Ovulačné testy
ahojte nemyslite si,ze som nejaka sprosta 🙂 ,ale mozte mi prosim vas aspon 1 povedat na co to je dobre? lebo nechapem a ani neviem na co to je ...je to tak,ze ak mam 2 palicky musim volat muzovi nech okamzite pride domov ? mam plodne dni :D ci ako? dakujem za odpoved
@kotatko1232 ja som brala duphaston ale neviem na co konktretne sa pytas
@mattkapd ja mavam nepravidelny cyklus vzdy mi meska...
@kotatko1232 ja tiez ked som ho brala tak som mala presne ale po 3 mesiacoch uzivania sa mi vytvorila cysta tak mi doktor zacal davat dlhsie prestavky nakoniec som ho vysadila uplne a menzes zas haproval ale podarilo sa nam aj napriek dlhym cyklom ..asi 52 dnove cykly som mavala
@mattkapd 52???waw
ja mavam 34a uz som hotova
@kotatko1232 34 si myslim ze je este dobre ak mavas ale oravidelny 34 dnovy cyklus..ale ako kukam jedno dietatko uz mas tak by s druhym nemal byt problem..kolko sa pokusate?..pri prvom otehotneni si mala nejaky problem?..
@mattkapd pri prvom hned na prvy krat povedali sme si ideme nato a hned sa podarilo.no nemavam stale ma 34den ..niekedy aj skor . a mi sa moc nesnazime lebo by som sjor chcela pracu ale ak by sa podarilo tesila by som sa...
@kaki221 ešte nie je pozitívny, musia byť rovnako silné čiarky, aby bol pozitívny
@korytnacka1981 teraz som naň pozerala a je silnejšia...ja som ho pozerala po 5min.ale v letáku bolo 10min....takto vyzerá 😃
@kaki221 v grafoch sa teda vobec nevyznam...V zivote som nemerala BT ☹...To, ci si mala ovulku by si mala citit vo vajecnikoch, ak to teda pocitujes kazdy mesiac a vtedy vies, ze je ovulka...Alebo teda podla hlienu plodneho vies, ze je plodne obdobie...Ja som vzdy mala hlien tahavy bielkovy a asi 3-4 dni na to som mala bolest vajecnika, vtedy asi nastala ovulka, ci mala nastat najblizsi den, dva, neviem Ti to popisat presne...Musis sa sledovat...S teplotou Ti musia poradit ine babenky tu, ktore pravidelne meraju...Ty si mi poslala srdiecko dnes?
@kaki221 Ahoj, ked nastane ovulacia, tak ti vystúpi teplota o 0,4-0,6 stupna Celzia. To je na tvojom grafe pekne vidno. Ked teplota vystupi, tak to znamena, ze ovulacia uz prebehla.
Ak chces zistit uz cas pred ovulaciou (hlavne 24 hod pred ovulkou su najvacsie sance na otehotnenie), musis si uz par dni pred ocakavnou ovulkou robit ovulacne testy. Nemali by sa robit rano, ale v priebehu dna. V ten ked ti vyjde pozitivny (kontrolna aj testovacia ciarka musia byt rovnako silne), tak vies, ze mas zhruba 12-24 hod k ovulacii, takze najplodnejsie obdobie.
Odporucam ti ale aj nadalj sledovat bazalnu teplotu. Ak ti tato neklesne v case ked mas mat mesntruaciu, tak to znamena, ze si tehotna. drzim palce.
@bienennest ďakujem....som rada,že si mi to takto.pekne opísala...lebo som v tom mala troška zmätok...včera vyšiel ovu rest foto vyššie a dnes toto...
@kaki221 Tento test je jednoznacne pozitivny (obe ciarky su rovnako intenzivne). Pri tom predchadzajucom je jedna ciarka slabsia ako ta druha (takze negativny). Zial pri ovu testoch je to trosku ine ako pri tehotenskych, tam sa clovek potesi kazdej ciarke 🙂. drzim palce
@bienennest a teraz ako mam tomu chápať...keďže bt ukazuje,že ovu bola včera a ja mám dnes pozitívny ovu test
@kaki221 Hormon LH dosahuje svoje najvyssie hodnoty zhruba 24 hod. takze je mozne, ze sa ti vcera v noci zacala ovulka a dneska je ten hormon este vysoko konzentrovany tak mas pozitivny test. od zajtra by mala vyska LH zacat zas klesat. Bazalku si si urcite merala dnes rano, takze to tiez sa nevylucuje, ze si mala ovulaciu nad ranom alebo v noci. aj 1-2 dni po ovulacii sa pocitaju ako plodne.
@bienennest bt teplotu som merala ráno...takže ovulka bola asi v noci...je pravda,že na večer ma pobolievali vaječníky...takže ešte môžme kludne dnes večer mať tutu mutu?...mali sme včera večer tak.je možné,že to stačilo?
@kaki221 urcite tulenie neublizi 🙂. ale netreba sa tak stresovat.. sanca na otehotnenie v jednom cykle aj ked je uplne vsetko v poriadku je len nejakych 20%.. treba sa lubit a byt spolu aj bez terminov a dufat, ze to prinesie ovocie 🙂. uz tym ze si si merala teploty a robila testy si pre to zatial urobila maximum, teraz treba uz len cakat
@bienennest včera sme to nechali tak,ale dnes ešte skúsime...len som si robila opäť ovu test a opäť pozitívny...ale podľa bt ovu už prebehla pred dvomi dňami...teda na 18DC a dnes som 20DC
@kaki221 ta jedna ciarocka mi pripada slabsia ako druha.. v porovnani zo vcerajskom. Jasne, ze ten hormon sa za den uplne nevypari. Dolezite je,ze si ho mala pozitivny a ze ti stupla teplota. Teraz uz si len musis 2tyzdne pockat, potom uvidis, ci sa podarilo. Drzim palce
Ahojte .Poprosim Vas o radu alebo skôr zhodnotenie.Minuly mesiac som mala ovulku 12DC to bol test riadne pozitiny.Aj sa zadarilo no skoncilo to ako biochemicke tehu.
A tento cyklus ako by sa tie testiky nevedeli rozhodnuť čo ukazať 😊 Vcera 14DC nabehla sama prva testovacia az potom kontrolna ale furt to nebolo ono neboli rovnake tak som sa tedila ze vecer budu rovnake a pravi opak testovacia uz skoro žiadna a dnes 15DC to iste ciarka uz dlaba.Viem ze LH hormon kolise ale môže byt ze by to ten 14 DC bolo pozitivne ? Ci mam este radsej testovat az do mrchy ?
@bienennest ďakujem😉...snáď sa to už po pol roku podarí...
@nina4 aby bol test pozitivny musi byt testovacia ciarka silnejsia ako kontrolna..tazko to vidiet z tej fotky ale vyzera to ze tomu bolo v 11 aj 14dc splnene. zial neviem, ci aj niejdo iny ma taku skusenost ako ty, ja som to este nemala.Merala si si aj bazalnu teplotu a pozorovala hlien? Mozno ti to lepsie pomoze zistit v ktory den ovulacua naozaj nastala.
@bienennest viem ze by mala byt silnejsia zato ma to tak volako mili minuly mesiac som mala tak riadne silnu.A ako pises aj ten 11 aj ten 14 je taky divny ze uź už a nič hlien bohuziaľ nemavam ani minuly mesiac nebol a bazalnu som zatial nemerala nechcela som to az tak siliť .No uvidime co bude 24 .12 ci meškajuca mrchuša s prekvapkom.
Skusila som ju trochu priblizit ci bude lepšie vidno.Vdaka za trpezlivosť 😘
@nina4 ahoj, no vyzera to na ten 14den. Ten 11 je trosku slabsi. Ale aj tak zvlastne, ze tak dobre vysiel. Ja si radsej meriam teplotu, tam vzdy krasne vidiet kedy bola ovulacia. Tie testy su niekedy mysteriozne 😊. Tiez na zaklade hlienu sa da ovulacia celkom dobre rozpoznat. Ale povedzme si uprimne, ze vsetko to meranie je len orientacne (aby sa zistilo ci su hormony v rovnovahe a ci je teda cyklus v poriadku) vsetko ostatne nieje v nasich rukach. Niektore baby otehotneju ani nevedia ako a ine si musia pockat 😦. Drzim palce nech dostenes ten najkrajsi darcek pod stromcek

@kotatko1232 Ahoj, s tym liekom skusenosti nemam, ale skus si k tomu pozriet tuto diskusiu- https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/mate-skusenosti-s-uzivanim-lieku-duphaston/