icon

Máte skúsenosti s hormonálnou liečbou po trombóze mozgu?

maaajus
13. júl 2026

Dobrý deň,
už 3 roky sa snažíme s partnerom otehotnieť a rok z toho to riešime s lekárom, ktorý mi zistil polycystické vaječníky a chýbajú mi hormóny. Riešili sme to iba s Inofolic no nepohlo tak mi nasadil aj iné lieky (umelé vyvolanie ovulácie), ktoré mi začali pomáhať a vytvárať ovulaciu, ale zistili mi trombózu mozgu. Pri tromboze som musela úplne vysadiť všetky lieky hormonálne a užívam lieky na riedenie krvi. Chcem sa spýtať, či má nejaká žena skúsenosť, že po tromboze začala opäť brať hormonálne lieky, aby mohla otehotnieť? Prosím vás o rady a vaše skusenosti. Neviem čo ďalej, nakoľko mám 21 rokov a proste sa mam rozhodnúť, či po prekonaní trombózy sa chcem snažiť o deti alebo nebudem mat deti cely zivot, nakolko Prirodzenou cestou nemam vobec šancu a s hormonami mam šancu malú, a ano chcem deti.

Ďakujem pekne za odpovede

anonym_55c205
13. júl 2026

@maaajus nemqs ano najmensiu sancu otehotniet?Pri polycystixlych vajecnikov otehotneli zeny,nie jned ale aj po 15r snazenia.Hornony sa v tehu daju doplnit potom.

maaajus
autor
13. júl 2026

Nie bohužiaľ, nakoľko jeden vajecnik mi nepracuje vobec a druhy mi nevytvára ovulaciu iba s hormónami a liekmi na umelé vyvolanie ovulácie sa podarilo vyvolať ovulaciu.

anonym_55c205
13. júl 2026
@maaajus

Nie bohužiaľ, nakoľko jeden vajecnik mi nepracuje vobec a druhy mi nevytvára ovulaciu iba s hormónami a liekmi na umelé vyvolanie ovulácie sa podarilo vyvolať ovulaciu.

@maaajus A lekaro co na to?Ale su tam rizika?

maaajus
autor
13. júl 2026
@anonym_55c205

@maaajus A lekaro co na to?Ale su tam rizika?

@anonym_55c205 no ved práve, ze lekár mi to neodporúča, nakolko s hormonami sa mi moze vytvoriť zrazenina ale ze ak chcem pokračovať, tak budeme po prekonaní, ale teda na vlastnú zodpovednosť. Len urcite nie som jediná co takéto niečo riesi, preto som napísala sem, ze ci niekto nema s tým skúsenosti .

anonym_901495
13. júl 2026

Akákoľvek hormonálna liečba ti môže opäť spôsobiť cievnu mozgovú príhodu - to je to, čo si prekonala a potom to už nemusí byť bez následkov. Môže ti upchať cievu do srdca, čo je infarkt a prípade cievu v pľúcach, čím vznikne embólia. Žiaden lekár sa ti po prekonanej CMP nepodpíše pod hormonálnu liečbu.

mogaa
13. júl 2026
@maaajus

@anonym_55c205 no ved práve, ze lekár mi to neodporúča, nakolko s hormonami sa mi moze vytvoriť zrazenina ale ze ak chcem pokračovať, tak budeme po prekonaní, ale teda na vlastnú zodpovednosť. Len urcite nie som jediná co takéto niečo riesi, preto som napísala sem, ze ci niekto nema s tým skúsenosti .

@maaajus je bezpredmetné či niekto riskol hormonálnu liečbu pri tvojom problme....je to 50:50, môžeš dostať porážku a nemusíš dostať porážku....rovnaká je ale aj šanca že hormonálnou liečbou otehotnieš....rozhodnutie je len na tebe....je jedno že Jane z Hornej Dolnej sa niič nestalo, keď Dana z Dubového dostala porážku....lekári ti dali na výber že buď to riskneš a ideš do rizika alebo to neriskneš....je to len a len na tebe....to že Jane sa nič nestalo, nie je záruka že sa nič nestane ani tebe....

tulipes
13. júl 2026
@maaajus

@maaajus Kamaratka tak po hormonalnej liecbe dostala trombozu a krvacanie do mozgu, takmer zomrela. Nie neodporucam to. Mas iba 21 rokov. Zi svoj zivot ako najlepsie vies a mozno sa babatka este dockas, aj ked mas malu sancu, ale zazraky sa deju. Mam zname, co jedna caka uz tretie a tiez, pocula od lekarov, ze nemoze mat deti a druha po 40 sa docka prveho dietatka.

patrike
13. júl 2026

Ziadny lekar sa ti pod to nepodpise, nebude riskovat basu. Dalej medicina nie je exaktna veda, nik ti nepovie, ake davkovanie hormonov ti trombozu este nesposobi, ale zvysi vyrazne sancu mat dieta. Skusenosti inych pacientov nemaju vyznam, kazde telo je ine. Neriskuj, mozes zvysok zivota stravit ako salat s poskodenym mozgom po tromboze v dolezitom centre mozgu alebo rovno zomriet.

anonym_4daadf
13. júl 2026

@maaajus fakty sú jednoznačne, v 21 rokoch prekonať cievnu mozgovú príhodu ako následok hormonálnej liečby a ešte vôbec uvažovať nad pokračovaním v hormonálnej liečbe. Ach jaj, asi nie si dosť rada, že môžeš chodiť a hovoriť a nezostala si ochrnutá a to všetko v 21 rokoch!!!

anonym_410297
13. júl 2026

Isla by som na komplexne hematologicke vysetrenie, ak si uz nebola, vylucit poruchu zrazanlivosti krvi najcastejsie Leiden alebo syndrom lepivych dosticiek atd.

maaajus
autor
13. júl 2026

Ja som neprekonala mozgovú príhodu, mne náhodne našli upchatu žilu preto sa to hneď začalo riešiť, riešila som niečo uplne iné no diagnostikovali mi trombozu, ja tu upchatu zilu som tam uz mohla mať davno len nikoho ani len nenapadlo ist na MR mozgu ze ci nahodou tam nieco nie je. Ako hoovrim mne to zistili nahodne. Ano jasne ze každé telo je iné, každý reaguje inak to je jasne len som chcela vedieť aj iné názory. A ano mam 21 rokov no chcela by som uz rodinu a proste no nedá sa.

maaajus
autor
13. júl 2026

A dakujem za každý názor🙂

anonym_3e17a7
13. júl 2026
@maaajus

Ja som neprekonala mozgovú príhodu, mne náhodne našli upchatu žilu preto sa to hneď začalo riešiť, riešila som niečo uplne iné no diagnostikovali mi trombozu, ja tu upchatu zilu som tam uz mohla mať davno len nikoho ani len nenapadlo ist na MR mozgu ze ci nahodou tam nieco nie je. Ako hoovrim mne to zistili nahodne. Ano jasne ze každé telo je iné, každý reaguje inak to je jasne len som chcela vedieť aj iné názory. A ano mam 21 rokov no chcela by som uz rodinu a proste no nedá sa.

@maaajus zmeň životný štýl - pridaj pohyb, uprav stravu pritom sa upraví hormonálna rovnováha... pozri info strava pri PCOS
https://poliklinika.vaslekar.sk/blog/syndrom-po...

kiki68
13. júl 2026
@maaajus

@maaajus to chce viac odbornikov a za mna by som zvazila asi adopciu/ surogatne materstvo a s darovanym vajickom. Neviem co budes robit v tehu, lebo tam mozes tiez byt na liekoch a to je podobne ako ta stimulacia. Ja poznam dve zeny, co zial skrz trombozu neprezili tehu. Mne stacilo podozrenie v 38tt a fuha, nez bolo jasne co je, tak som sa nesmela pohnut.

malexandra
13. júl 2026

@maaajus ja by som to skúsila ja som tiež po tromboze trombozu som prekonala po pôrode a druhé dieťatko by sme moc chceli a nejako sa nám nedarí ono je to dlhšie a máš 21 počkaj ešte si uzi mladosť minimálne 5 rockou