Náhrada cukru počas snažilkovania
Ahojte dievcata, uz som pisala aj do skupinky Raw Food, ale som sa vas chcela spytat, ze tym, ze sa snazime s mojim milacikom o male, tak som sa rozhodla zdravo jest a chcela som sa s vami poradit, ze ake nahrady pouzivate namiesto cukru.. kopec clankov teraz vyslo, ze aky je cukor nezdravy, tak sa snazim robit vsetko spravne. 🙂 Dakujem za kazdu radu 🙂
Ahojte, rozhodla som sa, ze vyskusam tu apiterapiu, lebo citala som si o nej vela clankov a vsade pisu ake to ma zazracne ucinky :D .. tak teda uvidime. Som zvedava, kazdopadne, zdielam to s vami, dievcata 🙂
@8291 nerozumiem tomu, mam pocit, ze teraz sa vsetci zblaznili. Jedna znama maju dve deti, dvojicky, isli sme k nim na navstevu a mamina mi hovori, ze ved im vezmeme nieco sladke, ved su to decka urcite sa potesia a hned pri vchode znama hovori, ze ale deti maju zakazane jest taketo veci lebo to im skodi, takze im to ani nedala. Ako chapem, ze so sladkostami to prehanat netreba, ale zase nedat im ich vobec je podla mna chore
@zuz753 ale prosím ťa, ja mám 36 rokov, stravovala som sa normálne (zdravo, ale žiadne, že žiadny cukor...to, že čaj nesladím mi príde už ako samozrejmé, ale kávu s medom by som teda nevypila) a otehotnela som na prvý krát. Nič sa nemá preháňať a nedopriať si občas sladké...to čo je za život? 🙂) ale samozrejme, ako tebe najlepšie pasuje ;) Nič extra som so sebou nerobila, sem tam zaplávať a na jogu. Pokiaľ tam nie je diagnóza, tehotenstvo je biologický proces, netreba sa na neho extra "pripravovať".
@mawka presne ako píšeš, výživový poradca je tuším každý, kto si myslí, že mu stačí načítať pár stránok z google, tu je výborný článok k tomu
http://invivomagazin.sk/preco-su-vyzivovi-porad...
@lavinis mne vychadza vzdy jedine a vyskusala som uz vselico, vsetko s mierou, nic netreba prehanat a ani sa netrapit hladovkami, trosku pocuvat svoje telo. jest moze clovek normalne co chce, podla mna velmi zalezi, kedy to je. take sacharidy su fajn doobeda, vecer mozu narobit galibu. napriklad. niekomu je fajn jest 5x denne, niekomu 3x. kazdy si musi najst to svoje. moja znama - zdrava, ta by doslova zozrala aj kona a furt bude mat 45 kilo a je jedno, ci sa napchava pizzou aj o polnoci. rada zuruje, vecne nevyspata a cely zivot ma problem priprat co len kilo. aj ked bola tehotna, vyzerala ako opuchnuta niť. a potom su tu zeny, co sa snazia, jedia zdravo, akurat, dobre a staci ked daju cukre vecer a budu priberat.
@lavinis velmi dobry clanok. presne o tomto to je. a hlavne rodinna anamneza. viem o com to je. sak s malou sme behavali po lekaroch, baculata, rpiberala, vsetky mozne vysetrenia, az niekto konecne pomeral nas, urobil merania aj jej, sli sme hlboko do rodinej anamnezy a uz to neriesim. mala nikdy nebude chuducka, aj ked sa vytiahne, vzdy bude posobit ako baculka, hoci bude vazit rovnako ako nejaka stihla baba. asi tak. sak staci sa mi pozriet na mamu a seba, rovnako kilogramy, ale ja mam viac svalov, ona viac tuku. ona je utlejsia ja som vyssia a mohutnejsia, kym ja mam 44 konfekciu, ona ma 48. a ako hovorim, kilogramy rovnako. a uplne inak sa chudne v 36 ako v 63 ze ano...

@zuz753 namiesto cukru sladim medom.Cukor nepouzivam celkove,iba kavu si osladim medom,bez toho mi nechuti.Caje nesladim vobec a inak pijeme filtrovanu cistu vodu.
Po niekolkych dnoch bez cukru nam ani nechyba.A med je zdravy,tak preco si nedat,ale s mierou 😉