icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

kakatulik
20. dec 2015

@zabka1987 ja som si to tiez prepisala Sem a tu to sedi.Ked dam pozit ovu test,tak vypocitana ovulka zostava tam kde Bola povodne vyratana.

zabka1987
20. dec 2015

@kakatulik aj mne veru, ja som ju vedela aj podla utz takze fakt to nesklamalo 🙂

butterfly333
20. dec 2015

@zabka1987 skusila som tu ten graf neviem či som to opislal dobre.

butterfly333
20. dec 2015

@zabka1987 ovu som mala pozit na 15DC

zabka1987
20. dec 2015

@butterfly333 pozitivny test znamena ,ze ovu bude o den alebo 2. nie ze v ten den je ovu ale moja. tu je pes zakopany...ovu si teda mala 16dc

zabka1987
20. dec 2015

@butterfly333 podla tvojho si to zle aj odpisala...kukni si henten a tento a mas tam uplne ine krivky ja som ti to dobre odpisala z tvojho . sedi to aj krivkami

zabka1987
20. dec 2015

teda vlastne ty si nedala zaciatok... ale sedi to ukazalo ti tiez ovu na 16dc , 15dcsi si ty zaskrtla ale to len test bol pozitivny
@butterfly333

butterfly333
20. dec 2015

@zabka1987 ved ja somlen písala že ovu test bol pozit na 15DC,Takže av čomje teraz chyba??

zabka1987
20. dec 2015

@butterfly333 no ze si ju vtedy nemala . mala si ju 16dc preto ti to posuva. Pozitivny ovu test neznamena ,ze mas ovu ihned ale ze pride do 24/48hodin, cize u teba bola na druhy den od pozitivneho testu . Chapes uz?

butterfly333
20. dec 2015

@zabka1987 čiže som 10DPO?
Babyaj vám stale vypadava MK???

zabka1987
20. dec 2015

@butterfly333 ano moja 10dpo. kks aj mne. neda sa sem normalne ist 😖 furt ma vyhadzuje

denidi
20. dec 2015

@zabka1987 moj graf vyzera takto,ja som si zasa myslela,ze ovulka bola 16teho,ale hodilo mi ju na 17teho,ale asi sedi,co myslis?

zabka1987
20. dec 2015

@denidi anooo moja , sedi a mas ho kraaasny 🙂 zajtra skus kludne testik, podla mna to tam bude ako aj u
@butterfly333

denidi
20. dec 2015

@zabka1987 jeej dakujem,ked ja mam pocit,ze nie,teda tak strasne tomu chcem verit,ale ja blba som vcera skusila a biely,ako sniezik,tak uz sa bojim ☹ ale asi aj tak vyskusam

eva2809
20. dec 2015

@butterfly333 no vidis,tak to bude urcite prekvapenie po ktorom tuzis🙂ja verim snom..ze casto nam chcu nieco povedat, len nevieme co.ja som myslela,ze ak nechces dostat ms...a mozno to mas v podvedomi,tak sa ti to prenieslo do snov...🙂

butterfly333
20. dec 2015

@eva2809 ja som ani na ms nemyslela ved ked príde bude tu No verímže nepríde. 😀 😀 😀

mamee
20. dec 2015

@butterfly333
@zabka1987
@denidi babule ako v bazalke by som sa moc nespoliehala na presny den ovu...pretoze telu aj trva kym zareaguje na zmenu hormonov ci zvysenim tak aj znizenim bazalky... pripajam moj graf...chodim na folikulometriu takze presne viem den kedy mam ovulku...co je asi jediny 100% ukazovatel, ze ovu skutocne uz bola alebo nebola...takze u mna je ovu ihned v den pozitivneho ovu testu...teraz to bolo 23 DC (ano mavam ovulku az tak neskor stale) a az nasledujuci den telo zareagovalo na zmenu hormonov znizenim teploty a od dalsieho dna uz isla hore. Sledujem aj krcok a ten nikdy nesklamal den pred ovu a v den ovu ho mam v strede makkucky a otvoreny a plodny hlien okolo neho...po uz meni konzistenciu a kremovatie- krcok tvrdne 😉

denidi
20. dec 2015

@mamee mozem sa opytat,ake velke foliky mas v den pozitivneho testu?ja ked som naposledy bola,to bolo prave v den pozit testu,boli 21mm a doky vravel,ze ovulka za jeden dva dni,tym padom by to sedelo s tym,ako ukazal graf 😉

mamee
20. dec 2015

@denidi waa som napisala spravu dala odoslat a vypadol koon 😣😠 Tak este raz v skratke teraz mi praskol 21 mm v den pozit ovu testu ( nasiel mi tam ale doky zrazu aj dalsi 18 mm a 14 mm folik ...ale to je nepodstatne...neberiem ziadne hormony na stimulaciu iba gynex, inozitol a alchemilku striedam s ostruzinou malinovou tak z toho sa asi nastartoval nejako vajecnik 😀) No ja netvrdim, ze kazdej musi prasknut v den pozit.ovu testu ako mne to niee len som chcela poukazat na tu bazalku ako telu trva kym zareaguje na zmenu hormonov 😉

kakatulik
20. dec 2015

@mamee mne sa na BT tiez neda celkom sto perzentne spoliehat,lebo mne teplota stupa velmi pomaly.Taka predovulacna je 36.3-36,4 a potom die pomaly na 36,5,36,6 a zatavi sa tak na 36,9.....
Ale co ja viem s tym krcom to nejak neviem.Moc sa mi tam nechce hrabat ak mam byt uprimna....a ani to neviem velmi identifikovat.
Ja ovulku vacsinou citim kedy je a atiez pride den po pozit ovuteste....

denidi
20. dec 2015

@mamee no nieco sa udialo tu,ani mne nesiel konik,asi nejaky vypadok 😒 malinik je na cinnost vajecnikov? mam doma kupenu tinkturu a za svet som nevedela,naco som ju kupovala a nechcelo sa mi hladat no googli,tak stoji v skrinke 🙂 ale jasne,ved kazda sme uplne ina,chodis kazdy mesiac na folikometriu?

mamee
20. dec 2015

@denidi
@kakatulik aj tie bolesti su zradne...niektore boli vajecnik uz tyzden pred ovu...a niektore uz po ovu z tej tekutiny...mna napr bolel tento cyklus asi 2 tyzdne vajecnik z ktoreho ovu NEBOLA 😁 A z ktoreho bola ovu som vobec necitila a to tam bolo aj viac folikov no co Ti poviem 😂

denidi
20. dec 2015

@kakatulik
@mamee ja sa trosku snazim kontrolovat krcok,ale robim to len chvilu,ked som mala ovulku,bol vysoko a makky,ale niekedy si behom dna robi co chce,raz je nizko,raz vysoko,takze mam pocit,ze sa tymvobec nemzem riadit,alebo to proste neviem 😀

mamee
20. dec 2015

@denidi asi sa im nieco pokafralo len ma to nastvalooo bo taku dlhu spravu som napisala jaaj 😤 No neva...ano malinik je tiez na zenske ako aj alchemilka tak do ovu ich striedam ( sypane caje mam a ked nemam moznost urobit caj tak som si kupila tinkturu z alchemilky tak aspon to si dam 😉 a po ovu uz vobec nic )
Na folikulometriu chodim kazdy mesiac...mame uz schvalenu ziadost na umele ale ja verim, ze sa podari prirodzene (necitim to tak, ze by som mala ist na umele...) 😉 Tak preto robim vsetko co je v mojich silach 👍

denidi
20. dec 2015

@mamee ked si mala ovu a praskol folik,co potom s tymi dalsimi,ved tie boli tiez krasne velke 🙂 nemohli byt z toho trebars aj dvojicky 🙂

mamee
20. dec 2015

@denidi krcok musis vzdy v rovnaky cas lebo cez den je ako pises raz hore raz dole - neurcito 😁 Ja zacinam kontrolovat ked sa objavi plodny hlien a koncim den,dva po ovu ked zkremovatie...No a kontrolujem vzdy vecer v sprche po cupiacky 😉 Ako netreba sa tam zbytocne sparat neviem kolko 😊

denidi
20. dec 2015

@mamee ako dlho sa snazite? Urcite treba verit,ze sa to podari aj prirodzenou cestou,my uz dlho chceme a v auguste som mala mmt☹ ale aj napriek tomu tak velmi verim,ze to proste musi prist 🙂 paradox dvoch synov mam ani neviem ako

mamee
20. dec 2015

@denidi u mna je to trosku komplikovanejsie a na dlhsiu debatu 😉 Mam taku anomaliu ze sa mi na tomto vajecniku vytvori vzdy jeden dvojity folik s dvomi vajkami a tie dalsie dva co tam teraz boli normalne. Ja uz mam dvojky 5 rocnych loptosov 😊 A velmi tuzim este po dievcatku ❤ V podstate aj keby bol chlapcek hlavne nech je drobciatko zdravucke 😘

mamee
20. dec 2015

@denidi od decembra minuleho roku sa snazime... jooj to mi je luto 😕 Aj Ti museli zobrat vajcovod?

denidi
20. dec 2015

@mamee 😀 😀 😀 nie nesparam sa tam kazdu chvilu to nie 😀 ale no to som nevedela,ze vzdy treba v ten isty cas