Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
Ahojte mam taku otazku gynekolog zvazuje ze muza ppsle.na spermiogram a chcem sa spyat hradi to poistovna ci sa za to plati ? Dakujem ...inac som.bola druhykrat na folikulometriu zial.bezvysledne ...najprv duphaston menzs som dostala poyom.na druhy mesiac mrcha dorazila sama na treti mesiac a na stvrty mesiac nic potom mi vyvolali mrchu a ta prislo po 5 dnoch trvala lrn 3 dni aj to slabe ...snazime sa uz vyse roka a pol 😣
@maruska1170 Ahoj. My sme platili 20€ za spermiogram. Ale teda s tym, ze sme mali vymenny listok od gynekologa.
@myskahryzka ahoj takz3 sa plati a to treba zaplatit urologovi ci sexuologovi?
@maruska1170 To uz priamo u lekara zaplatis. Dopredu sa objednas, ja som tam isla osobne. Sestricka mi dala instrukcie, manzel tam uz prisiel s materialom, povysetroval ho dr a hned aj vedel vysledok spermiogramu.
U nas to robi gymekolog hned v ambulancii za 25 eur
@myskahryzka dakujem velmi pekne ☺
@maruska1170 Za malicko. Drzim palce, nech sa vam to cim skor podari. 🙂
@myskahryzka dakujem velmi pekne ☺ a mala by som este jednu otazku ...od 11dc som zacala merat bazalnu teplotu dneska 12dc aj vcera aj dneska teplota 36.2 plno hlienu ale ovulacia zaznamenana nebola aspon podla dnesnej folikulom....teda nechapem to folikul 7mm je mozne ze som mala ovulaciu a lekar to nezaznamenal alebo je mozne ze lekar to vidi kedy bola ovulacia?
@maruska1170 ak ti robi folikulometriu, tak to tam vidi.. ak je folikul len 7mm, ovulacia este len bude. To je velmi malinky. Praska az ked ma okolo 20mm.. to ja presne neviem, len co som tu studovala na mk a vraj rastie 2mm za den. Takze ak si to zratas, ze ti ma narast este aspon 12mm, to je 6 dni. Ak by si uz ovu mala, aj to by lekar videl, bol by prasknuty ten folikul. Co sa teploty tyka, to je pre mna spanielska dedina. Ja nemeriam, robim si testy.
@maruska1170 Teplotu mas nizku, vyzera na predovulacnu. Tiez ten folikul je malinky. Takze asi este musis par dni pockat. Ak ti teplota stupne aspon o 0,2-0,3 stupne a urzi sa tam aspon 3 dni za sebou, vies, ze ovulacia bola posledny den nizsej teploty.
@maruska1170 folikul praská napr mne na 30mm dokonca. A bt ti musí vstúpiť až vtedy vieš že ovu prebehla
Chapem lebo minuky mesiac mi skakali teploty este som nemala 36.2 vzdy len 36.3 a max 36.7 ...tak tazko povedat ake su poovulacne teploty a predovulacne ....meriam si treti mesiac a nic ....raz som mozno zachytila ovulaciu ale lutelana bola velmi kratka ak nie 6 dni neviem ....vtedy som mala tiez tak cudne teploty ale podla hormonalneho profilu vraj ovu bola ale hodnoty boli dost nizke ...no tazko ja pochopim tuto prirodu 😕 a je mozne ze nenarastie o 2 mm ale moze rast o menej teda pomalsie ci musi narast ...
@maruska1170 Nevies hodit tie grafy? Aby sme videli, ake mas predovulacne a ake poovulacne teploty? Ak vobec ovulacia je?
Ahoojte, tak idem sa poradiť a jednak sa skontrolovať či chápem správne.
Tak pozitívny test chápem včera na 17 DC, je to tak?
Min. týžden som mala tri dni po sebe niekoľko hodinové bolesti podbruška, hlavne k pravej strane. A včera v deň pozitívneho testu ma dosť bolelo podbruško a pravé kríže. To sú normálne príznaky ovulácie a môže ma aj tak v týždni ovulácie bolieť podbruško?
A teda ovulácia prebehne od pozitívneho testu do 12 až 48 hod., takže otehotnieť môžem do zajtra večera? Neviem či chápem správne.
A kedy mám očakávať menzes? Ako to vyrátať? Ja viem máám veľa otázok, ale už tak chcem byť profi testovačka a furt dačomu nechápem. Ďakujeeem 🙂
@lubi1984 este mu chyba.
@fiora94 neviem prečo ta bolelo minuly tyzden... mozno si bola nachladnuta.
a teraz e normalne ze ta boli pred ovulkou.
včera si mala vrchol LH. , cize ovulacia moze byt dnes, pripadne zajtra- do 48 hodin od pozitívneho testy.
tieto tdni sa preto treba snazit. testovat mozes za cca 12-13 dni od pozitívneho testu.
@lauritkatesty Dakujem Ti krasne za ujasnenie, budem zase o trosku mudrejsia 🙂
@maruska1170 Boli sme v Trstenej a neplatili sme nic
@ejuska2586 zial neviem poslat mam novy mobil a vsetky ulozene mam prec 😞 ale skusim si stiahnut a obnovit to
@mishi147 a vam hradila poistovna?
@maruska1170 Viete co asi ano lebo o peniazoch nebola ani rec tak sme sa ani neinformovali ci sa nieco plati
@mishi147 a kde vasmu manzelovi spravili spermogram ? Dneska ked som mu to povedala tak bol uplne bez seba zlakol sa ze to musi robit 😁 citala som ze niektori lekari zas ziadaju aby doniesli spermia zo sebou no neviem co mame cakat ako to prebieha ci ej ten isty postup ako inde
@maruska1170 Mojmu kazali priniest tusim do pol hodiny ci hodiny od... ehm.. zmykania 😀
@maruska1170 Nam ho robili v Trstenej,ked som mu o tom vravela pred rokom nechcel moc ist ale teraz je to uz dost dlha doba co sa nam nedari tak siel.Prebiehalo to uplne v pohode,prisli sme manzel siel na vecko dal co bolo treba,hodinku sme cakali na vysledky a potom sme sli domov.Este sme si mohli vybrat ci chceme ist spolu ci nie 😁
@mishi147
@myskahryzka bude to sranda 😁 muz sa ma hned spytal ci nejdem snim ze spolu to robit a potom by to odniesol no vravim ak je moznost tak idem ale ak nebude zial musis ist sam 😁
@maruska1170 Jaj ti chlapi. Este aj z vysetrenia chcu mat erotiku. 😁
@myskahryzka no vsak to 😁 mozno ma lepsiu ucinnost 😁 tak dneska som bola na krv brali mi na antimullerov hormon predpisala liek inofoloc combi ktpry stoji 40e v lelrani ale 35 cez net ma niekto stym skusenosti?
@maruska1170 A ty mas jedno dieta a druhe sa vam nechce podarit? Ten inofolic, to je nejaka novinka?

@lauritkatesty Mojko ja mam hypotyreozu z toho nepravidelne cykly beriem každý den eurhyrox 137 plus som mala podozrenie na PCOS ale naposledy ked som bola u gyn tak nic nevidel