icon

Nový rok - nová nádej. Rok 2018 bude úspešný

susinka2901
1. nov 2017

Ahojte v prvom rade sa ospravedlnujem ak uz tu je tema 2018 uspesny rok. Hladala som ,ale nenasla. Tuto skupinu som vytvorila pre nas zienky ktorym to v roku 2017 nevyslo,ale aj pre tie ktore sa v roku 2018 budu snazit o babo. Budem rada ak si budeme vymienat skusenosti,poradime si,pomozeme. Drzme si palce a verim,ze kazda z nas sa docka // ciarok na teste. Pridajte sa ❤🤰👶👍

sticker
z1984
26. mar 2018

@topasitta to je ozaj zvlaštne lebo mne to moj doktor kontroluje kazdy mesiac.

majuska72
Autor odpoveď zmazal
tinni
26. mar 2018

@majuska72 Uvidis, vsetko bude ok 🙂 hlavne oddychuj ❤

ressankajanka
26. mar 2018

@susinka2901 Ahojky, rada by som napísala svoju príhodu, o tom, že možné je všetko 😉 V predošlom vzťahu sa nám dieťa nedarilo takmer 6 rokov, chyba vraj bola na partnerovej strane, odporúčali nám umelé oplodnenie. Na to nedošlo, keďže sme vzťah ukončili (boli v tom iné nezhody). O 2 roky na to som stretla nového partnera, dnes už manžela. Pokúšali sme sa o bábätko zhruba 2 roky a neúspešne. Gynekológ zistil, že voči mužským spermiám vytváram protilátky, rovnako voči embryu. Partner tam tiež mal nejaký menší problém. Povedal mi, že bez kortikosteroíd neotehotniem, brala som ich skoro rok, sledoval mi ovuláciu, oznamoval plodné dni, dokonca 2x mi pichol injekciu do brucha, aby v čase snaženia naozaj došlo k ovulácii (na tie nespomínam pekne). Bolo som z toho akurát unavená, napätá, znechutená a po liekoch som sa necítila dobre. Vysadila som ich bez jeho vedomia a prestala tam chodiť. Vyhľadala som homeopatku, ktorú som brala ako svoju poslednú nádej. Nechala som to na Boha, pretože s manželom nie sme zástancami umelého oplodnenia. Povedala som si, že ak nám Boh dá dieťa, budeme ho mať prirodzenou cestou, ak nie, zvažovala som adopciu, pomôcť nejakému nechcenému bábätku, dať mu pekný domov a lásku. Nejako som od myšlienky na dieťa upustila teda nevytvárala rezistenciu prílišného chcenia, nechala som to na "Toho hore" a v čase, keď by som to najmenej čakala, som do 3 mesiacov po vysadení hormonálnych liekov, kedy sa moje telo vyčistilo, otehotnela prirodzenou cestou napriek lekárskemu rozsudku o neplodnosti. Mám 33 rokov a ak bude všetko v poriadku, prvé bábo porodím v 34. rokoch, nemyslím, že je neskoro. Boh má s nami iné plány a on pozná správny čas ❤ Nám sa povie, že sa nám nechce čakať, ale možno práve preto je toľko neúspešných umelých oplodnení a sklamaní...
Každopádne, všetci máme iné cesty a iné tempo, prajem zo srdca všetkým párom, ktoré chcú bábätko, aby ho mali! Je to ten najkrajší dar ❤

susinka2901
autor
26. mar 2018

@ressankajanka držím ti palce aby si porodila zdravé babo 😉ale žiaľ ja mam iný názor.

ressankajanka
26. mar 2018

@susinka2901 To nie je názor, skôr životné presvedčenie 🙂 O tom, že som počúvala svoje telo, ktoré sa tými hormónami trápilo, cítila som, že to nikam nevedie, ako slepá ulička, ktorú predlžujem. Pre mňa je dieťa dar, ktorý som si nechcela kúpiť ani si objednať na počkanie 😉 Len som tým chcela poukázať, že občas je cesta vydržať. Ďakujem 😘, bábo sa vyvíja v poriadku, poznám ženy, ktoré porodili aj v 40-tke a majú krásne zdravé detičky...ak si to ten hore praje, zdravé budú. Umelé oplodnenie rovnako 100%-nú záruku nedáva, práve preto, že lekár nevie, ktorá spermia je najsilnejšia (tá, ktorá by bola prirodzene prvá), môže vidieť fyzickú konštrukciu, ale jej vnútro nie, rovnako môže dôjsť k poškodeniu manipuláciou v labáku. Rizikom je tiež, že síce fyzicky je telo oplodnené, ale nemusí sa s tým vžiť, preto veľakrát oplodnené vajíčko odmietne. Proste to nie je prirodzené, vždy si budem myslieť, že Boh je viac ako lekár, ja som tomu svojmu prestala dôverovať, aj keď je úžasný odborník, aj tak nedokázal viac ako viera ❤

susinka2901
autor
26. mar 2018

@ressankajanka OK tak životné presvedčenie...

ressankajanka
26. mar 2018

@susinka2901 🙂🙂🙂 Nechcela som, aby to vyznelo ako naváženie sa, len som chcela ukázať, že to ide aj prirodzenou cestou, tiež povzbudiť ženy, ktoré to nevzdali a skúšajú to naďalej. Nemám potrebu vypisovať takéto príbehy napr. na fórach o umelom oplodnení, to by ma zožrali, nemám to za potreby 😀 Akurát toto je diskusia o povzbudení, vzájomnej pomoci a výmene skúseností. Prajem to všetkým (akoukoľvek formou), ako spomínam vyššie, všetci máme iné cesty 😉

topasitta
26. mar 2018

@ressankajanka ja ti dakujem, ja mam rada taketo povzbudive pribehy a stastne konce 😘

topasitta
26. mar 2018

@majuska72 super. Tak pekne odpocivaj 😊

topasitta
26. mar 2018

@z1984 asi je cas najst ineho.... zasa nechcem mu nadiktovat, co presne mi ma spravit lebo si myslim , ze nie som v poriadku.. bude ma mat za hypochondra. Alebo sa spyta, ci som to nacitala na koniku 😁 ale tak vazne. Urcite mam nejaku diagnozku, a ja zistim, aku.

z1984
26. mar 2018

@topasitta ja som najskor neovulovala zistil to z krvi. Dal mi clostyl ale mala som len jeden folikul tak zas mi bral krv a zistil ze neprodukuju mi hormony. Ale ak neotehotniem tak do konca roka navstivim nejake centrum . Uz ma toto nebavi ozaj 😊

susinka2901
autor
26. mar 2018

@ressankajanka tak si to mohla napísať všeobecne nie konkrétne mne. Ak si čítala môj príbeh tak asi vieš,že ja to prirodzené skúšať nechcem. Mám na to iný názor alebo presvedčenie ako ty sorry. A nemám chuť to rozoberať,pretože ja svoj názor nezmením a ani ho nechcem nikomu vnucovať. A ani som nikdy nevnucovala. Denno denne mi vypisujú žienky o všelijakých ženách čo ti pocaruju a záhadné vyzdravies. A už ma to nebaví dookola a vysvetľovať,že ja mám iný názor.Tak prepáč chcela som byť stručná. Nechcela som to rozoberať V každom prípade ti nič zlé neprajem a držím palce ✊. Ja si idem svoju cestu. Možno nie takou akou by mnohé chceli,ale ja viem co chcem.Keď si chcela povzbudiť všetky žienky OK nebránim v tom nikomu. Kľudne povzbudzuje naďalej.

ressankajanka
26. mar 2018

@susinka2901 Určite neodporúčam "zázračné tety", ktoré pomôžu, ja tomu neverím 😀 Homeopatia nie je ezoterika, ak myslíš toto 😉 Mňa len zaujal tvoj príspevok, keď si spomínala, že máš 30 a cítiš, že je neskoro. Nevybrala som si tvoje meno zámerne, len som chcela pridať príspevok, aby iné ženy neboli demotivované, že sú staré a iná možnosť ako umelé nie je. Neodhováram ťa od toho, je to tvoj výber. Skôr mi príde, že sa do teba navážajú iní ľudia v okolí a útočíš aj na tých, ktorí to nemyslia osobne. Kedysi som zmýšľala rovnako ako ty, preto ti rozumiem a nijako ťa preto neodsudzujem.

ressankajanka
26. mar 2018

@topasitta Ďakujem pekne a silno držím palce, ak snažilkujete ❤👏

susinka2901
autor
26. mar 2018

@ressankajanka nikto sa do mňa nenavaza . V mojom okolí my všetci držia palce a nestretla som zatiaľ človeka ktorý by ma odrádzal. Práve naopak. Mám veľa kamarátiek čo sú silno veriace osoby a tie mi samé vraveli,že robím dobre. Moja babka ktorá celý život obetovala rodine a viere mi to tiež neodhovarala. Ani mi neradila. A áno cítim sa staro,ale len nato aby som čakala ďalších pár rokov kým by sa možno postastilo.Inak sa cítim mlado a aktívne. Ty máš svoje presvedčenie,ja svoje. A myslím si,že každá dospelá žena si vie vytvoriť svoj vlastný názor a obraz. Nepotrebuje ani tvoje presvedčenie,ani moje. Každá sa rozhoduje čo je pre ňu správne.A už to prosím ukončíme. Ozaj som nemala chuť tu rozoberať vieru v Boha,či presvedčenie. A ešte raz prepáč,ale ja nikomu nevnucujem môj názor,presvedčenie. Pekný večer...😉

ressankajanka
26. mar 2018

@susinka2901 To je v poriadku, ja ti rozumiem, nepresviedčam ťa, ani ťa nijako neodhováram 😀 Ide len o to, že je to diskusné fórum a je prirodzené, že sa tu stretneš s rôznymi pohľadmi. Ja milujem ľudskú rôznorodosť a príbehy, preto som ukázala aj ten svoj.
Držím palce, nech sa to vyplní podľa tvojich očakávaní 🍼🍀

vierocka29
27. mar 2018

Ahojte baby, akurat som po laparke. Trosku unavena, mega hladna, ale stastna, ze je vsetko v poriadku🙂
Trosku som mala ztazenu priechodnost, ale uz je to ok. 🙂
Drzte palce. Po mrche ideme na to 😍

majuska72
27. mar 2018

@vierocka29 super správy, budem držať palceky aby sa hneď podarilo ❤️

majuska72
Autor odpoveď zmazal
topasitta
27. mar 2018

@majuska72 😞

bibih
27. mar 2018

@majuska72 😔 Och verim, ze dalsi krat to vyjde. Ja mam teraz tiez prvu mrchu po takejto skusenosti :(

majuska72
Autor odpoveď zmazal
bibih
27. mar 2018

@majuska72 ano ano ja velmi verim, ze ano. Sme ,,pohnojili" maternicu a teraz nam to pojde ;) 🙏🙏🐣

kvetinka29
27. mar 2018

@majuska72 Velmi mi je to luto, ale urcite sa to nabuduce podari, uz je super to, ze vies po akych vsemoznych stimuloch - liekoch sa ti to podarilo a urcite to uz vyjde. Moc drzim palce.

majuska72
Autor odpoveď zmazal
vierocka29
27. mar 2018

@majuska72 to ma velmi mrzi 😔 vela sil a stastia pri opatovnom skusani. Vela mojich kamaratok po nevydarenom tehotenstve hned na dalsi pokus otehotnelo, lebo telo je este nabute hormonami. Drzim palce 😘

majuska72
Autor odpoveď zmazal
snazilka1004
27. mar 2018

Žienky trasiem sa cela ... neviem či mam halucinácie ale vidíte to aj vy? Tak silno verím že to vyjde aj keď do MS ostávať ešte tyzden a dnes som len cca 10 DPO a test robený teraz... modlim sa a prosím Ťa Bože 🙏

hennyinnsbruck
27. mar 2018

@snazilka1004 na 10dpo krasny.. Drzim palce aby ms neprisla