Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@maxiva Tak to teda bola pekne hlúpa, ked sa s tým pochválila. Ked už teda, mala aspon držať jazyk za zubami. OMG. 🤐
@miiimiiinko123 fuuuha ty zijes asi v nejakom riadme fiktivnom svete... v zivote si nepracovala, skolu si si dokoncila uz ked si mala deti a myslis si, ze ked sa konecne rozhodnes pracovat, tak cely svet sa ti zlozi k noham za to, ze ty mas vysoku skolu? Fuuuuha... zloz si ruzove okuliare a kukni do reality... s 3detmi budes rada, ak budes robit aj upratovacku...
@janickacrazy tak vies v naladicke bola 😔 a chcela sa pochvalit,ze aka je sikulka 😖
@lucinocka
@janickacrazy
@maxiva
aj ja poznam pripad kde baba vysadila HAK bez vedomia chlapa,chcela si ho tym priputat lebo on ju az tak nemal rad,stale mal rad exku aani deti dokonca s tou novou nechcel.. nuz a maju dieta.. ona ho nici uplne a je to chybna zena,psychicky labilna--nikdy nepracovala nikde,on ju zivi,dava jej na vsetko peniaze a predtym sa o nu staral jej ocinko..
suhlasim s dievčatami vyššie...Podľa toho, čo píšeš je manžel dobrý chlap, ktorý vás chce zabezpečiť ako najlepšie vie..Keďže platíte iba energie, čo takto si niečo odkladať, ak sa dá a pokúsiť sa osamostatniť, poprípade sa ty zamestnaj, aspon na tolko, aby si mohla mat matersku z platu - teda na 270 dni, vzdy lepsie 75% z platu materskej (od buduceho roka sa ma zvysit) ako 203€ rodicovsky..Pomohla by si aj ty financne a to osamostatnenie by slo lahsie, aj by sa vam spokojnejsie zilo a myslim, ze z manzela by opadol stres...
Myslim, ze oklamat ho v tak dolezitej veci ako je dieta je nefer a narusa to doveru, dieta by malo prist z lasky OBOCH rodicov...
Skus sa na vec pozriet aj z jeho pohladu, nevidiet iba seba (pisala si len o sebe, co ty chces) a porozmyslat, ci nie je predsalen lepsie taketo vazne rozhodnutie odlozit...
@maxiva No tak to moc neporiešila veru. Ja poznám zase iný prípad, kolega mal ženu, čo chcela vždy len jedno dieťa a on jej urobil omylom ešte jedno, proste sa zadarilo. Ona mu to nevedela odpustiť dlhé roky a ich manželstvo tým fakt veľmi trpelo. Takže ozaj to nie je len tak, sú to vážne veci.
My mame dieta jedno... a aj keby som chcela druhe, priatel nechce...ze to jedno je na dnesnu dobu dost... ono kym su male, stoja dost...ale ked zacnu chodit do skoly, to estelen budu vydavky... a ako by si ich uzivila? Ci muz by sa postaral? A co keby sa jemu nieco stalo? Ostat sama s 3detmi nie je veru sranda
@miiimiiinko123 ahoj u nás je to tak že ja mám 35 a mm 33 rokov a už ho prehováram na 4 dieťa a doteraz sa mi ho nepodarilo ukvákať miestami som z toho úplne zúfalá a miestami už ani nedúfam že bude.
a Ty by si vedela s tým žiť, že si ho vlastne oklamala? Uvedomuješ si, že Tvoj mm Ti totálne a absolútne verí? Vieš aké je to dnes vzácne? Uvedomuješ si to, ako by sa cítil, ak by si raz, možno aj po 10tich rokoch povedala, že čo si vlastne urobila? Rozumiem, že túžba po dieťatku je u Teba veľká, ale presne toto je láska. Uvedomovanie si potrieb toho druhého. Ale Ty to veľmi dobre vieš, a preto sa tým riaď aj naďalej 😎
@katka253111 presne a ešte dodám - malé deti, malé problémy, veľké deti, veľké problémy alebo malé dieťa šliape mame po sukni a veľké po srdci.
@miiimiiinko123 vaha nad 3. dietatom? porad ako presvedcit muza na 2. dieta? my sme total sebestacni, byvanie vlastne, zamestnanie super, obidvaja VS, 1 dieta (6r.) a nie a nie ho presvedcit na druhe, ale taky podraz by som nebola nikdy schopna spravit, asi by ma do konca zivota trapili vycitky svedomia 😔
moja ty si uzi teraz rodicovsku, potom sa zamestnaj, porieste byvanie a nad 3. dietatom mozes uvazovat neskor, mate este dost casu.
@miiimiiinko123 co keby si prestala pozerat len na sebe? Zacni trocha rozmyslat, nikde si este nepracovala, nemate vlastne byvanie, to takto chces aj nadalej? Byvat u niekoho? A len deti robit?
ono inak je aj rozdiel "mat vysku" a "mat vysku"..ak neikto skonci, a teraz sa nechcem nikoho dotknut, nejaku socialnu pracu alebo nieco take "uplatnitelne", tak nemoze cakat ani neviem ako uzasnu pracu a plat a vyskakovat si...alebo aj rozne elektrickove odbory, po ktorych skonceni sa ani nezamestna...takze "mat vysku" nie je vsetko
@miiimiiinko123 tak u nás je to opačne, manžel by ešte tretie chcel, ja o tom nechcem ani počuť... ale nie o tom, mám o 11 rokov viac ako ty, tiež dve deti tesne po sebe, tiež mám vysokú školu a 18 rokov praxe (pracujem od svojich 19tich)... pred mesiacom som sa po 4 rokoch na materskej vrátila do pracovného procesu, ale do novej práce, čiže proces hľadania trval viac ako polroka, a keď som konečne niečo našla a čo ma trápi, že nič nemám isté a stále, dnes tu sedím a ťukám do klávesnice ale o mesiac nemusím (a to tak aj reálne vyzerá), podotýkam mimo vyštudovaný odbor, tak ti poviem, že je to sakra záber, ráno chlap odchádza z domu ako prvý, to ešte deti spia, čiže celý ranný servis okolo seba a samozrejme detí je na mne, ešteže mám škôlku 50 metrov od vchodu, lebo keby mám deti vláčiť cez celé mesto, tak ma klepne... aj tak mi mnohokrát tečie pot dole chrbtom... a jediné moje šťastie, že ma v práci nemá kto kontrolovať, čiže minúta príchodu skôr neskôr hore dolu, ale ja, ako pracovník poctivec, sa to aj tak snažím dodržiavať... a to nehovorím o nákladoch, do práce som išla práve preto, aby sme si toho mohli viac dovoliť a to chlap nezarába vôbec zle, ale bohužiaľ patríme k tým, ktorých byt nie je vlastne ich, ale banky... máte párik detí (čo bol môj sen), máš LEN 25, nebývate sami, vaše náklady na žitie sú jedine energie.. byť tvojimi svokrovcami, nechala by som ťa len na mesiac, na skúšku, pokryť celú réžiu, so stravou, oblečením, energiu, všetko cakumbrás... rozmyslela by si si toto rodenie ako jabloň každý druhý rok... zas pre porozumenie, je to každého vec, kto na to má nervy aj peniaze, trebárs aj každý rok... ale raz príde deň, keď deti budú v škole, v škôlke a ty by si sa mala pobrať do práce a môžeš mi veriť, ani VŠ ti nepomôže!
preboha!!!
@miiimiiinko123 neuraz sa... ale mne to príde, že Ty si mladučká a hrnieš sa do tretieho dieťaťa a on je ten čo živí rodinu a vie, že to nie je jednoduché... možno je super, že Vám svokrovci pomáhajú, ale tiež im možno na veky neche visieť na krku... To, že máš VŠ je síce super, ale poviem Ti, že práve minulý týždeň som triedila životopisi, pretože hľadáme novú kolegyňu.. tie čo nemali prax na pohovor ani nešli... žiaľ, takú som mala požiadavku od šéfky na svoju náhradu... a keby sa aj na pohovore zistilo, že nemá prax a do toho 3 deti, tak je bez šance a môže mať aj ja neviem akú školu...
To, že by si mu v takejto zásadnej veci klamala, považujem za veľký podraz... zvlášť ak on by chcel aby to bolo neskôr.. asi na to má nejaký dôvod... možjno by chcel riešiť to bývanie ale potrebujete na to ešte jeden plat... možno by chcel aby si sa venovala po dvoch deťoch aj jemu a nebolo všetko o plienkach... ale ja neviem... toto len strieľam. A nemyslím to zle... že by si sa jemu nevenovala vôbec, ale uvedom si, že keď to dieťa chce a chce ho neskôr, tak je to dosť veľká prekážka. Na dieťa (ktorékoľvek v poradí..) by mali byť pripravení obaja rodičia a nemalo by byť výsledkom podrazu a tvrdohlavosti jedného z nich... a buď rada, povedal, že chce.. len neskôr.. takže ho budete mať.. tak buď trpezlivá a teš sa, že nepovedal, že tretie ani náhodou.
@miiimiiinko123 zvrhlo sa to tu na kazanie o tom ze mas ist pracovat a dieta riesit neskor...to si zas myslim ze je tvoja osobna vec.pokial chces mat najprv deti za sebou a potom pracu,ta ti neujde.ja neschvaľujem ten sucasny standard ze vybudovať si karieru a potom v 40ke plakat ze nemam deti a nemozem otehotniet...ALE to nic nemeni na tom ze s manzelom tvorite par a rozhodovat o tak zavaznych veciach mate spolocne.sama pises ze je skvely muz aj otec tak preco ho chces takto podrazit?ako sa budes citit ked sa ti tvoj plan podari a on sa sprave o dalsom babatku vobec nepotesi?pride mi to ze ti vobec nezalezi na vasom vztahu,hlavne ze ty mas v tom jasno.
@marfikchov toto prečítať ako 20-ročná, ani muža , ani deti nechcem....škoda, že som to nečítala 🙂
A mozno prave ze sa nechce jej ist do prace, tak tam bude ta tuzba este tymto faktom zvacsena... lebo vsak tretie dieta = dalsie roky doma v podstate bez starosti o zivobytie...
@libawet až tak zle som to vykreslila? 😀
@shia nejaku socialnu pracu? preco dehonestujes socialnu pracu? vies ty vobec co vsetko obnasa socialna praca? skladam poklonu pred tymi co dokazu robit tuto pracu, nakolko na to treba mat urcite predpoklady a byt neskutocne psychicky odolny, aby to mohol niekto robit. Ja by som to teda nedokazala, lebo som skutocne so socialnymi pracovnikmi v kazdodennom kontakte a vidim co za tym je. Maju moj obdiv. A cim dalej tym ich je viac treba, lebo toto co sa tu deje v rodinach uz tusim ani nie je mozne. Clovek sa nestaci cudovat ☹
@kuriatko84 ani moj 🙂 aj ked nas ma len 2roky 🙂 ale tak bude jeden, nuz co uz...mozno ho raz maly presvedci ak bude hciet surodenca
@marfikchov veľmi dobre, taká je realita, dievča nech očí otvorí...každá žena by si metál zaslúžila, ktorá toto robí a takto žije, chlap by okamžite buď ochorel alebo prinajhoršom rovno umrel.
@miiimiiinko123 ou ou ... až žasnem koľko negatívnych názorov ... Na jednej strane ich chápem - majú aj pravdu, ale keď sa na to pozrieme druhým pohľadom: Odrodíš si a budeš mať pokoj, pri dvoch sa vychová aj tretie (však veľa vecí už asi máte) a neskôr si budeš riešiť pracovný život. Aj keď nie som v takejto situácii, páčilo by sa mi to. Tiež nie je výhra naháňať sa za kariérami a neuprednostniť rodinu. Aj tak si bohvieakú prácu načas nenájdeš, lebo chcete riešiť tretie - ja by som bola za. Ale pritlačiť manžela a nie klamať. Ak máte dobré vzťahy so svokrovcami a nie ste moc zadĺžený tak prečo nie.
Sama si to napisala.... byvate u svokrovcov... najprv sa jednoznacne osamostatnit a potom zacat uvazovat o dalsom dietati... mas 25, tak kam sa ponahlas? Potom ked na tena pride tak do 35ky chces mat 6 deti??? Cosi... uvazuj, ved manzel vsetko tahat nemoze... a dalsia vec... to ze mate obaja VS neznamena, ze budete mat aj stalu pracu...
@monilik hej mas praavdu a mne sa zase nepaci dnesny tred, visiet rodicom, svokrovcom na krku a robit si deti, ved sa plati iba za energie, to je uz trochu vyzieranie, podla mna, ok, jedno dieta sa zadarilo, rodicia-svokrovci docasne pomozu a nie, ze sa uhniezdim a idem si robit dalsie a dalsie dieta a svokrovci platia, to je nefer, rovnako ako je nefer oklamat muza. Ja chapem, ze to musi byt pohodlne, platia, predpokladam, ze pomozu s dietatom, ale tak zase trochu sudnosti by nezaskodilo podla mna

@miiimiiinko123 to čomu ty hovoríš "trošku oklamať", ja volám hnusný podvod. Keby tretie dieťa naozaj chcel, tak by ste si ho spolu urobili. To že váha len svedčí o tom, že používa aj rozum. Nemáte vlastné bývanie, ty sa plne spoliehaš na pomoc svokrovcov, ale on ju možno prijíma len preto, že momentálne musí. Tvoja istota, že s prácou nebude problém, "lebo mám VŠ", je mierne povedané - komická. V tomto štáte má dnes VŠ takmer každý a aké máme percento nezamestnaných hádam aspoň tušíš. Píšeš, že si si tú školu robila popri MD, tak len dúfam, že to nie je sociálna práca a pod. Lebo také niečo a navyše úplne bez praxe, ti bude v reálnom živote na dve veci.