Môže zmena práce pomôcť pri snažení o dieťa?
Ahojte ženy.
Možno trochu odveci téma ale skúsim. Pomohlo vám niektorej pri dlhodobom snažení o dieťa zmena práce?
Ja viem, že pri snažení sa hraje rolu X ďalších vecí, to viem.
Mám však fyzicky aj mentalne náročnú prácu, ktorú čím ďalej tým viac nenávidím, kolegyne ktoré robia peklo a celkovo som asi vyhorená a pred každou službou mám ťažkosti na žalúdku - čo zas bude tento krát.
Už asi 4 roky ju chcem zmeniť, žiaľ vždy si poviem - čo ak tento mesiac to už vyjde a ja pôjdem na materskú. Oplatí sa mi to ešte meniť na taku chvíľu? Viem, možno trochu odveci zmýšľanie...
V tejto práci som 7 rokov a o odchode rozmýšľam asi 5. Stalo sa vám niektorej, že ste zmenili takto prácu a otehotneli?
Áno ja viem-nemusíte písať, viem že práca nema s tehotnenim nič spoločné. Skôr mi ide o ten duševný pokoj a možno aj fyzickú pohodu v menej náročnej práci, možno by sa moje telo nastavilo na inú vlnu, bolo by menej v strese, upravilo by sa mi moje stresom rozhodené trávenie, možno... Na dieťa sa neupínam, ak má prísť príde, žiaľ neviem sa kvôli tomu rozhodnúť. Viem aj to, že už dávno som mohla mať inú prácu - toľké mesiace prešli a ja stále na tom istom. Som proste nerozhodný človek.
Stalo sa vám niektorej, že ste hneď po nástupe do inej práce konečne po dlhom čase otehotneli? Čo na to kolegovia?
Uz toľko rokov to chcem spraviť a vždy si poviem, či sa mi to ešte oplatí. Keby som to len bola spravila hneď...
Prosím, hlúpe uštipačné komentáre si nechajte. Nepomôžu mi.
Možno mi pomôže milá rada.
@anonym_autor a aky mate problem ze sa nedari? Lebo chapes sk ma problem muz mozes aj 100x zmenit pracu. Jo a mne to nepomohlo
Mám podobnú skúsenosť so zlou prácou. V jeden deň som si povedala dosť a dala som výpoveď. Absolútne NEĽUTUJEM. Urobte to aj vy... a hlavne pre seba ! Mne nenormálne odľahlo... neľutujem nič iba to, že som to neurobila skôr. 🙂
A áno zmenila som prácu.. pracovala som asi pol roka a oznámia tehotenstvo - tento týždeň som oficiálne nastúpila na materskú. Názory iných ma nezaujímali a koniec koncov... normálni a dobrí kolegovia vám to budú priať. 🙂
Ja fakt NIČ neľutujem a urobila by som to tak ešte raz. Práca nás síce živí ale nemá nas zlynčovať a zničiť. Musíme si byť prvoradé my a naše zdravie. Chcete aj bábatko .. musíte byť fit pre neho. Podľa mňa aj skôr v tej novej práci otehotniete 🙂 telo sa uvoľní a pojde to lepšie. Zmenou práce nemáte čo pokaziť ak ste v tejto vašej aktuálnej taká nešťastná.
Držím vám palce 🙂
snazili sme sa o prve babatko vyse roka, do toho vyhorenie v praci, zly kolektiv, zo dna na den som dala vypoved, o tyzden nastupila do novej prace a po dvoch mesiacoch som otehotnela.
Psychická a fyzická pohoda je veľmi dôležitá. Nečudovala by som sa keby si po mesiaci v inej práci otehotnela.
@anonym_autor moja mama bola tehotná, potratila a potom 6 rokov nemohla otehotnieť... Gynekológ si ju vypočul a povedal jej že nech dá výpoveď a že do roka bude tehotná.. tak aj bolo.. aspoň tak mi to celý život rozpráva 😁 takže možné to je .. všetko je to o psychike
V oktobri som skoncila v praci a v decembri uz //
@anonym_autor ja som otehotnela vo velmi psychicky a fyzicky narocnej praci ale o babatko som prisla. sef bol psychopat. Zmenila som pracu uplne - teda uplne povolanie a mam uz 2 deti a cakam tretie.
@anonym_autor tak v prvom rade ak chceš dieťa a dlhodobo sa nedarí mala by si navštíviť CAR dať seba a partnera vyšetriť ci ste obaja v poriadku. Aj moja bývalá kolegyňa mali sme fyzicky aj psychicky náročnú prácu a tiež sa rozhodli že je čas už na dieťa a do dvoch mesiacov otehotnela. Moja známa zase mala tu najľahšiu prácu bez stresu a zhonu a po 2 rokoch snaženia navštívili CAR a tam zistili príčinu. V zamestnaní problém nebude .Ja osobne som mala bývalého partnera co bol násilník a alkoholik násilie aj psychické aj fyzické schudla som mala som váhu len 55 kg popri mojej 175 cm výške a hádaj čo aj tak som otehotnela 2 krát a to zakaždým co ma znásilnil z toho som raz ale potratila a mám jedno dieťa. Našťastie som sa toho tyrana zbavila a aj mám skvelú prácu aj úžasného partnera a tiež sa nám nedarilo a tiež až v CAR nám pomohli ... Takže treba hľadať príčinu a z prácou to nič nemá
Mala som náročnú prácu a veľa stresu. Keď sme sa začali snažiť, 2x som potratila, potom som dala výpoveď z dôvodu, že som toho mala už dosť a tretie tehotenstvo sa podarilo udržať. A nebolo to určite z dôvodu "nemysli na to, ono to príde", liečili sme sa v CAR. Určite pomohlo vypadnúť zo stresového prostredia a dostatok spánku.
🤰 Ty si rozumná baba, ktorá si kladie otázku a hneď si na ňu aj odpovedá. Vieš presne čo je potrebné urobiť, aby si sa posunula dopredu. Milo ti radím 🙂, vezmi krabicu, zbaľ si svoje veci v práci a okamžite odíď. Je to také jednoduché...
Pekne si popísala nám aj samej sebe v akom toxickom prostredí funguješ. Japonci - ako pár - pred tým ako sa rozhodnú mať dieťa fungujú v takomto režime : pol roka pred plánovaným tehotenstvom sa nastavia mentálne aj fyzicky na prijatie dieťatka, upravia svoj stravovací aj pitný režim, prestanú prijímať alkohol, fajčiť, absolvujú regeneračné procedúry, dovolenky na detoxikáciu a ozdravenie organizmu, meditujú, cvičia jógu... Robia všetko pre vytvorenie pokojného a harmonického prostredia v svojej duši aj v maternici matky, pre očakávané bábo. Ich zodpovedný prístup nám môže byť príkladom. Odchádzaš, čakáš 5 rokov, čo by na to povedali Japonci 😇 ?
@anonym_autor robila som nočné,bola som pod neustálym tlakom,veľa práce, hrozný kolektív....zmenila som prácu a do polroka som otehotnela.
@anonym_autor mne nie, teda ja som nemenila prácu počas snaženia sa o tehotenstvo, ale mojej kolegyni áno. Mala za sebou more vyšetrení, operáciu, kúpele a dieťatko neprichádzalo. Možno stresy v práci, možno pomohlo, že v novej práci sa musela zorientovať, čiže nemala čas myslieť na tehotenstvo, neviem. No do roka od odchodu zo zamestnania bola tehotná a po roku aj pol druhý krát.
🤰 Ty si rozumná baba, ktorá si kladie otázku a hneď si na ňu aj odpovedá. Vieš presne čo je potrebné urobiť, aby si sa posunula dopredu. Milo ti radím 🙂, vezmi krabicu, zbaľ si svoje veci v práci a okamžite odíď. Je to také jednoduché...
Pekne si popísala nám aj samej sebe v akom toxickom prostredí funguješ. Japonci - ako pár - pred tým ako sa rozhodnú mať dieťa fungujú v takomto režime : pol roka pred plánovaným tehotenstvom sa nastavia mentálne aj fyzicky na prijatie dieťatka, upravia svoj stravovací aj pitný režim, prestanú prijímať alkohol, fajčiť, absolvujú regeneračné procedúry, dovolenky na detoxikáciu a ozdravenie organizmu, meditujú, cvičia jógu... Robia všetko pre vytvorenie pokojného a harmonického prostredia v svojej duši aj v maternici matky, pre očakávané bábo. Ich zodpovedný prístup nám môže byť príkladom. Odchádzaš, čakáš 5 rokov, čo by na to povedali Japonci 😇 ?
@amazonka13 😂 tak to je dobrá blbosť. Vieš vôbec ako žijú Japonci? Skoro polovica obyvateľov je singl pretože sú to workoholici oni strávia v práci aj 16 hodín denne byty majú tak malé ako jedna izba keďže oni doma ani niesu a len práca a práca. Dokonca niektorý umierajú ako panicovia čo nikdy nemali ani len vzťah a keď majú čo i len trocha času strávia ich v herniach takých ako počítačových , virtualnych a su závislí na anime a vsetko čo sa toho tyka tak tam míňajú tam skoro celu výplatu . Mladý totižto nemajú také ambície ako u nás oni uprednostňujú kariéru a rast a nie partnera a deti. Možno ešte staršia generácia žila v pomalom rodinnom tempe ale doba sa zmenila .Vo Viedni keď som robila stretla som tam postarší pár a boli tam na dovolenke a boli to moji zákazníci a tak keď sme sa dali do reči .Takže vôbec toto o čom hovoríš nie je pravda možno v inej krajine.
A autorka o práci to vôbec není keby to bolo len o tom tak načo by ľudia chodili do CAR stačilo by im zmeniť len prácu nie? Môžeš meniť aj 4 roboty alebo nerobiť nič a sedieť doma bez stresu ale ak si raz neplodna ty alebo partner alebo máte iné zdravotné ťažkosti ktoré vám bránia v možnosti mať deti tak vám teda ani zmena prace ci prostredia nepomôže.
Po tolkych rokoch a velkej zmene,budes sa tesit,mat jemny stres z novej prace,zaucanie,ucenie sa noveho,ze aj zabudnes na snazenie a prave vtedy sa to podari.Drzim moc palce.
Aj ja sa snažím vypadnúť z roboty najist inú už sa na to chystám pol roka mám vždy stresy v práci a mám náročnú prácu a nechcem byť stále v streese a báť sa chodiť do práce
Tak držím palce

stalo sa mi že po príchode do novej práci som zostala tehotná. dlho som rozmýšľala na ktorú stranu sa vydať.
skončilo sa to nie moc slávne - teda pre mňa určite nie. Dieťa sa narodilo v poriadku.