icon

Mamičky “prespanky”

19. aug 2022

Dufam, ze týmto názvom nikoho neurazim. Ak áno, hlboko sa naozaj ospravedlnujem. Neviem to inak pomenovať Chcem sa Vás opytat, ako sa to vola u Vás? Keď má žena takéto “neplánovane” bábätko? A zaujíma má aj, ak poznáte nejakú mamičku, aké pohlavie porodila? Ja som si tak myšlienkami prechádzala známe a všetky majú len jedno pohlavie. V komente napisem aké. Ďakujem 😊

autor
19. aug 2022

@monika1308 jeden z mojich naj filmov. Pre mna je to slovo, ani tie mamičky ktoré poznám to pomenovanie tak neprežívali ako vy 😬

autor
19. aug 2022

@simsalabim tak u nás na dedine sa tak pri rozprávaní, kto kde byva, kde sa sťahoval sa povie stále. Naoriklad. “Veď ta čo sa prespala s jančom” 😁

monika1308
19. aug 2022

Ja mám veľmi rada ten film a aspoň si všetkým ozrejmila kde berieš inšpiráciu 😂😂 no som z dediny a u nás to je veru niečo škaredé . Staré baby vedia pekne uraziť a ty to sem bez hanby hodis ešte, ze mamičky prespanky a rovno na mamickovske fórum . Kokos a ešte anonymne sak na tvojom mieste by som to tiež napísala anonymne 😂😂 bo strach nepustí čo 😂😂😂😂

pazdura
19. aug 2022

Keď musíš tak musíš 🤭

h2
19. aug 2022

Nechcem, aby to vyznelo namyslene, ale som si istá, že z nás dvoch nie som ja tá nechápavá. Napísala si blbosť a keď ti to tu baby napísali, tak sa tváriš, že ty si to tak nemyslela. 🤦🏻‍♀️

ursula22
19. aug 2022

závidíš?

guiseppinka
19. aug 2022

To kde byvas, prosim ta? Inak, presne pre taketo vyjadrovanie ludi a ich zmyslanie som rada, ze som mimo svk... Minule tu bola nejaka debata a tam bol dovod zitia v zahranici tato vlastnost, teraz si presne neviem spomenut na to spravne pomenovanie a este niektore sa do toho obuvali, ze to uz davno nie je. Ale je. A k filmu - neznasam tieto filmy pasla kone na betone, slunce seno.. len z 1 dovodu - to spravanie sa je tu stale... A vidno to aj tu. Ludia ziju heslom "at vidi, ze na to mame".

autor
19. aug 2022

@jabadabadu
@viestta
@h2 Inak dievcata vy sa poznáte alebo registrujete navzájom na tomto portáli? Ja sem teda s rukou na srdci poviem, že sem chodim tak raz za mesiac….takze dnes a zrejme najbližší mesiac, kým mi zas nenapadne nejak blbosť opytat sa neprídem 😁 ale prisaham, čo príspevok vaše mena v nich. Však vy ste v každej téme alebo mám na vás šťastie. Od dnes si dám echt na to pozor. To je super, jak máte veľa času a dokážete radit za každého počasia, pohody aj nepohody. Ďakujem Vám. A ak sa nepoznáte, tak na vás zienky 🥂

autor
19. aug 2022

@monika1308 však jasne že inkognito. Citlivé témy len tak 😎

sense
19. aug 2022

Aj moja teta sa "prespala" a sú s manželom spolu 40r

autor
19. aug 2022

@sense preboha! Teraz si mi dala. Veď aj moja krstná! Ale museli sa vziať, majú spolu 4 chlapcov. Mojich bratrancov. Ako som na take niečo mohla zabudnúť tým sa téma pohlavie vyriešila 😁

ukulela
19. aug 2022

@jabadabadu prespanka nebola len jednorazovka. Skratka prespala sa ta, co porodila ako slobodna bez chlapa. Tvoj koment, ze urazka by bola kurva je mimo. Ta sa / sorry/ kurví, teda pelesi s kade kym. Prespat sa mozes s prvym a jedinym chlapom.... v tychto veciach zmyslas 100 rokov pozadu. Uz len tym, ako zdoraznujes, ze sa im tak u vas hovori aj ked maju rodinu.... ok,opytala si sa, vezmi si spatnu vazbu.

pazdura
19. aug 2022

@evaachesa a je vybavená 😉

sense
19. aug 2022

Áno aj môj ujo sa musel zenit a majú 2 synov

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
19. aug 2022

@guiseppinka ja som pracovala 5 rokov v Holandsku a bola som tam len kvôli zárobku a jazyku. A môj prípad bol, že aj napriek povýšeniu a lepším finančným podmienkam mi chýbala ta Slovenska atmosféra a lepšie som spraviť nemohla. V roku, keď som sa vrátila spoznala som sa na letisku s mojim terajším manželom a mame spolu 2 synov. A paradoxne z východu som putovala do Malaciek 😁 takze uplne iné nárečie, iné zvyky, ale som na Slovensku a nemenila by som môj život nikdy v živote, som rada, že som sa vrátila

ukulela
19. aug 2022

@jabadabadu sorry, bolo to zakladatelke... mea culpa, neskora nocna hodina....

sticker
autor
19. aug 2022

@ukulela Pises: prespanka nebola len jednorazovka a hneď pod tým že: prespať sa mozes len s prvým a jediným chlapom. Však ale hovorí sa tomu tak 🤷‍♀️ Keby sa tak nehovorilo, tak tu ženy píšu, čo to znamena. Toto slovo nepoznám

autor
19. aug 2022

@ukulela aha už chápem jak si to myslela. U nás znamena, keď sa prespala údajne na jednu noc a ostala proste tehotná…a starší ľudia sa proste museli vziať, mladší už neriešili. Ako moje známe. Ani jedna neostala s otcom bábätka, kazda má iného partnera

ukulela
19. aug 2022

Mozes s nim spavat pol roka a potom ostat tehotna. On sa na teba vykasle. Co budes, ked nie prespanka? V ociach starych tetiek len to. Este pijes to vino?

autor
19. aug 2022

@ukulela tak zrejme tie dievcata sa hanbili a ako ochranu používali vetu, bolo to prisaham prvý krat a aha, čo sa stalo 🙏 my sme pri tom neboli. Niee už dávno nie, rano má čakajú milé povinnosti. 😊

simona20201309
19. aug 2022

Tak teraz som ostala v šoku. Bola som si istá, že to píše nejaká 16r nezrelá pubertacka, ktorá je prvý krát sama doma a dala si s kamoškou pohár vina. Toto píše matka 2 deti?
Ved si daj do Google, narecie - prespanka, daj si námahu a nie riešiť to tu!
Ty sa na tom bavis, ale tie zeny si museli prejsť veľmi ťažkým obdobím, hlavne kvôli takým ako si ty s kamoškou. Ktoré ešte takéto slovo dokážu v dnešnej dobe vypustiť z úst.
Za túto tému sa hanbite sa obidve.

autor
19. aug 2022

@simona20201309 hanbíme sa Simi 🥺

januska12323
19. aug 2022

Mňa by skôr zaujímalo ako sa hovorilo chlapovi čo oplodní ženu a potom zmizne ako duch? Či chlap môže ale žena je na vine?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
19. aug 2022

@januska12323 inaaak, to je naozaj strašne nespravodlivé voči žene. A nie len v minulosti, ale aj teraz. Ale dala by som mu meno nešika zbabelý 😁

fotoarch
19. aug 2022

Zabudla si na veľkú skupinu slečien - ktoré boli znásilnené .... A stigma a vysporiadanie sa s tým je echt ťažké .... Pre okolie bolo vtedy lepšie povedať , opustil má otec môjho dieťaťa .... Nechcem hovoriť bližšie , nepoznám ho ... Empatie ZENA ...

autor
19. aug 2022

@fotoarch Podobny pôrod nepoznám, ale toto nieje určite oresoanka. To je niečo úplne ine. Keď je zena znásilnená a užíva si s niekym. Tieto veci sa snad ani nedajú porovnať

autor
19. aug 2022

Pripad*

autor
19. aug 2022

@fotoarch ale prespanka nebola keď ju opustil frajer. Ja neviem aspoň u nas. A prespanka aspoň v našich končinách nikdy netajila otca 🤷‍♀️ Ani otec sa netajil voči žene. Len povedali, že sa spolu vyspali a ostala tehotná.