icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

bevab
12. mar 2017

@majamat mam 1 dieta a v juli 42 rokov. Vies, ze uz som po zenite, ale stale sa este necitim stara. Podla hormonalnych testov som ok.Okrem myomov som ok.

majamat
12. mar 2017

@bevab to veru neviem, aka velka je sanca. ja mam tiez jednu dceru. to ma tesi, aj ked sa mi nedari. no je v rodine jedine dieta a na dalsie to nevyzera ani u mojich surodencov. najhorsie je, ez mame uz vyssi vek. ja mam 40r, sestra 39 a bracho ma sice menej,a le jeho baba tiez tak ako sestra. neviem prene. takze bracho - 32r je po mojej 6r dcere najmladsi z rodiny.
ja som bola tehu 2x, vzdy hned na prvy cyklus. druhy krat som otehotnela v aprli pred rokom a bol to MA. takze aj vek som mala uz podobny. a teraz 5m sa pokusame a nic. podla testov, ovuka je a aj tak nic. neviem, co sa zmenilo. nemam vela casu. a este mi aj maternica prepadava a je otocena dozadu. tak tiez nevyhoda, aj ked aj s tym sa da otehotniet. teraz skusim doriesit ten ekzem, aj cvicit by som mala. pri nadvahe nemusia hrmony dobre fungovat, aj ked cyklus mam pravidelny, takze u ma v pohode. len zas neviem, ci cvicit pri ekzeme. neviem, co by s tym urobilo potenie. asi to risknem a skusim. no co, o moc horsie to byt nemoze, ako to je teraz.

majamat
12. mar 2017

@bevab teraz citam, ze si na tom prakticky podobne,a j ked mas iny problem, ako ja.

no co, drzim nam obom palce 😀
a teda, co to taram, vsetkym, co sa snazia 🙂 nech sme co najskor teulky. 🙂

majamat
12. mar 2017

@bevab ja som si najskor myslela, ci mi nechyba progesteron, lebo sa mi skratil cyklus a v mojom veku sa to uz mze stat. myslela som, ze mam 2 fazu kratsiu, lebo pri poslednom tehu bolo babo mensie, cize posunuta ovulka. no aj dcera nebol nijak velka na ten tt, v ktorom bola. vzdy bol a u kusok pozadu a dr. hovoril, ze mi ani porod este nemuseli vyvolavat, ze mohli pockat, lebo mozno bola ovulka tiez neskor a ona mala este cas na narodenie. mozno prave preto nastali take komplikacie a teraz mi maternica klesa dole.

bevab
12. mar 2017

@majamat aha. Ja idem skusat konzultovat homepata a dufam, ze tie myomy poriesim. Nechcem ziadnu chemiu. Dceru som vynosila s 6 cm myomom pred 8 mymi rokmi. Mozno tiez skus homeopata na ekzem. Dcera by prijala surodenca a my este jedno babo, ale ked to nepojde tak to nepojde. Neskocim kvoli tomu z mosta. Ak je nam sudene este jedno bude a ak nie tak nie. Svet sa nezruti. Drzim palce nech sa ti problemy poriesia co najskor a nech spnia vsetky zelania 👶

bevab
12. mar 2017

@majamat dcera mala 3990 g, ale chcela von uz v 5 mesiaci. Podla gynekologa je moja maternici ok okrem tych myomov.

matenka
12. mar 2017

@majamat fuuu, ak ma dcera celiakiu, a ty mavas problemy zo zaludkom a ekzemy, tlac na doktorov opatovne nech ti vysetria celiakiu, 50 na 50 ze ju dcera ma od teba, nech ti zistia rovno ci mas gen, moje dcery nemaju zatial celiakiu, ale maju gen, kazde.dva roky kontrola u gastrosa ci neprepukla, to moze byt tiez.problem ze sa nedari otehotniet, inak poznam kopec ludi co im nevyslo ani z krvi ani z biopsie, ale maju take problemy po zjedeni lepku ze vedia, len staci odobrat zdrave.miesto pri biopsii, to je cista.loteria

majamat
12. mar 2017

@bevab jasne, vsak aj my tak. no zatial musim este riesit cez normalnych dr. na koznom som bola len 1x. stale som sdufala, ez premasrovanie suchej koze pomoze. na zaciatku som mala len vlemi suchu a take akoby prasklinky. teraz uz mavam vysyp. stipe to a svrbi. su to drobne pupiaciky so svetlejsimi hlavickami ( nie vyslovene hnisave, len taky iny odtien,a ko koza ) a ked to popraska, zostane mi cervena, uspinata koza a ppigmentovana koza. potom sa to vyhoji,a le to chvilu trva a medzitym sa urobi inde, pripadne znovu aj na tom istom mieste. jedine miesta, kde som to este nemala, je chrbat, chodidla, ruky ( tym ymslim dlane a chrbat ruky ) a nastastie ani tvar a krk.

majamat
12. mar 2017

@bevab ano, myom je komplikacia. tehu je urcite rizikove.
@matenka ja teraz problem zo zaludkom nemam,ani s crevami. to mama ma so zaludkom, preto som jej povedala, nech oznami na gastre, ze vnucka ma celiakiu. no vysledok mala dobry. ja som mavala vselijake obdobia, ale teraz, na to ze som zas starsia a napchavam sa niekedy az moc, travenie mam super. len keby tak z toho nepriberam 😝
a s otehotnenim som pred rokom problem nemala. problem mam len poslednych 5m. pred rokom som otehotnela hned prvy cyklus.

a zial, genetilku hocikomu neurobia. dr. sa tomu vlemi vyhybaju. dcere ju robili az ked bola na diete asi 1,5r a to ona mala z biopsie vysledok velmi slaby. no protilatky mala vysoke, nizke clekove IgA a aj IGF, co byva aj pri celiakii.

bevab
12. mar 2017

@lala1501 robila som dalsi teraz o 10:30. A vysledok vyzera stale rovnako 🙂

cvikla12
12. mar 2017

@kotatko1232 tak kľud ovulácia ešte len dorazí a vám sa podarí bábo

mokilko
12. mar 2017

@cvikla12 este mu chyba,ci?

lala1501
12. mar 2017

@bevab tak si snes mozte dat paizu ak ste sa aj vcera snazili a zajtra znovu 🙂

lala1501
12. mar 2017

@mokilko ešte kustik ale myslim ze dnes to uz určite bude🙂

mokilko
12. mar 2017

@cvikla12 len nemam ziadne ovu bolesti. Vobec. Bohvie ci vajko praskne... mozno ani nie... :(

lala1501
12. mar 2017

@mokilko a nemerias bt ?podla toho by si vedela ze ci ovulka presla

cvikla12
12. mar 2017

@mokilko podľa mňa mu ešte trošičku chýba ale na tvojom mieste by som pre istotu poistila. A nevadí že nemáš bolesti ja som tiež nemavala každý mesiac. Neboj určite sa vám to teraz podarí

mokilko
12. mar 2017

@lala1501 nepodarilo sa mi dnes. Seknute mam v krku a bola som celu noc viacmenej hore. Predovulacne mam tak 36.8 a poovulacne 37.1-37.2 tak zajtra skusim co to spravi

lala1501
12. mar 2017

@mokilko zajtra este nevudes mat urcite zvysenu ale meraj.rob test este dnes ak bude pozityvny tak ovulka zajtra pozajtra teda teplota by sa mala zvysit v utorok rano

lala1501
12. mar 2017

@mokilko popripade v stredu ak prebehne az v utorok

bevab
12. mar 2017

@lala1501 hehe ja som manzelovi povedala, ze ideme aj dnes aj zajtra este naplno. Ci je lepsie si dat pauzu ? Kedy je dobre zacat pit ananas ? 🙂

bevab
12. mar 2017

@lala1501 dakujeemeee

lala1501
12. mar 2017

@bevab no ten sa ma po ovulacii. Ja aom si dal vcera ale aj posledny krat tak mi zle bolo ze koniec.aj minuly mesiac som skusila a tiez zle muslela som ze to je len nahoda ale zrejme nebola😀 ananasovy dzus mi nerobí dobre takze ja ho nemozem ak ste skusali aj vcera tak dnes si môžte dat kludne pauzu

bevab
12. mar 2017

@lala1501 skusali sme v piatok aj vcera 😉 dakujem

mokilko
12. mar 2017

@cvikla12 no len bt mi to dokaze potvrdit ci aj prebehla. Vies,ze tento mesiac ide ten "pokazeny" vajecnik. Tak lh sa moze zvysit,zalezi na tom ci aj dozreje a ci sa naozaj aj vajko uvolni.

mokilko
12. mar 2017

@lala1501 heje,mm nasiel moj ovu testik a ze jeeej,tehotna? No mojko, to estelen musis zapracovat,toto je ovu testik🙂 ked take ciarky najdem za 2 tyzdne bude super 🙂 ale keby si videla ten nateseny vyraz

lala1501
12. mar 2017

@mokilko ak sa teda zvysi ta bt ovu prebehla tak srzim palce aby to tak bolo. Ja idem tento mesiac podla všetkého toez zo zlej strany mne chyba vajcovod 😔 ale u teba ak mas neden nefunkčný vaječník moze byt ze ten dobrý prebral funkciu a ze budes ovulovat z toho dobrého 🙂

mokilko
12. mar 2017

13,14,2x15 a 16dc

majamat
12. mar 2017

@mokilko vyzera to dobre. myslim, ze ta ciarka este nema plnu farbu,a le vyrazne sa zosilila. ovulka urcite bude blizko.

mokilko
12. mar 2017

@majamat to bola len taka nazorna ukazka,ze kazda to mame inak. Niekomu kontinualne tmavnu,niekomu skocia rovno dialnice. Jj,este testnem vecer a zajtra,snad sa uz vyfarbi tak ako ma 🙂