icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

besnota
16. dec 2013

@sara32 drzim palceky, nech Vam to vyjde 🙂
Len neviem co sa mi zblaznili hormony lebo posledny rok som mala mrchu po 26 max 32 dni a to s troj az pat dnovym spinenim pred tym, takze tento mesiac bud nebola vobec ovu a som zvedava kedy dorazi mrcha alebo bola velmi velmi neskoro. ☹
Takze ak dorazi mrcha Lauritka objednam od teba tie testy 😉

majka_3
17. dec 2013

@lauritka ahoj 🙂 takze uz slabne prvy dnesny...a druha foto na porovnanie...vrchny dnesny a druhy vcerajsi...cize asi ta ovu... 😖 😖 😖

majka_3
17. dec 2013

@lauritka zle som to napisala..prvy vcerajsi a druhy dnesny..su rovnake? slabne to?

majka_3
17. dec 2013

@lauritka
zachnute..vrchny vcerajsi spodny dnesny.

lauritka
17. dec 2013

@majka_3 no myslim, ze to uz slabne, posnazili ste sa ??

simis105
17. dec 2013

@majka_3
to ty mas 3 ovu za jeden cyklus? 😀

majka_3
17. dec 2013

@lauritka nebolo kedy 😀
@simis105 nieee 😀 vyzera to tak ale urcite nie...

simis105
18. dec 2013

@majka_3
aky mas vlastne DC?

majka_3
18. dec 2013

@simis105 tusim 42

simis105
18. dec 2013

@majka_3
ovulacia v 42DC to je celkom zaujimave 😀

majkuska
21. dec 2013

Prosim vas kto mi poradi ako mam rozumiet ovu testom. Vcera som si robila bola slabinka ale dnes som iba 6 DC test skoro pozitivny o 13:00 , pre istotu som si urobila aj o 15:30 no ciarka bola slabsia ako na obed ale silnejsia ako vcera. , neviem ci to este stmavne ci ako to je kolko dni by som. Myslite ze by prist ovulka tak skoro? Vceta ma pichalo v lavom vajecniku, preto som si robila vcera prvy.Ja mam absolutny chaos v tuch testoch, neviem ci sa mame ppsnazit ci pockat alebo ako by mali spravne vyzerat ovuu testy pocas cyklu????
Prva je dnesny o 13:00 druha vcerajsi o 18:00

lauritka
23. dec 2013

@majkuska ahoj, je sice tmavsi, ale nie je pozitivny. musia byt obidve rovnake. pripadne ta testovacia este silnejsia..
aky mavas zvycajne dlhy cyklus?? ta ciarocka tam moze byt raz silnejsia, raz slabsia.. treba cakat na uplne pozitivny, sleduj si popritom aj hlien.

simis105
27. dec 2013

@lauritka
ahoj 🙂. povedala som si ze si uz dam pokoj ale tak som to akosi nezvladla a chcem tvoju radu, vrchny ovu test je zo vcera 11DC a spodny je robeny dnes 12DC, ale rano bola BT iba 36,6 tak neviem, myslsis ze je niektory pozit???

simis105
27. dec 2013
lauritka
27. dec 2013

@simis105 tak ak zajtra, pripadne pozajtra stupnes, vrchol bol vcera - 11dc. vyzeraju uplne rovnake. 😉

simis105
27. dec 2013

@lauritka
Tak vdaka 🙂 dam vediet ci stupla

simis105
27. dec 2013

@lauritka
este jedna otazokca: + do fertility si mam dat na ten 11DC kedy som mala ciarky rovnake?

lauritka
27. dec 2013

@simis105 ano, vtedy sii daj plusko. OPK positivny.

dorotea2
28. dec 2013

Ahojte baby. Prosím vás, kedy je najlepšie robit ovu testy? Ráno alebo cez den? Myslím, ze tu na MK som čítala, ze cez den a zas v pribalovom letáku je uvedené, ze z prvého ranného mocu... 😒 Lebo napr. včera poobede som mala druhu čiarku silnejšiu (ale nie pozitívnu) ako dnes ráno. Tak kedy testovať podľa vás?

malatamara
28. dec 2013

@lauritka
Ahoj Lauritka, co myslis? Akysi mam ten graf cudny, minuly mesiac som. Ala teploty krasne pravidelne. Nemeriam sice kazdy den v tu istu hodinu ale obden mi to vychadza. Dnes rano som mala 36.4 co vobec nechapem preco mi tak klesla, vyzera to akoby ani ovu tento cyklus nemala byt 😢

lauritka
28. dec 2013

@malatamara no praveze, taketo poklesy byvaju pred ovulkou ;) testuj ovu dnes.

malatamara
28. dec 2013

@lauritka
Oki, no som zvedava.
A zrovna vcera sme snazilkovali 😖

besnota
28. dec 2013

@lauritka prosím ta môžeš mi trochu pomôcť či si myslím správne? Že ked teplota prudko klesne, vtedy by mal byt aj ovu test pozitívny? A ako náhle začne stúpať teplota tak aj čiarka na teste začne byt slabšia?
Ďakujem a ty predávaš tie ovu testy, mala by som zaujem.

lauritka
28. dec 2013

@besnota ano mam, kuk bazarik. 🙂

nie stale to presne sedi takto teoreticky ;) skus si pozriet moje grafy v albume.plusko je pozitivny testik.. potom ked stupne BT je uz po ovulke.. ciarka a teste zacne byt slabsia po vrchole.. neriadi sa to teplotou..

tam je len dolezite, aby Bt stupla po pozitivnom teste cca do dvoch troch dni.. a drzala sa hore, vtedy sa potvrdi, ze ovulka prebehla.

leiria
28. dec 2013

Ahojte, cykly mavam 25-26 dnove, ovulaciu okolo 10-12 DC, tohto mesiaca 10 DC som mala dost silnu ciarku na ovu teste, potom to zacalo slabnut. Dnes som 18 DC a uz 4 dni mam ciarku na ovu teste rovnaku az tmavsie sfarenu ako kontrolnu. Doteraz sa mi to nestalo ani raz. Vie mi niekto poradit preco je to tak?

malatamara
28. dec 2013

@lauritka
Tak som testla. Takto vyzera moj uzasny Predictor test po 15 minutach, skoro nevidno ani kontrolnu ciarku.
To ma privadza k myslienke, ze tieto testy asi stoja za nic, lebo ked namocis pruzkovy, tak asi nemusis cakat neviem ako dlho ci tam nieco bude. Ved napr. aj tehotenske pruzkove - ponoris na par minut a proste vysledok sa ukaze a je nemenny; ako je mozne, ze tento test vecer ked urobim, pomaly nic nevidiet a do rana tak strasne zosilnie, to je uplny nonsens. Tak som sa rozhodla, ze zajtra dam prec tu umelinu a testnem ponorenim. Na kolko sekund to mam ponorit? Lebo ine ovu testy ako tieto som este neskusala.

lauritka
28. dec 2013

@malatamara pisem ti IP.
@leiria 4 dni mas uplne rovnake ?? nie si nahodou tehu ? skus aspon tehu testy. alebo potom sa ti posunula ovulacia.. ale zda sa mi to dlho 4 dni rovnako silne.
mavas pravidelen cykly ?

leiria
28. dec 2013

@lauritka mavam pravidelne 25-26 dni, nikdy som dlhsi cyklus nemala. Skusila som dnes mamatest a tam vobec nic. Zda sa mi to divne, lebo tento cyklus nemam ziaden hlien a ani jeden vajecnik nepicha. A ano su uplne rovnake. Som zvedava co bude zajtra.

lauritka
28. dec 2013

@leiria no je to divne, ze mas tak dlho zvyseny LH hormon 😕

simis105
29. dec 2013

@lauritka
ahoj, no teplota sa zacala troska zdvihat ale graf mi ovu neukazuje.... myslis ze bola????