icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

cvikla12
6. mar 2017

@mokilko
@kotatko1232 prajem vám aby vaše ovu testiky tmavli a potom aj tehu testiky aby ukázali krásne dve //

kotatko1232
6. mar 2017

@cvikla12 dakujem a co to moze byt netusis??lebo ja nie... 😀
SOM 8DC a zacala som spinit...

cvikla12
6. mar 2017

@kotatko1232 fuu tak to netuším

kotatko1232
6. mar 2017

@cvikla12 ms som mala cca 3 dni a slabe.ale tak baby mi pisali ze to koli Alchemike ktoru som pila..
a teraz zase toto...divne vsetko...

cvikla12
6. mar 2017

@kotatko1232 ta ms môže byť kôli tej alchemilke ale toto špinenie naozaj neviem hmm zaujímavé

kotatko1232
6. mar 2017

@cvikla12 alchemiku som zacala pit az 2 den ked som mala uz ms...
2x dodna..
ved uvidime co bude dalej 😀

mirusa
6. mar 2017

ahojte dievčatá. Prosím vás o radu. Ako je to možné že ovu test mi neukazuje ovulaciu?
Bola som na folikulometrii a dr mi oznamila ze uz mam po ovulacii ale test mi nič neukázal???

lauritka
6. mar 2017

@mirusa nepresvihla si vrchol.testovala si kazdy den?

mokilko
6. mar 2017

@mirusa mne sa stalo to iste minuly cyklus. Streda,mudr povedal ze je po ovu. A ja som mala pozit.ovu testy az o dva dni neskor. Ale co sa stalo netusim

mokilko
6. mar 2017

@cvikla12 posli tehu bacily 🙂

cvikla12
6. mar 2017

@mokilko
@kotatko1232 aspoň takto pošlem 🤰🤰🤰🤰🤰🤰 to aby ste boli čoskoro tehulky.

majamat
6. mar 2017

@kotatko1232 no veru neviem. nic nie je na 100%,a le dr. by mal poznat podla sona, ci bude ovulka. a myslim, ze to by malo byt vcelku presne.
inak moze sa stat, ze aj otehotnies a neuchyti sa to. po otehotneni sa moze BT udrziavat vyssie, ci nie?

majamat
6. mar 2017

@mirusa myslim, ze ani ovu testy nie su presne,. myslim, ze som o niecom takom citala.

mirusa
6. mar 2017

@lauritka testovala som kazdy den

mirusa
6. mar 2017

@mokilko a co ti dr. na to povedal?

mirusa
6. mar 2017

Na 8den folikul 4,8mm a dnes 14den folikul uz nieje, ze uz je po ovulacii. Podla vas to mohlo byt kedy podla teploty? Kedze test neukazuje.

lauritka
6. mar 2017

@mirusa a ake mavaš teploty, či meriaš prvy cyklus :: ak este teplota stupne, tak mohla byt včera, az dnes ti to ide trošku hore.zatial nie je viditelny dvojfazovy graf, ale ovulku musi potvrdit az viac zvyšenych teplot..

lauritka
6. mar 2017

ale zase mi to nesedi s tou velkostou folikulu.. na 13 dc by bol ten folikul len 15mm a to sa mi zda malo na ovulaciu.. zrely je az od 20mm... no dala by som ruku do ohna, ze ovu este nebola.. a preto si nemala ani testy pozitivne.. a este sa objavi hlien a bude..

mirusa
6. mar 2017

@lauritka meriam prvy cyklus. Ty sa teda vyznas.... ja som bola 8den na folikulometrie a folikul bol 4,8mm dnes na 14den som bola opat na folikulometrii a dr mi povedala ze uz mam po ovulacii.

lauritka
6. mar 2017

@mirusa no ale počitaj so mnou, ze kazdy den narastie folikul o 2 mm... takze ak zaokruhlime na 8 dc ze mal 5mm , tak 13 dc nemohol byt zrely mohol mat len okolo 15mm... podla mna to nebol dominatny a nedorastol.. ale moze ti dozriet dalši, ktory sice lekarka nevidela, ale mohla prehliadnut. len meraj a testuj dalej a sleduj hlien.. aj lekari sa niekedy zmylia

mirusa
6. mar 2017

@lauritka a preco tam uz potom ten folikul nieje?

lauritka
6. mar 2017

@mirusa vyssie pisem, nemusel byt dominatny a zanikol.. ake dlhe mavaš cykly ?

kotatko1232
6. mar 2017

@cvikla12 dakujem pekne verim tomu ze pokial porodis budem tehulka 😀
MUSIIIM byt a veriim 🙂

majamat
6. mar 2017

@mirusa pozri, co som nasla

Dobry den , chcela by som sa opytat, či može byt v zrelom folikule, ktory na ultrazvuku vykazuje primeranu velkost, nezrele vajičko? A či može byt v nezrelom folikule napr, 14 mm zrele vajičko? Počula som, že obal vajička je mnohonasobne väčši ako vajičko. Ešte sa chcem opytat, ako je s menštruaciou u ženy, ktora ma jeden vaječnik,... (viac)
Lubomira

Dobrý deň. Pri ultrazvukovej folikulometrii vidíme na vaječníku len folikul - cystickú štruktúru s tekutinou, v ktorej by malo byť vajíčko. Či je vnútri vajíčko a akej je kvality, je možné zistiť až pri umelom oplodnení pri odbere vajíčok. Za zrelý folikul sa považuje folikul veľkosti 18-23mm, ale aj vo folikule o priemere 15-16mm môže byť zrelé vajíčko. Pokiaľ má žena len jeden vaječník, ten je zvyčajne schopný plne prebrať funkciu aj druhého vaječníka, menštruácia je teda každý mesiac a je možné prirodzene otehotnieť. Šanca na otehotnenie potom závisí aj od ďalším faktorov /spermiogram, priechodnosť vajíčkovodu.../.

majamat
6. mar 2017

tu je aj o nepresnosti BT

Bazálna teplota sa považuje za orientačnú, nie celkom presnú metódu zisťovania ovulácie, nakoľko môže byť ovplyvnená aj mnohými ďalšími faktormi, napr. dĺžka spánku, čas merania, predchádzajúca fyzická aktivita, zápalové ochorenia a pod.

cvikla12
6. mar 2017

@kotatko1232 určite áno :-*

mirusa
6. mar 2017

@lauritka aha....takze aj nieco vzniklo a nic z toho...takze tym padom ani nevypudil vajicko ten folikul?

lauritka
6. mar 2017

@mirusa no ak nedozrel a zmrštil sa tak nie. ale meraj dalej, ak by bola zase dole teplota zajtra tedy 36,5 a nizsie.. tak ovu nebola a sleduj si aj hlienik, kedy sa objavi a testuj dalej.

mirusa
6. mar 2017

@lauritka v oktobry som mala MA a od vtedy mam cykly 27dni, 25dni, 29dni...

mirusa
6. mar 2017

@majamat dakujem......zaujimave....som mudrejsia....nevyznam sa velmi do toho...prveho syna som mala na prvy sup bez problemov a teraz som bola tehu a MA ....