Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@zabka1987 tak toto budu krute dva tyzdne kym sa ukaze na com som..nastastie pri tych drobcoch nemam moc casu ani na rozmyslanie..dufam,ze ja budem vynimka..ako deti su uzasne a mozno by som este jedno chcela dakedy ale toto by bolo prilis na mna..nepotesila si ma ale pomohla🙂krasny vecer a vy sa tusim snazite o babenko,tak moc drzim palce aby vam to hned nabuduce vyslo🙂
Ahojte dievcata,
v poslednej dobe sa neviem zbavit jednej myslienky,preto by som chcela pocut,ci lepsie povedane vidiet vas nazor. 🙂 ....mam viac menej praviedelny cyklus,ovu testy a BT takmer vzdy sedia....
Moze sa stat,ze ked je ovu test poz. a aj BT stupne,folikul predsa len nepraskne?...alebo vzdy ano...neviem ci som sa zrozumitelne vyjadrila...je to taka hypoteticka otazka....dikes 😕
@mamee ,
ahaaa,ok dakujem za príspevok.
Ja ma scyklus pravidelny a aj teplota s ovu testami sedi,cize by to malo byt......ja sa len tak zamyslam,lebo moje telo ma nejake ine reakcie na cyklus.....kedysi ma pred mrskou boleli prsia,dnes nie a ani bolest pri ovulacii nie je taka vyrazna...preto sa pytam....hmmm 😕
Progesteron, mobil mi píše bludy 😀
@lauritka ,v poho pochopila som 😉 ...taky progesteroooon je aj dobry profesoooor.... 😉
Cize ked teplote stupla a testy boli positivne,mozem s vysokou pravdepodobnostou pocitat s tym,ze sa vajicko z folikulu uvolnilo,aj ked tie ostatne symptomy su trosku ine.
Dakujem.
Lauritka, ved ty si tu aj tak taka mala nasa profesorka 😵
@lauritka ,ked uz teda konzultujem...robim na smeny a mavam tak 4-6 nocnych za mesiac. Zistila som, ze ked som po nocnej, kedy spim urcite min tych 5 hodin ked nie viac a potom meriam BT mamju aj tak vzdy vyssiu ako ked meriam rano po normalnej noci....vtedy sa mi to trosku domota, ale ovu testy to istia....to som len poznamenat chcela 🙂
@lauritka ty si taka skusena,tak zasa otravujem 😀 ked ovulacny test zosilnuje na zaciatku tehotenstva,je to len HCG- ckom,ci aj LH-cko je pritomne? Ovulacny test mi totizto pekne silnie,len tehotensky stale nejako nechce silniet,resp.velmi velmi pomalicky.. Tak neviem,ako si to mam vysvetlit ☹
Ahojte zienky, som tu nova, tento mesiac som prvy krat skusala ovu testiky len tak nahodne som vybrala dni a aj ked som sa snazila precitat co najviac prispevkov v tejto teme, stale by som potrebovala nejake moje "nezrovnalosti" lopatisticky vysvetlit 🙂 Vidim, ze su tu skusene zienky @lauritka a @sara34valentina, tak sa obracim s otazkami...ked ste to uz niekde skorej hovorili, ospravedlnujem saaa 🙂
1. Pozitivny ovulacny test som mala v sobotu doobeda, sexik az v nedelu v noci...to uz je asi celkom nizka sanca na otehotnenie, aj ked ovu do 48 hodin, no i tak...velmi prudko klesaju sance?
2. Zaujimalo by ma tiez, kedy sa treba snazit, tak najlepsie..viem, ze je lepsie, ak spermijky uz na vajicko cakaju..cize treba sa snazit najme pre ovulou, staci ten den, kedy mam silnu pozitivnu ciarku? a potom aj na dalsi den, ci az na treti den? Alebo skusat napr 4 dni vkuse aj tesne pred maximalnou hodnotou ciary..som z toho jelen 🙂
3. Zaujimalo by ma, buduci cyklus chcem testovat dlhsie, od cca 5 DC, aby som si pozrela, kedy presne ovulu mavam..pisete, ze tehotna zena ma pozitivny aj ovulacny test..on je pozitivny celu dobu od ovulacie, teda od oplodnenia vajicka? Ze stale az do ocakavanej ms budem mat pozitivny ovu test?
Dakujem velmi pekne, dufam mi poradite... 🙂 Pekny den prajem
@katleen66 ahoj, ked si mala pozitivny v sobotu, tak od toho pocitaj DO 48 hodin, cize ovulacia bola bud v nedleu alebo v pondelok, cize ak ste sa snazili v nedelu vecer. tak to bolo ok..
ano spermie si dokazu aj pockat.
cize pockas do pozitivneho testu, mozes sa snazit uz v ten den, alebo na druhy.. tam je vzdy tolerancia tie tri dni vratane dna pozitivneho testu. to je uz v podstate jedno kedy. ako vam to vyjde.
vtehu je pozitivny ano, ale az od urcitej hladiny hcg v moči.. ale radsej odporucam testovat tehu tehotenskymi. .. niekomu vyjde ovulacny pozitivny az neskor, ked uz ma jasne pozitivny tehotensky.

@denuss ano taky veru , ako bielok vajickovy