icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

lululka22
7. jún 2016

@zunajda som natom podobne od vysadenia antiko cykli strasne dlhe kazdy mesiac inak a ovu podla BT tiez aj 30den minule aj 44den cyklu a tento mesiac jak naschval uz 25DC a samozrejme sme sa v tedy nesnazili tak stoho nic nebude. Dlho sa snazite?? Mas aj dake lieky??? Dalsi cyklus skusim zase aj testy a meranie a uvidim ci sa uz trafime 😉

zunajda
7. jún 2016

@lululka22 V novembri bude druhý rok...medzi sme mali aj nejaké prestávky. Teraz len Femibion a čaká ma Duphaston. Ešte chcem skúsiť Inofolic. Ja meriam a testujem 4mesiac...vystihli sme ovulku ale pre nedostatok progesteronu sa tehu nekonalo 😟

lululka22
7. jún 2016

@zunajda a to po takej dlhej dobe neni doktorom divne ze mas dlhe cykli?? Ci neva podstatne je ze je ovu?? Tak drzim pallce nech to najblizie vide a vsetko je v poriadku

zunajda
7. jún 2016

@lululka22 najskôr som si myslela,že to je zo stresov v robote...našla som si minulý rok v zime novú robotu ale cyklus sa nedal doporiadku. Ak sa po to duphastone nezlepši... chcem,aby ma poslal aj na iné vyšetrenia

kakatulik
7. jún 2016

@zunajda to bude ash. tym progesteronom.

moncici67
8. jún 2016

@lululka22 no uz ide konecne hore :D som zvedava

janulka_1
9. jún 2016

Baby musim vstavat o hodinu skor ako obvykle, cize o hodinu skor budem merat bt. Ako to zapisovat? Normalne co nameram alebo? Dakujem

lululka22
9. jún 2016

@moncici67 ahoj ale 36.5si mala aj po ms nemala by byt poovulacna teplota nad tych 36.7ci podlacoho to tam vyznacuje??? Ale ak sa tesis ze je to ovu tak moc drzim palce a uvidis o par dni co bude 😉 😉

lululka22
9. jún 2016

@janulka_1 ak budes merat celyyklus skor tak si myslim ze normalne .ale ak len par dni stym ti neporadim ale baby tusim odratavaju vtedy. Neviem presne ale tusim cim neskor tym vecsia teplota.

moncici67
9. jún 2016

@lululka22 nemyslim ze bola uz ovu, ale tesim sa ze sa teplota zdviha ze uz nejsom ako snehuliak na 36,0 :D

denidi
9. jún 2016

@janulka_1 bud si prirataj 0,1 stupňa,a lebo zápis ako namerias a napíš si poznámku,ze si merala o hodku skor😃😉 podľa toho,ci je tá teplota podstatná,teda či je to niekedy okolo ovulky

131313
9. jún 2016

@janulka_1 prirataj si 0,1° ak merias o hodinu skor a odrataj 0,1°ak o hodinu neskor.... vies si to otestovat napr. cez vikend tak, ze si nastavis budik s hodinovymi odstupmi a porovnas si merania, ci u teba teplota naozaj rastie tempom 0,1° za hodinu.

janulka_1
9. jún 2016

@denidi u mna je tazko povedat kedy je pred ovu kedze si chodi ako chce. Ja len spatne viem zistit ci bola alebo ci to je dalsi anovulak. Asi ju budem zapisat tak ako mi ukaze teplomer a dam si len poznamku.

@lululka22 dakujem, budem ju merat dlhsie v tomto case

lululka22
9. jún 2016

@moncici67 tak potom uvidime o par dni. Ja zatial takto.7DPO ale ako aj vydis ovu vyznacenu zltym.vtedy som ju cakala a takto ako mam teplotu byt nemala cize sme to prepasli. 😉 tak ja cakam na ms nech mozem zacat aj s testami . ci sa uz trafime. 🙂

janulka_1
9. jún 2016

@131313 dobry napad, skusim si to odsledovat

lululka22
9. jún 2016

@janulka_1 a dlho sa snazite?? Mas dlhe cykli?? ja tiez zistujem ze ovu bola vzdy uz neskoro.len raz som trafila aj testom ale nezadarilo sa teraz prisla ovu o dva tyzdne skor cize zas nic. Bud.cyklus skusim zas aj testy a potom uz sa na vsetko vykaslem a necham to na nahodu.jedinu vyhodu u mna z meranim teploty mam to ze viem kedy pride ms. 😉 😉 😉 ale uz by nemusela chodit. Drzim ti palce

moncici67
9. jún 2016

@lululka22 no dnes rano takto 🙂 teraz neviem ci mam cakat az este stupne alebo som ovu uz prepasla :D

janulka_1
9. jún 2016

@lululka22 presne pre toto aj ja meram bt, aspon viem kedy pride ms. My sa snazime uz vyse 2r, aj som testovala ovu, aj sme sa do nej trafili ale nic, ale bez tak ja mam cykly vselijake, raz 50+ inokedy menej ako 25, takze kazdy cyklus je uplne iny. A hlavne vela anovulakov. Je za tym toho viacej

dejna20
9. jún 2016

@janulka_1 😒 cauko ja ze uz si v nej tehu skupine a furt nist. No ja detto zatial. Aky si dc?

ziarifka
9. jún 2016

@janulka_1 mam presne taky isty problem. Gynekolog mi povedal - vynechat sladke, muku a zemiaky, nahradit to zelenym salatom. Mala som obdobie 6 mesiacov, kedy som sa stravovala na intraku a z pohodlnosti som jedla 5 dni to iste a cez vikend rozdielne (strava bola samozrejme dobre vyzivne nakombinovana) a cykly som mala ako hodinky - novy cyklus zacal vzdy presne po 4 tyzdnoch v utorok medzi 11:00 a 12:00. Teplotna krivka bola ukazkova a ziaden anovulacny cyklus sa nevyskytoval. Teraz sa uz nestravujem takto jednotvarne, akurat som vyradila z jedelnicku cukor, muku, ryzu, zemiaky, a cykly su 31-34 dnove a vzdy ovulacne. Akonahle zaradim pecivo a zemiaky na dlhsi cas, som tam, kde predtym - 50dnovy anovulacny cyklus. Tak drzim palce 🙂

michhaela
9. jún 2016

@dejna20
@janulka_1 Caute kočky ako sa darí?U nás stále nič ale kramy mam dostať cca 12-13.6. Ale cítim že dorazia ako vždy :'(

janulka_1
9. jún 2016

@ziarifka pecivo nejem, len sporadicky, salaty resp zeleninu mam ako prilohu ku kazdemu jedlu a sladke len vynimocne. U mna to nebude stravou. U mna je problem endometrioza ale dakujem za postreh

janulka_1
9. jún 2016

@dejna20 no kiez by si mala pravdu. Ale nie. Ja som akurat dnes 7DC. A ty? Uz sa znova snazite?

janulka_1
9. jún 2016

@michhaela u nas okrem tohto je vsetko celkom fajn. A u teba Miši?

dejna20
9. jún 2016

@michhaela ja som bola na laparke 6.5.
@janulka_1 no sme ani nejak prestavku nemali. Laparka bola po kramoch a sex tak po 10dnoch. Neviem ci bola ovu. Mala som spinenie skoro az po kramy co dosli trosku skor.
Teraz som 11dc tak uvidime co to vyda.
Beriete nieco? Nejake doplnky myslim

dejna20
9. jún 2016

@janulka_1 inak vraj ta endo sa da ovplyvnit stravou. Idealne bezlepkovo, bezlaktozovo a bez masa, resp len domaci chov chude maso. Cize asi stonky obhryzat 😖
Tie anovulaky nemas skor s pco?
Pitchi to je uz fakt o nicom, ze kto chce nema a kto nechce koti...

michhaela
9. jún 2016

@janulka_1 Mi,sme sa s mojím dohodli že ešte minulý rok čo neprišlo že zabudneme na to a skusame od apríla po pauze...Keď vážne do roka nič ideme na vyšetrenia samozrejmé moj prvý ako spermiogram a potom ja...Ani zatiaľ nič neberiem...Možno ďalší cyklus keď tak kyselinu listovu...A veľmi málo sem chodím aby som nemyslela na to kedy ovu je a kedy maju prísť kramy...Proste neriešime a užívame...Verím že raz to príde či prirodzene alebo pomocou lekárov...Skôr som tento mesiac na tvár davala záležať hlúposti kupovala aby sa rany zahojili ale ostali dve jazvy :'( nič sa neda robiť žiť stym...Vravím si že "mám tetovacku z kameňa 🙂 "

natuskaf
9. jún 2016

Ahojte takže po mesiaci znova som nabehla na testy. A výsledok by mal byť že pozitívny dnes. Aj minulý mesiac mi vyšlo testom a aj u Dr som mala ovu potvrdenú. Tak uvidíme či sa teda zadari tento mesiac. Ak nie pošlem prezmenu mm k Dr. 😜 foto :test predvčerom 12DC a dnes 14 DC.

bubo27
9. jún 2016

Baby nemeram teplotu len by som chcel.vediet aka je teplota v pripade uspesneho tehu ze cakam mrchu a ona nemusi este dojst a mam teploti nad 37'
C. Budem rada ak mi date nejake info

buckeye
9. jún 2016

@bubo27 nemuis byt nad 37, to je u kazdeho individualne, staci ze sa udrziava u teba v poovulacnych hodnotách (to zalezi ake mas ty konkretne)