Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@bibkapipka podľa mna je 🤷🏽♀️ Ale ťažko povedať, škoda že si netestovala tou istou značkou tam by si to lepšie videla 🙂 možno si len nezachytila takú silnú čiarku. A preto je už ten zelený bledý.
@bibg testujem prvy mesiac, takze som v procese ucenia sa 😊 na buduci mesiac mi to snad uz bude jasnejsie.
@bibkapipka ja keď som videla že už je to dosť tmavé tak už sme sa snažili 🙂 a testovala som potom 2x, ráno aj večer 🙂
@bibg po tejto skusenosti uz budem aj ja testovat 2x za den. A myslis, ze ked som mala druhu ciarku najtmavsiu 16 dc vecer a dnes je 18ndc ma este zmysel sa snazit? Uz asi ani nie ze 😒
@bibkapipka tak to ja neviem posúdiť. Ja mám napríklad bolesti pri ovu. Presne viem kedy prebehla. A teraz sa snažím kontrolovať aj hlien ale nejako sa v tom stále nevyznám 🤷🏽♀️ Viem len že keď je číry a ťahavý ako vaječné bielok tak to je najplodnejší hlien. Ale my skúšame stále každý 2-3 deň počas celého cyklu 🙂 človek nikdy nevie 😊
@bibkapipka ak ste vcera este stihli,tak by sa aj mohlo dat.Po teste byva tak 1,2 dni ovulka.😊
@lela123 uz sme to vcera nechali tak, nechceme tlacit na pilu hned prvy mesiac 🙂na buduci sa do toho pustime naplno.
@lela123 Mna bolelo podbrusko cely den.. a večer to už bolo doslova pichanie. V noci som sa zobudila natu bolest a este do rana ma pobolievalo. Nebolo to nic co sa neda vydrzat alebo si dat hned lieky od bolesti ale bolelo to a potom okolo obeda to prestalo 🙂 takze mna to boli vzdy pred ovu a aj počas a ked už je po tak už ma prestane boliet 🙂
Je mozne mat stale negativne ovu testy so slabou druhou ciarkou ale bazalna teplota sa zvysi? Dnes sa mi zvysila bt o 0,2° a neviem ci preto ze som spala necelych 5 hodin.
@bibkapipka počas tých najplodnejších dní nestačí testovať 1x za deň, niekedy je čiarka najintenzívnejšia v priebehu 2 hodín od takého testu ako si mala ty pokiaľ máš takúto silnú čiarku čo jasne naznačuje , že by si mohla mať ovuláciu do 12h tak testuj s odstupom niekoľkých hodín. Mne testy dlho neukazovali pozitívne ani keď som testovala 2x denne akonáhle som testovala 4x tak som krásne videla ako sa to stupňuje ale podľa mňa si ovu mala 16/17 deň 🙂
@elinosar ano je možné mne napríklad ešte nikdy nevyšiel vyslovene pozitívny test bola skoror taká silná testovacia čiarka ale nie silnejšia a napriek tomu som mala ovu potvrdenú. Testy sú nespoľahlivé stačí, že piješ veľa tekutín a moč nie je dostatočne koncentrovaný a nevyjde ti pozitívny skôr sa zameraj na bazálku jedno zvýšenie o 0,2 stupňa ešte nedokazuje, že si mala ovu, ale sleduj si najbližšie dni mala by ti stúpať 🙂 princíp je posledných 6 dní od zvýšenia si nakresli čiaru 0,5 stupňa nad najvyššou teplotou z tých 6 a ak sa ti bude najbližšie dni až do menzesu držať teplota nad čiarou tak si mala s najväčšou pravdepodobnosťou ovu ,ale všetky ženy sú rozdielne, ja napríklad nemávam vysoký nárast prvý deň tiež len okolo 0,2 ale postupne sa to zvyšuje 🙂
@migl88 asi to tak bude. Dnes mam narast teploty o dalsich 0,25° 🙂 no skusim si urobit aj dnes ovu test. Ak tam bude zase slaba ciarka tak neviem. Uz by mal byt asi biely. Ale nebudem sa radsej spoliehat na testy. Ja si znacim teplotu do aplikacie, no nikdy som nevedela podla coho mi zobrazuje tie vodorovnu ciaru, no teraz uz viem, dakujem 🙂
Ahojte baby mohli bi ste mi poradyt co znamena dnes som si robila ovulacny test a visla mi jedna silna a drucha zlaba mozem mat ovulaciu ked som dostala 1.2.menstruaciju a koncila 4.2. A mavam 35 dnovy niekedy 28 dnovi ciglus dakujem vam sa kazdu radu budem rada ked mi poradite lebo ja velmy tomu nerozumiem.
@ruzenahelena123 ovulacny testj e pozitivny vtedy,ked je testovacia ciarka silnejsia,alebo rovnaka ako kontrolna.Toto este nieje pozitivny.Ono musis jeden cely cyklus testovat,aj viac krat za den niektore dni aby si vedela.Lebo by si nevystihla pizitivny.A ovulacia nastupuje den,dva po pozitivnom teste😉
@lela123 dakujem ty sa radu 🙂
@ruzenahelena123 pozitivny😉Takto presne ma vyzerat,ked je testovacia rovnako silna,alebo silnejsia,ako kontrolna
@lela123 to znamena ze moze mat ovulaciju?ja sommsi sparavila ovulacny test 11.2. Potom 12.2.tak znamena mam ovulaciju?
@ruzenahelena123 ovulacia nastupuje den dva po pozitivnom teste😉
@ruzenahelena123 ahoj nie nie je testovavia ciarka musi byt rovnako tmava az tmavsia ako ta kontrolna
@migl88 a to ta je pozivna ?
@ruzenahelena123 ano teraz je pozitivny
@ruzenahelena123 teda tento z toho 12teho😉

Dievčatá vidíte tam dačo ?viem že to je o ovulacnych testoch ale.som z toho nervózna