icon

Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?

miiimiiinko123
26. okt 2016

Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

mima4
27. okt 2016

@malabiba prax hovori opak

timea7
27. okt 2016

@sasa1310 vieš, dá sa na to pozerať aj z iného uhla pohľadu.
Dieťa A býva u rodičov, vyplatí z domu dieťa B, ďalšie investície idú do do rodičovského domu, lebo už potrebuje po rokoch finančnú injekciu. Nemyslím stavebné úpravy, aby v ňom mohli žiť dve rodiny, myslím napr. novú strechu, okná, rozvody a pod. Áno, rodičia pomáhajú mladým podstatne viac s deťmi, ako dieťaťu B. Časom však rodičia zostarnú. potrebujú pomoc, niekedy až takého rázu, že dieťa A musí ostať doma z práce, aby sa mal kto o rodiča, prípadne o rodičov postarať. S vedomým, že návrat do práce pár rokov pred dôchodkom bude takmer nemožný....
Dieťa B si síce berie úver na bývanie, ale má k dispozícii aj financie z rodičovského domu (ak sú teda rodičia k deťom spravodliví). Postaví sa na vlastné nohy, užíva si život bez toho, aby sa niekomu spovedal, kde ide, prečo, čo varil, prečo sú deti ufúľané, prečo si kúpil taký koberec....stačí mrk do tém o svokrách. Choroby a nemohúcnosť rodičov berie ako fakt, príde ich v nedeľu poobede pozrieť, prinesie im koláč, možno ich zoberie na vozíčku vyvetrať sa do parku. Vráti sa späť domov, užívať si svoje súkromie. Sme ale mimo tému.
Je to v každej rodine iné a dá sa na to pozerať skutočne z viacerých uhlov.

sasa1310
27. okt 2016

@maja22 ty žiješ v akej dimenzii? Kúpiť druhému dovolenku? Od toho sú rodičia, aby to rozdelili spravodlivo. Lebo tie deti už ako dospelí predsa skôr dajú vlastným deťom ako súrodencovi. A toto nemôžeš tvrdiť, že tak nie je. Tam ide súrodenec bokom a prvoradá je vlastná rodinka

mima4
27. okt 2016

@sardinka336 nemyslim, zanietene katolicky tie metody maju tak prepracovane, ze ochrana sa blizi k urovni hak

timea7
27. okt 2016

@maja22 veľa krát žiaľ to semeno nenávisti zasejú medzi deti rodičia, ak uprednostňujú jedno dieťa pred druhým, prípadne vnúčatá jedného pred druhým. Nechápem to a nerozumiem tomu a som vďačná mojim rodičom, že nás vždy spravodlivo podelili. A my sme sa tiež snažili podeliť o starostlivosť o nich.

maja22
27. okt 2016

@sasa1310 to bol príklad. Mimochodom, ak ich rodičia naučia spravodlivosti, láske a prajnosti, nebude problém, kto žije tak a kto onak... Pričom život ako taký na spravodlivosť nehľadí. Niekomu dopraje viac detí, niekomu ani to jedno, niekto má deti zdravé, iný to svoje musí pochovať... Rodina má v prvom rade držať spolu a pomáhať si v každej situácii.

maja22
27. okt 2016

@timea7 áno, súhlasím.

sasa1310
27. okt 2016

@maja22 a na toto je najlepší liek spravodlivosť. Obom rovnako. Akonáhle je jedno uprednostňované a myslené to v dobrom, nerobí to dobrotu medzi deťmi.
Preto netreba byť sebeckí a čakať, že aspoň jedno dieťa ostane. Treba byť spravodliví a tešiť sa aj z toho, že obaja si žijú narovnako a obaja nakoniec dostanú aj časom rovnako a v rovnakom čase. A nie, že jeden celý život platí a druhý celý život šetrí, lebo rodičia tak rozhodli.

maja22
27. okt 2016

@sasa1310 no, aby žili narovnako, to by asi chcelo rovnakú prácu, rovnaké výplaty, rovnaké zárobky partnerov, rovnaké výdavky atď. To sa málokomu podarí. Viac ako spravodlivosť je podľa mňa vzájomný rešpekt a láska.

sasa1310
27. okt 2016

@maja22 to nebolo tak myslené. To bolo myslené kvôli bývaniu 🙂 že jeden musí platiť a druhý môže kľudne šetriť, lebo nemá úver.
Ale už končím o tom. Mimo tému 🙂

esther03
27. okt 2016

@maja22 zabudla si na jednu podstatnu vec, iste povahove crty cloveka nezmenis ani vychovou ani neviem akym vplyvanim. Cize rodic sa moze aj rozkrajat a pekny vztah nedokaze medzi detmi vybudovat lebo jeden z nich to svojou povahou bojkotuje.
@timea7 dieta A nemusi nikoho vyplacat ak rodicia este ziju (ved nic jeho nie je) a nic na neho neprepisali, takze si moze pokojne zit a volkat takto niekolko rokov...

timea7
27. okt 2016

@esther03 podľa toho, ako sa rodičia k tomu postavia, rodičia, ktorí sú rozumní, si urobia poriadok ešte za svojho života a nedopustia, aby sa pre majetok ich deti znenávideli. Ak zanechajú majetok jednému z detí, mali by to nejakým spôsobom kompenzovať aj u detí ostatných. Je už na nich ako.

timea7
27. okt 2016

@sasa1310
@maja22 a ja by som nikdy od detí neočakávala, ani neočakávam, že sa o mňa v starobe postarajú. Nikdy by som to od nich nežiadala, ani by som nechcela, aby moje dospelé dieťa so mnou bývalo so svojou rodinou. A to som v trojgeneračnej rodine plnej lásky a porozumenia vyrastala. Ale sme fakt úplne mimo tému.

esther03
27. okt 2016

@timea7 takmer vzdy s tvojimi prispevkami suhlasim, ale tentoraz mam na vec iny nazor, ja by som za svojho zivota na dieta v ziadnom pripade neprepisala nehnutelnost v ktorej byvam. Vedu ma k tomu skusenosti z rodiny a okolia. Ak odhliadnem od faktu, ze ak ja na dieta nieco prepisem (hoc aj s vecnym bremenom) casto sa stava, ze vztahy medzi darcom a obdarovanym sa hlboko nastrbia a dalsou vecou je to, ze nech sa rodic snazi akokolvek jedno dieta sa bude citit ukrivdene. Ja poznam jediny spravodlivy postup, spolocne sa postarat o rodicov a dostat rovnym dielom.

maja22
27. okt 2016

@timea7 ja som sa nad tým ešte ani nezamýšľala, čo by bolo, keby... keby som ostala napr. na vozíčku... ale to, že teraz niečo nechceme je jedna vec, ale až budeme starí a senilní, asi svojim pocitom nerozkážeme 😉

maja22
27. okt 2016

@esther03 ak je problém v povahovej črte a rodičia robia, čo môžu, tak majú svedomie čisté...

salfusco
27. okt 2016

nikdy sa nespoliehajte na to,že vas dochovaju vase deti v pripade choroby a staroby

timea7
27. okt 2016

@esther03 počkaj, ja som nemyslela prepísať nehnuteľnosť, dá sa to predsa urobiť aj inak, ja by som tiež nikdy za svojho života neprepísala nehnuteľnosť na dieťa, v domovoch dôchodcov by vedeli rozprávať, ako ich klienti prišli o strechu nad hlavou vďaka svojim deťom. 😠 😠 😠 😠 . A čo sa týka toho spoločného postarania sa o rodičov, nie vždy sa to dá. Napríklad ak jedno z detí žije v zahraničí, alebo stačí len že žije v BA a rodičia na východe Slovenska. Aby ich dcéra alebo syn nechali prácu, deti školu a šup ho na východ a potom? Keď rodičov dochovajú? A starý človek ti zo svojho preč nepôjde....ale vždy sa dá dohodnúť, ak sa chce, no bohužiaľ nie vždy sa chce 😖 .

timea7
27. okt 2016

@maja22 no ja mám v pláne predbehnúť tú senilitu 😀 😀 😀 😀 , už teraz sa obzerám o nejakom peknom domove pre seniorov 😀 😀 😀 . Myslím to ale úplne vážne.

timea7
27. okt 2016

Inak som prekvapená, kam sa táto téma uberá - od spôsobu ako obabrať manžela a vyhovieť sama sebe až po spôsob ako obabrať súrodenca, prípadne rodičov o majetok....

esther03
28. okt 2016

@timea7 muz ma 3 sudrodencov, dvaja byvaju pri rodicoch, muz je 250 km daleko a jedna sestra v zahranici. Dohodu maju taku, ze ak by nieco, tak ti co su blizko sa postaraju, muz v ramci moznosti, ale oni dvaja s poslednou sestrou prispeju viac financne. Takze ano vzdy sa da ked sa chce. 😉

mm2008
28. okt 2016

zakladateľka ešte niekde na začiatku spomenula, že jej muž je sám .. a že svokra má rada deti. tak neviem, mne to príde tak, že ona rodí deti vlastne pre svokru, ktorá má rada deti. či sa mýlim?

janickacrazy
28. okt 2016

@mm2008 No to by sa musela vyjadriť svokruša, ako to vidí ona. 😀

timea7
28. okt 2016

@esther03 my to máme presne tak isto, áno, keď sa chce, tak sa dá.

siska53
28. okt 2016

@sasa1310 Jej manzel tretie dieta chce. Len neskor.
To,ze byvaju vo velkom dome s nimi,je tiez ok,zvlast,ked im.to vyhovuje. Dedkov brat tak byval-oni dole so slobodnym synom, druhy syn s rodinou hore. A byvali by tak stale,len deskov brat a jeho zena zomreli dost skoro,vnucata este boli pomerne male. A klapalo im to,neboli ziadne problemy.
Aj sestrina kamoska sa naatahovala do domu svokrovcov. Ta to sice lutuje,bol to napad jej muza a jeho rodicov,len ona si so svokrovcami nerozumie.
Nie je to o tom nastahovat sa do domu za ucelom valat si sunky. Mnohokrat je tam samostatne byvanie,akurat maju spolocny vchod a niekde ani to nie.
Nehadz vsetky takto byvajuce rodiny do jedneho vreca.

A o pocte deti rozhoduje len ta konkretna rodina. Alebo mozno ten najvyssi.
Nemyslim si,ze zeny,ktore maju viac deti,ich maju preto,ze si chcu valat sunky. Mam znamu,co ma deti 4 (neziju ale na SR), sla do prace aspon na polovicny uvazok. Dalsiy kamosku mam,co ma 3deti,skoncila jej rodicovska,vratila sa do prace. Bola doma cca 6-6,5roka...
Kedysi bolo bezne,mama mi to raz hovorila,na maturite uz mnohe baby so snubnymi prstenmi, cast z nich uz s bruchami. Odrodili si a nastupili do prace. Nik neskumal pracovne navyky.
P. S. Rada by som sa konecne dozvedela,co mam chapat pod pracovnymi navykmi,ktorr vraj mamicky nemaju?

Lebo tie tak,ako ich chapem ja, nemaju skor mladi,ktori su zvyknuti zo skoly sa ulievat,byt nedochvilni, robit si caste prestavky a potom sa stazovat,ako oni musia byt dlho v praci a ako maju tej prace vela. Opat,jasne,nie vsetci, su aj normalni pracoviti mladi ludia.
Mamicjam.skor ide o to,ak dieta ochorie,mohli byt s nim aspon prve dni a aby stihali skolku tak ako ju stihali nasi rodicia.
Mne sa ani ako bezdetnej nepacilo,ze mam chodit na 9tu a koncit o 17ci neskor. To z toho dna nic nemam. Ked sa dalo,radsej som vzala skoru rannu,neskorsiu poobednu ci nocnu zmenu. Menila si s kolegami,co tie smeny typu na 8:30,9 ci 9:30 mali radi.

marfikchov
28. okt 2016

ja by som to zhrnula asi takto: mňa na zakladateľke neirituje to, že chce tretie dieťa, ani to že býva u svokrovcov... kooopec ľudí tak žije... mne príde čudné, že v 25ke, keď už má 2 deti, chcela ďalšie, nepoviem, keby má zdravotný problém, alebo sú na to naladení obaja, no tak nech... nič jej však nebránilo rok - dva počkať, aj tie prvé dve deti by si lepšie vychutnala, užila... ďalšia vec je, že sa k tretiemu dopracovala "podvodom", prosto ak to mali tak, že chlap spoliehal na ňu, na jej výpočty a ona mu v tom klamala, tak to je zlé a podlé... ďalšia vec je, že hodne sa spolieha na pomoc muža a svokrovcov, však čo, bývame u nich, svokra má deti rada a čo, však chlap má zarábať, žena sa starať o teplo domova... čo keď sa niektorá z tých zložkiek poserie, svokra ochorie, trebalo by sa aj o ňu postarať, o ona zasypaná deťmi, s ktorými jej doteraz sem tam niekto pomohol... to isté, chlap robotu má, má VŠ, tak sme prudko za vodou, čo je veľký omyl.. a posledné čo ma irituje, šokuje či ako to povedať, že ona, keď je vysokoškolsky vzdelaná, tak všade na ňu čakajú... hoc by mala ekonomické vzdelanie, iné je čítať veci zo skrípt a iná je realita... mnohé čo sa vracajú po materskej sa musia vo svojej starej práci učiť nové, lebo veci sa zatiaľ pomenili... ona podľa všetkého nepracovala nikde... je pekné, že na všetko kuká pozitívne, len by nebolo škoda pozrieť sa na to aj realisticky... myslím, že téma bola rozobratá z každej strany, ešte aj témy pomimo sa tu k tomu pridali, a zakladateľka aj tak nereaguje, príp. reaguje spôsobom, ktorý ma vytáča asi najviac.. ona v podstate vôbec rady nepotrebovala, keďže záležitosť si aj tak zariadila po svojom, ona tu chcela odobrenie, potľapkanie po pleci, že super, dobre si ho odrbala, teš sa, budete mať tri, paráda a keďže takto máloktorá reagovala (ak vôbec niektorá), tak celá diskusia je úplne zbytočná a len sa tu vadíme a prekárame a presviedčame o svojich pravdách a názor. Baby, peace, ide víkend, tešme sa!

luci5
28. okt 2016

@katka253111 svatá pravda s tou upratovačkou...

natalym
28. okt 2016

@marfikchov No ja to uzavriem, je to na titul ,, Matka roka ,, 😉

balsamea
28. okt 2016

Viacere tu zakladatelku kritizujete ohladom toho, ze nikde nepracovala ale 25 rokov je vek, v ktorom mnohi nastupuju po VS do prveho zamestnania, takze si nemyslim, ze s dalsim dietatom na materskej toho v pracovnej sfere vela zmeska. Netreba to pausalizovat. Pre mna aj pre mnohych inych zamestnavatelov je ovela rizikovejsia 25-30 rocna bezdetna baba aj ked s praxou ako 30-35 rocna bez praxe, ale s relativne odrastenymi detmi.

janickacrazy
28. okt 2016

@balsamea Z mojich skúseností a skúseností mojich kamošiek a známych vobec nemáš pravdu, zamestnávateľ vždy radšej zobral bezdetnú 25-30ročnú či s praxou alebo bez praxe radšej ako 30-35ročnú s 3 malými deťmi na krku naviac úplne bez praxe. Ja mám 39 rokov a mám kopu kamošiek, ktoré sú ešte v tomto veku bezdetné a robia karieru.