Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@kakatulik Podľa netu zadas koľko mas DC celý cuklus datum a výpočta...Taka blbost...
@butterfly333 Bazalnu teplotu nemeriam pretože veľmi skoro stavam do práce a úplne mám stoho jojo skáče teplota hocijak....U mňa to nezabera....
@michhaela aj mne apka ukazuje že by som mala mat od pondelka teraz ovu a ja som 6dpo, teda mala by to tak byt riadim sa svojim telom.Aj ked graf všeliaký ale mala som potrat pred 20dnami tak asi preto tam mám vysoke predovu teploty lebo vždy mám Bt predovu 36,5-36,7
@kakatulik moja beriem takuto kys.listovu mysliš že to stači ??
@butterfly333 Budem sa musieť dať asi na to meranie opäť...Ono mňa to už celkovo nebaví stále dôjdu kramy ako hodinky...Už neskusim žiadny tehu test pokiaľ vážne nebudú meškať aspoň 3-5dní...Zbytočne mám nervy aaaaaaa...Už vážne neviem...Rodina z mojej aj z jeho už mlčia lebo som im vykricala že chcete aby sme malí ale nedarí sa!!! Pochopili a sú ticho...Iba svagrina mi dala kyselinu listovu lenže neberiem nič bo kramy ma rozhadzu a ja všetko vyhadzujem....
@butterfly333 urcite. Az moc😀
@kakatulik moooc ?? 😕 😕
@kakatulik
@senselinka
no je to tak ze ja nemam pravidelny cyklus. Minuly mesiac som mala 29, ten pred tym 41, ten pred tym 30. Cize neviem to rpesne. Riadim sa tou bazalkou, akurat som si spravila ovu test prvy krat tento mesiac. Ten test mi vysiel so silnejsou ciarkou teda ten piatok - na 8 den. Vcera som si pre istotu zas robila lebo mi este ostala nizka teplota, no bol uz uplne negativny. Dnes mi uz vyskocila o 2 stupne vyssie tak som si myslela ze som teda asi po tej ovulacii, for sure som si povedala ze vyskusam aj ten krcok nahmatat, ale ten je stale polomäkky/polotvrdy s cierkou. Cize tak vam poviem, ze mam z toho uz taky gulas ze mam chut to nechat tak, lebo ked sa vam nezhoduju 3 zakladne ukazovatele ovulacie, mate z toho bordel :D
@butterfly333 dost vysoka gramaz,ale ty si chudokrvna,cize uplne OK.
@kakatulik tak super ešte mi včera predpísala aj železo.
@lilianna1988 ja myslím že je krasne pozit. 🙂 ten na 9dc
@butterfly333 na 10dc som mala ako na 8dc....beriem inofolic,neviem ci kvoli tomu mam tak skoro ovu😀predtym bola na 12-13-14dc....
@lilianna1988 ja som brala minulý cyklus inofolic aovu prvý krat skoro na 13Dc inokedy bývala na 15-21Dc, aj sa hned zadarilo no žial v 6tt som potratila,tento mesiac tiež beriem inofolic tak uvidím či sa zadarí. 🙂
@butterfly333 sme podobnena tom....denne beries 2sacky ci 1?ja 2 sacky a to uz 3.krabicu,doteraz som robievala ovu testy.vedela som kedy je ovu.teraz prekvapivo tak skoro ale sexik sme stihli 25.6. Bo priatel je pracovne vytazeny😒tento mesiac to neberem az tak vazne,bude co bude😀vyvsa snazite?
@lilianna1988 test je krasne pozitivny 9DC, tj ovu bola den po nom, max dva dni po nom, ovu byva 24-48h po poslednom pozitívnom teste..teplotu nemerias? ak hej a uz poskocila, tak ovu bola, ak este nie, je mozno bude prave teraz niekedy (teraz si vlastne 48h po pozitívnom teste) 🙂
@lilianna1988 ja už som po ovu 6dpo už ho neberiem teraz beriem duphaston,snažíme sa ked sa dá tak uvidíme či z toho niečo bude 😉 😉 brala som inofolic 2x1
@buckeye aha😀dobre si poradila.myslis ze ked sme sa milovali 25.6 je sanca?viem ze aj 5 dni spremie vedia prezit ak maju priaznive prostredie.vcera a dnes testu su blede,bledsie ako na 8dc.teraz si bt nemeriam.citim ze horim znutra ale to mavam skoro vzdy😀tebe gratula😀
@lilianna1988 podla mna ste to dobre dali držím palce 🙂 🙂
@lilianna1988 ano preziju aj 5 dni vo vhodnom prostredi, oni si na vajko pockaju 🙂 ale ka mate moznost zopakovat znova, nemusite sa branit ;), a dakujem 🙂
@buckeye vsak prave ze nie ale ked nie tento cyklus potom neskorsie😀
@butterfly333 dakujemnech mas pravdu😄😀
@buckeye ako ma byt bt po ovu?vyssia az do ms ze?inak pred par mesiacmi som mala aj tyzden nad 37,2 az 37,6 az do ma a tehu som nebola aj preto som prestala merat....
@lilianna1988 ano ona je od ovu vysia..tym sa potvrdzuje, ze prebehla ovulacia, po uvolneni vajicka sa z folikulu stava zlte teliseko a to produkuje progesteron, ktory sposobuje zvysenie teploty..takze aj ked zena nie je tehotna ta tu zvysenu teplotu ma, az do ms, kedy progesteron klesa, zlte teliseko zanika a spusti sa ms, ak dojde oplodneniu, hcg sposobi, ze zlte teliesko ostava a progesteron sa produkuje dalej, neskor toto cele prebera placenta, ked je uz dostatocne vytvorena (zlte teliesko zotrvava cca mesiacov, potom sa scvrkne uplne, i ked mala produkcia ide z neho stale)

@michhaela riad sa podla svojho tela a BT nemeriaš??