Ahojte. Počuli ste niekedy o doktorovi Jonášovi a o jeho metóde výpočtu pohlavia a životaschopného dieťaťa? Máte stým niekto nejaké skúsenosti?
@kvetinka98
a naco su potom tie pokyny III. od Jonas?, kde sa jasne pise, ze k pohlavnemu styku ma prist den pred plne cerveným dnom? a tie zelene dni su vlastne takou pomockou, ze ked su blizko toho plne cerveneho je tam vacsia pravdepodobnost, ze zena otehotnie... Jonas vo svojich pokynoch k vypoctu III. nepise, ze sa ma pohlavný styk usktocnit aj den pred plným zeleným dnom - ako pisala vo svojom prispevku gerdanova, preto som tu vlastne vo fore pisala a preposielala celu citaciu jeho pokynov...
@donalona nám vychádza na okt-nov dobrá životnosť podľa Jonáša, no podľa astro nie je vhodné. Chcela som začať od novembra, ale zase astrológ povedal, že keď nebol problém v prvom tehu, tak by termín mohol byť. Som z toho zmätená. Ale v decembri je dobrý termín, tak budem mať septembrové bábo, ako som vždy chcela.
Držím palčeky nech Vám to skoro vyjde a je všetko v poriadku! Ja sa snažím myslieť pozitívne, tak bábo vie, kedy má prísť.
@lottys hmmm, ja by som to skusila.mne toho uz "akoze astrologovia" povedali kadejake veci, aj ze zomieram a neviem co...ja uz o tom nechcem ani pocut, ale tato metoda sa mi zdala neskodna, ved ide len o skusanie. no zo psychologickeho hladiska vie aj toto pritlacit cloveka.ja aj parner sme zdravi, skusime to teraz.dam vediet ako. a drzim palceky nech vam vyjde ten termin a nech to bude v pohode.🙂
@lottys ale nemyslela som to tak.ten vypocet je podla mna dobra vec, vsetko je subjektivne...vek sa kludne moze stat, ze zena nepochopi podmienky na spravny cas pocatia a potom napise ze vypocet bol zly...ja som si to nechala spravit len ako pomocku, ved viem kedy mam plodne a neplodne dni, no a toto vnimam ako bonus🙂ked nad tym uvazujes, daj si to vyratat, zas take drahe to neni, no a vzdy to mozes roztrhat a vyhodit nie? 😉
@donalona to je pravda, ja keď si predstavím, že nášho drobčeka sme plodili na dovolenke a užili sme si teda poriadne, tak spätne keď to pozriem, tak sa križovali červené dni so zelenými. A zdá sa mi aj dosť nepravdepodobné, že by sme využili len tie červené dni, určite by sme skúšali aj v zelených dňoch, a to sa pravdepodobnosť už znižuje.
Takže určite začíname v novembri. Vy sa pokúšate už dlho o bábätko?
@kiwinka, veď v poriadku. Keď ty tomu neveríš, neber nádej druhým, ktorý tomu veria (keďže im nič iné neostáva). Vo "hviezdach" je skrytý osud.
@helenkasabinka, gratulujem. Môžem sa spýtať? Máš pravidelný cyklus alebo máš problémy aj s ovu?
@betina1984 ahojky ja pravidelny veru nemam a teraz som mala ovu dokonca potvrdenu ovulacnym testom az v 20DC 😉
@helenkasabinka, ale ty si aspoň ovu mala, ale ja som už tuším 35 DC a ovu som stále nemala...☹. Preto som zvedavá, či tá jeho metóda funguje aj bez ovu.
@betina1984 aha tak to ti veru neporadim ☹ ja byt na tvojom mieste tak zavolam Jonasovy a popytam sa ho 🙂
@betina1984 ahojky, ja som sa ho na to opýtala a on mi napísal, že jeho výpočty sú nezávislé od menštruačného cyklu.
Inak baby, aj my sa snažíme podľa Jonáša, prvý termín my nevyšiel, ale bojujeme ďalej. DZ máme aj v októbri, mne vyrátal 7 termínov na DZ. Takže dúfam, že nám to vyjde.
@soni1 jej az 7 ? to je uzasne ja som pri malej mala len 4 s DZ a teraz pri tomto len 3 s DZ 😕 😕 😅 😅 ale gratulujem ze mas tak vela s DZ 😵 😵 😵 to je uzasne
@cerdakujem aj som si myslela dufam ze to vynde este raz dakujem
@kvetinka98 ja to chapem, mas pravdu viem presne co mi chces povedat.
ja som naopak nevyuzila sluzby mudr Jonasa, ale prave modlila sa k bohu a vyslo to po 4 mesiacoch snazilkovania sa som otehotnela a cele moje tehu bolo ukazkove a skoncilo tazkym a dlhym porodom.
Baby ja Vam vsetkym prajem, aby sa splnili Vase tuzby a sny mat babo... ja to nemyslim zle, len som vyjadrila svoj nazor!
vstekym prajem len to najlepsie.
@kiwinka si jedna z tých, kt. mohla prirodzene otehotniet a nepotrebovala k tomu ziadnu "pomoc": ani od dokt. jonasa a pod.
moja kamoska uz 10 rokov marne caka na zazrak, modli sa a hlada vsetky dostupne moznosti ako by mohla otehotniet...
myslim, ze jonas je jedna z nich, kt. neuskodi a viacero babam tu pomohol jeho vypocet k otehotneniu...
Ahojte zienky.....ja som sa snazila 4 roky s manzelom o babenko, v Auguste 2009 sme mali IVF a to nam nevyslo co bolo smutne.....v Maji 2010 sme si dali vypocitat kalendar plodnich dni od Dr Jonasa, v Juni manzel dostal novu pracu a tak sme sa rozhodli ze sa prestahujeme a v Auguste som zistila ze som tehotna............som v 14tt tyzdni a je to uzasne a neuveritelne.
Vsetkym vam drzim palce a verte ze Dr Jonas funguje pretoze to vyslo aj mojej kamaratke ktora sa pokusala o babo 6 rokov 🙂 Zelam hodne stastia 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@domidomi presne tak a hlavne byť v pohode a s láskou bábätko očakávať! Dúfam, že sa čoskoro podarí.