icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

tay89
16. okt 2014
tay89
16. okt 2014

@lauritka
a to podotykam, ze hodinu a pol predtým vyzeral takto, takze ja uz nicomu nerozumiem. Nic ine okrem toho Gynexu/ davam si ho tyzden/ neuzivam.

tay89
16. okt 2014
lauritka
16. okt 2014

@tay89 tak to uz pozitivnejsie asi ani nemoze byt,,, z toho mi vychadza , ze ovulka bude asi na 13 dc.. mozno ti to aj gynex takto urychlil... mohla by si skusit zmerat teraz par dni BT.. ci sa potvrdi ovulacia.. hlien ani ja vela nemavam.. staci ked je pri krcku.. aby presli spermie..

tay89
16. okt 2014

@lauritka tak myslis, ze to nie je PCO? No taketo silne ich zvyknem mavat, ale pocas cyklu su niekedy skoro ako ta druha palica- intenzitou podobne, tak som sa bala, ci LH neni vysoke, resp. ci to nejak neuskodi

lauritka
16. okt 2014

@tay89 no snad nie, s istotou ale nmozem tvrdti, to by museli jedine vysetrenia ukazat.

adka359
16. okt 2014

Ahojte baby. Ja som tu nova A potrebujem poradiť. Snazime sa O druhe bábo už asi pol roka. Prvé sa podarilo na skoro prvý šup a teraz začínam byť z toho smutná, minulý mesiac som aj používala ovulačne testy a nech robím čo robím ešte ani raz som nemala také silné obe čiarky ako to majú niektoré baby tu. Robím niečo zle? Doktorka mi predpísala duphaston lebo moje cykli po porode boli hotová katastrofa a povedala mi že som zdravá a všetko je v poriadku. Tak prečo to nevidieť. Ďakujem ešte za každú odpoveď.

monicka79
17. okt 2014

@adka359 ja som mala tiež podobný problém minulý rok, tak mi lekár robil folikulometriu, aby zistil, či naozaj ovulujem, kedže ostatné vyšetrenia dopadli ok, vrátane laparoskopie. Zistil mi nakoniec že nemám ovuláciu, aj ked cyklus som mala relatívne pravidelný 28-30 dní. Tak nasadil clostilbegyt na rast vajíčok a ked bolo podla sona dosť veľké pichol mi pregnyl na prasknutie. Ale aj tak sa mi nepodarilo otehotnieť. Veľa iným ženám však áno. Takže mohla by aj tebe takéto vyšetrenie urobiť. Duphaston je len na úpravu cyklu, pokiaľ je nepravidelná ms, ale na ovuláciu ti nepomôže. A pri jednorazových ovulačných testoch treba dodržať pravidlá, aby vyšli ako tak presne - nepiť min. dve hodiny pred testovaním žiadne tekutiny, nerobiť hned ráno ked vstaneš ani neskoro večer.

adka359
19. okt 2014

@monicka79 ďakujem ti pekne za odpoveď. Dúfala som že to nebude nič podobné, no ale asi je. Za mesiac idem na kontrolu tak sa spýtam doktorky že čo sa s tým dá robiť. Dúfam že sa niečo dá. Všetkým prajem všetko dobre

1angelika
22. okt 2014

@alex999 alex tak ty si šťastná žena 🙂 my sa aj riadime podľa testov a aj tak nič

vevericka13
22. okt 2014

je pozitivny?

vevericka13
22. okt 2014

co poviete?

zuzanajs
22. okt 2014

Ahojte..rada by som sa s vami poradila...robila som si prvykrat ovulacne testy...12dc negativny..13dc negativny ale ciarka silnejsia...14dc som mala neskutocne vela cireho hlienu..podla mna ovulacneho..tsk som si okolo 19tej robila ovulacny test a ciarka bola slabsia ako 13dc😕testy som si robila po praci vzdy o 18tej....je mozne, ze aj napriek ovulacnemu hlienu ovulacia nie je?co je presnejsi znak?hlien ci ovutesty?

vevericka13
22. okt 2014

ja mam taky hlien ako pises uz treti den

lauritka
22. okt 2014

@zuzanajs testuj dalej, hlien samoze objavvit uz par dni pred ovulkou, vrchol by si mala vystihnut, pokial to robis spravne, nepijes predtym

mata1512
23. okt 2014

Ahojte baby. Má tu niektorá z Vás skúsenosti s mikroskopickým ovu testom? Dakujem

1angelika
23. okt 2014

ahojte, ja už ani ovu testom nerozumiem. minuly mesiac som mala pekne ovu testy v strede cyklu tak sme sa snažili ale potom prišla ms tak zase nič. pár dní pred ms som si robila tiež test, asi 2 pred termínom a ovu test som mala zase pozitívny ! teraz po ms zase som v strede cyklu a ovu testy negatívne..asi je možné mať ovu každý mesiac inokedy?

mata1512
23. okt 2014

@1angelika ja som čítala, že ovu nemusí byť vždy v rovnaký čas...

1angelika
23. okt 2014

@mata1512 a aj dve pocas jedneho cyklu?

vevericka13
23. okt 2014

ja mam uz druhy den pravdepodbne pozitivny test, je mozne ich mat aj dva dni po sebe, keby potom pride ovulacia? natahovaci hlien mam uz 4 den, poradte prosim

lauritka
23. okt 2014

@1angelika dve nie.. s takym casovym odstupom, tehu test si nerobila ? mohla si mat biochemicke.. a ovulacny to zachytil, kedze on reagueje aj na hcg v moci
@vevericka13 ano je tmozne, presne je to tazko urcit, ale ako plodne dni pocitaj este dalsie dva dni od posledneho pozitivneho.

emili31
24. okt 2014

@lauritka ahoj lauritka, prosim ta kukni sa mi na to 😵 horny test je zo vcera 16,30hod, spodny z dnes rana 6,30.... 😖 25 a 26 den cyklu... 😒 myslis ze to bude tym ze mam vysoke AMH (cca 7)?diki moc...

lauritka
24. okt 2014

@emili31 aj posli na mi email, uz som ti pisala do IP.. len rano sa ovulacny nerobi.. z ranneho mocu. to nie je relevantne.

vevericka13
24. okt 2014

@lauritka uz som dnes mala zvysenu bazalnu z 36,4 na 36,7 uvidim aka bude zajtra, ale ked rovnaka tak ovulacia prebehla v den toho druheho pozitivneho testu. moze to tak byt?

lauritka
24. okt 2014

@vevericka13 teoreticky, zalezi aky bol velky folik a ci uz mu stacilo to zvysenie LH na prasknutie.

1angelika
24. okt 2014

@lauritka , tehu boli negativne a ovu pozitívne..a potom prišla normálne ms a počas ms som už mala aj ovu negatívny..

1angelika
24. okt 2014

@lauritka a môžem mať aj taký organizmus, že menštráciu mám pravidelnú a ovulku hocikedy?

lauritka
24. okt 2014

@1angelika no nie, lebo ak mas ovulaciu inokedy ako v stredy cyklu.. to znamena napriklad az na 20 dc.. demn cyklu.. tak potom sa aj MS omeska.. apride az na 33-34 den cyklu.

dlzka cyklus sa vzdy odvija ododna ovulacie.. ta druha faza, je vacsinou konstatna od ovulky po ms 12-14 dni..
ta prva faza, od ms po ovulaciu moze byt rozne dlha..
ale akonahle prebehne ovulacia.. tak potom do 14 dni pride ms, alebo nepride a budes tehu

1angelika
24. okt 2014

@lauritka..to co si napisala, s tym sa stotoznujem aj ja..len potom nechapem ako mozem mat ovu vzdy inokedy a menstruaciu vzdy na 29-30 dni...zvlastne

a co tie anovulacne cykly? vtedy kedy pride ms?

lauritka
24. okt 2014

@1angelika a jak vies ze ju mas stale inokkdy, mas to potvrdene meranim BT ?? alebo len tvoje subjektivne pocity ??

pri anovulakoch moze pist aj normalne, dokonca aj 28 dnovy moze byt anovulak, ale vacsinou su dlhsie a meska to.