icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

mamkadanka007
Odpoveď bola odstránená
edmi
24. feb 2015

Ahoj,chcem sa spytat,myslite ze uz bola ovulka? Minule tehu som mala ovulku na 10 den aj sa mi podarilo otehotniet ale nedopadlo to dobre a teraz neviem ci prebehla ovulka alebo mam este testovat,9 den je najsilnesia ciarka aj ked neni pozit.ale co ma metie je ze do 2 sek.bola ciarka co pri inych som cakala troska dlkdie,dakujem;)

lauritka
24. feb 2015

@edmi no men sa zda, ze ten 9 den si mala vrchol, cize ovulacia je zase 10-11 dc.. este skus zajtra pre istotu, ak zoslabne je to jasne.. a inac hlien by ti uz aj mal skremovatiet a zhustnut, to je tiez pomocka, ze uz prebehla.

edmi
24. feb 2015

@lauritka dakujem za radu,podla hlienu to vobec neviem odsledovat,ale co som si pozerala je priesvitny. 🙂

lauritka
24. feb 2015

@edmi tak tak "priechodny" je priesvitny alebo natahovaci.. aby prenikli spermie cez neho.. po ovulacii sa meni, hustne .. aby uz nic nepreplavalo 🙂

ninka214
24. feb 2015

@edmi Ahoj. No pokial mas priesvitny hlien-ja mavam aj akoby vodovy skor ako natahovaci,tak to znamená,ze sa bliži ovulka a v tomto hliene vydržia spermie aj par dni,takže prip.ak by si aj mala ovulku v priebehu dvoch dni,tak spermie si najdu cestu k vajicku 🙂 Moc držim palce!!!! Aj ja som bola tehu,ale tiež to nedopadlo dobre...tak teraz cakam kym dostanem prvy menzes,potom ešte normalny jeden cely cyklus-budem si robit ovu testy a v aprili otehotniem 🙂 Ak chces napis mi sukromnu postu-rada by som sa s tebou pobavila ohladne druheho pokusu dotiahnuteho do uspesneho konca ;)

ninka214
24. feb 2015

@noemi1988 Ahoj. Ja som mala rapid clear aj tehtensky test a tiež bol zo všetkých testov najhorší a najneskor mi ukazal tehu.. Dobré sú ževraj dr.max.

maminkakatkadaniskova2014
Odpoveď bola odstránená
edmi
25. feb 2015

@lauritka dakujem pekne za radu,a dnes mam biely kremovy hlien takze ovulka uz pravdepodobne prebehla 🙂

maminkaanka22514
Odpoveď bola odstránená
lauritka
25. feb 2015

@edmi tak tak 🙂

edmi
26. feb 2015

@lauritka a este sa ta chcem spytat,na buduci mesiac aby som vystihla vrchol co mam spravit? Spravit dva testy na 8 den pobede a vecer? Dakujem🙂

majuskabobi
26. feb 2015

Ovul.test uz je negatívny a vytok bielkovy,vsak je plodny aj bez pozitiv.testu B-)

lauritka
26. feb 2015

@edmi ano ak uz je skoro pozitiv.. urob dva , jeden okolo obeda a dalsi vecer.
inac moje testiky, dnes pozitiv na 12 dc 🙂

edmi
26. feb 2015

@lauritka super,je pekne pozytivny,keby som aj ja taky mala🙂

lauritka
26. feb 2015

@edmi nno hlavne treba tieto testy, lebo tie su naj 😉 😀

dianaana
27. feb 2015

Ahoj @lauritka prosím ťa, čo si o tomto myslíš?
Mne sa zdá, že najsilnejšie čiarky sú 18.2. a 19.2.
Myslíž, že 19.2. mohla prebehnúť ovu?
Ale potom aj tie ďalšie dni bola dosť silná...
Ďakujem za tvoj názor 🙂

seliselka
27. feb 2015

to moze byt tolko dni po sebe a vidiet druhu ciarku? ja mam tiez par dni druhu ciarku ale slabsiu ako tu testovaciu...no uvidíme..pokracujem dalej...

dianaana
27. feb 2015

@seliselka Ja som bola tiež prekvapená a nechápem to. Neviem, či je to zle, dobre, alebo normálne...

seliselka
27. feb 2015

ja som tiez prekvapena z môjho testu...testujem uz par dni a myslela som si ze ciarka sa ukaze len ked je ovulacia..ale tolko dni po sebe slabe ciarky,..hm...? no tebe vidno najsilnejsie toho 18 a 19, mala si rovnako silne ciarky, ci stale ta testovacia skusobna bola silnejsia? ja som nemala zatial silnu, stale ta testovacia co ma byt bola silnejsia...tak uvidim ako bude...zaroven si meriam aj bazalnu teplotu tak uvidim ako to bude vychadzat...

dianaana
27. feb 2015

@seliselka To nevadí že máš slabšiu čiarku, len sa testuj a postupne by mala stmavnúť. Čiarka sa ukáže v prítomnosti LH hormónu v tele, ale ovulácia nastáva, keď je hladina LH najvyššia. Tá vysoká hladina LH pôsobí na uvoľnenie vajíčka.
A tak si aj vysvetľujem tie moje silné čiarky - hladina LH bola vysoká viac dní, až potom došlo k ovulácii. Ak teda došlo 😒

seliselka
27. feb 2015

@dianaana tak fajn...testujeme dalej 🙂
stalo sa uz niekomu nevies, ze nemal vôbec silnu ciarku?

dianaana
27. feb 2015

@seliselka Mne sa to stávalo, asi pred rokom 🙂
Teraz beriem Gynex, možno aj preto toľko silných čiar 🙂

lauritka
27. feb 2015

@dianaana ahoj, no mas zrejme citlivejsie testy, preto ukazuju take silne ciarky.. ale no ano najsilnejsie sa javia toho18-19... nemerias BT ?? lebo ta potom potvrdi kedy ovulka prebehela.. ak nie, tak aspon aky mas hlien ??

seliselka
27. feb 2015

@dianaana co to znamenalo pred rokom...ze si nemala ovulku?
naco je gynex?

dianaana
27. feb 2015

@lauritka Ahoj, nie nemerala som si BT... A hlien som nemala takmer ziadny, takze tazko povedat. Len potom toho 20.2. bol taky husty, taky som este nemala 😕
No neviem, ci z toho nieco bude. Ale snazili sme sa intenzivne, tak sa uvidi 🙂

lauritka
27. feb 2015

@dianaana no tak snad ano.. drzim palce. 😉

dianaana
27. feb 2015

@seliselka Neviem, co to znamenalo. Myslim ze som nemala ovulku. Bola som parkrat aj na folikulometrii, a DR tam vzdy videl len maly folikul, kazal mi prist za 2 dni a potom tam uz nevidel nic. Tak som nevedela, ci ovu prebehla , ci nie. Ale myslim ze nie.
Gynex su take prirodne kvapky na upravu cyklu, aj na podporu otehotnenia, ale hlavne na upravu hormonov.
Ja som ich aj kedysi uzivala, ked som mala nepravidelny cyklus, vtedy mi pomohli, tak som ich zacala aj teraz brat, mozno pomozu 🙂 Predtym som nikdy nemavala take silne ciarky ako teraz.

seliselka
27. feb 2015

@dianaana ahaaaa....ja ma cyklus pravidelny...testujem 1x tak uvidíme co zistim 🙂

lauritka
27. feb 2015

@dianaana
@seliselka takto by to malo vyzerat... ovulacia je potom 13-14 dc. testy citlivost 20mIU/ml