Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
A nechcete najprv poriesit vlastne byvanie pred tretim babom? Mozno preto to odklada... Aj ked nemam skusenost, ale myslim si ze by to bol z tvojej strany dost podraz keby si ho oklamala, ak by sa nahodou zaradilo tak fajn, ale klamat ze nemas plodne dni, no neviem... Ja si myslim ze by si mal byt 100percentne isty ze babo chce a nie ze ho v podstate ,,donutis,, (nemyslim to ako urazku)
Klamať manžela? Toto by som nerobila. Bola som v podobnej situácii, kedy manžel z rozumných dôvodov dieťa nechcel, no keď sa zmenila situácia v akej bol, zmenil názor. Daj na neho! Stavia sa k tomu zodpovedne, zabezpečenie rodiny je na ňom. Ja radím radšej nastúpiť do práce, poriešiť vlastné bývanie a na tretie dieťa je ešte čas
neviem prečo by mali prispievať iba tie čo to riešili...mala by si poznať aj negatíva nie len to čo chceš ty..
lebo oklamať muža napriek tomu že sa ti jasne vyjadril že sa bojí ako vás uživí,je podľa mňa cez...
prečo nejdeš do práce? načo ti bola VŠ? 3 deti nieje v dnešnej dobe ľahko vychovať aby si im dala všetko,nehovoriac o tom že ste na krku svokrovcom...
manžel je zodpovedný a robí dobre,lebo dnes robotu má,zajtra nemusí...
@miiimiiinko123 my cakame tretie a bolo to nase spolocne rozhodnutie.nikdy by som manzela takto neoklamala ved by ma potom zozralo svedomie.pokial by on nesuhlasil snazila by som sa s nim o tom rozpravat a presvedcit ho ze nie je na co cakat.na druhej strane on ma toho asi tiez dost a ma zodpovednosť za vas vsetkych mozno chce trochu casu nech sa zadaptujete s dvoma detmi a potom bude riesit dalsie. takze za mna ziadne klamstva a manipulacie...
@miiimiiinko123 podla mna tvoj manzel rozmysla rozumne.. ako sa osamostnite konecne ked ty budes dostavat 203€ rodicak a on bude vsetko tahat sam? najprv vlastne byvanie,potom tretie dieta..urcite sa nesnaz ho oklamat a rozmyslaj aj ty trosku.nie je to sranda mat 3 deti..
Len aby sa to potom neodrazilo na vasom vztahu.. aspon on ma rozum. Ved chod do prace, najdite si vlastne byvanie a potom dieta. Ved si este ani nikde nerobila, kde ta zoberu s troma detmi.. hlavne ze svokrovci pomozu.. aaach boze, snad si to rozmyslis a nespravis to muzovi, respektuj ze chce pockat.
zdielam rovnaky nazor ako baby predo mnou, vzdy to bude len klamstvo. Ak by manzel oklamal teba, pacila by sa ti?
ja si myslím, že manžel má pravdu, počúvni ho, on zarába, vie si asi predstaviť, na čo teraz máte a na čo nie, obzvlášť ak nemáte ani vlastné bývanie. Ja osobne by som ani nechcela žiť v pocite, že som ti dieťa takto "vydupala" keď on nechcel...
@dominika6 do brace asi ze nejdem ked som este dva roky na materskej a toho roku som pri oboch detoch dokoncila VS....o robotu sa v buducnosti nebojim....i mm ma vysoku..takze co sa ttyka prace je to vswtko stabilne...
@miiimiiinko123 Akože naozaj ťa nechápem, máš len 25 rokov a už 2 deti a silou mocou chceš tretie. Nemáš absolútne nič odrobené, s 3 deťmi a bez praxe ťa nikto nezamestná a ked aj, tak na nejakú podradnú prácu. Vobec ti to nevadí? Prečo nejdeš na pár rokov do práce a potom si nespravíte tretie bábo neskor? Radšej by som poriešila vlastné bývanie a bábo odložila na neskor. A klamať manžela tak to už vobec nie. Prečo si tieto deti nevychutnáš? Ved sú ešte malé.
@miiimiiinko123 je kopec VS vzdelanych a maju problem najst si pracu..Nikdy si nepracovala,nevies ake to je hladat pracu za normalnych podmienok..Nevies ake to je ked muz musi zivit teba a 2 deti plus seba.. vsetky vydavky su na nom ,na jeho vyplate..To ze ma pracu teraz nie je zarukou ze ju bude mat aj o rok..baby radia dobre..Pockat pokial dieta pojde do skolky,zamestnaj sa,osamostatnite sa a potom rieste 3. dieta.. a tiez maju pravdu ze bez praxe a s tromi detmi to s pracou take lahke nebude..
@miiimiiinko123 bolo by to od teba velmi sproste a nefer, nerob to. okrem toho, ved mas len 25 a uz dve deticky co je super a mate este more casu na tretie 😉
ako praca sa aj da nasjt, ak clovek nieje priebercivy, ale ako zvladnut logistiku s tromi detmi...stihat ich vyberat zo skolky, zo skoly atd...aj nad tyymto treba premyslat...osobne osm za tri deticky, ale nie skor, ako je vlastne byvanie, to je zaklad, si myslim
Tak isto sa mi po 2 detoch nechcelo ist vobec do prace, radsej by som doma ostala. ale ak tvoj muz zatial nechce mala by si to respektovat. Podraz by ti mohol no nemusel odpustit, mohla by si pokazit vas pekny vztah. a zbytocne si narobit problemy doma. niekedy staci trochu casu. a zmena ti prospeje. mne teda je fajn v praci
@miiimiiinko123 Ako chlap ti poviem že to je hnusný podraz. Pokial by šlo o prvé dieťa, tak čert to ber.
kde sa o vysokoskolacku bez praxe s tromi detmi trhaju ? daj vediet, aj ja by som chcela...mozno by som si mohla dovolit viac ako jedno dieta :P
Si ešte mladá, ešte máš čas na tretie bábo. Manželovi dávam za pravdu,j e v tomto zodpovedný. Najprv porueste vlastné bývanie a keď bude aj bývanie aj práca a nie veľké dlhy, potom uvažuj o ďalšom bábätku. Viem, aké to je, keď túžiš po ďalšom, sama som to zažila, manžel tiež nechcel , lebo sa obával ako nás uživí a to sme mali už dávno vlastné bývanie a boli sme bez akýchkoľvek dlhov. Ale jeden deň práca je , druhý nemusí. Čakala som 9 rokov a verila, že raz......A predstáv si, po 9 rokoch mám ďalšie a dokonca dve 🙂 Moja túžba sa stala skutočnosťou, nie žeby si to mm zrazu rozmyslel, neviem čo sa stalo, ale zrazu som mala nejaké pomýlené plodné a neplodne dní alebo čo a otehotnela som. Mm bol na zrútenie, už sa s tým vysporiadal, ale trvalo mu to 1,5 roka!
neviem ake velke mas tie dve deti, ja mam rozdiely medzi vsetkymi tromi 3 roky, nakolko som vedela ze do predoslej prace sa vratit nemozem - je na druhom konci Slovenska, tak sme pragmaticky planovali potiahnut vsetky materske retazovo. Nakoniec nam to nevyslo, a medzi druhou a tretou materskou som musela dat vypoved a ist na tri mesiace na urad prace.
Ale o veciach sme sa rozpravali, bolo to nase spolocne rozhodnutie a keby manzel s tretim dietatom nesuhlasil, ci uz celkovo alebo len casovo, podraz by som mu nerobila. Ono by ti to mozno aj potichu vyslo, ze by nic na povrch nevyplavalo, ale tak isto by sa to mohlo aj proti tebe otocit.
Treba otvorene hovorit a robit spolocne rozhodnutia.
Nie je vsetko o peniazoch, hovoris ze svokrovci pomozu, ze im platite len za energie - zakladna otazka je: viete si predstavit zvladnut tri deti aj keby ste boli sami bez svokrovcov - fyzicky, psychicky ci financne? Ak nie, tak tvoj muz premysla pragmaticky. Nie som zastancom planovania deti stylom ze co ak manzel strati pracu, lebo to by sme nemohli mat dieta ani jedno. Ale nejak vyhladovo musis mat predstavu, ci to pojde alebo nie. Ty si nikde nepracovala nemas ziadnu prax, takze naozaj je tok financii zavisly od tvojho muza a tym padom ma pravo vyjadrovat sa k poctu deti.
Uch, mne to pripada tak, ze manzel ma rozum a ty si stale naivne dieta...
Ste dvaja dospeli ludia s dvomi malinkymi detmi - ty bez praxe a bez prace, rodina bez byvania....uvedomujes si, ze naklady na rodinu budu poriadne stupat? Uvedomujes si, ze zabezpecit servis okolo 2-3 malych deti a ich skolok- skol-kruzkov a pod.sposobuje, ze si zena takmer nemoze dovolit chodit na plny uvazok do práce? Ak jej nepomahaju babky alebo opatrovatelka? Detske choroby, ocr a pod....
+ zijete u rodicov, myslis na to, co by bolo v pripade rozvodu? Odides s tromi detmi a kufrikom oblecenia bez prace a praxe do svojej detskej izby? ...co tak popracovat na byvani? Na ziskani praxe?
...btw oklamat muza v takejto veci je nechutne...do toho by som naozaj nesla.
@miiimiiinko123 v pohode...ked si myslíš že bez praxe a s 3 deťmi na teba čakajú zástupy zamestnávateľov tak ok...len do toho..
@miiimiiinko123 baby maju pravdu. To, ze mas VS je pekne, ale uz to dnes nic neznamena. Dnes sa zamestnavatelia pytaju co realne vies. Je pekne, ze sa staras o deti, ale naozaj by si mohla okusit aj nieco ine, inak trosku lutujem tvojho muza lebo to nie je nic moc, ked je vsetko na nom. Kebyze sa mu nedajboze cosi stane. Naozaj chces predstupit pred zamestnavatela v 30tke s tym, ze si nikdy nerobila? Ale inak priniesla si sviezi vanok, konecne zena, ktorej byvat u svokrovcov vyhovuje a nestazuje sa. Som myslela, ze take nie su👍🏻.
@miiimiiinko123 Ty si fakt ešte " miminko "....manžel má viac rozumu a zodpovednosti ako Ty. Prikláňam sa k vyššie napísaným príspevkom. Keby ste bývali sami a mala si sa o všetko starať sama, aj jedno dieťa by Ti bolo veľa.
ja som toto sice neriesila,ale kamoska takto odrbkala muza...ona otehotnela a on sa totalne nastval,vykrical jej to na oslave pred vsetkymi 😒 teraz maju tri deti,hrozne manzelstvo a on jej to predhadzuje dost casto.... 🙄 takze uvazuj
Moj manzel mal tiez take obdobie, ze nechce druhe dieta... Ja som sa trochu bala, ze uz nebude chciet vobec a pre mna predstava, ze moj syn bude jedinacik to proste nie... Ale NIKDY NIKDY by som ho kvoli tomu neoklamala, aj ked viem, ze by sa o nas postaral, keby sa stalo... Skor som sa ho snazila presviedcat rozumnymi argumentami, preco ano. A co sa tyka tej prace, mysli trochu aj na seba a na svojho muza, kto ta zamestna po 3 detoch bez akychkolvek skusenosti? Nehovorim, ze budes mat urcite problem, ale.... Ja sa napr. dost bojim, ako to bude, ked sa budem vracat do prace po 2 detoch (to druhe je iba v plane, tak dufam ze sa coskoro zadari). A to ja som po VS 4 roky poctivo pracovala, dokonca 1,5 roka na veducej pozicii. To ti fakt nevadi, ze nebyvate vo vlastnom a ste zavisli od svokrovcov? Mne by toto teda vadilo....
@miiimiiinko123 No je to nefer... Moj manzel tretie nechcel, napriek tomu sa zadarilo a prekvapilo to aj mna. Trvalo mu dlho, kym sa s tym vyrovnal, myslel si, ze som to spravila naschval, lebo ja som chcela a on nie... takze by som ti to neradila.
Ja som planovala nastupit do prace, nahlasila som sa do skoly, s tym ze ved uvidime co sa casom pritrafi, mozno zmeni nazor... No hore mali ine plany 😀
Si mlada mas este cas aj na dalsie dve, takze sa dohodnite a ked budete obaja presvedceni ze to chcete, nic vam nebrani
hoci som zena ti poviem je to od teba svinstvo klamat muza o plodnych a neplodnych dnoch, co takto sa postavit najprv na vlastne nohy a az potom planovat tretie dieta, tvojho muza plne chapem...ze mam strach ved je jedinym zivitelom rodiny, ...a coby si robila keby sa muzovi nieco stane ? si myslis ze z 200eur rodicak a 3jo rodinnych pridavkov uzivis styri hladne krky? Vysoka v dnesnej dobe uz nie je ziadne extra terno obzvlast ak si nikde nepracovala , si myslis ze sa zamestnavatelia o teba budu pretrhat, zenu s troma detmi kt. nikdy nikdy nepracovala?
My ked sme zacali hovorit o tom ,ze ci teda tretie ano alebo nie tak sme si vzajomne polozili otazku - manzel mne, ci si este trufam fyzicky - dalsie tehotenstvo, dalsi porod, ci si viem predstavit, ze budem znovu behat okolo novorodenca a zaroven riesit skolaka.... odpoved bola, ze snad ano s Bozou pomocou.
Ale tu istu otazku som polozila aj ja jemu, ci je ochotny dalsie tri roky (v nasom pripade to zrejme bude viac ako tri) byt jedinym zivitelom rodiny, ci si vie predstavit, ze nas uzivi a hlavne ci je ochotny to absolvovat. On mi odpovedal tak isto, ze snad ano s Bozou pomocou a tak sme tomu dali volny priebeh... podarilo sa o pol roka a chybali posledne dva mesiace, ktore sme si dali ako termin. Keby to nebolo vyslo, ostali by sme pri dvoch....

Zaobaluj to ako chces, je to nefer a je to klamstvo a este pri takej vaznej veci ako je planovanie dietata preboha....Casom by som riesila spolocne byvanie, pracovne navyky a pod...ale chapem, u svokrovcov je super..Komu by nebolo zit ked platite energie...Tolko moj postreh.