icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

buckeye
20. máj 2016

@denidi spalda je ale tiez psenica, len starsia odroda s mensim obsahom lepku, raz ho obsahuje tiez, ale menej ako psenica, ja robievam psenicno razny, pripadne s pridavkom ovsa a otrub(celozrnna), vyhodou kvaskoveho pecenia je, ze prave bakterie a kvasinky rozkladaju lepok, a cukry, lebo to dlhsie kvasi a oni maju na to cas, je tak lepsie stravitelny, dokonca kvaskove chleby dlhodobo kvasene nerobili problem ani diabetikom (i ked to bol kontrolicany kvasok, a domaci sa tak nezkontroluje)

@kakatulik mas chlebovu muku raznu(trosku ina ako nechlebova) Ona to je potom taka husta kasicka, ale ked sa kvasok rozbehne ona zredne, lebo to zacne natravovat

kakatulik
20. máj 2016

@buckeye ja mam nechlebovu,ale chcela som to vyskusat.

buckeye
20. máj 2016

@kakatulik ono sa to da z kazdej muky, ak sa ti zda fakt velmi huste, tak pridaj par kvapiek vody, kazda muka saje inak, chlebova je potom dobra na zarobenie chleba, ma taku lepsiu typicku chlebovu chut(na trosku ibe zlozenie ako obycajna, ako sa melie zrno, ide najprv obycajna az potom chlebova) a potom zasa na rohliky obycajnu psenicnu, lebo z chlebovej mali nadych chleba, sladke tiez obycajna psenicna..strasne dobra vianocka je kvaskova, taka vatickova, z kvasnic sa mi v zivote taka nepodarila a buchty ci bratislavske rozky 🙂
Na svk predavali v bille bud babickinu chlebovu raznu(zitnu po cesky) aj chlebovu psenicnu ale lepsia sa mi zdala havlickobrodska

kakatulik
20. máj 2016

@buckeye no nazdar,ty si ina kucharka.Ja som sa pokusala upiect chlieb jeden krat v zivote a bol no co ja viem...radsej nenapisem....
Teraz ale chcem vsetko trochu zdravsie.Problem s tym nemam,len ten chclieb by som fakt chcela zvladnut.Nuz co sestrine sliepky mi podakuju .Postudujem a vyskusam niekedy.Dakujem ti velmi pekne ze si si nasla tolko casu. na vysvetlovanie.🙂

buckeye
20. máj 2016

@kakatulik za malo, hlavne nech sa podari🙂 no pre mna je varenie a pecenie relax, radsej stravim 4h v kuchyni vypekanim ako upratovanim :D

miska_hryzka
20. máj 2016

@kakatulik beriem Femibion to hadam staci. Inak som bola u druhej gynekologicky, lebo moj mal dovolenku a ta dokonca povedala, ze hned mam Duphaston vysadit, lebo prisli na to, ze obsahuje nieco, co sposobuje, ze nedorastaju detom koncatiny a ze ho aj zakazu.

miska_hryzka
20. máj 2016

@buckeye ani ja som nic nepribrala to je dobre netreba sa prejedat a priberat. Lekar povedal, ze mamicky maju mylne predstavy o tom, ze musia stale jest vsetko na co maju chut treba s mierou a dieta uz si samo vezme, co potrebuje. Tiez ti to ubieha uz 9tt 🙂

kakatulik
20. máj 2016

@miska_hryzka jeeeminecky fuuuj,prec s tym...teraz uz len vitaminiky.Ten Femibion urcite bude stacit a ku tomu vyvazena strava.
Jasne ze netreba jest za dvoch,ale aby si aj ty mala z coho fungovat,lebo bambino ta vycicaaaa🙂

buckeye
20. máj 2016

@miska_hryzka no ved jasne, ja jem vsetko, nejako sa neobmedzuje, ale zasa nemam chute sialene ako niektore baby pisu, ide leto a mne sa vtedy menia chute viac ovocnym a zeleninovym smerom, pripadne maos na prirodno, ale s menej prílohami, ale zatial s a u mna neobjavili chute, ze si dam kremes s kyslou uhorkou :D

kakatulik
20. máj 2016

A co takto platkovy syr s dzemom dievcataaa.Mnammmmm:-)

miska_hryzka
20. máj 2016

@kakatulik jasnacka snazim sa jest ovocie, zeleninu aj maso. Sladkemu sa snazim vyhybat aj ked zevraj tehu cukrovku tym neovplyvnim.

miska_hryzka
20. máj 2016

@buckeye chute ani ja nemam nejake sialene akurat co mozem jest stale od rana do vecera su paradajky. Inak nic take vynimocne.

@kakatulik platkovy syr s dzemom? Ty mas chute aj za nas? 🙂

kakatulik
20. máj 2016

@miska_hryzka fakt,vyskusaj,dobrotaaa🙂

buckeye
20. máj 2016

@kakatulik to verim, ze moze byt fajn kombinacia, ale platkovy syr ja moc nemusim vo vseobecnosti, co takto ho zamenit za goudu a miesto dzemu cerstve jahody, este keby som mohla vinko, tak dobry Tokaj 🙂

buckeye
20. máj 2016

@miska_hryzka ja som vcera kukuricu a predvcerom melon 🙂 ale inak v poslednej dobe (ale aj pred tehotenstvom) do vsetkeho davam nejaku strukovinu, aj teraz robim maso na stave s mrkovu, hraskom a francúzskymi fazulkami, tu su velmi oblubene a fakt su dobre, a este sparglu zelenu 🙂

miska_hryzka
20. máj 2016

@kakatulik nabuduce ked nebudem vediet co od dobroty, tak skusim 😀

@buckeye a ten napad s tym syrom miesto jahod hrozno a bolo by to super 🙂

miska_hryzka
20. máj 2016

@buckeye sparglu som robila vcera zapekanu s brokolicou. To je aj u nas oblubene strukoviny, mrkva, fazulky ale aj celkovo zelenina. Manzel nastastie zje vsetko 🙂

buckeye
20. máj 2016

@miska_hryzka ano aj hrozno je fajn, ale take sladsie, k tomu sladkému vinku to pasuje, to si sice teraz nedam ale kludne aj samotne hrozno bez syra 😀 😀

@kakatulik inak teraz mam rozkvasene na domace rohliky, tak sa tesim na vecer na tu vonu 🙂

buckeye
20. máj 2016

@miska_hryzka aj moj akurát sa mi smeje, ze zachvilu dam fazulu alebo sosovicu do zmrzliny 😀 jedine co nema rad su sladke obedy, ale v tom sa zhodujeme, takze dukatove buchticky alebo ryzovy nakyp u nas moc nefici 🙂

miska_hryzka
20. máj 2016

@buckeye tak to ani u nas sladke jedla neficia. Ale taka sosovicova polievka s mrkvou zajtra to je dobry napad.

buckeye
20. máj 2016

@miska_hryzka mam ju na zajtra v plane 😀

kakatulik
20. máj 2016

@buckeye ten syr moze byt kludne akykolvek,len aby sa dal stocit do rurky.Len s jahodami je to uz ine...vyskusat treba.🙂
Dievcataaa no to je sranda,lebo ja som dnes robila sosovicu na kyslo🙂...v poslednej dobe ficim na sosovici.kazdy tyzden na iny sposob.Minuly bola ta s mrkvou.

senselinka
20. máj 2016

Ja som na dnes robila fazulovu s mrkvou a zemiackami 😀

buckeye
20. máj 2016

@senselinka
@kakatulik no ved je to zdrave tak co, prirodny zdroj inozitolu 😀

kakatulik
20. máj 2016

@buckeye ba nas nejak tie fytoestrogeny lakajuuu:_)

miciluci
20. máj 2016

Ja ci som v dobrej téme 😊👍🏼inac vdaka za tip na kvasok.teraz som piekla 1x v živote rožky a boli suprove,tak skusim s domácim kvasok nabuduce😊
A teraz k ovulácii...dnes rano a aj vecer som mala pozitívne testy,je to možné?este nikdy sa mi to nestalo.

buckeye
20. máj 2016

@miciluci mozne to je, nie vzdy clovek trafi presne vrchol, trafis tesne pred a tesne po nom a mas dva poztivne testy 🙂 takze dnes prijmeny vecer zelam ;)

miciluci
20. máj 2016

@buckeye dakujem,bol prijemny obed 😉 Teraz je uz mm v práci,tak este zajtra vyskusame a potom budeme čakať 😊

buckeye
20. máj 2016

@miciluci tak drzim palceky, nech sa zadarilo 🙂

miciluci
21. máj 2016

@buckeye dakujem 😊