Môže zvýšená hodnota štítnej žľazy ovplyvniť otehotnenie?
Ahojte dievčatá, chcem sa vás opýtať či môže mať vplyv mierne zvýšenie štítnej žľazy na otehotnenie? Zistili mi to ale žiaden endokrinolog ma nechce vziať keďže len berú akútne prípady a vraj moja hodnota v v pohode nič strašné lenže my by sme chceli dieťa a bola som aj v CAR a tam všetko v poriadku tak mi jediné len ta žľaza zostáva. Už mám deti z predchádzajúceho vzťahu lenže vtedy som problémy nemala až po 30 začali vraj aj moja babka s tým mala problémy. Dá sa otehotnieť aj s tým alebo co mam robiť? Keďže z nášho okolia je plno a neberú nových pacientov len akútne prípady. Ďakujem za rady
aka je to mierne zvysena hodnota? predpokladam ide o TSH.
ide o to, ze endokrinologovia povazuju za problematicke vyssie hodnoty, no v CAR by chceli aby zeny boli nadstavene nielen na hodnoty v norme, ale dokonca v spodnej polovici normy, hoci horna polovica je stale v norme.
preto sa pytam.
ide o to, ze ak sa TSH zvysi mierne nad normu, ale T3,T4 su v norme, znamena to, ze stitna zlaza uvolnuje rezervne hormony. cize v zasade hormonov mas este dost. TSH hormon nevznika v stitnej zlaze, ale v hypofyze v mozgu a nepli funkciu ako hormony stitnej zlazy, slusi len na jendu vec- hypofyza nim prikazuje aby stitka viac pracovala. ta teda nasledne uvolni rezervu. samozrejme ak je dovod na to, ze je to zvysene, bude sa to zrejme zhorsovat,a le az casom,c o moze trvat aj roky,a le aj mesiace.

ja mam štitnu problemovu a mam deti
skus obvolat ine ambulancie, uprimne ano toto nie je akutny stav, možno ta niekde skorej objednaju do mesiaca no len musiš cestovat..
a si si ista že je len problém u teba ?