Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lauritkatesty aké dlhé máš cykly?
@andrejta ďakujem na toto som nikdy nevedela odpoveď dokonca som našla na nete,že lutealna fáza konci až poklesom bazálnej teploty a nie nástupom MS.
@denidi ďakujem za odporúčanie teraz mám inofolic tak uvidíme, čo to spraví.
@kakatulik to obsahuje aj inofolic, tak skúsim brat ten a uvidíme možno to LF predĺži.
@zunajda pozri moj blog , nick- lauritka 😉 tam mam grafy
@miska_hryzka ved skus,ale neviem kolko je tam toho.JA by som si nechala spravit na tvojom mieste horm,prifil,aby si vedela ako si na Tom s tym progesteronom.
@miska_hryzka co sa tyka tvojho grafu... Mas ho uplne ukazkovy, mierny pokles pred ovu, 20 DC ovulacia, dalsi den teplota hore. Spinenie je este sucastou predchadzajuceho cyklu,1 DC sa rata az samotne krvacanie, dokonca ak pride krvacanie podvecer, 1 DC je az ten dalsi. Pokles teploty ukoncuje cyklus, su baby, ktore dostanu MS a klesne teploita az dalsi den, mne napriklad klesne a MS pride az salsi den. V grafe mas vyznacene len spinenie, akonahle v tejto aplikacii vyznacis MS, vytvori ti novy graf, spinenie nikdy neberie ako novy cyklus.
Takze ak mas info v grafe spravne, mala si krasny cyklus, dokonca aj lutealna faza je v pohode, ak to bolo tych 13 dni. Len skoda toho konca, no... 😖
@senselinka ved tak som to aj ja videla,len ona ratala to spinenie zu ako zaciatok cyklu.A mna trosku mätie,ze je to spinenie az take dlhe.Tri dni to mi nepride velmi normalne.
@senselinka áno potom som zaznacila MS a mám nový graf. Keď hovoríš, že špinenie sa neráta do MS, tak potom som MS mala len včera a predvčerom a dnes už len spinim takže moja MS trvá dva dni? To môže byť?
@kakatulik veď práve, že špinenie tri dni pred MS teraz dva dni MS a už zas špinenie.
@miska_hryzka ved prave aj to spinenie moze mat na svedomi ten prigesteron,ale ved uvidis.
Aj podla tej teploty by to tak sedelo.
Ahojte dievčatá no a už mam 1DC nuž nevyšlo to ani bez merania ani ovu testy na čo som sa vykaslala 😀 ale poviem vám že ked som skôr cítila silnú bolesť ľavého vajecnika zrejme to bolo prasknutie folikul a spocitala som to a je to 14/15dní kým dorazila mrcha...Viete čo ľutujem? Bol to deň čo som akurát dostala tu nechutnu nadchu a prechladnutie sme nič nemali a den pred som cítila to pichnutie....No nič tak dievčatá budem vás sledovať....Teraz az po lete začneme snažiť koli tej mojej novej práci...Držím vám palce nech ste čím skôr v tehuuu 🙂 😉
@kakatulik
@miska_hryzka moze byt take dlhe spinenie, ja som raz mala dokonca 6 dni 😔Nemalo by to byt, moze pomoct ten pyridoxin. Ja som vsak to dlhe spinenie mala paradoxne uz pri brani pyridoxinu cca 4 mesiace, ale zas mala som predtym velky stres.... A co sa tyka MS, ja mavam bezne krvacanie tie tri, styri dni, teraz napriklad jeden den doobedu spinenie, poobede slabe krvacanie, dva dni mega silne a potom dva dni spinenie... Ono to krvacanie je strasne individualne... Takze ak mas intenzivne krvacanie dva dni, moze to byt
@senselinka V tom prípade sa ráta MS len dva dni? Špinenie pred ani po sa neráta. V podmienkach na vytváranie grafu som rátala do MS aj špinenie. Takže tým pádom mi MS trvá dva dni.
@kakatulik kým sa ten progesteron nedá do poriadku tehotenstvo nie je možné hej?
@miska_hryzka zlatinko, na tieto otazky ti odpovie len lekar... @kakatulik ti napisala, ze to moze sposobit progesteron, ale tiez nemusi, mozno si uplne vporiadku.
A v grafe si vobec nemusis uvadzat dlzku ms, resp.mozes, ale napises len realne dni a to ti tam ostane. Tu sa s tym da krasne pracovat, ja uz tam fungujem tri roky 😉
@senselinka asi sa tomu nevyhnem a budem tam musieť zbehnut ďakujem vám za rady moc ste mi pomohli keďže sa snažíme len pol roka graf som robila prvý mesiac, tak mi tie vaše rady prišli vhod 🙂
@miska_hryzka ,presne ako pise @senseliinka,ten progesteron byt problrm moze,ale vôbec nemusi a ty si uplne OK a otehotnies coby dup.Skus si este kupit v lekarni cajik z alchemilky a pi do dna ovulacie dve salky denne a potom pauza.
@kakatulik alchemilka sa pije iba do dňa ovulácie? Som čítala, že pomáha aj na zahniezdenie vajíčka som ju pila aj po ovulácii.
@miska_hryzka ja som ju pila tiez cely cyklus,ale vraj by mohla sposobovat stahy matirnece,co by nemuselo byt velmi dobre pri uhniezdovani,preto iba do ovulky 🙂
ste tu niekto??? 🙂
takze kocky,dnes som to pomotala este viac ako sa dalo....boli sme vcera veeeelmi dlho vonku...spat sme sli az neskoro v noci a tym padom som si aj bazalku merala o 5 hodin neskor...nedost,ze meriam v ustach este som to prave dnes aj pokaslala....no kazdopadne som si najprv zmerala v ustach a potom aj dolu,nech vidim aky ca. rozdiel je v tom: usta 36,6 a dolu 37°C....ale kedze tie teploty neberiem do uvahy tak musim cakat do zajtra...ovu test mi zoslabol...cize neviem ci som mala ovu v noci a rano som ju uz nezachytila,alebo nemam ovu....keby som v tom vedela mat tak jasno ako vy :(
teplotu som si zaznacila....a nemyslite ze som mohla mat tu ovu 29.1.16 v noci???
testujem dalej ako radite a kazdopadne budem od buduceho cyklu testovat uz dolu...
@petkovamiruska podla testikov to teoreticky byt mohlo v nocei toho 29.1,ale stale tam nieco chyba.
Ked uz si ale merala v ustach,tak si tam zaznac tu radsej.A tiez skus odcitat minus 0,1za hodinu oproti normálnemu casu merania.....kolko by to bolo?
@kakatulik ani ja by som neznaila tu jednu teplotu, ale pol hodina by rozdiela robit nemala, avsak ke merias v ustach, ta to moze byt aj viac skackave, nestabilnejsie teploty ako dole
@petkovamiruska jj mohla byt toho 29teho..
@kakatulik to by bolo 36,1....dlzka spanku sa nezohladnuje v tomto?....uvidim co nameram zajtra 🙂 a uz nech je zajtra 🙂

@denidi MS prišla ...namiesto 4dní až 6dní a poriadne silná. Ďalšej MS sa nie a nie dočkať...musela som ísť na vyvolávačku a prišla 19.1. aj to len špinenie 4dni