icon

Novembrové snažilky 2018

scales
21. okt 2018

Ahojte, zkladam tuto skupinu pre zeny, ktore maju momentalne ms a v novembri budu mat plodne dni... kedze som minuly cyklus prisla zrejme o zarodok, ktory bol cca v 3 tt od ovulky, tak som sa rozhodla zacat od noveho cyklu s grafom bazalnej teploty. Chcem aby sme sa tu mohli podelit o spolocne pocity, ked budeme v roznych ocakavaniach... ak mate chut zdielat to spolocne somnou a s ostatnymi clenkami skupiny tak sa prosim v prvom prispevku predstavte tym, ze napisete v kolkom dni cyklu sa nachadzate, aky dlhy je vacsinou vas cyklus a ako dlho sa o babatko snazite... verin ze tato skulina bude prinosom aj pre ostatne zeny, ktore sa zacnu snazit po nas 🙂

dadulik6
5. nov 2018

@miza88 ahoj ja som mala stvrtok piatok bolesti ako mavam pri ovu a podla bt este ovu nebola .. takze pokial sa spoliehas len na bolesti a nerobis ovu testy alebo nemerias bt mozno ste sa ani netrafili do ovu a preto sa este nezadarilo

miza88
5. nov 2018

@dadulik6 ale my spolu spavame kazdy druhy-treti den pocas celeho mesiaca a robim si aj ovulacne testy...neverim ze sme sa za rok a pol netrafili 😀

miza88
5. nov 2018

@dadulik6 a boli sme uz aj na IUI a aj tak nic....kazdopadne, chcela som tym povedat, ze vam v dobrom zavidim vase nadsenie, mna uz to velmi davno preslo a prestali ma bavit vsetky merania... 😀

dadulik6
5. nov 2018

@miza88 tak to hej to je iny pripad ked mas moznost snazit sa stale ja ju bohuzial nemam kedze drahy pride domov na tyzden a 3 je prec nam sa v januari tohto roku podarilo ale nedopadli to dobre a odvtedy si meriam bt do augusta som mala stale rozhadzany cyklus po potrate tak som sa chcela odmontrolovat a uz to robim nejako automaticky

miza88
5. nov 2018

@dadulik6 ja som na prelome jul/august mala nejaky cudny cyklus, meskala mi ms (co nezvykne) a aj som si robila test a po case ukazal velmi slabeho ducha no ale potom prisla ms o par dni...takze kludne to mohlo byt aj biochemicke....neviem, nezamyslala som sa nad tym nejako ale mala som potom velmi prevelmi dlho spinenie...posledne dva cykly su uz ako tak v pohode....drzim vam palce, keby moj muz chodil na tak dlho prec, uz by som bola zapisana v zozname cakatelov na adopciu 😀

nikuska111
6. nov 2018

Baby ja som tak neskutočne šťastná menštruácia mešká druhý deň a ja som si našla dneska takéto krásne čiarky ... Ďakujem môjmu anjelikovi hore v nebicku a Pánu Bohu.... Veľmi sa bojím a zároveň teším a modlím aby to dopadlo všetko najlepšie a tešila sa za 9mesiacov s krásneho vonaveho batozteka

veja28
6. nov 2018

@nikuska111 gratulujem 😊

veja28
6. nov 2018

ja dnes pokles teploty to znamena ze ovu teda nebola? :/

scales
autor
6. nov 2018

@nikuska111 gratulujem 🙂

scales
autor
6. nov 2018

@veja28 klesla ti len o desatinu stpna, to je nic.. dolezite je, aby nesla na 36,3 ... celkovo mas dost nizke teploty, tak budes mudrejsia zajtra... vajko edte nemusi byt uhniezdene... ja mam dnes takyto vystup

veja28
6. nov 2018

@scales aha cize ked je pokles len takyto nizky tak by to mohlo byt v pohode uvidin teda zajtra.. a ano aj ja som. si vsimla ze mam celkom nizke teploty to je oki? aj co som vydela ine grafi tak vsade bolo vyssie teploty.. no som zvedava co tento cyklus prinesie aspon budem nabuduce mudrejsia :/

scales
autor
6. nov 2018

@veja28 ale tak ja som napr. menej ako 36,4 tento cyklus nemala... a ty si mala aj 36,25... takze to nezalezi na porovnavani druhych zien... preto si to musi kazda merat, lebo mame ine hodnoty... dolezite u kazdej je len, aby teplota po uvulacii bola vyssia ako na zaciatku cyklu... tebe by sa mala drzat teraz nad 36,4 ... nemala by klesnut pod tuto hodnotu.. i ked som citala niekde ze tehotenstvo je od 36,8... ale ty tehilotna byt nemusis este, ak sa ti neuhniezdilo... este mas 3 dni a ked sa zacne tvorit hcg, tak ti este stupne... a neskusala si si merat aj vecer napr.? Lebo ja som uz aj vcera vecer mala 36.95 v ustach... ale stale meriam inak v posve... este aj to moze byt u teba teraz ma napadlo... ak si merias v ustach, tak su teploty nizsie... mne to cely stupen robi rozdiel rano...

veja28
6. nov 2018

@scales tak uhniezdenie co som citala prebehne do. par dni cize uhniezdenie urcite este neprebehlo (ak sa zadarilo). meriam rano kolo 5tej v ustach.. vecer ma ani nenapadlo merat teplotu kedze vsade sa uvadza ze sa ma merat rano hned po prebudeni.. nuz budem dufat ze teplota pod tu 4 neklesne

scales
autor
6. nov 2018

@veja28 ja si v3cer odmeriam, ked citim, ze mam zvysebu, lebo je to dost behat 2 tyzdne so zvysenymi teplotami :D ale to iste som mala aj minuly mesiac... tam som mala az nad 37 do zaciatku ms...

veja28
6. nov 2018

@scales 😁 skusim teda vecer co to ukaze 😂... snad sa bude ta teplota drzat hore u oboch a pekne par mesiacov...

nikuska111
6. nov 2018

@scales
@veja28 ďakujem veľmi pekne

rejmonz
6. nov 2018

@scales ureaplasma je vnutrobunkova bakteria, kt. pri premnožení môže spôsobovať problémy napr.zápaly moč.ciest a pri chronicite až nepriechodnosť vajcovodov (v staršej literatúre sa uvádzalo, ževraj môže vyvolať až potrat) a u mužov má za následok prostatitídy ..čiže nič príjemne 🙂 myslím, že aj tu na fóre kdesi sa to už dosť riešilo.
Ale už mám za sebou aj kontrolné stery a všetko je čisté, tak sa zdá, že potvora vykapala, takže vesele ideme na vec haha 🙂 horšie je, že mne už aj ovulácia skončila a veľa sme tomu nedali, lebo presne cez tie najlepšie dni museli prísť svokrovci na 3dnovu návštevu...jak naschval ..tak snad pžíšte :D skúšať budeme takčitak ako doposiaľ..aspon kazde 3dni, bez ohladu na cyklus..nikdy nevieme kedy motyka vystrelí 🙂

rejmonz
6. nov 2018

@miza88 :D my sme ešte len začali, ale hned sme sa aj dohodli, že žiadne merania, grafy, testy a podobne stresovačky a ratania..samú seba už dobre poznám, keby to mám isť takto dopodrobna riešiť a sledovať sa, mám z toho len hlavu v smútku, že sa hned nezadarilo..s drahým sa spolu vidíme každý deň doma po práci, tak máme dosť možností skúšať a raz sa tam hadam trafime :D
a vy ste mali všetky vyšetrenia OK, ked ani po IUI nič?

miza88
6. nov 2018

@rejmonz Dobre ste spravili, človeku potom z toho prepne 😀 a nenechaj sa tu ani vyprovokovať testovaním od 10 DPO, zbytočný kolotoč nadejí a sklamaní 😀 Áno, my zatiaľ všetko ok (spermiogram, priechodnosť vajcovodov, hormonálny profil, protilátky, hematológia). Tak ešte pôjdem na endokrinológiu a vo februári na reprodukčnú imunológiu...aj môj cyklus si sem tam žije vlastným životom a predtým to nikdy nerobil...to je jak na potvoru 😀

veja28
6. nov 2018

@rejmonz
@miza88 pridam sa a spravne ti radi 😊 a aj si sa super rozhodla co by ja dala za take odhodlanie nesledovat sa 😂😂 aj ked prvy mesiac a prvy raz meriam teplotu vzdy som bola proti a vlastne nikdy ani nepotrebovala (no po potrate ma to chytilo s cistej zvedavosti ze ako to je a ci mi ovu vobec prebehne)... a s testovanim od 10dpo? min cyklus to bol vlastne prvy po potrate som si s odhodlanim vravela ze nie aj aj ked som tomu ze by nieco vyslo nedavala nadej ale prepadla som tomu 😂 snad tento mesiac v mojej hlave bude kusok rozumu a nebudem testovat a vyvolavat ducha a cakat na sklamanie.. drzim palce aby odhodlanie v tejti sfere u teba ostalo 😊

voskovka
6. nov 2018

Ja by som uz teraz zacala testovat ako chora🐐 ..🤔😁😁😁😁

miza88
6. nov 2018

@veja28 stačí jeden test a potom sa to už rozbehne 😀 minulý mesiac som si povedala že vydržím do 28DC minimálne (taký mávam väčšinou cyklus) a vydržala som do 32DC, test biely a tak som skúsila ešte 34DC a test zasa biely ako sneh...35DC prišla ms...potom som si nadávala že zasa škoda dvoch testov 😀 takže tento mesiac ak ms nepríde do 35DC, ďalšie ráno robím test 😀

havranka31
6. nov 2018

@veja28 mas v grafe vela prazdnych kruzkov - cize casy merania nemas v aplikacii rovnake alebo aspon priblizne, skus si to opravit a mozno ti vyznaci

veja28
6. nov 2018

@havranka31 uz som to opravila cas tam nemavam rovnaky pretoze rano som. schopna to nahodit len do jednej apky 😂 co mam menstruacny kalendar a do tejto dopisujem po prebudeni. no ani po uprave casu mi tam nic nepreznacilo :/
@miza88 😂 ja som si objednala testy one step 😂 10 ks mali by prist nejak buduci tyzde a fufam ze nepridu skorej ale tam kolo toho 15teho najskor to budem mat 25dc 😂 no samozrejme uvidim aj podla grafu bt a mozno predsa len vydrzim 😊

havranka31
6. nov 2018

@veja28 moj teplomer si nastastie pamata posledne meranie, tak ja len odmeram a spim dalej ked mozem :D no uvidis zajtra ako sa to bude vyvijat, toto cakanie je hrozneee 🙂

veja28
6. nov 2018

@havranka31 tak ten moj je nejaky zvlastny lebo raz mi tam vyhodi posledne meranie raz nie :/ tak radcej zapisujem hned.. suhlasim strasne cakanie.. najprv cakanie na ovu a na manzela 😂 aby bol vtedy doma a potom cakanie co bude dalej 😂😂

rejmonz
6. nov 2018

@miza88 haha to poznam , ja som si prešla hned v prvy mesiac skúšania všetkými psycho fazami :D roky rokuce som mavala cyklus 34dni, v auguste sme začali prvy mesiac skušať a zrazu september MS nikde nič..byvalo mi strasne zle, unava atd a ked uz sa to tahalo tyzden, zacala som velmi dumať (a falošne sa nádejať samozrejme), či sa nam tam cosi neuchytilo...ale tehotenske stale biele ako sneh. každý jedeň den som nad sebou vkuse premyslala co sa tam dolu deje, tak som začala uz aj bazalnu merať z núdze, prečítala vsetky mozne clanky kolko sa uhniezduje, cestuje a ratala na seba :D nakoniec som to dostala až na 13. deň aj to prebehlo len dako extra slabo, takže mam podozrenie ze sa tam asi cosi snazilo chytit ale nepodarilo sa no :/ potom mi zistili nasledne tu ureaplazmu, pojedli sme atb a zrazu v oktobri som mala cyklus 28dňovy :D takže tu už nikto nič negarantuje ! :D len skúšať, ale máte moj obdiv, že rok a pol..na druhú stranu, čo nám iné ostáva, keď chceme mať deťúrence 🙂 mám známu, im sa zadarilo presne po roku a pol..a obaja zdravi, žiaden problem im nenašli..takže tak, držím palce, ja ako veeelice netrpezlivy clovek sa touto časťou života aspon naučím na dobré čakať a nehrotiť hned vsetko 🙂
@veja28 áno, presne toto ma mátalo, že čo ak čosi ..a tak som sa zbytočne dostresovala dotrapila, že koniec...ked to bude mať prísť tak to príde a poriadne ma prekvapí, verím tomu 🙂 a čurať na dalsi test budem až ked..neviem..nedostanem aj 2mesiace :D :D pre istotu :D i keď stará mama napr zistila, že čaká moju mamču až v 4. mesiaci, pretože normalne menštruovala..šla ku lekarovi so zapalenym hrdlom a voala vyšla s diagnozou tehotna :D

miza88
6. nov 2018

@rejmonz ty mi tusim z duse hovoris...ja som tiez netrpezliva jak slak a vsetko chcem hned 😀 a dobre viem, ze teraz ma panbozko len skusa a uci trpezlivosti 😀 a ja mu kazdy vecer pred spanim (pokial nezaspim pri lihani ustata jak hovado) slubujem ze som uz trpezliva a vsetko som sa naucila 😀 😀 😀 nuz ale co mi ine ostava, po lekaroch som zacala chodit po pol roku skusania a vsetkych klamala ze sa snazime viac ako rok, inak by ma do kelu poslali 😀 lenze ja som nevela len tak sediet a cakat...potrebovala som odpovede...no a presiel rok a ziadnu odpoved nemam...v auguste po IUI som sa z tej hormonalnej injekcie psychicky vnutorne zrutila a povedala si dost!!!! takto ja prezivat nebudem...no a odvtedy sa tak nekontrolujem, aj sa mi cyklus trocha upravil a hlavne, s chladnou hlavou sa mi dycha lepsie...😀 jasne, ze ma to sere, ze kazde dva tyzdne je zas dalsia v okoli tehotna ale vzdy negativne myslienky potlacim a bojujem dalej...🙂

rejmonz
6. nov 2018

@miza88 aaamen! my mame v robote teraz 2tehotne dokonca, z toho jednu to prekvapilo a druha mi tvrdi že "nevie" kolko sa snažili...keci :D...a akosi nedopatrením (doteraz to lutujem) zo mňa vyklzlo, že sa snažíme aj my doma a teraz nič iné nepočúvam len "Už?" a "Kedy budeš tehotná, baby odídu ochvilu na materskú" blabla. už som minule nanu vystartovala, že ked sa ma to bude kazdy tyzden pytať, nič sa tym neurychli a keby to je len na mne, tak už aj rodiť idem pomaly :D haha..este ma to semtam tiež zdrapi, ked ich vidim ako im rastu pupky (co sa dari občas aj mne, ale z lenivych dovodov :D)
a pri tom klamani si ma dostala, ja mam v plane urobiť to iste :D :D :D po polroku posielam muža s poharikom v ruke na odber :D a to robim v zdravotnictve v labaku :D :D proste chcem mať radšej dušu na mieste, že z fyziologickeho hladiska sme ok a tym padom o starosť menej..potom už ostáva len si užívať 🙂

miza88
6. nov 2018

@rejmonz 😀 😀 😀 u nas bola najvacsia tragedia prehovorit mojho muza aby isiel k lekarovi...joj co som sa ja napocuvala ze sak pojde 😀 az som jedneho dna spravila taku mensiu scenu, pouzila vsetky padne argumenty co som momentalne mala v zalohe a uz aj bol o pol hodinu objednany a o tyzden uz aj vysetreny 😀 😀 😀 nakoniec skonstatoval, ze to nebolo az take hrozne a nabuduce by uz nerobil take opletacky 😀 ja som sa tak vnutorne nadstavila, ze ked nam ani na poslednom vysetreni na nic nepridu (to bude asi koncom aprila 😀) a nebudeme dovtedy este v ocakavani, tak ideme opat na IUI a ked ani to nie tak aj na IVF...tak sa spolieham ze dovtedy sa zadari a nebudeme to musiet absolvovat 😀