icon

Mať dieťa v 40-tke?

joysi
28. aug 2018

Ahojte 🙂 som rozvedená mama dvoch krásnych detičiek..dlhšie som bola sama, lebo...nebol zaujem...cas...a pod. na lásku..avsak keď som to najmenej čakala stretla som niekoho...s kým sa cítim dobre...sme priatelia...mame spoločne záujmy...ma rad mojich drobcov...vieme sa rozprávať dlhé hodiny a ano prišlo aj na tému mat spoločne dieťa...a ja by som aj chcela, ale keďže môj rozum sa mi stále pletie do života 🙂 neviem ci by bolo rozumne v mojom veku mat dieťa...viem ze v tomto je potrebné zájsť za gynekológom, ale skôr som dúfala že mi niekto povie možno ako sa rozhodol v podobnej situácii...vopred ďakujem za každú reakciu 🙂

tinatitti
25. sep 2018

@butterfly333 budem vam drzat palce, aby to vyslo

butterfly333
25. sep 2018

@tinatitti ďakujem veľmi pekne

skjatqo
25. sep 2018

@anazuz75 Musite sa udrziavat vo forme tak ako moji rodicia. Starsi rodicia mavaju inteligentnejsie deti.
Ja som si dlho nevedela najst blizku dusu, so spoluziakmi sme si nerozumeli. Potom som prisla na to, ze si rozumiem s ludmi, ktorych rodicia su rovesnici mojich.
V dnesnej dobe je vela mamiciek okolo 40ky tak to asi nebude az taky problem.

chanel5
25. sep 2018

ja uz by som do toho nesla, ani nie, ze je to teraz neskoro ale treba mysliet aj co bude potom ...

dai
25. sep 2018

@dkethe tak ja sa tiez vidim v 50tke na bali - aj s deckami🙂 ale teda ja sa tam vidim omnoho skor ako v 50tke😉 dufam ze uz buduce leto dame aspon karibik, na aziu chvilku pockame aby mal najmladsi aspon 3...
Ja ti neviem - maly ma 8 mesiacov a zaciname uz planovat volny cas bez deti - zatial teda len vecery...

dai
25. sep 2018

@chanel5 ako ty nato myslis?🙂

maminuska
25. sep 2018

@dai uvažovala som aj ja nad tým Bali , nebojíš sa ale s tak malým ? Rada by som išla budúci rok , ale troška mám obavy s tým najmenším .

chanel5
25. sep 2018

@dai tak, ze v 40tke dieta neplanujem ;)

dai
25. sep 2018

@maminuska na bali este nie... chystame buduci rok floridu plus karibik... z azie asi najskor vietnam - ten je cisty... az neskor bali a pod. ...

dai
25. sep 2018

@chanel5 a co bude potom keby si nahodou otehotnela?😉 ako fakt ma to zaujima, ze naco myslis...

chanel5
25. sep 2018

@dai uvediem ti priklady co mame priamo v rodine tri zeny, mali dieta v 40. Prve dve to bolo ako tretie a stvrte dieta, vekovy rozdiel medzi starsimi surodencami 5 rokov a obe sa zhodli, ze je to ovela narocnejsie na energiu, trpezlivost ako pri prvych detoch a uz by do toho nesli. Tretia mala syna v 40, chalanovi zial uz ani na stuzkovej nebola. A typicky priklad energickej a velmi mlado vyzerajucej zeny a nebola to rakovina. Jej syn mi sam povedal, ze citil velky vekovy rozdiel medzi nim a mamou a tiez s ostatnymi surodencami... Toto myslim, ze treba sa zamysliet co bude o par rokov, nie len hrrrr je krasne mat deti v akomkolvek veku. Samozrejme 100 ludi sto chuti, neriesim nikoho a pytala sa autorka na nazory a vidim, ze teba zaujal moj viac ako ju 😁A pevne verim, ze uz v tomto storoci je miziva sanca “nahodou” otehotniet 😉

dai
25. sep 2018

@chanel5 🙂 prepac ale to su take priklady na 2 veci... ja teda mam dieta v podobnom veku - 3tie... a je to ta najpohodovejsia materska aku prezivam. Najviac si ju uzivam, drobca , aj na zvysne deti kopu casu...
Co sa tyka dozivania tak to je opat priklad za vsetky drobne ale teda super ze nato myslis za ostatne zeny co sa pri plnom vedomi a planovani rozhodli pre dieta v 40tke. Ako som pisala - ja mam v svojom okoli viac prikladov kde sa mamy nedozili ani 5 rokov svojho dietata a to ho mali daleko pred 40tkou - zial v pripade neprirodzenych umrti to mozes planovat ako chces a aj tak to naplanujes na h.vno... a teda ak by sme kazda mala riesit ze zajtra ochoriem, ci ma pozajtra zrazi auto tak to mozme rovno zabalit - ved naco sa snazit.... v dobe kedy sa prirodzene priemerne zeny dozivaju 78 rokov hadam dieta v 38mich uz bude samostatne ( ked uz teda sa nurame v statistikach ) - ale teda beriem ze niektore co myslia dopredu ich chcu este 60tke na prsu chovat - ano , to budem musiet zapustit tuhy korienok aby som tu pre deti bola...
Ja inak nejak tomu nerozumiem ze v 30tke je mat dieta ok, v 35 tiez este ale v 40tke sa zrazu zruti svet a ani za nic...
A teda ci niekto citi vekovy rozdiel ... ja poznam 30rocnych starcov a 60rocnych mladikov... ano, citim obrovsky vekovy rozdiel 😉

dai
25. sep 2018

@chanel5 inak neboj - nahodnych otehotneni je v 20tke milionkrat viac ako v 40tke... kludne bez do tych tem riesit😉 ci predpokladam ze tym si nadsrna ked nezodpovedne deti rodia deti... hlavne ze im krepcia na stuzkovych mladi a ty necitis vekovy rozdiel😉

chanel5
25. sep 2018

@dai moja ja neriesim teba, co ta vedie mat v 40 dieta, preco riesis ty moje dovody?
Kazdy sme iny, kazdy ma ine dovody a predstavy ako mu bude plynut zivot.
Ze toto je tvoje naj obdobie v zivote, nemusi byt to naj pre druheho...
Vsetko dobre ti prajem pa

dai
25. sep 2018

@chanel5 moja dakujem🙂 tak potom ale nepis akoby si vypisovala univerzalnu pravdu a kazda co planovane otehotnie v 40tke je mimo...
Vsetko dobre ti prajem. Pa😉

tinatitti
25. sep 2018

@chanel5 síce šanca v tomto storočí náhodne otehotnieť je miziva, no stáva sa to. Ja som toho príkladom. Napriek HAK. Ale mam len 38 🙂

dai
25. sep 2018

@tinatitti tak ja som tiez otehotnela v 38, porodila v 39... ale to ta uz neospravedlnuje - si uz 40tnicka🙂 ja som inak nikdy neplanovane neotehotnela🙂

joysi
autor
26. nov 2018

Ahojte baby 🙂 krátke "info" 🙂 zatiaľ niesme tehotni a k tomu sme obaja častejšie mimo domu...raz ja služobka a raz môj milý...dnes som si zas robila test a iba jedna čiarka :( stále si hovorím, že určite nebudem sklamaná, keď bude negatívny ale aj tak som..... ☹

dolynkag
26. nov 2018

@joysi ešte je to krátko, skús trošku telo podporiť vitamínmi a trošku zobudiť hormony nejakými prípravkami, tu na MK nájdeš veľa diskusií

eliska13
27. nov 2018

@dai tiež nerozumiem tomu deleniu vekových skupín.35, 37 r.mama je ešte v poriadku o 3 roky prestarnuta

ingelika78
27. nov 2018

@eliska13 toto by inak mna tiez zaujimalo 🙂 ako keby som sa po 40 mala rozpadnut na 1000 kuskov. Ale 38 este pohodicka 😶

joysi
autor
27. nov 2018

@ingelika78.....tiez si myslím, že veľa záleží od pristúpu k životu a nie veku....rozumiem a som si vedomá všetkých morfologickych a genetických chýb, ktoré v prípade tehotnosti nás "40-niciek"stupaju, ale žijem aktívny život.....nefajcim...nepijem stravujem sa zdravo a co dôležité mam pozitívny prístup k životu, lebo je krásny 🙂 😉

padesa
2. máj 2019

@nikenzi ja som pred dvoma tyzdnami potratila 25+6 ,je to čerstvé,ale ked mi každý aj s polu dr.kou vraveli ze nemat už dieťatko v takomto neskorom veku42,uz niesom najmladšia atd. Islo mi srdiečko poknúknuť od bolesti.mala som počas tehu trombozu,tlak,a aj nadváhu.teraz tromboza je 70%uz preliecena,picham si fraxiparin.cievny nevidi problem mat dieťatko.velmi chcem mať ale každý ma odraduje.Som velmi nešťastná.

eliska13
2. máj 2019

@padesa už máš nejaké deti?ak máš túžbu zotav sa trošku a vyskúšaj najdôležitejší je tvoj pocit😁aj, keď zdravotných problémov máš dosť.cievny to vidí ináč z jeho pohľadu, dala by som na radu gynekoga

padesa
2. máj 2019

@drakvak aj ja mam 42a prekonala som trombozu,tlak som mala hore dole,troska nadvaha aj,potratila som 25+6,dr.ka pri prepúšťaní,už nemať babatko koli veku,a ja tuzim mať,10rokov sa nam nedarilo,každý ma len odraduje,ze co bude dietatko robit na svete same

padesa
2. máj 2019

@eliska13 mam 23 by mala dcéra keby nezomrela autonehode pred rokompol,syna 15ročného z prveho manželstva,s druhom sa snažili o bábätko 10 rokov,túžime mať spoločné.

ukulela
2. máj 2019

@padesa ked som rodila prveho (mala som 36) tak na porodnici lezala mamicka daleko po 40 (mozno az 45 mala) a porodila skoro 5 kilove babatko, chodili ju pozerat 2 dospele dcery. a rodila prirodzene. druheho som mala teraz v 40ke anik mi nic nespominal ani ma nenapominal ... prekonzultuj so svojim gynekologom a uvidis, kam sa pohnut dalej, je mi luto, co sa ti stalo a drzim palce.

ingelika78
2. máj 2019

@padesa nie si este este vobec stara ja som mala nedavno prve po 40-ke, tiez som rodila prirodzene a ziadne problemy neboli. Este by som chcela jedno tak to budem mat hadam aj tych 42 tiez.

joysi
autor
2. máj 2019

@ingelika78 ďakujem za milé slová......my už aj sme 🙂 síce ešte krátko ale tak dúfam, že všetko dobre dopadne...

joysi
autor
2. máj 2019

@ingelika78 naša fazuľka 🙂