icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

miska_hryzka
25. feb 2016

Myslíte, že mám zbehnut ku gynekológovi aj keď sa snažíme len 8 mesiacov? LF je krátka som 29DC a spinim dokonca som špinila aj 26DC. Ďakujem

kakatulik
25. feb 2016

@miska_hryzka pozri,neviem kedy si bola na preventivke,alebo este len pojdes,tak by som sa pri tejto prilezitosti zmienila,ze sa uz tolko a tolko snazite a nic......Nerozpravala by som mu o kratke LF,lebo totot vsetci lekari nemaju tadi.Mozno by nebolo zle spravit aj spermiogramm.

denidi
25. feb 2016

@miska_hryzka pokial si spozorovala,ze lf je kratka,tak si myslim,ze ano,vcera som pisala,ze do roka netreba,ale pokial vyzera vsetko v poriadku,ale ak si toto spzorovala,podla mna chod,ved zato nic nedas,dr mozno nieco poradi na predlzenie lf a vsetko bude okik 🙂

miska_hryzka
25. feb 2016

@kakatulik bola som v septembri na ročnej kontrole a všetko v poriadku.

kakatulik
25. feb 2016

@miska-hryka lenze doktor nevidi aky mas HP atd....nieco sa urcite najde...skus najskôr nejak cajiky a vitaminiky pre teba a manzela a potom ked nic tak znovu chod....skus ten pyridoxin,ale hlavne trosku viac pohody a uvolnenosti 🙂

kakatulik
25. feb 2016

@denidi ty kedy dnes cestujes?...som zvedavaaaa 🙂
Ja som sa tam uz davno chystala,ale nejak nevyslo.

kakatulik
25. feb 2016

@miska_hryzka dole som myslela teba,ibaze som to zle oznacila. 😎

denidi
25. feb 2016

@kakatulik okolo 12tej vyrazame,mame to 2hodiny do Vrboveho,tiez som zvedava,uz nech sme tam 🙂

denidi
25. feb 2016

@kakatulik ja uz pred pol rokom som dostala kontakt na nu a popravde mala som ist,zacala som vsetko riesit,az po mmt a mozno sa to nemuselo stat,no ale zasa na druhej strane,ja verim tomu,ze vsetko sa pre nieco deje a malo to tak byt a prave to ma nakoplo,aby som uz nieco konecne robila a nielen cakala,ako mrtvy chrobak,takze teraz je tan spravny cas,tak to citim 🙂

kakatulik
25. feb 2016

@denidi to aj ja som som taky vyckavaci typ.Bolo to tak aj v skole,ked som sa vsetko ucila na poslednunchvilu a vôbec takmet vo vsetko.
No teraz som zacala tym detoxom(vycistim hniezdo) a ide sa na to.

miska_hryzka
25. feb 2016

@kakatulik už tretí mesiac užívam inofolic, alechemilku a pyridoxin prvý mesiac a teraz prvý mesiac som manželovi dala folandrol. Hrozne ťažká tá pohoda, keď tehotných žien v mojom okolí stále pribúda, pričom pomaly všetkým to vyšlo na prvýkrát. za 8 mesiac, čo sa snažíme v mojom blízkom okolí otehotnelo 9 žien takže to tiež nepridáva na psychike.. Ja tu obdivujem ženy, ktoré sú na tom horšie ako my snažia sa o mnoho dlhšie a majú takú dobrú náladu.

miska_hryzka
25. feb 2016

@kakatulik v čom spočíva detox?

kakatulik
25. feb 2016

@miska_hryzka detox moze byt rozny....tento moj som si vymyslela ja....vylucila som uplne kavu(to bolo hrozne,lebo som labuznik a dobru kvalitnu kavicku som si dokazala velmi vychutnat),Nahradila som ju zelenym cajom.Snazim sa jest menej sladkosti,bielu muku a kravske mlieko ako take(jogurty a ine nakyslele prodikty ano),ombedzit cervene mäso a udeniny(tie nejedavam tak-ci tak).Zacala som pit Aloe vera a uzivat chlorelu na vycistenie,aj ked tu by som mala castejsie,co sa mi velmi nedari.
Tu treba podporit vylucovacie organy ako pecen a oblicky.Cize som si kupila cajik na pecen a titnkturu k tomu a co sa obliciek tyka vypit minimalne 2l tekutin denne,co pri mojich cajikoch uz nie je problem. 🙂
Malo by to trvat cele tri mesiace.Zacala som niekedy v polke februara.Postupne budem pridavat vitaminy atd.....

kchan
25. feb 2016

@kakatulik no som zvedavá 😀
@miska_hryzka čiže ešte dve teploty musia byť zvýšené a potom mi to sám označí hej? 😊

kakatulik
25. feb 2016

@kchan ano,mne to tak znaci,aj ked ja pouzivam graf na women zone. 🙂

lululka22
25. feb 2016

@miska_hryzka ahoj ako to tu citam sme daco podobne. Mam tiez 27r. Snazime sa daco od novembra .od septembra som vysadila antiku a u gyn som bola oktobry vsetko bolo v poriadku. Podla vsetkeho mam tiez kratku lf.max som mala 12dni aj ked meriam len treti mesiac. A tento mesiac som prave 34DC a teplota sa asi ani nechysta hore ☹ takze cakam na ms alebo na zvysenie teploty.posledny cyklus som mala 42dnovy. Tak uvidime.

lululka22
25. feb 2016

Ahojte buduci tyzden idem na endometriologiu - stitna zlaza. Myslete ze aj tam by vedel doktor povedat ci je v poriadku planovat babetko??? Bola som pred rokom ale povedal ze je minimum daco zvysene ale nemam ziadne lieky nic, povedal ze na lieky to neni ale, ze o rok zopakujeme a auvidime.tak som sa objednala a napadlo ma ze mozno ked som brala antiku to nerieisil ,ze uvidime co teraz povie.

miska_hryzka
25. feb 2016

@kchan ano tak by to malo byť teda ja tiež používam graf na womenzone.cz a ten to tak robí po troch zvýšených teplotách označí ovu.

miska_hryzka
25. feb 2016

@kakatulik ja kávu nepijem, čaj len keď musím takže alchemilku ledva do seba napchám :-/ mäso nejem. Ja som mala na prečistenie organizmu taký artičokový nápoj bol veľmi dobrý niečo podobné ako aloe šťava.

kakatulik
25. feb 2016

@miska_hryzka existuje aj alchemilkova tinktura ak ti nechuti cajik. 🙂

miska_hryzka
25. feb 2016

@lululka22 aj si s tým, že máš krátku LF bola u lekára keďže si to sama zistila? ja mám cyklus krátky celkom pravidelný 20DC ovu a potom už okolo 29DC mám špinenie. Takže u mňa LF 9-10 dní.

kakatulik
25. feb 2016

@lululka22 asi si myslela,ze ides na endokrynologiu ked sa jedna o stitnu....vsak?
Tak urcite ti bude vediet poradit,lebo vela krat dokaze stita zlaza narobit dost sarapaty.
V tvojom pripade si ale myslim,ze to bude asi este tou antikou...ta svinucha dokaze narobittiez dost sarapaty.... ☹

kakatulik
25. feb 2016

@miska_hryzka pocuvaj,ale spinenie pred MS sa rata este do stareho cyklu.

miska_hryzka
25. feb 2016

@kakatulik ale už keď je špinenie, tak to znamená, že vajíčko sa neuhniezdilo nie? a keďže začnem skoro špiniť nestíha sa uhniezdiť ja si to tak vysvetľujem.

butterfly333
25. feb 2016

@miska_hryzka ja na prečistenie aj celkovo miesto jedla si každý den už dva týždne dávam zelené smoothy je to super ani nie som hladná,a aspon schudnem.

kakatulik
25. feb 2016

@miska_hryzka pozri,ak to spinie netrva velmi dlho,tak je to OK. Mnohe zeny dokonca mierne krvacaju a su tehotne.Oplodnene vajicko by sa malo zavrtat skor ako 10 den,tam by uz bol asi problem s udrzanim,ale na to vraj lekari davaju Duphaston.....Napriek tomu sa spinenie pred MS este nerata ako Zaciatok cyklu .Az krv,potom mozes pocitat zaciatok cyklu.Ja si myslim,ze telo vie preco to tak je.Pekne dalej pi tu alchemilku a mozes k tomu pripojit aj tinkturu z malinika a uvidis.Tieto prirodne veci trvaju jednoducho dlhsie ako hormony....treba sa skusat v trpezlivosti....🙂.A nieco by si mohla naordinovat aj drahemu aby mal tiez pocit,ze nieco robi....🙂

kakatulik
25. feb 2016

@butterfly333 to je supeeer napad,Mas nejake rozne recepty,alebo pijes stale to iste...inak a pridat tam tu macu je tiez veeelmi dobry napad. 🙂

miska_hryzka
25. feb 2016

@kakatulik takže to mám ešte nechať tak a počkať? uvidím ako bude prebiehať tento mesiac? minulý mesiac som merala BT a MS došla 10DPO, tak uvidím ako to bude teraz a ešte budúci mesiac, pretože aspoň tri mesiace po sebe by sa mala teplota zaznamenávať.

kakatulik
25. feb 2016

@miska_hryzka dobry napad! Tiez by som tie tri mesiace merala,uzivala co mam a pockala. 🙂
A ta psycheeee nooo chod na dovolenku,zrelaxuj sa,pilates,joga,alebo druh sportu co ta bavi....a tie babatka v okoli?...najlepsi sposob ako sa nakazit 😉 ...pozeraj sa na to ako s tym poharom....nie ze je poloprazdny,ale poloplny 🙂 ...ak mozes pomojkaj si tie babatka ..
Velmi dolezite je pozitivne mysliet a nielen pre otehu,ale celkove pre zdravie,imunitu atd.....
Tes sa ze si zdrava ty a tvoji blizki...uvidis,ze to jedneho dna pride a ty si budes tireskat hlavu o stenu,ze si to obdobie cakania stravila narvacenim sa a depkami...... 😀

butterfly333
25. feb 2016

@kakatulik no pijem čo mi chutí jablko banán troška mrazeneho lesneho ovocia baby špenát macu a vodu,to rozmyxujem a pijem,a dnes somsi kupila do tohu že po troche dám rukolu aj lanove semienka,inakprave to davaju v telke na jojke ak si doma pozri.