť. Vlani v decembri som otehotnela po 2 ročnom snažení, ale potratila som v 7 týždni. Psychicky ma to položilo, no manžel mi bol oporou a pomohla aj práca.Po kyretazi som sa rýchlo zahojila a hneď ako doktor schválil že môžme, tak sme sa snažili. Každý mesiac keď príde mrcha, plačem, je to hrozný pocit.Mam 35 dňové cykly a teraz mi meskal už 2 dni. Rano som si chcela urobiť test... Bum teraz večer, som začala krvácať. Žiadne špinenie, rovno červená krv. Nevládzem už...Môj lekár však tvrdí že som v poriadku a muž tiež,ze nevidí dôvod, aby ma liečil. Vraj sa Len pokúšať ďalej. Túžim po bábätku, ale už nemám síl.😔Nemám sa komu zdôveriť, lebo kamarátky tie už majú rodiny, a mam pocit ze ma nechápu. Manžel ten má povzbudí, ale viem ze ho to trápi... A veľmi... 😔Švagriny aj svokra ma lutuju... Ale viem ze poza chrbát sa smejú že som jalova... Boli ma to veľmi 😢Som už na pokraji síl... A som rada ze som tu na koniku a mohla to napísať všetko cez slzy..

autor
3. aug 2020

@evaachesa ďakujem ❤️❤️❤️

fliacik
3. aug 2020

Kdesi som raz čítala jednu myšlienku: "Dostávame to, čo nechceme a nedostávame to, bez čoho si život nevieme predstaviť." Súhlasím s babami, že s najväčšou pravdepodobnosťou nemáš žiaden zdravotný problém, len si v hroznom "kŕči", tak veľmi to dieťatko chceš, že sa nevieš uvoľniť. Bola som na tom podobne, snažili sme sa dlho, čím viac som bábätko chcela, tým viac problémov sa vynáralo (u nás to ale bolo o zdravotnom obmedzení). Napokon sme šli do CAR, čakala som na poslednú menštruáciu a mala som si začať pichať injekcie ako prípravu na umelé oplodnenie. Presne ten mesiac som otehotnela prirodzene, pretože lekár mi tvrdil, že prirodzene to nepôjde 😀 a ja som na to nebola taká upnutá. Tiež neznášam rady typu "nemysli na to", lebo dobre viem, že sa to nedá, ak to veľmi chceš. Len nemôžeš svoje šťastie podmieňovať dieťatkom, najprv sa musíš cítiť šťastná v danom okamihu, prijímať život, aký je a drobček príde, ani sa nenazdáš. Rob veci, ktoré Ťa tešia, nabi sa pozitívnou energiou, predstavuj si, že už si mamou, ako keby si ňou naozaj bola a sen sa stane realitou. Veľmi Ti držím palce. A na hlúpe reči v rodine sa vykašli, jedným uchom dnu a druhým von. Dobre sa komentuje ženám, čo otehotneli bez problémov, často ani netušiac, čo je to ovulácia a kedy ju majú.

miiriaam
3. aug 2020

@fliacik nieco podobne sa mi stalo..ja mam sice pred 30tkou tesne... Ale hrozne som chcela babo,az tak,ze som sa nesustredila na nic ine iba na to...cim viac som na to tlacila tym to bolo horsie.. mala som taku chorobu hentaku,kazdy mesiac mykozy,ze som nemohla s priatelom ani spat a nie to este snazit sa o dieta...neuzivala som si to..s priatelom sme sa napokon rozisli.. v hlave som si to nastavila,ze som stastna,ci s babom,ci s chlapom...som jednoducho stastna.. veci sa zmenili...s priatelom sme sa dali opat dokopy,je to prvy mesiac odvtedy a rano som mala dve ciarky😊

autor
3. aug 2020

@zuzka251 ďakujem ❤️❤️❤️

autor
3. aug 2020

@miiriaam gratulujem 🌼🌼🌼

miiriaam
3. aug 2020

Ja ti drzim palec! Myslim ze to zvladnes aj bez lekarov ked uz si to raz zvladla.. si urcite silna zena, tak sa rano zobud ako silny pozitivny clovek a vsekto pojde😊

kittykat22
3. aug 2020

Ak ti tvoj gynekolog hovori ze je vsetko v poriadku a mas sa snazit v 39 rokoch 😕 tak to je blba rada. Uz davno si mala byt niekde na reprodukcnej klinike. Takto sa zbytocne trapit 🙄 A nemaj strach, ze by si isla neskoro. Kliniky su schopne zazrakov v podobe matiek v 52 rokoch. Objednaj sa co najskor. Drzim palce ❤️

gabu_lienka
3. aug 2020

Rovno zajtra mozes zdvihnut telefon a objednat sa do CAR, tvoj dr s tym vobec nic nemusi mat spolocne. Ak nie je on schopny porobit ti vysetrenia, urobia ti ich v CAR komplet vsetky. Rovno aj muzovi.

bluka2
3. aug 2020

Podľa mna to tiež je psychika. Prirodzene, keď človek má stres (ktorý trčí úplne z tvojho textu), hormonálna hladina je iná než keď je človek v pohode. Telo chce prežiť, nie sa reprodukovať. Takže by som na to išla tak, že ďalší mesiac by som sa sústredila iba na veci, čo mi robia radosť. Kašľať na ostatné veci...v každom prípade držím palce

autor
3. aug 2020

@miiriaam ďakujem 😘❤️❤️

kassandraa84
3. aug 2020

Viem ako sa citis,prezivala som to iste.Nikto ts nepochopi tak NAOZAJ 😏 3x som si presla inseminaciou - neuspesne (cykly tolkodnove ako ty)...v Martine mi povedali, ze mi nic nepomoze len umele oplodnenie.... centra neriesia pricinu zvacsa, vsetko davaju na to umele hlavne...ja som schudla cca 10kg a ked som zacala setrit na dovolenku taku ze PORIADNU zrazu som otehotnela....z cista jasna.....ja zavrhnuta, s debilnym cyklom kde sa ani inseminacia nedala poriadne naplanovat, a uplne prirodzene....tehu bezproblemove, dievcatko velke pri narodeni, riadna baba.... podla mna NASTAVENIE V HLAVE. ...vnutorny pokoj a bude to DIELO dokonane 😘

autor
3. aug 2020

@kassandraa84 takže mi uuuplne rozumieš... Prosím ťa ako sa ti podarilo schudnúť? Gratulujem k dcérke.... A ďakujem aj za celý tvoj príspevok ❤️

andreatytler
4. aug 2020

Je tu cele more zien, ktore vedia uplne presne ako sa citis. Ten hrozny smutok, kazdy mesiac ked prisla menstruacia... Dva tyzdne od ovulacie do menstruacie som dufala ze som tehotna a potom som to stratila.. hrozny pocit a je mi nesmierne luto ze tym trpis.
Najhorsie pre mna bolo to ake je to neferove. Su zeny, ktore nechcu otehotniet, dokonca robia veci aby neotehotneli a ostanu tehotne a ja, ktora po tom tuzim, a robim v prospech toho tak vela a mne je to odoprete.
Tak ako ini radia, zavolaj hned zajtra CAR. Zavolaj hned niekolko centier. Mozes ist na konzultaciu k viacerym a potom si vybrat. Oni ti vysvetlia co je pre vas najlepsie. Zena po 35 zacne rapidne stracat plodnost. Kazdy rok su sance drasticky mensie a kedze aj za pomoci IVF moze trvat niekolko rokov kym otehotnies, podla mna navrhnu hned IVF. Inseminaciu robia zenam, ktore su mladsie a maju vela casu. Tiez neviem ci na slovensku preplaca poistovna IVF aj zenam po 40tke.... takze konaj rychlo.
Snazit sa a dufat ze to pojde aj prirodzenou cestou stale mozte ale urcite zacnite na tom pracovat.
Ja som zacala na tom pracovat ked som mala 36 rokov. Manzel nebol nadseny ale presviedcala som ho. Prvy IVF pred 3 rokmi velmi neuspesny, Zmenila som CAR a druhy IVF velmi uspesny. Syn sa nam narodil pred 8 mesiacmi ked som mala 46 rokov. Takze to trvalo 10 rokov... vela, vela preplakanych dni a noci ked som bola mentalne uplne na dne, presne ako si ty teraz.
Tiez nevzdavaj sancu na adopciu. Moj muz o tom tiez nechcel ani pocut ale presvedcila som ho, pomalicky, pomalicky. Zacali sme s adopciou a pocas cakania sme tiez skusili IVF a vyslo to.
Dufam ze sa budes citit coskoro lepsie.
🌹🌷🌞

stefka33
4. aug 2020

@kassandraa84 Podobne som na tom. Mám 39 a snažili sme sa 17 rokov o prirodzené počatie. V 38 som to vzdala, že sa idem venovať sama sebe. Začala som držať prísnu diétu a schudla 25 kg. Dala som si spraviť krčové žily a plánovala estetické zákroky, dovolenku... A z ničoho nič v 39r som v tom. Momentálne v 26tt. Venovala som sa nízkosacharidovej strave a vo FB skupine zameranej na túto stravu som sa dozvedela, že nie som jediná. Po schudnutí sa ti nejako "reštartuje" organizmus, zmenia hormóny, alebo čo.

jaskolka
4. aug 2020

Zmeň lekára, lebo jeho prístup je dosť divný, máš pred 40 tkou a on ti povie, snažte sa ďalej? Nič iné? Aké vyšetrenia vám robil? A na kontaktuj sa na CAR, to bude najlepšie. Vek už veru nepusti dlhé "skúšanie naslepo" bude treba asi prírode pomôcť. Veľa šťastia 🙂

mmoonna
4. aug 2020

Ahoj, už si dávno mala byť v CAR. Tam ti určite viac pomôžu ako obvodný gyndos. A za chvíľku môžeš mať baby. Držím palce

luthine
4. aug 2020

Ahoj, nam sa nedarilo druhe babo, akosi nechcelo prist. Tak som sa na to vykaslala, kupila si dve drahe letenky do miest, kde som strasne tuzila ist. Strasne som sa tam tesila. A do mesiaca som bola v tom. Pri tretom som uz vedela ako na to, kupili sme si letenku, mali naplanovany super program a bum. Jasne, ze som to uz nestihla😁 Chapem, ze moja situacia je ina, lebo uz som jedno babo mala, ale... Mozno by stalo za to to vyskusat aj u teba. Drzim palce😊

arabelka33
4. aug 2020

mám 31 (momentálne už v 20 týždni tehotenstva) a dva roky mi lekár tvrdil, že som v poriadku a máme sa len snažiť. Jedno mimomaternicové, jeden potrat... Manžel po vyšetreniach všetko v poriadku. Na vlastnú žiadosť som si vybavila endokrinologičku - nepracujúca štítna žľaza (po pol roku už bola fit), následne sme pátrali ďalej. Stále mi z krvi vychádzali vysoké androgény, doktorka ma poslala na ultrazvuk nadobličiek, aby vylúčila nádor. Následne ma poslala na magnetickú rezonanciu, aby si potvrdila PCOS syndróm. Potom ma poslala na glukózový test a tam bol pes zakopaný. Nemala som potvrdenú cukrovku, ale mala som inzulínovú rezistenciu. Nasadené lieky na cukor na vlastnú zodpovednosť a po 6 týždňoch sa podarilo :*

ekyna
4. aug 2020

Ahoj, neviem odkiaľ si, ale ak z BA alebo okolia, tak mne veľmi pomohla čínska medicína a akupunktúra. Pozri centrum TCM. Oni sú fakt perfektní a ja po mojich skúsenostiach, asi nebudem zdravotné problémy do budúcna inak riešiť ako cez čínsku medicínu.

dianaana
4. aug 2020

Ked ta to rak trapi a nici, nechapem ze nejdete do CAR. To je akoby som bola hladna a mala obchod za rohom 🤷‍♀️🤦‍♀️ Aspon sa opytat, co a ako, ake su moznosti, za to nic nedas.

ajka0207
4. aug 2020

V tvojom veku by som určite zmenila lekára a hľadala príčinu problemu

majoranka24
4. aug 2020

Gynekolog zo svojho pohladu vidi, ze si zdrava. Ja by som na tvojom mieste isla ako prve na hematologiu. Nech ta tam lekar posle. Tiez som kedysi potratila.😔 Ani som netusila, ze mam trombofiliu a v tehotenstve som mala brat nieco na riedenie krvi. Tato porucha je velmi casta. Zacni tym. Nech ti da gynekolog vymenny listok a posle ta tam. A potom urcite chodte na umele oplodnenie. Uz necakaj. A hlavne neplac a netrap sa. Treba radsej konat.😉 Drzim palce.😊

evaachesa
4. aug 2020

Este by som spomenula to, ze ak by si chcela ist na ivf, tak len do 40tky (39r a 364 dni) ti hradi 3 ivf cykly poistovna. Po 40tke si hradis vsetko sama.

autor
4. aug 2020

@evaachesa ďakujem, to som vôbec nevedela

autor
4. aug 2020

Ďakujem všetkým, ktore ste mi napísali... Volala som dnes k môjmu lekárovi, idem k nemu budúci týždeň. Aši sa mi vysmejete, ale normálne som si napísala na papier, čo mu chcem povedať, zhrnula svoje ťažkosti s menštruáciou, ovulaciou, na chystala som si to ako na nejakú maturitu. Po zisťovala som si tel. Číslo a kontakty do CAR centier a chcem ho požiadať, aby mi urobil vyšetrenia, aj hormonálny profil. Už sa nenechám odbiť.

dianaana
4. aug 2020

To ti urobia aj v CAR, vsetko rychlo a na jednom mieste, a ak bude vsetko ok, nikto ta nebude nutit do umeleho oplodnenia, ty sa sama rozhodnes. A ak bude neico zle, hned to tam mozu riesit.

neluskas
4. aug 2020

Nechcela by si to riešiť skôr prírodnou cestou?mám známe ktorým sa podarilo otehotnieť aj vďaka prírodným produktom a nie sa spoliehať len na lekárov

mamelka
5. aug 2020

Ja to nechápem....to fakt neposlal Dr dalej? My sa snažíme 10m a nic a uz ma chcel poslať,ale dohodli sme sa na október/november...ze prídem...a ak nebudem tehotna tak ma pošle dalej ... ale už pondelok ma chcel vypisat...a to mame 2 deti hned na druhy cyklus ... len tretie je nejak lenivé 😂

autor
5. aug 2020

@neluskas myslíš bylinky, alebo čaj? Ja pijem alchemilkovy... A ešte beriem kyselinu listovú

autor
5. aug 2020

@mamelka neposlal, vraj nevidí dôvod, mame sa snažiť prirodzene. Ak sa mi to podarilo raz, tak otehotnieť môžem. Tak mi povedal.