icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

zuzka56
6. sep 2015

@sara34valentina
Ahoj, podľa FF a ovu testov som +-13dpo (jeden den som si nemerala teplotu) ovu test som mala pozitív na 15dc. Dakujem, skúsim ešte otestovať v utorok ak dovtedy nepríde ms.

siska122
6. sep 2015

@zuzka56 mna napadlo ... porovnala si ho s tym predchadzajucim ovulacnym testom? Je dnesny ovulacny test tmavsi? Ak ano, tak to este netreba vzdavat ... 😉

zuzka56
6. sep 2015

@siska122
zdal sa mi dnešný tmavší ale uz som 1dc, takze falošne mi ukazujú ovu testy. Tak v septembri skúsime opäť iui.

siska122
6. sep 2015

@zuzka56 tsk verim, ze v septembri sa to podari, aj ked vdaka iui 😉 drzim silno palce 😉

zuzka56
6. sep 2015

@siska122
dakujem 🙂 uz by sa nam mohlo zadarit ale hold asi nam nie je súdené byt rodičmi...

kniha24
6. sep 2015

Ahojte baby,my sa s priatelom snazime vyse pol roka,stale neuspesne,min.mesiac som zacala s ovulacnymi testami,kedze moj cyklus je nepravidelny,od 28 az niekedy na 35 den. Ovul.test ukazal pozitivitu na 17DC,v ten vecer bolo tutu mutu,na dalsi den nic a na dalsi opat tutu mutu. Mrchu mam dostat bud.tyzden. uz vyse tyzdna ma bolia prsia az tak ze nemozem lezat na bruchu,citlive bradavky,bolesti podbruska zacali dnes intenzivnejsie,aj krutenie v bruchu,az take zblnkotanie.... Citim ze mrchu dostanem,preto moja psychika klesa. Mam aj endometriozu.... Ak mrcha pride,tak po skonceni nej ideme na podrobne vysetrenia. Ach jaj,drzme si palce a hlavu hore,len keby to islo.

kniha24
6. sep 2015

Uzivala som Inofolic,brala kyselinu listovu aj spirulinu,pila alchimelkovy caj a caj od mojzisovej,nosila mesacny kamen.... Priatel uzival zinom.... Ale nic na nas neplati,asi len odputat sa od toho,ale ked ono to je take tazkeeeeee...

vlasze
6. sep 2015

tak babenky zda sa že ovu mám až dnes teda ta alchemilka mi upravila pekne cyklus teším sa ideme teda skusat dnes a vy ako?mame tu nejaku novu tehulku?

cucica
6. sep 2015

Ahoj @kniha24, ja mám tiež endometriozu, snazime sa od aprila, zatial nic. Mne lekar povedal, ze az ked sa po roku nepodari, ze sa mame ukazat, vy idete na ake vysetrenia?

kniha24
6. sep 2015

@cucica my sa snazime pol roka,v marci som bola na hystetoskopii,vyberali mi polyp. Doktorka povedala na kontrole,ze vsetko ok,ze ak sa nepodari do septembra,tak nas objedna do Iscaru-lebo tak tiez robi,a oboch nas vysetri,aby sme vedeli kde je problem. Povedala,ze netreba cakar rom vzhladom na endometriozu a vek- idem mat 30,ze to netreba zbytocne predlzovat. Bojim sa tych vysetreni aj toho co sa dozvieme ☹ ty mas kolko rokov?

cucica
6. sep 2015

Napisem spravu, nech to tu nezahlcujeme🙂

siska122
6. sep 2015

@zuzka56 aaaaale, to take ani nehovor!!!! Neboj, podari sa, len netreba vesat hlavu!!! Kamoske sa nedarilo ani cez iui a na 4x sa podarilo 😉

zuzka56
6. sep 2015

@siska122
Mna dr z každej strany tlačia do ivf, zatial odolavam.

dejna20
7. sep 2015

Baby ked som mala pozit ovu test na 22dc ovu prebehla 24dc?

orchidea111
8. sep 2015

dobre rano kocky. Mam taku otazku.. moze byt, ze ovulacny test je pekne pozitivny, plodny hlienik bol tiez tri dni, ale na folikumetrii mi povedal, ze z toho nic nebude, pretoze folik nenarastol?

steinarka
8. sep 2015

@dejna20 ovulacia nastane do 24-48 hodín po pozitívnom ovulačnom teste.. takže tu ti nikto presne nepovie kedy prebehla u teba

steinarka
8. sep 2015

@orchidea111 najlepsie je kombinovat ovulacne testy s meranim bazalnej teploty.. ale na druhej strane, aj lekari su len ludia.. mne isty "profik" tvrdil, ze neovulujem vobec, nakolko chcel vydrankat peniaze na umelom oplodneni.. a pritom mi aj testy aj teplota kazdy mesiac ukazovali, ze ovulujem.. a mala som pravdu.. niekedy je lepsie verit svojmu telu ako "profikom" 🙂

orchidea111
8. sep 2015

@steinarka bola som z toho vcera velmi smutna, nakolko sa uz dvavroky snazime.. ovu podla testov prebehla vzdy pravidelne, ale nikdy nic z toho.. minuly mesiac som brala clostyl, na 10Dc som mala 11mm folik, na 15DC 21mm.. tento mesiac som clostyl nebrala, doki povedal, ze vyskusame bez. . Na 10DC 13mm folik a na 15DC iba 15mm.. takze bez clostylu to nepojde..

steinarka
8. sep 2015

@orchidea111 nevesaj hlavu.. nam sa nedarilo 4 roky 🙂 a to sme boli uplne zdravy par.. niekedy su veci medzi nebom a zemou, ktore proste nevysvetlis..

orchidea111
8. sep 2015

@steinarka 4 roky??? Uff.. kde si brala tu nadej? Ja uz som teraz hotova

steinarka
8. sep 2015

@orchidea111 ani sama neviem.. si skus precitat moj clanok, ktory mam v blogu 🙂 mozno ta povzbudi.. ja proste neverim lekarom.. a v reprodukcnych centrach uz vobec nie.. pre nich to je len biznis, nechutne prachy.. a su schopni natarat cloveku diagnozy od vymyslu sveta, len aby ho dotlacili k plateniu za umele.. proste sme VEDELI, ze raz budeme rodicmi aj my 🙂 a tiez sme stale vedeli, ze to bude dievcatko 🙂 neviem ako, ale tak to je

kniha24
8. sep 2015

28 DC,mrcha ma prist tento tyzden,neviem kedy presne,kedze moj cyklus je nepravidelny. Modlim sa,aby mrcha neprisla,aj ked citim,ze pride,vsetky priznaky tomu nasvedcuju ☹

ivka7183015
8. sep 2015

Baby co si myslite kedy som mala tu ovulaciu?a vobec bola? Posledný testik je spravený dnes ;)

petra212
8. sep 2015

@ivka7183015 z tých testov zatiaľ nie je ani jeden pozitívny

ivka7183015
8. sep 2015

:( tak nič budeme testovať ďalej 🙂

sara34valentina
8. sep 2015

@ivka7183015 aky mas dlhy cyklus?

ivka7183015
8. sep 2015

Cca 29-30 dňový 🙂

mimka11111
9. sep 2015

@steinarka
@orchidea111 ahojte baby, nakolko sa aj my dlho snažíme o mimi, bola som dnes na folikulometrii u nového gynekologa....povedal mi niečo, čo som doteraz akosi nepredýchala.....vraj ovutesty ukážu len zmenu hladiny hormonov, to však ešte neznamená, že ovulácia aj prebehne....jediným zistením,či ovulácia prebieha je vraj len uzv. ☹ , tak a teraz čo si myslieť? ako sa zo všetkých tých iných názorov lekárov vysomárikovať ☹...každý lekár, iný názor...jeden mi tvrdí, že užívať spolu inofolic a femibion je správne, druhý mi povie, že je zbytočné ich brať spolu, nakolko je to skoro rovnaké, teda kyselina listová..☹ ...jeden lekár mi povie, že pri meškaní mms 2 týždne a pozitívnom tehu teste, sa ešte nič nedeje a vlastne,kým mms nemešká viac ako 2 týždne, nie je čo riešiť.....druhý lekár mi povie, že už hned pri prvom pozitiv. teste treba ísť k lekárovi / v prípade nasadenia liekov na udržanie plodu /..☹ čo si z toho vybrať? na moju smolu som doteraz strétavala len tých prvých lekárov ☹

siska122
9. sep 2015

@mimka11111 ja som tiez pocula, ze nemudi prebehnut napriek pozitivnemu ovu testu. Nehovoril mi to hynekolog, ale zena, ktora ma problem s cistami ... jej narastie folikul do potrebnej velkosti, ale nepraskne, premeni sa na cistu ... neviem ako presne sa to nazyva, ale tie cisty msju svoj presny nazov. Ovulaccny test ukaze ze je pozitivny, sle napriek tomu je to anovulacny cyklus. Ale neviem sko by ti to ukazalo pri merani bazalnej teploty. A ja si tiez myslim, ze inofolik miesat s femibionom, mne to hned v lekarni povedali, oba obsahuju kyselinu listovu, inofolik obdahuje este inosiyol a to je lepsie uzivat 2x denne ako to mixovat. Radsej treba pit alchemylku 😉

zuzka56
9. sep 2015

@siska122
Asi myslíš PCOS syndróm polycysticke vajecniky.