icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

domcatko1811
1. mar 2019

@fiora94 akože bolí ma sem tam trochu podbruško, ale inak nejaké iné priznaky nemám... Tak asi ten 15. a 16. deň to ešte nebolo ono a možno teraz, taká oneskorenejsia... Ale teda tento môžem považovať za určité pozitívny, ano? Lebo sa píše, že aj rovnako silná ciarka ako kontrolná je pozitívne.. No a už som z toho trochu zmätená...

fiora94
2. mar 2019

@domcatko1811 áno, tento máš určite pozitívny, ten posledný. Testla si aj dnes?

domcatko1811
2. mar 2019

@fiora94 áno a vyšlo to takto...

fiora94
2. mar 2019

@domcatko1811 megapozitívny, takže až teraz máš ovuláciu 🙂 A bazálnu teplotu si náhodou nemeriaš?

karinka88
2. mar 2019

Baby vedeli by ste mi poradit? Dnes som 17 DC. Doteraz ovu testy negativne. Dnes sa nieco crta. Meriam si aj bazalnu teplotu ktora uz ovulku potvrdila na 14 DC. Som z toho uolne popletena. Ovu testy pred tym 14 DC vobec neboli pozitivne.

fiora94
2. mar 2019

@karinka88 ukáž graf aj testy ked chces. 🙂 Mne zvykne graf tiez odveci ukazat ovulaciu, riasim sa testami a potom porovnavam.

karinka88
3. mar 2019

@fiora94 nejde mi nejak pridat fotky. Skusim cez pocitac.

karinka88
3. mar 2019
fiora94
3. mar 2019

@karinka88 mne sa zda, ze test na 17 DC nie je pozitivna. Ešte mu chyba by som povedala. V tomto grafe sa bohuzial nevyznama. Testuj dalej a uvidíš ci zajtra, pozajtra bude ciarka rovnako alebo viac silnafórach. Určite by som sa riadila skor testami ohladom ovulacie ako grafom.

julianka007
5. mar 2019

Baby čo toto? Dva dni po sebe testy tmavé, no ani jeden nie pozitívny... nechápem... Inokedy mi na jeden deň stmavol, vrchol som poriadne ani nestihla zachytiť a na ďalší deň znova svetlý... A teraz toto... Neviem čo si o tom myslieť... Dnes 11DC... Inokedy na 11DC už mám ovulku

fiora94
5. mar 2019

@julianka007 To aj mne zvyknú testy tmavnúť, keď sa blíži ovulácia, to je v poriadku. Dnes máš test najtmavší, ale mne ešte k pozitívnemu trošku chýba. Skús ešte dnes večer testnúť a zajtra, či nezosilnie ešte. Ak nie, tak dnešný deň považuj test za pozitívny.

julianka007
6. mar 2019

@fiora94 ďakujem za odpoved... Som zvedavá, že čo ukážu ďalšie testy.

fonita
8. mar 2019

Caute baby, prosim o radu....tiez by som sa rada naucila ako spravne vyhodnotit ovu testy a meranie BT. Ja som s tym zacala pred rokom,lebo sme chceli mat dieta trochu neskor, ale hned po 1.mesiaci testovania(kedze som to asi zle vyhodnotila)som ostala tehotna.Teraz som uz 7 tyzdov po porode a chcem s tym opät zacat, ale s väcsou pozornostou. Prilozim tu foto co mam z toho 1. mes.testovania a BT pred tehu a prosim povedzte mi, kt.den by mala by ovu, nech to mu konecne porozumiem.vdaka.

fonita
8. mar 2019
fiora94
8. mar 2019

@fonita Ahoj, moc sa v tvojom grafe nevyznám, ja si robím v fertilityfriend, ale vydedukovala som že podľa ovulačných testov si mala pozitívny test na 27ho (hoci pozitívny test vidím aj 24-ho) a ovulácia zrejme aj v ten deň prebehla, pretože ti na ďalší deň 28 ho vybehla teplota. Ale naozaj sa v tom na 100% percent nevyznám, snáď ti ešte dakto odpovie 🙂

saskia00721
Autor odpoveď zmazal
saskia00721
8. mar 2019

V zelenom je dnes o 10.00 a tá druhá foto na obale je dnes o 13.30 asi mám už po ovu že? Testovala som iba dnes prvýkrát, ovu som mala mať podľa apky dnes no pred cca dvomi dňami som mala tahavy hlien a všetko mi smrdelo.

elly23
8. mar 2019

@saskia00721 ovu test je pozitívny ak sú obe čiarky rovnako silné, alebo testovacia silnejšia, ovu nebola a druha čiarka je takmer vždy ;)

elly23
8. mar 2019

@fiora94 test síce ovu ukázal, ale v skutočnosti podľa teploty k nej nedošlo, teploty sa musia po ovu držať hore

saskia00721
8. mar 2019

@elly23 viem že ani jeden ten test teraz neni pozitívny len by ma zaujímalo či je možné že ovu bola pred 2 dňami keď som netestovala a mala som ten tahavy hlien. Na tej fotke neni dobre vidieť tu paličku ale bola ešte dosť výrazná a po obede na druhom teste už skoro žiadna.

elly23
8. mar 2019

@saskia00721 môže byť a nemusí, ťažko povedať

saskia00721
8. mar 2019

@fonita čo je to za aplikáciu?

fiora94
8. mar 2019

@elly23 tak áno, ale dva dni sa jej držalo, potom spadlo a dalej nič nevidím, tak ktovie.

fonita
8. mar 2019

@fiora94 dakujem za odpoved.. no ten graf bol robeny pred rokom ked som chcela zacat s meranim BT no moze byt ze znacky som dala nespravne len ta teplota sedi tak ako bola merana...mne je len divne preco su 2 testy pozitivne???

fonita
8. mar 2019

@saskia00721 to je niejaka nemecka apka s nazvom "mein kalender"

elly23
8. mar 2019

@fonita lebo to ešte neznamená, že keď je ovu test pozitívny, že k ovu v skutočnosti naozaj dôjde... Lauritka ti vie lepšie vysvetliť. Aši by povedala ze anovulacny cyklus ak by k ovu došlo, už sa držia hore nad tou modrou ciarou

saskia00721
8. mar 2019

@elly23 lenže @fonita vtedy otehotnela však? Tak to anovulacny cyklus nemohol byt

fonita
Autor odpoveď zmazal
saskia00721
8. mar 2019

@fonita a môžem sa spýtať vy ste to plánovali alebo ste to brali ako ochranu pred otehotnením?

fonita
8. mar 2019

@saskia00721 no ja vlastne ani neviem presne kedy som ostala tehu, lebo po tom cykle na foto som este 1.aprila dostala posledny memzes a az v polke maja mi tehu.test konecne ukazat // a to som si dovtedy urobila niekolko tehu testov.