icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

lauritka
21. máj 2014

@xoxa no ovu sa stale moze posunut.. kazdopadne ked pozorujes hlinik treba aj tak skusat navzdory testu 🙂

timi1210
21. máj 2014

@lauritka vidim ze si v tejto teme zbehla tak sa ta opytam od piatku som mala silne bolesti v lavom vajecniku nasledne nato na druhý den sme mali tutu mutu 🙂no pocas styku som to ledva vydrzala mala som silnu bolest v ľavom vajecniku je to normalne?

lauritka
21. máj 2014

@timi1210 ano, to su typicke ovulacne bolesti.. po ovulacii odozneju .

timi1210
21. máj 2014

@lauritka takže keď som mala pozitívny test ešte aj dnes takze ovulka ešte len bude?

lauritka
21. máj 2014

@timi1210 no prave uz aj mohla byt, len ti to klesa pomaly.. ono tazko presne odhadnut kedy presne, ak ho mast tolko dni silny..
a nemala si ho nejaky den ze uplne naj ?? testovaciu este silnejsiu ako kontrolnu ???

timi1210
21. máj 2014

Tak najsilnejší som mala vcera a dnes no bolesti vajecnika uz od nedele nemam...:(

lauritka
21. máj 2014

@timi1210 no tak snad uz prebehla.. a hliem uz mas kremmovy a husty ?

timi1210
21. máj 2014

@lauritka hlien mam stale vodnaty-natahovaci od piatka sa nijak nezmenil akurát teraz mam pocit mokra ked sa to da tak nazvat 🙂

lauritka
21. máj 2014

@timi1210 aha.. no uvidis zajtra.. mne sa pomerne rychlo PO meni 🙂 co mam odsledovane...

majka2
22. máj 2014

vidi tam niekto nieco ci mi uz sibe a oci vidia to co neni

majka2
22. máj 2014
daniela996
22. máj 2014

@lauritka takto vyzera vcerajsi a dnesny test

daniela996
22. máj 2014
lauritka
22. máj 2014

@majka2 no neviem, je to strasne rozmazane,,, kolko dpo si ??
testy ti dojdu zajtra tie moje, tak skus 😉
@daniela996 no je to jasne pozitivne.. cize skusajte stale.. a uvidis, ci uz zajtra zoslabne.

monipue
23. máj 2014

Ahojte baby,nerozumiem tym testom,pred par dnami som mala ovulaciu a dnes mi ukazuje zasa,alebo ja neviem co to je,viete mi niektora poradit,prosiiiim.

monipue
23. máj 2014
lauritka
23. máj 2014

@monipue eh.. no neviem, dnes je pozitivny ci ?? je to rozmazane.. nevidim dobre intenzitu ciarok.
a ahlien este mas nejaky ???

monipue
23. máj 2014

@lauritka hlien uz nepozorujem,ja si myslim,ze ovulacia nastala 20.05.potom to bledne a dnes zasa tmavne,ja tomu nerozumiem,skusim este zajtra alebo zeby som skusila este teraz?

bejbinka
23. máj 2014

Dievcata, dnes som bola u gynekologicky na preventivku, tak som utrusila, ze druhe babo sa nedari a ze sme skusali aj dva mesiace ovulacne testy a ona mi povedala, ze su to vyhodene peniaze. A este ze spermia by mala byt idealne stara 7 dni, aby bola dostatocne schopna oplodnit vajicko, ze 2-3 dni nestaci, tak ja uz som z toho jelen. Taktiez ze az po 2 rokoch snazenia sa o druhe babo s tym uz treba zacat nieco robit, skor je to vraj zbytocne...pretoze ked uz bolo jedno, tak to druhe by malo byt bez problemov, ze je to v prvom rade psychika zeny a v druhom rade manzelove spermie. Povedala mi, ze nech skusim inofolic...radsej ako ovulacne testy.

lauritka
24. máj 2014

@monipue skus este dnes.. ja neviem, nevidim to dobre ale tak podla teba kedy bol najsilnejsi ?

lauritka
24. máj 2014

@bejbinka 7 dni?? tak vacsiu blbost som nepocula. 🙂
to uz su velmi "stare"... praveze by si mal pravidelne "vyprazdnovat". spermie dozrievaju stale..
teda aspon kazdy druhy den. inofolic je drahy a pomaha zenam, ktore neovuluju, pokial ovulujes.. tak ti velmi nepomoze a urcite su ovu testy lacnejsie ako on 😉

a skumala ti vobec ci ovulaciu mavas ?? robila hormonalny profil ?? manzel bol na spg.. ???

bejbinka
24. máj 2014

@lauritka Neskumala nic, stale to obracala na moju psychiku. Jej vravim, vsak ako chcem otehotniet a jasne, ze na to myslim, ked som doma na materskej...ale tak zase som si pripadala ako by som bola sialena uz po dietati podla nej. Vraj si mam sex neskutocne uzivat, mat orgazmus asi zakazdym, ale zas neprehanat to - cize nie kazdy druhy ci treti den. Pozrela mi maternicu ultrazvukom, to v ramci preventivky a povedala mi, ze "toto cierne male co vidite, je vajicko"...ze vsetko v poriadku. Hormony ani manzelove spermie ju nezaujimali. Som jej povedala, ze minuly mesiac mi prisiel menzes po 34 dnoch a som mala dokonca ducha na tehotenskom teste, ze sa mi to este nikdy nestalo...mam ho teraz nejaky rozhadzany, nikdy neviem, kedy to dostanem...teraz je to v rozmedzi 26-34 dni, takze ovu neviem ani odhadnut. Ked videla, ze som nebola spokojna s tym, ze "min. do decembra to nemam riesit", tak mi dala letacik s inofolicom, ze ak chcem, mam si kupit. No a este povedala, ze ak budem teda chciet, tak v decembri nech dojdem, ze mi urobi foliku. Som sklamana z toho, uz fakt neviem, ze ci som ozaj privelmi na to zamerana, ale tak 10 mesiacov sa nedari a menzes zacal skakat. Chcela som vylucit fyziolog. faktory.

lauritka
24. máj 2014

@bejbinka no tak zvlastne .. inac 10 mesiacov nie je este tragicke.. niektore aj zdrave pary sa snazia aj rok , rok a pol.. 🙂 asi nemala chut to este nejak velmi riesit..
neprehenat sex:: ale zena nie je plodna stale.. len tie cca 3 -4 dni v cykle. a vajicko zije velmi kratko..
ta to by ste museli byt kuzelnici potom ked podla nej netreba prehanat 😀
skus si odsledovat cyklus ovulacnymi testami.. a aspon budes vediet, kedy sa mate snazit.
inofolic no ako chces.. ja som ho brala, so mnou to nic nerobilo.. pokial ovulujes.. tak je v podstate na nic.

bejbinka
24. máj 2014

@lauritka No, asi som vyzerala ako truba, ked to na mna vysypala, tak mi dala aj priklad zo zivota...ze vraj preco si myslim, ze mnohe pary, ktore sa vidia raz za mesiac hned na jeden sup splodia dieta, lebo sa lubia, dlho sa nevideli a ona si to tak uzije, ze ten orgazmus jej vyvola ovu a otehotnie. 😀 Tak som si pomyslela, ze to som uz kompletne v ... keli, lebo toto u mna nehrozi uz po tolkych mesiacoch snazenia sa.
K tomu prehananiu so sexom mi to vysvetlila tak, ze spermie vydrzia v tele zeny aj tyzden a ze si na vajko pockaju. Preto su mi tie ovu testy vraj nanic, lebo ked ukazu ovu, je uz neskoro sa snazit, spermie tam musia byt vopred.

lauritka
24. máj 2014

@bejbinka tyzden ??... tkl to je rarita, spermie vydrzia v tele zeny tak cca 2-3 dni..
ked vyjde pozitivny ovulacny test, tak ovulacia je do dvoch dni, cize prave vtedy je najvyssia pravdepodobnost otehu..a vtedy sa treba zacat snazit.. asi by si mala trosku lekarka pogooglit 🙂

yanni
24. máj 2014

@bejbinka hihi ta tvoja gyn je ale srandistka. Ze vraj, ked sa vidia partneri zriedka, tak sa taaaaaak velmi lubia, ze to hned bude na prvy sup. Ta zije asi na mesiaci. Tak moj muz je casto prec, aj viac krat za mesiac. Buduci tyzden sa vrati zo sluzobkx po dvoch tyzdnoch. Bude doma 4!!!!! dni a zase pojde na tri dni prec. Niekdy v tej dobe by som mala mat ovu. A takto to je takmer kazdy mesiac. Lubime sa ako kone 😀 , vidime sa malo a aj napriek je "statistikam" sa nedari uz vyse roka.

yanni
24. máj 2014

@lauritka aku maju citlivost tie tvoje testy?

lauritka
24. máj 2014

@yanni ovulacne 20mlU. uz viac citlivejsie by som neodporucala, lebo potom mozu byt take silnejsie aj par dni... a tazko vycitat presny vrchol.. tato citlivost sa osvedcila najviac.

yanni
24. máj 2014

@lauritka ok, dikes- Tie moje z drogerie boli tiez 20tky. Teraz rozmyslam, ze si objednam v ebay 50kusov a tam si mozes vybrat medzi 10, 20 a 25. Tak si objednam tie 20tky.

lauritka
24. máj 2014

@yanni ano, urcite zober 20ky. 🙂