Mamičky “prespanky”
Dufam, ze týmto názvom nikoho neurazim. Ak áno, hlboko sa naozaj ospravedlnujem. Neviem to inak pomenovať Chcem sa Vás opytat, ako sa to vola u Vás? Keď má žena takéto “neplánovane” bábätko? A zaujíma má aj, ak poznáte nejakú mamičku, aké pohlavie porodila? Ja som si tak myšlienkami prechádzala známe a všetky majú len jedno pohlavie. V komente napisem aké. Ďakujem 😊
@evaachesa odpadneeem🍀🤣🤣🤣
@liusa82 ja poznám zo školy, z našej dediny a vedľajších dedín a všetko dievčatka 😁 keď sme sa tak bavili, že aká jw náhoda, že sa proste oplodni vajicko Zrovná v tom jednom sexuálnom akte. Aká jw to náhoda. A veaj tie dievcata boli s tými dotyčnému prvý a posledný krat..poznám ich osobne, moje ročníky +-2 roky
@simsalabim 🙁uff, silný pribeh,silnej zeny❤️
Ale inak všetko ok? To si musela mať veľmi divoké myšlienkové pochody keď si zo seba dala takéto niečo. 🤦 Prespanka a ešte k tomu jeden druh pohlavia. Ako fakt? Na čom prosím ťa šliapeš? 😉
Autorka, mne je jedno, ako to kto volá. Mňa totálne prekvapilo, že niekto vôbec môže uvažovať nad tým, že pohlavie dieťaťa nejako súvisí s tým, či je mamička "prespánka", alebo "počestná žena".
@mariejenka Haha to je podarene 😁😁😁 ja som si inak tiež dlho myslela že prespala sa, spala do nemoty asi 😁
Databáza je množina údajov zotriedena podľa atribútov. Takže ak ste chceli rozširovať databázu mali ste sa spýtať koľko chlapcov a koľko dievčat sa vo vašom okolí narodilo slobodným mamickam?
@h2 to, že ty si si to takto vyložila je problém v tvojej hlave. Nikde nepíšem že kazda musí mat jedno pohlavie. Ale vidím že tu ani veľa žien nevie význam slova. Takze 🤷♀️
kks kde na taketo temy chodis😅😅😀🤣
@galioska bola tu kamoska a premýšľali sme ori vínku o tom 😁 😁
Prepáč, ale aký význam slova? Ja viem, čo je prespánka. Ja vôbec neriešim to slovo. Ja sa zamýšľam nad druhou časťou tvojej diskusie a tou je to rovnaké pohlavie tých detí.
@viestta Ach kde je stará viestta, ktorá v roku 2016 zháňala rady na stupnutie vcelicky a osičky. Alebo sa tešila s darčekov na Vianoce. V tých príspevkoch bola aspoň pohoda, teraz sama zatrpknutost a vsevednost. Aj ten mudralen asi dopomohol, alebo ako sa to vola
@h2 a čo konkrétne ta na tom prekvapuje? Že poznám 5 žien, ktoré majú dieťa z jednej noci a zhodou okolnosti majú všetky dievčatka. A čo ta akože na tom prekvapuje…nechápem
Prekvapuje ma, že to dávaš do súvisu so spôsobom, akým otehotneli. Ináč, 5 je príliš malá vzorka na zovšeobecňovanie.
Cítim sa početná tým, že si venovala čas tomu aby si prelustrovala môj profil🙂
@evaachesa 😁 preco by to malo máš súvis na pohlavie? To nikde nepíšem. Ja pisem, že všetky v mojom okoli majú jedno 🤷♀️ A to je dievčatko
Cha ja som tak bola u nás v obchode a predavačka tak milo ešte niečo ponúknem budúcej mamičke, ani dvere som za sebou nezavrela a bolo povedané.:i tak je to prespanica 😄😄😄otvorila som dvere späť hodila po predavačke paradajky a bolo i po prespanici i po paradajkach 🤣🤣🤣
Autorka, mala by si to skúsiť na vlastnej koži. Aspoň si overíš to pohlavie. Tak šup, šup, zavri koníka a hybaj na diskotéku. 🤰😉
@mariejenka tak trošku som sa sekla. 😅🌷
@pazdura 😁😁😁 prespanica, to uz je aka mutácia slova. Pobavila si má aj s paradajkou
@evaachesa inak to už neviem, či by som dostala taký názov, keď mám muza a dieťa. Inak z našej dediny má chcel jeden chlapec, ale ako je chlapom stále malo a ja som ho na tej diskotéke odmietla, našiel si ta mna náhradu, ktorá ho tajne lubila a naozaj sa s ním vyspala prvý krat. Teraz po čase na tu diskotéku spomíname, že Možno by som to aj ja zažila na vlastnej kozi. Inak niesu spolu, dcérku si striedaju, byvaju pr domov od seba a každý má vlastný život dokonca aj iné deti a ju ti furt tak ludia volaju. Ale ona sa na to nikdy neurazila, možní preto to beriem iba ako slovo🤷♀️
Toto je téma jak spred 100 rokov 😀
Prespanka je urážlivý nárečový výraz pre slobodnú mamičku . Je to východoslovenské nárečie z dedín a naozaj nie je vhodne takto oslovovať ženy ani zo žartu . Nie sme vo filme Pasla kone na betóne . Hádam že to je naozaj len žart ale veľmi nevydarený . Čo sa tvojej otázky týka poznám slobodne mamičky s oboma pohlaviami.
@h2 a do akého ešte iného súvisu by som to podľa teba mala dávať? Aká poloha bola pri sexe, alebo čo? Nepochopila si to a stále rýpeš. Veď už si si tu naoisala svoj postoj, ďakujem za neho a keď nechápeš je to v priadku. Daj sa do kľudu, nozicky do tepla a máj pohodu. Netráp sa nad mojou otázkou, ani nad mojim príspevkom, naozaj nemusíš.

Moja prababka - z vychodu - bola taka ozajstna prespanka, aj ju tak v dedine volali, dedo sa narodil 1899. Nikdy nemala dalsie dieta a nikdy neprezradila, kto bol otec. To pomenovanie je hanlive a vrcholne nedostojne, ponizujuce zenu, z dob, ked zena sama bola “hriesne stvorenie.”