Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Tym padom sa nemusis bat mu to povedat...no nie??? A uvidis ako to myslel skutocme 😂😂😂 chudak chlap
@katka253111 nj, ja tuzim po druhom, sniva sa mi o tom kazdu noc...a vzhladom na to, ze nas nikto nedotuje a musime poriesit prvo byvanie, kedze sme sa museli stahovat kvoli praci,nemam odvahu vobec ani sexovat cez plodne dni, ne to ist cestou- dajak bolo dajak bude...
I ked , uprimne, takym ludom je v zivote najlhasie a najlahsie sa pretlcu...a ti co sa snazia jak debili, tak jak my, na tych sa len problemy lepia...
Inak, teraz mi napadlo...povedal uz niekto autorke, ze sexovat moze aj vtedy, ked nechce byt tehotna ??
@lucinocka presne tak!!! 👍👍👍
@dominika6 ja si sice priznam ze som chcela dieta davnejsie ale po uvazeni,ze to by asi bolo trapenie a nie radost som si to velmi rychlo rozmyslala..Mala som skolu,priatel tiez.. nic odpracovane,ziadne uspory nic.. teraz po 3 rokoch ked uz mame uspory,ja mam odpracovane takze aj MD dostanem.. priatel dobre zaraba sa mozme na babatko tesit..
@miiimiiinko123 Mne to príde vypočítavé. Budem mať tretie, muž sa postará, svokrovci tiež a ja si budem v pohodičke žiť.
@miiimiiinko123 Nehnevaj sa ale nepríde Ti to trošku svinské voči manželovi? On sa naháňa, svokrovci sa snažia tiež pomáhať a Ty si nikdy nepracovala a chceš ďalšie dieťa? Čo takto oprášiť vysokoškolské vzdelanie a ísť skúsiť pracovať? Pomôcť trošku manželovi, skúsiť nejako vlastné bývanie a ako sa vraví do nového domu nové dieťa?
Ja nerozumiem a ani nikdy nepochopím tieto osoby- ženy ktoré na mužov šijú takéto búdy. Tvojho manžela plne chápem, že nechce ďalšie dieťa, lebo zase všetko ostane len na jeho pleciach a možno sa Ti to aj bojí povedať aby Ťa neranil a pod.
@lubkavargova1 a v podstate by sme sa mali tešiť, že bude mať dieťa, veď kto bude robiť na naše dôchodky o pár rokov, ak deti nebudú, nie? Ona bola rozhodnutá dávno predtým, ako túto tému založila, vlastne už aj tehotná, tak jej treba blahoželať, do roka štvrté, nech to sekajú, ako Baťa cvičky. Čo to obnáša, zistí sama.
Ahoj prepac ale mas 25 rokov dve deti a chces tretie? Nezda sa ti ze si moc mlada? Ved najdite si vlastne byvanie nevyuzivajte stale svokrovcov ty si myslis ze im je prijemne ked je vas tam tolko radsej sa osamostatnite ty chod do prace tvoj muz ma rozum ze nechce dalsie dieta musi vas zivit ty zatial ziadne pracovne skusenosti nemas a klamat ho je ta najvadsia hlupost
Nájde si robotu od 7 mej do 15 tej. A vybavené.
@timea7 nik nepise ze to bude mat lahke.moja sestra ma sama 3deti a je to zaberak.hl tieto mesiace.ale ono sa da vsetko zvladnut a ked sa clibek uskromni...vies oni dvaja teda autorkak a muz su napoly zahojeni.kedze manzel jedinak a dom .ci byt zdedi.o polovicu vydajiv menej a to je PLUS...a svokra bude len rada.ze ma doma syna a spolocnost.ja to vidim na nasej mame zeby uvitali.kebyze sa aspon jedna z dcer k nej nastahujeme a ostame doma byvat.len zialbohu nema kto a velka chalupa ostane prazdna...ja nevuem.v dnesnej dobe sa uznava len kariera prniaze..ale to este neznamena ze sama autorka.zato ze chce mat tri deti nebude scjoona pracovat..mam v okoli vela pripadov.kde zena ide prvykrat do orace po 3detoch a nieke to az taka katastrofa ako to tu vsetky spominaju...
@natalym Nuz zss nemyslim si,ze je v pohodicke zit mat doma troch stuplov naraz. Mala som dvoch doma byvali to dost hekticke dni,ziadne labuzo,zvlast,ked starsi poobede spaval malokedy a po 3.roku vobec.
Navyse jej muz dieta chce a to je ine,ako keby nechcel a ina ho oklame. Fakt uz par mesiacov hore-dole..aspon moze ist skor do prace.
@nivea777 to iste si myslela aj sestra. Najskor sa zabepecia,potom dieta. Houby houby zlata rybka! Dieta sa im nedarilo,uz sa rozviedli,dieta stale nema..lebi zas teraz vaha jej uz 3rocna znamost..
Drzim vam paste,nech vy nie ste ten pripad a pocnete lahko. V dnesnej dobe to byva dost velky problem. Ja kebyze stretnem draheho skor,tak by som neriesila,ci sme zabezpeceni. Ved na rd nie je clovek donekonecna to dieta musi ist aj do skolskych zariadeni.
A to by bol taký problém na tretie počkať kým sa osamostatnite? Neviem si predstaviť mať tri deti a byt pritom zavisla na rodicoch/ svokrovcoch.. Ja mam tri deti, chceli sme viac deti ale teda bolo to rozhodnutie nas dvoch, nezatazujeme mnasim rozhodnutim manzelovych rodicov.. Keďže byvate u nich, trba myslieť aj na nich, nie len na to čo im platite..
@lucinka511 nie som ani zďaleka ten typ, ktorý uznáva kariéru, na vrchole môjho rebríčka sú úplne iné hodnoty. Ale zažila som rozvod, byť sama s dieťaťom, postarať sa sama o všetko, finančne aj inak. A mala som čo robiť a to som mala jedno dieťa a po rozvode mi ostali financie z polovice domu, zariadenia a auto. Ona tam nemá nič. ja nechcem maľovať čerta na stenu, ale polovica manželstiev sa rozvádza, nešla by som do tretieho dieťaťa ani náhodou bez toho, aby som, nebola aspoň troška finančne zabezpečená. Ani svokra tu nebude navždy, a muž, vieš ako to je, dnes má prácu, zajtra nie. Dnes je skrátka taká doba, aká je, isté nemáš absolútne nič a zakladať si tiež nemôžeš na ničom. Nech si robí každý ako chce, ona sa už rozhodla, urobila sa podľa seba, či to bolo najrozumnejšie riešenie, ukáže čas. A ísť do práce s tromi malými deťmi teda katastrofa dosť je, nie že nie je. Ešte ak jej má kto strážiť deti počas OČR, tak sa to nejako dá, ale aj svokra nebude večne mladá a zdravá. Ja sa s matkami detí, či už jedného, dvoch, troch, viacerých stretávam denne, takže nepíšem z luftu.
@kuriatko84 ďalšia, ktorá nečíta s porozumením. Nikto nedehonestuje sociálnu prácu ako takú. Tí pracovníci v teréne si zaslúžia metál. Ale študijný odbor "sociálna práca", je dnes len ľahká forma, ako sa dostať k titulu. Koľko z tých žien, ktoré to vyštudovali, reálne pracuje v sociálnej sfére? Minimum. Nehovoriac o tom, že už existujú firmy, ktoré pri náboroch dávajú vyslovene požiadavku, aby personalisti absolventov tohto odboru uchádzačov o pracovné miesto, ani nebrali do úvahy...asi takú reputáciu má tento študijný odbor.
@timea7 no ved nemalujme certa na stenu.ci sa rozvedu alebo nie.to nieje vobec relevantnr...btw na sk nemas nikdy istotu.aj ked pracujes napr ja ked som pracovala na Sk som nikdy nevedela usetrit.preti je to uplne zbytocne s tymi istotami.ked chce byt clovek zabezpeceny pred rodicovstvom.bud si najde bohateho priagela alebo ide robit do zahranicia.cize to nieje dovod pre kt by som neplanovala mat deti..kedze sk ubohost....no a s tou OCR je to anrocne ale zasa chyba statu.ze nevie adekvatne prisposobit podmienky zenam s malymi detmi..ani lepsiu prac dobu ani lepsi plar na pripadnu opatrovatelku...Pisala som ze s troma detmi je to zle pracovat ale mozu byt zdeave .a zasa su dvaja.mozno traja ak svokra pomoze.....ja som pracovala od 18 do 34 ale celkom zavidim autorke ze si moze takto uzit male deti.

@tetasa to je už na každého svedomí, čo od muža očakávam, to mu samozrejme aj ponúkam.