Máte 39 rokov a uvažujete o tehotenstve?
Chcem sa opýtať či je tu niekto kto uvažuje o tehotenstve v 39-ke.Máte niekto skúsenosti s tehotenstvom v tomto veku?
@beky1813 ale no som zvyknuta ze ked ma NIEKTORA ZENA INY NAZOR AKO VY SLIE..Y TAK OSTANE SU TRAPNE, nedokazete prijat iny nazor ale hlavne to ze viete ze mam pravdu obhajujete si to preco ste mali dieta tak neskoro..MNE TO JE JEDNO!!!!!!!!!!!majte aj 20 deti aj v 60 tke, kazdy si tu moze povedat svoj nazor
koncim ...kludne urazajte , nemienim tu citat urazene zenske
@beky1813 KTO KOHO TU URAZAL???? si precitaj prispevky kto tu zacal typz "ze vies co ci co to tam pisala.." dotyczna..no neivem co LEBO MI JE TO UPLNE FUK , ale pravda je taka ze to neni normalne biologicky a konec koncim finito adios nema to tu vyznam kludne sa tu mozte podporovat v tom..ale nemam ja tu na toto nervy sa tu dotahovat..
Mám ďalšiu známu, ktorá rodila v 42ke, práveže neuveriteľne omladla. Jasné, že ideálny vek je 25 rokov. Ja mám 31 a až teraz som otehotnela, ale už máme vytvorené zázemie a nemáme stres , že kde budeme bývať... A ďalšie potom tiež plánujeme mať čo najskor, bo teraz som už zvyknutá na pohodlíčko a čim budem staršia tým sa mi bude menej chcieť ono aj zdravie sa mi može zhoršiť.
Určite si to treba dobre zvážiť, aby si bola naozaj zdravá, nemala problémy s obličkami napr. Ono v tom tehotenstve sa može stať vśeličo a telo reaguje rozne, takže sa možu prejaviť komplikácie.
@angelinja , he-he 😀, neviem koľko máš rokov, ale ja už vo svojich 48 rokoch som ťažko nad vecou a nie, trápne sa necítim 🙂. Aj keď tebe sa to zdá "nenormálne", predstav si, aj v takom matuzalemskom veku okolo 40 rokov majú ľudia sex a úplne "normálne" sa občas podarí aj otehotnieť 😀. Ďakujem za upozornenie ohľadom ochrany údajov, na školení GDPR som bola, viem o čom to je 🙂. Nezabudni upozorniť všetkým používateľov modrého koníka, nech si zmažú všetky albumy so svojimi deťmi a všetky fotky, ktoré použili v diskusii 😀.
@luki7 mám 39 a čakáme naše vytúžené prvé dieťatko
@judar tak si ju objednaj bože ty nevieš čo je to túžba po dieťati skoro 20rokov túžim čo iné ženy majú bez problémov nemám nárok? Nepíš tu kraviny nevieš ako dopadnú tvoje deti teš sa že ich máš skús byť trochu citlivejsia nie vsetky zeny maju detu vo vyššom veku iba z rozmaru a aj keby čo teva do toho?
@angelinja mylis sa, teraz nie je moda mat deti v neskorsom veku, to tu bolo stale, nase starke rodili bezne po 40tke, takze nic nove pod slnkom. Dalsia vec, starsie zeny sa nemusia opicit po celebritach, tie uz maju svoj vlastny rozum, ak dieta chcu tak urcite nie preto ze nejaka celebrita ho ma tiez, ale chapem aj tvoj nazor, ak mas 20, tak sa ti 40rocne zeny mozu zdat velmi stare. A tiez to nie je o plastikach a drahych kremoch ako sa nazdavas, to su celebrity, tvarit sa ze som dokonala, kremovat, botoxovat, ale to patri k ich zivotu. A keby to nebolo biologicky normalne, tak by sa proste deti v tom veku nerodili, ale asi to biologicky normalne je. Z mojho pohladu je zas skoro na dieta v 20tke a co teraz? Kto to tak citi, nech to tak ma, zi a nechaj zit. Ty maj dieta najneskor v 22 a kto to tak citi, nech ma dieta neskor. Ja osobne by som nevedela porodit dieta a potom sa nechat vydrziavat od rodicov, byvat v podnajme..... A je to moj zivot, zariadila som si ho ako chcem ja. A nie som taka dolezita ako ty aby som diktovala druhym co spravne je a co nie. Len ty jedina mas v sebe vsetku mudrost sveta, my ostatne sme vsetky sproste. Neboj, vekom aj ty zistis ze nie vsetky pohlady mladej zabky su spravne, vekom sa tvoje postoje budu menit a prisposobovat. Nikto ti tvoj nazor neberie ze ty nechces mat deti neskoro, ale myslim si ze z tvojej strany to nie je korektne vykrikovat druhym ze by nemali mat deti tak neskoro. Nevies o nich nic, nekracala si ich zivotom, nezazivala si ich problemy, tak sa drz len hesla zi a nechaj zit. To co vyhovuje jednemu, nemusi druhemu
@angelinja ty si myslis ze priroda je blba? Ak by tehotenstvo vo vyssom veku nebolo normalne(ako pises), tak by asi zeny uderom 30tky stracali plodnost. A sama vidis ze to tak nie je, tak nie je potreba vyskakovat a vykrikovat ze biologicky nie je normalne rodit vo vyssom veku. Koho teda presviedcas ked kazdodenne vidime priklady presneho opaku toho co tu pises. Je to smiesne. Ale mas pravo na svoj nazor, ako kazdy...
je to na tebe. Pokiaľ to chceš, choď do toho. Ale ja už by som dobrovoľne nechcela v tomto veku zostať tehotná. Ak by sa pritrafilo, bolo by to iné ale dobrovoľne už nie.
Mám 43 rokov a veľmi uvažujem o druhom tehotenstve, mám 5 ročného syna a bolo by dobré aby mal súrodenca. A baby čo si myslíte že je to nenormálne tak sa veľmi mýlite. Ak neveríte, skúste to aj vy, len toľko vám odkazujem. A prosím neodsudzujte nás mamy ktoré ani neviete čím sme museli prejsť, kým sme otehotneli. A určite neideme do toho bezhlavo vieme o všetkých rizikách. Nemám vo zvyku vypisovať, ale toto ma už hnevá, prečo sa miešajú do takejto témy také baby ktorých sa to ani netýka. Hanbite sa.
Nečítala som predošlé príspevky, ale napíšem pohľad z druhej strany. Narodila som sa mame v 35 rokoch, mám o 10 rokov starších súrodencov. Ako dieťa som veľmi trpela tým, že som nezažívala to, čo moji rovesníci, rodičia nevládali, alebo sa im už nechcelo, cestovať, chodiť po výletoch a pod. Keď som mala ísť na VŠ boli už na dôchodku, neboli peniaze. Zakiaľ si spolužiaci užívali študentský život, ja som sa celú mladosť drela na zle platených brigádach, aby som mala za čo študovať. "Vďaka" tomu som dnes na čiastočnom invalidnom. A dnes opatrujem rodičov pred 80-kou, miesto aby som sa dočkala pomoci pri vlastných deťoch (teda jednom) a to sú chvalabohu ešte celkom sebestační. Mám známeho, ktoráho mama rodila v 45, otec mu zomrel v 18-tich a dnes chalan po 20-tke aby opatroval matku, taktiež na pomoc pri deťoch (má dve malé) môže rovno zabudnúť a priznajme si, koľké z vás fungujú bez pomoci babičiek. Takže z môjho pohľadu, je to čistá bezohľadnosť voči deťom, lebo ja chcem... Ešte sa cítim mlado, ale dokedy? Aj o 20-30 rokov? Alebo po mne potopa? Iná je situácia, ak žena neplánovane otehotnie, na potrat by som nešla ani ja, ale plánovať v takom veku tehotenstvo?
@zuzanaam ,myslím že porovnávaš 2 rozličné doby. V súčasnosti je podľa štatistík priemerný vek rodičiek 29,8 roka, t.j. tvoja mama by bola podľa dnešných ukazovateľov len o 5 rokov staršia rodička, ako je priemer. Samozrejme došlo za tie roky (cca 20-25 rokov dozadu) posun aj v celkovej dobe dožitia, v životnom štýle atď. Dnes v 35 rokoch sa rodiaca žena považuje za "mladú" a je to úplne bežný vek, takže takto "nezodpovedne" rodí odhadujem cca štvrtina, tretina žien. V 35 rokoch som sa ja osobne považovala za "mladicu" , mala som 5 ročné a 2 ročné dieťa a chodili sme na výlety,bicyklovali, túry atď. Minulý rok (v 47 rokoch) som bola stanovať sama do kempu spolu s 3 deťmi a psom (išli sme autobusom) a to mám pritom zdravotné obmedzenia (choré kĺby), ktoré u mňa však nesúvisia s vekom, mám to ako vrodenú chybu od narodenia.
@bobricek1979 vieš čo je slobods názoru?zrejme nie keď sa hneď ideš do mňa navážať za niečo čo si už ani nepamatam čo som písala...trúbka
@zuzanaam súhlasím. Mám vo svojom okolí ženy, ktoré mali deti okolo 40-ky. V neskoršom veku - o 20-30 rokov je situácia úplne iná ako v tej 40-ke. Vtedy sa žena môže ešte cítiť plná sily, energie. Mám jednu kámošku a tá už teraz dcéru pripravuje na to, že bude musieť brigádovať, bez ohľadu na to, čo bude študovať a koľko času jej to zaberie. Jej muž ide do dôchodku, ona asi o 10 rokov. Podľa toho ako posunú strop. Jej muž je starší o 10 rokov. Mal už vážne zdr. problémy, nejaké infarkty za sebou, takže ani neuvažuje žeby si popri dôchodku privyrobil. Koľko mu dajú, toľko bude mať. Ona - žena po 53-ke, už veľa vody nenamúti, čo sa týka práce. Je rada, že nejakú má. Má aj zdr. problémy, ktorým sa jednoducho vyhnúť nedá. Blížiace sa operácie, ktorým sa nevyhne a tiež nevie dokedy prácu. Dcéra má 15. Študuje na gymply, takže bude musieť ísť na výšku. A tiež má zdr. problémy. Takže ešte sa budú mať všetci čo obracať, kým dcéra doštuduje a nájde si normálnu prácu. Ja len dúfam že sa nič nepredvídateľné nestane. A to nehovorím o tom, že nechodia na výlety, dovolenky len také na jednom mieste, tak dúfajú, že to dcéra dobehne, keď bude väčšia, že si zarobí a pocestuje, spozná miesta, veci, ktoré doteraz nemohla, pretože s ňou nemohli nikam chodiť. Takže dobrovolne by som dotoho aj z tohto dôvodu nešla. Ale ak by sa pritrafilo, ako som písala, vychovám. Iné je, keď žena nemala možnosť doteraz mať dieťa a chce aspoň jedno. Treba to risknúť a dúfam, že všetko dobre dopadne.
@kvetinka75 @zuzanaam mna mala moja mamina, ked mala 23 rokov a otec mal 28. A predstavte si, ze nechodili so mnóu na vylety a dovolenky a ani mi neplatili skolu. Proste na to nemali peniaze. Od 18 som isla pracovat a robila si VS popri praci. A nijako som tym neutrpela, skor ma to posunulo dopredu k vlastnemu samostatnemu zivotu a nezostala som im visiet este v 30ke na krku. A co sa zdravia tyka, tak mamina isla v 52 na invalidny dochodok, a aj vdaka tomu, ze som sa skoro osamostatnila, som jej mohla pomahat a byt oporou. Takze to o com pisete, az tak moc nesuvisi s tym, v akom veku maju rodiacia svoje deti.
@wodanka no podľa mňa áno. Nechcem sa hádať. Stáva sa všeličo aj mladým mamičkám, žiaľ ale je vyššia pravdepodobnosť ak žena rodí okolo 40-ky že sa vyskytnú zdravotné, finančné problémy, kým ešte dieťa nebude samostatné. Môže , nemusí to tak byť. Preto by sa každý podľa seba mal rozhodovať, čo a ako. U každého je iná situácia. Ale vidím to na sebe. Už okolo 40-ky keď to porovnám tak s 30-kou, ide to ,,dolu ,, vodou. Samozrejme, nie som stará babka čakajúca na dôchodok a smrť ale nech robím čo robím, vidím, že sily ubúdajú, už sa mi nechce riešiť kopu vecí. Som rada, že si dcéra kopu vecí vybaví sama. Už chcem mať svoj kľud. Striedajú sa u mňa obdobia, kedy som aktívna a kedy chcem väčší klud. Teraz je to ešte fajn. Stíham všetko - prácu, domácnosť, záujmy, rodinu ale v 50-ke to môže byť zase iné. A keby som si predstavila že dieťa bude mať iba 10 rokov. žiadna moja kamarátka, ktorá mala dieťa okolo 40-ky neprekypuje takou energiou a neomladla ako to tu popisujú niektoré ženy a neviem si predstaviť žeby som nespala celú noc, ako ma to môže nakopnúť a omladiť. Možno prvých pár rokov. Ale keď zase príde ten stereotyp riešiť školu, krúžky, choroby, prácu- ďakujem ale z môjho pohľadu nie. Ke´d to niekomu vyhovuje, nech rodí aj v 50-ke. Mne je to v podstate jedno. Ale ja už budem mať radšej kľud, trošku si oddýchnem aby som potom nabrala nové sily na vnúčence 😉. Tých by som si tiež chcela čo najdlhšie užiť, pretože je to vraj iné ako mať vlastné deti. Tak snáď mi to bude dopriate.

@kathhii podla mna by si to mala vycapit este viac , lebo niektorym take nieco ze ochrana svojich deti na internete nehovori nic..mne je to jedno maj aj 60 tke!! ale proste to neni biologicky normalne a bodka