icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

bejbinka
24. máj 2014

@yanni Ona tym v podstate chcela povedat to, ze ked ma zena šupa orgazmus, napriklad ako taky parik, ktory sa dlhsie nevidi, tak moze ovu nastat aj pred menzesom alebo aj dokonca po nom...vyvola ju ten silny orgazmus...takze tie ovu testy mozu byt zbytocne v takomto pripade. No ja uz neviem, ze comu mam verit, tu na MK mam co to postudovane, pocitane a ona mi to zas cele vyvratila 😅

yanni
24. máj 2014

@bejbinka no tak to by musel byt orgazmus na entu. Ved to je nelogicke. Pokym vajicko nedorastie do urcitej velkosti tak nic nebude. A ak by sa nahodou aj nedozrete uvolnilo a dokonca bolo oplodnene, tak asi nema sancu na prezitie. A neverim, ze jeden orgazmus takto rozhadzal cyklus. Na to treba uz ine, popripade aj viac faktorov.

zuzimalinka
24. máj 2014

@bejbinka vacsiu hovadinu som nepocula..to vyzera skor na sexuologicu ako gynekologicku..ked nemas dozrete folikuly mozes mat aj neviem aky orgazmus..noo toto si nastudujem ;) skor mi to pride ze sa jej nechce zaoberat vysetreniami tak rozvija taketo teorie..

zuzimalinka
24. máj 2014

@bejbinka ja by som asi zmenila gynekologa..a radsej si precitam odborne clanky ako babske rady..predsa len kazdy organizmus je iny jedinecny ..drzim Ti velmi palce aby sa Vam podarilo babatko .. 🙂

yanni
24. máj 2014

@zuzimalinka presne toto si myslim aj ja. Totalna hlupost.

@bejbinka odporucala by som si hladat noveho dokiho. A najlepsie chlapa. Zenske su hrozne. 😠

yanni
24. máj 2014

@zuzimalinka hehe piseme naraz to iste 😀

zuzimalinka
24. máj 2014

@bejbinka este som chcela..mne ovu testy velmi pomohli kedze mam rozny cyklus..jedla som aj inofolikaspon mi ho upravil na 36dnovy...a zistila som kedy vlastne a ci ovulujem. Poprosila som aj gynek.nech pozrie folikuly a sedelo to s testami..

bejbinka
24. máj 2014

@zuzimalinka Presne, ja mam tiez tento pocit. Ako ja som len chcela vylucit fyziolog. faktory, hormony, spermie manzelovi dat vysetrit alebo co...no ale ona sa k tomu velmi nemala, tak mi taketo veci tam rozpravala. Neviem, ci ju mam zmenit alebo to fakt nechat do decembra tak a potom na foliku ist k nej. Len ked je to uz 10 mesiacov, uz sa mi to zda dost dlho, aby som nad niecim takymto aj zacala rozmyslat. Nechcem sa snazit dva roky, ako mi ona radila, ze je to stale O.K. a az potom mam zacat robit vysetrenia. Mne sa to zda strasne dlho. Fakt neviem, co robit s tym?

zuzimalinka
24. máj 2014

@yanni 😁tak skusenosti nas asi nepustia mas pravdu ;)
inak s gynekologickami som mala dost zle skusenosti...chlap je jemnejsi a citlivejsi ovela...

bejbinka
24. máj 2014

@yanni Praveze ona mi pride taka ako by ani zena nebola. Vsetko je v norme, v pohode, nic netreba riesit, nechat tak...klidek tabacek. Ale ide o moju maternicu, sakra 😠

yanni
24. máj 2014

@zuzimalinka ja vobec zenske nemam. Vsetko len chlapov doktorov. A moj gyncar je super. A este aj fesny 😕 Ked ho moj muz videl, tak poznamenal, ze ci ma mat strach, ze mu s nim ujdem 😀 😀 😀 😀 😀 No ked sa to nestalo za vyse 10 rokov, tak teraz uz asi nie 😀

yanni
24. máj 2014

@bejbinka tak sa na nu vs...a hladaj si noveho doktora. Ja som takto menila zubarov. Az treti mi sadol. A u toho som tiez uz takmer 10 rokov.

zuzimalinka
24. máj 2014

@bejbinka vies podla mojich skusenosti naco budes cakat do decembra je to dlha doba..co ked bude nejaky problem ktory treba riesit? ja by som zmenila hned..ved ona je tu pre Teba..fakt som v zivote take blbosti nepocula...a ked uz tak zacina sa riesit ked sa nedari rok..nie dva. Hlavne muza treba vysetrit...
Ved mozno nie je ziaden problem ale naco cakat? Tak sup..mas pravo vybrst si a zmenit lekara..ja som to urobila po potrate a som maxim.spokojna aj zo starostlivostou a pristupom.

yanni
24. máj 2014

@bejbinka a kolko sa uz snazite? a kolko mas rokov ak sa smiem spytat?

zuzimalinka
24. máj 2014

@yanni 😀😀he no to musi byt zazitok.. moj ma zas strasne pekne ruky 😁 to radost chodit 🙂 aspon si Ta muz postrazi 😆

bejbinka
24. máj 2014

@zuzimalinka Asi budem musiet, ja uz som to zvazovala po prvom porode, nebola som spokojna s jej pristupom ku mne ako prvorodicke...ale potom uz som zas na to kaslala, reku mozno to nebolo az take zle, ako sa mi to zdalo, ked som bola este tehu...ale vidim, ze sa to nejako nezmenilo u mna, ten pocit, ze cloveku nepomoze, ked potrebuje. Mam uz jednu vyhliadnutu, len sa bojim, aby to nebolo este horsie, lebo aj lekari sa casom menia, ked uz maju dost pacientov. No katastrofa toto...hotove umenie otehotniet.

yanni
24. máj 2014

@bejbinka presne ako
@zuzimalinka vravi. Ak sa nedari, tak ani rok nemusis caka. Nam sa nedari vyse roka a muz uz bol na dvoch spermiogramoch. A prave jemu zistili, ze dobrych vojacikov je pomenej. Ja som sa tiez dala vysetrit, hormony, stitna, organy vsetko ok. Takze chyba je v vojacikoch. Koncom juna pojde na kontrolny sperm. a ked nic, tak to uz riesit nebudeme. Copata pipinocka zial nebude. Alebo len zazrakom. Ale my mame uz aj vek, takze skor nie.

bejbinka
24. máj 2014

@yanni mam 33 a snazime sa uz 10 mesiacov, teda maj je 11-ty. Ale ani prve nebolo hned...tak neviem, aj preto si myslim, ze ci tam daco nie je v poriadku.

zuzimalinka
24. máj 2014

@bejbinka zmen lekara a skus tie ovu testy naozaj mi pom9hli zistit kedy sa snazit.. co sa tyka spermi.maju tak cca 2 dni kym sa podorabaju 😊 takze kazdodenne milovanie je nacic..

Cyklus mas pravidelny?

bejbinka
24. máj 2014

@yanni a mozem sa opytat, ze u koho sa vysetruju hormony, stitna zlaza...musim ist cez gynek. alebo cez vseobecnu?

zuzimalinka
24. máj 2014

@yanni aj toto sa zev4aj da nejakymi vitaminmi a stravou ze sa vojacikovia zregenerovali alebo aspon urobili inseminaciu... no drzim prsty ;)

bejbinka
24. máj 2014

@zuzimalinka Ved praveze za poslednych 5 mesiacov mi zacal skakat...v rozmedzi od 26 - 34 (to bolo v aprili) dni. Minuly mesiac mi aj tehu test vysiel pozitivny, taky duch, ale bol vidiet...tak sme sa uz tesili no a potom ma zacalo brucho boliet a uz som vedela, ze nieco nie je v poriadku...a nakoniec dosla mrcha. Ale este nikdy som nemala tak dlhy cyklus, ze 34 dni.

yanni
24. máj 2014

@bejbinka no 33 este nie je vela ale predsa. Ja by som uz neakala. Ja mam 36, muz bude mat 40, takze nam uz prihara. Posledna moznost. Ja by som na tvojom mieste najskor dala vysetri muza, je to rychlejsie a bezbolestne. Odovzda len vzorku a je to. Ak je u neho vsetko v poriadku, tak sa musi zacat kolotoc u teba.
Neviem ako ja to na SK, ja som v Nemecku ale mne zobral moj gyncar krv, ampuliek vela, lebo mi urobil koplet vsetko. Ma vlastny labak, len na stitnu to niekde posielal. Stitnu inak vysetruje intenista. Organy mi pokukal tym vnutornym ultrazvukom.

yanni
24. máj 2014

@zuzimalinka no uz som mu nasadila, nejaky speci preparat. Tak uvidime, ci sa do dalsieho sperm. nieco zmeni. Ale ak nic nemude, tak uz nic riesit nebudeme. Nechame to na nahodu. traja chalani stacia. Len ja som chcela, ze ak sa podari, este dievcatko. No co uz, musim sa s tym nejak zmierit.

zuzimalinka
24. máj 2014

@bejbinka m9zno aj vyslo..kolkokrat pokial sa nesledujeme mozme zazit mikropotraty..
Ja som nikdy neplanovala nechavali sme to na nahodu..podarilo sa skoro hned.bohuzial ani do tretice sanepodarilo donosit..
Teraz od januara som si robila ovu testy a uzivala inofolic..
M9je cykly boli od 28 po 45 nikdy nie rovnako po inofoliku sa mi upravilo na 36d.cyklus a ovu som mala na 21 22 den. Teraz som uz chcela vediet kedy otehotnim..koli vypocitaniu terminu.

zuzimalinka
24. máj 2014

@yanni jej troch chlapcekov...to si pozehnana medzi muzmi ;) ale drzim aj tak prsty na to dievcatko ;)

zuzimalinka
24. máj 2014

@yanni
@bejbinka u nas len tak bez priciny neposielaju na taketo vysetrenia
Moxno ak by si poprosila lekara...33 mas este v pohode vek mozno ked sa uvolnis troska...no uvidis..hlavne zmen lekara..sexuologov Ti mozme robit aj my 😆

bejbinka
24. máj 2014

@yanni Budem sa musiet nad tym seriozne zamysliet, lebo od vcera, co som bola u gyndy, som z toho cela zmatena. Vies, len my sme s manzelom chceli mat idealne dvojrocny rozdiel medzi detickami, tak sme zacali hned ako mi nabehol menzes sa pokusat, mala uz ma bude mat zachvilu dva roky a druhe nie a nie pocat. Zvazim, co ste mi tu poradili ...do decembra nevydrzim cakat a dufat. A najviac neznasam, ked mi niekto povie, ze nemysli na to. To sa ako da, ked sedim doma na materskej? Ked mi to gynda vcera 500krat zopakovala, uz som myslela, ze jej jednu natiahnem. 😠 🙄

yanni
24. máj 2014

@bejbinka zial neviem ako sa ta rastlina vola po slovensky ale v lekarni by ti vedeli poradit, kedze oni latinske nazvy poznaju. Zizen si vitex agnus castus. Najlepsieie v tabletkach, caj nema taky ucinok. Je to na upravu cyklu. Aj ked mas velmi rozhadzany aj ked bud kratky alebo dlhy. Citala som o tom vselico a vsetci co to brali, si pochvalovali, ze sa im cyklus upravil na pravidelny.

bejbinka
24. máj 2014

@zuzimalinka 😀 no vidis, a ja mam pocit, ze vy viete toho viac, ako ta moja gynda. Resp. sa mi snazite poradit a pomoct viac ako ona. No nic, moj mm sa musi snazit ako ďas, aby som mala ten šupa orgazmus zakazdym, musim si s nim dat pokec 😀