Manžel si nevie predstaviť život bez dieťaťa. Ja áno
Babulky zakladam tuto temu, lebo nic take som zatial nenasla. Ja a moj manzel patrime tiez medzi snazilkov 😊 skusame uz dlhsiu dobu a mame za sebou aj 2x neuspesne IUI a vzhladom na moj vek nam bolo doporucene uz len IVF. Manzel je z toho nadseny , ale ja moc nie kedze su to hormony a uz som dost zle znasala pripravu na IUI. Stale verim, ze s pomocou bozou sa to podari aj prirodzene . Na co moj manzel nezdiela rovnake presvedcenie a velmi chce aby som podstupila IVF pretoze si mysli , ze vzhladom na moj vek nemame uz ten luxus aby sme cakali ci to vyjde alebo nie. A ja sa zacinam citit dost pod tlakom 😞 a dokonca sa mi priznal, ze si nevie predstavit zivot bez deti a nepriamo povedal, ze nevie co bude s nasim vztahom ak sa nam to nepodari. Ja som nikdy takto nerozmyslala beriem to tak ako to je a ak by sa to aj nikdy nepodarilo nerozmyslam co by bolo s nasim vztahom 😐 svojho manzela milujem a to mi staci.Stalo sa vam nieco podobne?
@charity prepac ale trochu nemiestne nie?
som v rovnakej situacii ako kubik12 dokonca kvoli rovnakemu dovodu a poviem ti, neviem či si niecim podobnym niekedy presla, ale je to nieco strasne, ked vies ze nikdy ale naozaj nikdy neostanes tehotna so svojim muzom, len tak bez ivf, dokonca ani tam nie je velka sanca......
ja uz vyse 3 rokov čakam kazdy mesiac naivne ze menzes nepride a budem v tom, aj ked mi zdravy rozum vravi, ze to nie je mozne....☹ a to vsetko len preto, ze pred 20 rokmi sa veci ohladom nezostupenych semennikov odflakovali....
@zuzik16 Ale ano, poznam to na vlastnej kozi. A prave preto nepovazujem za normalne trollovat diskusiu baby, ktora pre neplodnost prichadza o manzela, otazkami kolko stoji IVF a co je to PCO. Zakladatelka tu riesila svoj zivotny problem. A cita tu namiesto odpovedi necitlivy komentar ako sa o inu babu jej manzel stara...
Troll moze svoj problem riesit citlivo vo vlastnej teme. Ked citlivost, tak obojstranna.
@slavuska237 ja keď som bola prvýkrát u gyndu kontroloval ma ešte ako pannu mi povedal musim mať babo do 25 rokov..nebrala som to vážne ako 17 ročná stredoškoláčka som ešte moc nad materstvom nerozmyslala ale teraz som s mojim terajším priateľom 6 rokov snazili sme sa 4,6 roka jeho spermiogram v poriadku ale chyba bola vo mne polycisticke vajecniky menzes raz za 3-4 mesiace a nemala som ovulacii tak ma poslali na laparoskopiu a povedali do 4 mesiacov musím otehotnieť keď nie ideme na umele...podarilo sa to za pol roka od laparky aj to preto,lebo sme sa z mojím odcudzili tak keď sme sa vôbec nesnazili a ja vôbec uz nerozmyslala nad babom zrazu to prislo..Lubime sa zas naďalej upevnila nás naša maličká...a ďalšia vec druhé nevieme či bude ta laparka sa nerobi 2x na moju diagnozu tak buď sa to podari bez laparky ale máme aspoň jedno
@zuzka2208 ahoj mozem ti povedaf ze tvoj strach je na mieste ale ivf sa da postupit aj s mensimi davkami ako soft ivf. A k tomu druhemu. Bola som s panou v kupeloch ktora podstupila ako jedna s prvych ivf na slovensku v ke v doku 1987 s tymi istymi hormonami a neziaduce ucinky nemala. Jej sa to nepodarilo vraj sa embria nevyvyjali. Potom uz nesla ale ona uz jedno dieta mala. Takze netreba to ivf zatracovat. Ale musis ty urobit ako sa citis tvoj muz to neabsolvuje on nic nemusi pichat nikam chodit skoro len raz odovzda material a hotovo tak je mu sa to lahko povie. Skoda ze ty chlapy si to nemozu skusit ani cele ivf ani porod vedeli by ake to je narocne
@skaredekacatko ospravedlnujem sa za chyby 😂ale ja radsej bez y i
@skaredekacatko dakujem za povzbudive slova ja poznam vela dievcat co isli na ivf su medzi nimi take co to vyslo a bohuzial aj take co im to nevyslo. Ja som dokonca tiez tvrdila ze by som na to isla to som ale este netusila co to vsetko obnasa. Dalsia vec co ma na tom znepokojuje ze nas v car tlacili do ivf hned a ked som povedala,ze chceme skusit IUI tak sa ma hned spytali ,ze co budem robit potom ked to nevyjde a to sa mi teda takyto pristup nepaci.Dalsia vec je taka ze som mala vysoky prolaktin a zacali ma stimulovat clostilom a ked som isla do lubochne tak sa doktorka velmi cudovala preco najprv nepockali ked sa prolaktin znizi tak ako ma. Lenze my s manzelom zaslpení tuzbou po dietati tak sme sa nad tym nezamyslali no a potom sa nam podarilo otehotniet len sa to zial neudrzalo. Na to som sa zacala zaujimat viac o polaktin a zevraj ked mate vysoky prolaktin tak neotehotniete ak aj ano tak sa plod neudrzi. No a ja som 4 mesiace pchala do seba clostil a prolaktin bol stale vysoky cize toto u mna vzbudilo trochu nedoveru a pocit , ze v niektorych pripadoch je to hlavne o biznise.
@skaredekacatko a stretli sme sa aj s koordinatorkou a dali ma na dlhu stimulaciu 1 tyzden tabletky a 3 tyzdne injekcie a posledny tyzden az dva druhy injekcii.a samozrejme mi bolo povedane ze musim pit minimalne 3-4 litre tekutin pretoze mam vela vajicok a je dost pravdepodobne ze sa moze objavit OHSS ale ze to nic nie je 😱 co ja si teda nemyslim.Udajne som nie vhodna kandidatka na tu soft stimulaciu 😟
@zuzka2208 no ja a tinkatinulka by sme ti povedali ze pokial nie si zdravotne oka tak zbytocne nieco riesit ten prolaktin musi byt v norme
Na clostil vela bab reaguje desne. A soft stymulka je o dvoch troch kvalitnych vajickach a nie 12 nejakych. A ako v tom car su blby ci co.Ja nechapem na slovensku biznis nic ine. ako des .
@skaredekacatko ved presne nam to teraz dochadza ze ako mozu nieco riesit ked je prolaktin okolo 1000 😱 bolo mi povedane ze neovulujem ... no ved jasne ze nie ked ho mam vysoky. Az teraz je v norme a cuduj sa svete tento cyklus som aj ovulovala. A potom sa im zver do ruk a doveruj.No nezbavim sa pocitu, ze je to len biznis.Dodnes ma ani len na prefuky neposlali ,ze ved naco to k ivf nepotrebujem.😳
@zuzka2208 to iste aj umna naco laparka vsak ivf a ze ja zdrava a tudle nudle jednoroha nepriechodna a oni by aj dve davali ale ze nie je priestor tam nevedeli na co vediet. Este ze chodim do Brna uz.
@zuzka2208 ahoj, pridám môj príbeh. Vydatá som 20 rokov. Už na začiatku manželstva sme kvôli manželovmu ochoreniu (ochorel krátko po svadbe) akosi tušili že s mimi bude problém. Prvých 7 rokov sme si užívali život; ďalších 7 rokov sme dúfali v zázrak; napokon sme zakotvili v centre asistovanej reprodukcie - diagnóza azoospermia. Absolvovali sme množstvo IUI, IVF, KET s darcovskými spermiami; investovali sme do toho neskutočne veľa peňazí. Aj sa nám podarilo otehotnieť, no žiaľ o mimi sme vždy prišli. Keď som pri 4.potrate bola ja sama v priamom ohrození života, lekári ďalšiu snahu o otehotnenie nedoporučovali.
Ja som bola "v koži" tvojho manžela, pretože život bez detí som si nevedela predstaviť. Môj manžel po deťoch tiež túžil, ale bol schopný akceptovať aj bezdetnosť. No život to rozhodol za nás. Teraz mám po 40. a snaha a nádeje stať sa mamou sú definitívne fuč (pridružili sa aj iné zdravotné problémy).
Pri tejto téme sa mi stále tlačia slzy do očí, ale jedno viem isto - že sme pre to urobili maximum! Niekedy to proste proti prírode nejde a ja sa učím žiť s tým. Manželstvo je napriek tomu v úplnom poriadku 🙂
Daj aj tvojmu manželovi ten pocit, že ste pre to urobili všetko...
Prajem všetko dobré a držím palce 🙂
@little_miracle ano chapem a urcite chcem dat pocitit svojmu manzelovi, ze preto urobim maximum, len asi v inom car ako doteraz.😊 uz sme to prebrali a momentalny stav je ze skusime obaja detox a prirodne veci ja chcem ist na priechodnost vajecnikov a zvolime dalsi postup.A hlavne nebudeme tlacit na pilu ,lebo to nam ziadne ovocie neprinasa len zbytocny tlak.
@skaredekacatko tiez som rozmyslala nad brnom pocula som ze su uzasní. Chodis tam? si spokojna?
@little_miracle je mi uprimne luto, ze uz asi deticky nebudete mat. Chapem ako sa citite je to tazke a ten kto to nezazil nepochopi.
@andrea841 vlastne mi nikdy nikto nepovedal, aký je problém. Myslím, že polycystické vaječníky. Nemala som pravidelnú menštruáciu a časom bez liekov a injekcií žiadnu. Ale v 90-tych rokoch to bolo úplne všetko iné ako teraz. Chýbali informácie a ja som poslušne papala všetky hormóny až si myslím, že moje telo bolo dokonale rozhodené a k tomu psychika ... Až po neúspešnej hormonálnej stimulácií pred umelým oplodnením, ktorú som veľmi zle znášala, sme si s manželom povedali dosť. Do dvoch rokov som otehotnela, ale žiaľ prvé tehotenstvo skončilo potratom. A psychicky som bola zase tam, kde pred tým...Trvalo ďalšie 4 roky, kým som otehotnela znovu a to bolo celkom iné - bezproblémové tehotenstvo a prirodzený pôrod 39- tich . Všetkým úprimne držím palce, aby sa dočkali šťastného konca (troška skôr ako my ), lebo je to neuveriteľné šťastie a radosť 🙂
@zuzka2208 ja sa tvojmu manzelovi necudujem, skor mi pripada divne ze nechces skusit ivf.my sme sa snazili 5 rokov, 3. Ivf. Ved ked existuje sposob ako si pomoct a ty to odmietas, tak sa mu necuduj. Ako je pekne ze ste v prvom rade manzelia a ze by mal byt s tebou ci deti budu alebo nie, ale velmi by som sa na toto nespoliehala, on chce normalne zit mat zenu dieta....
@gagik Ved predsa ludia mozu zit spolu normalne aj bezdetni....ci nie? a zakladatelka uz predsa procedure podstupila a presla si vselicim tiez.
@ingelika78 ved nech si spravia ako chcu, hlavne aby boli spokojni. Ja som sa vyjadrila za seba, proste si neviem predstavit ze by mi napr. manzel povedal ze on na ivf nechce ist, lebo hento a toto, to by som sa uplne zrutila. Jasne ze chodit po ivf nie je nic prijemne, ja ked som isla na druhe a tretie bolo mi uplne na grcanie z toho, ale zase ked je to sanca ako mat dieta...
@zuzka2208 Pýtam sa preto, lebo ja som tak voľakedy bola nastavená, že keby sa dlho nedarilo, nejaké dieťatko si adoptujeme...Ale ja som aj ako malá chcela adoptovaného súrodenca, a ani teraz, keď už mám svoje dvojičky (prirodzene a hneď 😅 ) ma tá myšlienka neopúšťa...ale to by ste museli chcieť obaja....samozrejme.
@zuzka2208 ved rozhodni sa ako je ti najprijatelnejsie.ja som tiez nebola s ivf stotoznena, ani psychicky pripravena, po pravde pri pomysleni ze mam ist na dalsie ivf mi bolo do placu, no zase predstava ze budeme bez dietata bola pre mna este zufalejsia. Ale oplatilo sa , mam teraz moju krasnu princeznu. Pisem to koli tomu, aby si vedela ze nie vzdy sa daju robit len veci s ktorymi je clovek v danej chvili stotozneny.
@gagik ja viem co sa mi snazis povedat a chapem to jasne ze by som mala urobit pre to vsetko a ja si to plne uvedomujem a chapem aj mojho manzela, len nabrat tu odvahu 🙂 a presvedcenie🙂 cely cas ako sa pokusame som si hovorila ved keby prislo na najhorsie tak pojdem na ivf no a prislo na to a ja sa bojim a nehanbim sa za to.Injekcie su v chladnicke a ja hladam cestu ako to obist a mat dieta aj tak.

@charity za to ta boch potresta 🙄 zato ta bi tu ne jedna snazilka oplula 😠 toto tu znaci vela o charaktere cloveka fuuuuj 🤐 asi si mala nedostatok materinskej lasky ked si bola dieta 😀 ak mas srdce nieco take napisat...tak nech mi ho pride zrobit tvoj muz 😀