icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

michhaela
9. feb 2016

@kchan A tu alchemilku pijes od 1DC?Máš tak krátko kramy?dva dni tak ?chápem dobré?či?

marta_86
9. feb 2016

Prosim radu co to podla vas znamena?? Ocakavat ovulku?? Dakujem

kchan
9. feb 2016

@michhaela začala som piť na 4DC, väčšinou 5DC je môj posledný deň kedy sa počas dňa úplne prečistim a som ok, a dnes som už mala normálne fungovať. Včera večer som si už aj myslela že ms skončila ale dnes ma prekvapilo to špinenie s náznakom krvi...

kchan
9. feb 2016

@marta_86 ahoj, podľa mňa mu ešte chýba. Skús večer, poprípade môže byť úplne pozitívny až zajtra

michhaela
9. feb 2016

@kchan stoho si nič nerob kramy nemusia vždy 4 ci 5 dní ked ešte maternica potrebovala docistit...To že cítiš vaječníky je normálne je to rast folikul čiže dozrieva vajco ono to budeš cítiť viacej ja to mám tak počas alchemilky a dokonca mi neprišla MS na 26deň ale az 28 a počas ovu som veľmi cítila v strede cyklu vajco jak asi prasklo...Je,to individuálne ja kramy niekedy mám krátke iny cyklus zas dlhší 😉...Alchemilku spomínali dievčatá že od 1DC treba piť do 10DC ale ak citis už vajecniky zrejme príde ovu skôr 😉

kchan
9. feb 2016

@michhaela ďakujem za radu 😉 a to ešte vlastne počas MS začína rast folikul? No ja mám tiež cykly 26dňové a pravidelné pomaly jak hodinky, mne tu jedna kočka napísala že alchemilku piť po ms a ďalšia od začiatku ms preto som začala až počas nech teda úplne nepremeškam 😜 myslíš že už môžem začať merať bt a robiť ovu testy?

michhaela
9. feb 2016

@kchan BT môžeš kľudne a testy ovu skus počas dna jeden kým nezacnes badať tu prvú čiarku by som skúsila za deň 3x /ked už mas mať približne ovu/ to som ja robila ale približne som vedela kedy bude najsilnejšia a najpozitivnejsia...rásť folikul začína v deň 1DC ale,pomalý kým dozreje je polka cyklu a ovulacia 😉 tak by málo byť tak to je písané na nete....

kchan
9. feb 2016

@michhaela lebo ja sa stále niečo nové dozvedám a už mám v hlave z toho mišung 😁

michhaela
9. feb 2016

@kchan našla som niečo pre teba a pre ine kočky tam je rozpisana aj BT aj ako vajicko /folikul/ rastie a kedy dozreje a následne pustí čo nastáva ovulacia 😉

mamee
9. feb 2016

Babuleee urgent nemate niektora nazvys ruzove one step testy? Korytnacka je odcestovanaaa 😕😨

michhaela
9. feb 2016

@kchan sakra mne to ukáže aj čísla dole od 1DC až po kramy slabo vidno vyššie tu čiaru bazalna teplota :-\

butterfly333
9. feb 2016

@michhaela ale ovu by mala byt v najnižši den BT, ked je Bt najnižšia no tu na grafe je už hore ta BT

kchan
9. feb 2016

@michhaela jeeej ďakujem ;) a ty koľký deň mávaš ovulku? Ak som správne pochopila a mávaš 26dňové cykly tak si ako ja, preto ma to zaujíma

michhaela
9. feb 2016

@butterfly333 ano ta čierna čiara je N
BT len zle vidno vrrr

michhaela
9. feb 2016

@kchan keď hej mavam 26/27cyklus 😉 niekedy sa stane že 28ale to musím krvácať mat kramy 6dní aj zo spinenim...Keď sú krátke kramy už 9/10DC večer najpozitivnejsi ovu test pri dlhších kramov je najpozitivnejsi 10/11DC ale ja ešte cítim ovulku najsilnejšie bolesti od pozitívne az 3dní po ☹ asi mám neskoro ovulku vychadza vždy cca podľa kalkulačky netu 😉

kchan
9. feb 2016

@michhaela no a čo mám povedať ja? Síce si testy skúšala minulý cyklus prvý krát ale pozitívny bol až na 14DC a aj to neviem s istotou lebo som asi nezachytila vrchol 😮 takže u mňa je asi ovulka neskoro na moje 26dňové cykly...

kudusko
9. feb 2016

@mamee zlatko na bazari tu na mk je ich tam dost tych ruzovych💙💋

kchan
9. feb 2016

@michhaela síce som testy skúšala... Opravujem preklep 😁

michhaela
9. feb 2016

@kchan ono vždy ináč záleží o dozreti folikul a pripravena maternica vždy v tom bude logika...Ked nema dobre podmienky vajíčko babo nebude ked ma bude 😉

kchan
9. feb 2016

@michhaela no hádam sa už podarí, lebo nervózna som z toho strašne 😁

michhaela
9. feb 2016

@kchan raz to príde len si treba verit 😉 mi pauzujeme bo mi prišla lepšia ponuka práce 😉 takže musím vyčkať joj :'(

mamee
9. feb 2016

@kudusko nenasla som ani jedeen 😡

kchan
9. feb 2016

@michhaela ja by som to možno ani tak zle nepreciťovala ale švagriná bola tehotná a dva dni dozadu porodila a doma s ao ničom inom nerozpráva (žijeme so svokrovcami) tak potom ma to vždy tak zasiahne :(

dlucy
9. feb 2016

@marta_86 este pockaj
prikladam ti moj pozitivny ovu test ten vrchny

michhaela
9. feb 2016

@kchan pocuj moja mame to asi na rovnako moja svagrina caka koncom marca simonka tiež bude teraz malý stredobodom pozornosti...je to ťažké zle sa to počúva ano poznám ten pocit dokonca kamoska otehotnela počas antikoncepcie a tiež ma to dalo mimo :'( ale ono podľa mna to má prísť vtedy keď ma verím tomu že sa nám tie dve koľajnice splnia neboj 😉

denidi
9. feb 2016

@senselinka ahoj,kupila som si ten vitex jahnaci,ale su to kapsule,chcem sa opytat,ako to mam uzivat,lebo citala som,ze to treba uzivat po ovulacii,co by mi aj sedelo,lebo dnes som 2dpo,ty to ako beries? 🙂

dejna20
9. feb 2016

@denidi cauko, kde si ten vitex zohnals?

lauritkatesty
9. feb 2016

@mamee a co , tie zelene sa ti nepačia ? 😀

denidi
9. feb 2016

@dejna20 ahoj,tu znetu som ho objednala,lebo vsetkylekarne som obehla a kukali na mna ako na puka,co chcem 🙂