icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

julkaoli
19. máj 2016

@denidi no tak dnes mám také krce ako keď na mrchu A má niekoľkokrát silné pichlo na tej strane kde mi doki našiel dominantný FoLIK. Myslíš že to je ovu? Nemeriam bt tak neviem potvrdiť ovu. A doki povedal že mám brat duphason od stredy ale niekde tu ženy písali že sa nesmie skôr ako bude ovu tak som počkala, aby to náhodou nezastavil...mám začať brat duphason od zajtra? Čo myslíš? Na kontrolu mám ísť až V pondelok či bola ovu.

denidi
19. máj 2016

@julkaoli tiež si myslím,ze si dobre urobila,ze si si nedala ešte duphaston,ja by som ho nasadila najskôr zajtra,rozbehnutu ovulku už by nemal nejak ovplyvnit,alebo až pozajtra,to už by si mala byť po ovulke.
Po vadsine prípadoch sa ovulka prejavuje popichavanim, tlakmi a pobolievanim ako pred ms,takze je to fajn,ale či už teraz práve prebieha,to veru neviem povedať,kazdopadne keď sa posnazite dnes a zajtra,urobite veľmi dobre😃 drzim palceky😉

julkaoli
19. máj 2016

@denidi ďakujem si veľmi milá ako nám tu pekne radis😉 včera sme sa posnazili aj dnes to máme V pláne. Jooj keby to už konečne vyšlo😳

denidi
19. máj 2016

@julkaoli si zlatá,dakujem😃 radíme si tak navzájom,tiez mi baby čo sú tu skôr ako ja veľmi pomohli a je skvelé,ze si takto mozme podávať svoje poznatky a skúsenosti a tak si pomáhať😉

denidi
19. máj 2016

@julkaoli neboj,skor či neskôr vyjde,krasne je,ze každý mesiac dostávame tu šancu a musíme len verit a podari sa😃

miska_hryzka
19. máj 2016

@denidi
@julkaoli mne moj gynekolog poradil dat si duphaston na treti den zvysenych teplot.

luciadobrov
19. máj 2016

@denidi ja nemeriam som nato moc leniva 🙂 vdaka za odpoved 😉 urcite sa budem este pytat, dnes teda znasilnim manzela, este zesa vcera branil, lepsie povedane hned zaspal 😉

kakatulik
19. máj 2016

@miska_hryzka jeeej miska...ty si uz v 12.tyzdni? Ako sa citis? Uz konecne priberas?

miska_hryzka
19. máj 2016

@kakatulik no ako ten cas leti 🙂 akurat mi robili testy na vyvojove vady vsetko je v poriadku tak sa tesime 🙂 minuly stvrtok som bola na kontrole sestricka ma vazila a ani gram len brucho rastie 😀 nevolnosti uz nastastie presli a citim sa fajn. Zajtra si mam dat posledny Duphaston, tak hadam sa nic nestane. Aha nasa nadhera 🙂

buckeye
19. máj 2016

@miska_hryzka jejuuj, ja som dnes zacala 9tt 🙂 na kontrolu idem zaciatkom juna, dnes som sa odvazila (vybili sa baterky tak som sa dlhsie nie), ze hadam som uz trosku nabrala a? a nic..:D

kakatulik
19. máj 2016

@miska_hryzka juuj,nadherne banbinko.Vyzera uzasne.Neboj po tertom trimestri by to uz malo byt dobre aj bez dufastonu.papaj vyzivne veci a mozes pridat aj nejake vitaminiky,Uzivaj si to.Vsetko bude v poriadku.

salmas
19. máj 2016

Asi som bola moc naivná, keď som dúfala, že po MA mi nabehne aspoň aký taký cyklus 😠Urobila som len pár testou keď som sa cítila na ovulku alebo menzes a fakt nechápem. Ja mám pocit, že je už 5 krát pozitívny.

buckeye
19. máj 2016

@salmas aaa bol ti robeny hormonalny profil?? lebo taketo testy som mala ja, ale ja mam pco

salmas
19. máj 2016

@buckeye Nie nebol, ale v októbri som bola na laparke, to by mi asi zistili, nie? Pred tehu som mala skôr opačný problém, ovulku mi testy neukazovali takmer vôbec, asi som ani neovulovala. Už by mi len PCO k endo chýbalo ku šťastiu 😂

buckeye
19. máj 2016

@salmas no oktober je uz dost daleko, ja som mala v auguste vajecniky bublinkate a teraz su ciste..takze asi by bolo dobre ti spravit profil, aby sa vedelo preco mas dlhodobo pozitivny ovu test (standard byva jeden max 2)

salmas
19. máj 2016

Áá môj supiš graf

kakatulik
19. máj 2016

@salmas fuhaaa,tak toto vyzera doost podozrivo.

salmas
19. máj 2016

@buckeye a tebe čo ti pomohlo?

buckeye
19. máj 2016

@salmas predpokladam kombinaciu viacerých faktorov, brala som inozitol, schudla, viac behala (sport ktory prekrvuje panvove dno), zvysila prijem bielkovin, znizila sacharidy..nekupujem pecivo a chlieb (peciem kvaskovy domaci) a ked nejake sladkosti tak zasa domace

salmas
19. máj 2016

@buckeye No ja tiež opäť začnem užívať Inofolik, chodím na jumping, to by malo byť na prekrvenie fajn a na pečivo a vynechanie sladkostí sa v rámci preddovolenkového chudnutia chystám tiež 😁 Na tým kváskovým chlebom rozmýšľam už dlho, len mám rešpekt pred tým kváskom, asi si ho budem musieť od niekoho zohnať

buckeye
19. máj 2016

@salmas respekt mas nemusis, on si zije svojim zivtom, len sa treba on starat a ked nahodou ides na dovolenku, tak mu len das viac muky (zahustis) a ked sa vratis bude ok, ono sa to celkom dobre prisposoobvat potrebam, ja peciem minimalne raz za tyzden chlieb a na vikend rohliky, sem tam nieco sladke ako vianocku a je to fajn, clovek vie, co si do toho dal, pridam rozne semiacka a estw to chuti 100x lepsie ako z obochodu takze u mna win-win 🙂

luciadobrov
20. máj 2016

Babeny pozi ovu test bol 18. a vcera sme sexik nestihli, dali sme ho dnes, myslite ze sa to este bude dat?

kakatulik
20. máj 2016

@buckeye akoze uplne naivne sa pytam. Ten kvasok sa robi doma,alebo ako to funguje.?

buckeye
20. máj 2016

@kakatulik no moze ti ho niekto podarovat, ak ho ma rozbehnuty, alebo si ho zalozis sama, zmiesas raznu (razny kvasok je stabilnejsi) chlebovu muku s vodou 1:1 (staci polievkova lyzica) nechas zakryte na kuchynskej linke, na druhy den pridas cerstvu muku aj vodu ale teraz uz v pomere 1:1 k tomu objemu z predosleho dna, cize das 2pl muky a 2 pl vody, na treti den 3pl z kazdeho, potom si mozes zobrat jednu lyzicku uz zacinajucehonkvasku a dokrmit len tu, lebo by si sa dostala do velkych objemov, lebo zakladanie trva tak 4-7 dni, zalezi od teploty v dome, aktivny kvasok krasne bublinkuje, voni jemne sladkokyslo, a ked sa nakrmi zacne rast, potom uz staci udrziavat 1-2 lyzicky v chladnicke a z toho vzdy rozkvasit na chlieb, na rohliky je lepsie mat psenicny nechlebovy, ale ten sa da pretransformovat z razneho (uz ked v tom kvasku je rozbehnuta kultura kvasnic a laktobakterii rozkvasia vsetko), inak aj tu na mk aj na fb je skuopina pecem pecen, na fb stranke su postupy, navody, videa ako to ma vyzerat, lepsie raz vidiet ako citat, a aj recepty, zalozili to cesi cuketka.cz, maskrtnica.cz a myslim aj pavlavtroube.cz, tak nech sa podari 🙂

kakatulik
20. máj 2016

@buckeye juuj dakujem velmi pekne. Mas pravdu pozriem to. Cize ked uz odoberiem tu lyzicku,tak co potom s tym zaytkom? A to v tej chladnicke tiez pracuje?

buckeye
20. máj 2016

@kakatulik v chladnicke az tak nie, tam vie vydrzat tyzden, len tak, takze staci piect raz za tyzden, ak viem ze idem na dlho prec, zahustim ho uplne do tuha, aby mal zasobu jedla, inak je fajn si nasusit trosku do zasovy, keby ti omylom muz vyhodil, alebo by zplesnel, suseny sa potom len zmuesa s vodou a prikrmi, z toho zbytku co ostava pri zakladani kvasku, je vraj dobre krkonoske kyselo(neskusala som) alebo to pridat do nuecoho kysnuteho, alebo do lievancov🙂..potom uz ked budes mat tie chladnickove 1-2pl, tak tie vzdy pred pecebim vytiahnes, rozkvasis podla receptu napr na chlieb, vacsinou trva 10-12h a ked to je vykvasene zasa si z toho vezmes 1-2pl do chladnicky, taksi udrzis kvasok nastalo, moj bude mat v auguste 2 roky 🙂 je fajn mu dat meno podla kalendara, v den ked zakladas, tak vies kedy si ho zalozila🙂

kakatulik
20. máj 2016

@buckeye takto to zneje ako velke umenie. Ved uvidime ako to dopadne. Dakujem este raz. Inak teraz som zmiesala to prve a pripada mi to dost huste.

kakatulik
20. máj 2016

@senselinka dakujeeem. Inac jaka tema v ovulacnych testoch.

denidi
20. máj 2016

Fiha baby toto má zaujalo a len tak tiež možno blbo sa opýtam ,dá sa urobiť tento kvások aj zo špaldovej múky? Snažím sa nejesť lepok,preto sa pytam a som si neni istá,ci rázna múka lepok obsahuje, a pšeničnú teda nemozem