Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
ja si tent mesiac robim tie ine testy, co mam z lekarne a zatial negativne. sice som pila asi viac, ako by bolo vhodne, ale moc dobre to nevyzera. no uvidime, asi este pretestujem. nebudem teraz pit a uvidime. len vcera som si test neurobila, lebo som bola v robote a tam sa to vobec neda.
pred mesiacom som jeden z nich pouzila na posledny den testovania, pricom som mala prvych asi 5-6dni testy z netu a a z toho 5 dni boli pozitivne, co je dost dlho, potom zrazu ten posledny - test z lekarne, bol o dost slabsi. mam take podozrenie, ez testy neukazovali uplne spravne.
@gabcca ccitlivost je napisana rovnaka. foto, to myslis tych z minuleho cyklu? tento cyklus som robila zatial len dva a tam su 2 ciarky,a le ta testovacia je slaba. neviem ci sa daju porovnat, lebo jeden je mokry a druhy suchy, tak to sa zle hodnoti.
tie z minuleho cyhlu som odfotila len niektore. ten prvy nie, lebo som si povedala, ze to az tak sledovat nebudem a posledny, ked uz som myslela, ze je po ovulke, ten tiez nie a uz som ich vyhodila. takze mam len 4 pozitivne. tu ej foto.
@gabcca mne sa zda praveze ten 12+13DC najtmavsi. 14DC uz slabne a je slabsi ako ten kontrolny. no podla instrukcii v navode este stale pozitivny. ten 15DC uz sa mi zda slabsi,a le negativny nie je, lebo tam sa mi zda slabsi aj ten kontrolny pasik. mala by sa hodnotit aj sila sfarbenia v porovnani s kontrolnym pasikom, lebo sa moze stat, ze sa to niekedy nenapije tak vlemi,a ko by bolo treba a preto vyjdu oba pasiky rovnako silne, ale slabsie, ako pasiky na ostatnych testoch. a teda pozitivny je ked su rovnake, pripadne ten testovaci je silnejsi,a ko ten kontrolny.
@gabcca podozrive je aj to, ze som mala tie testy pozitivne 5 dni, co je celkom dost. skoda, ze som hlavne tie prve vyhodila. a teda aj ten posledny.
uvidime, ci sa teraz este nieco ukaze, lebo predtym uz 11DC pozitivny, na tej druhej foto dokonca 10DC pozitivny a dnes som 12DC, ak dobre ratam a zatial nic. no ms som mala tak dovne. 2 dni spinenie a potom sa az spusila ms. teraz neviem, ktory den mam ratat ako zaciatok. ratam, az ked sa to spustilo. spinenie moze byt prave sposobene nejakym hormonalnym problemom, ale te to asi skor asi koniec cyklu, nie zaciatok dalsieho.
Ahojte.uz dlhsie vas citam.i my sa snazime o druhe mimi od oktobra ...skusam aj ovulacne testy, ale zatial bez uspechu.pred tyzdnom som bola na preventivnej prehliadke u gynekologa a ked som mu to hovorila,zobral mi krv.zistuje sa vraj ci nieco nebrani otehotneniu, stitna zlaza, prolaktin atd.v pondelok budu vysledky....
@epelino mne robila dr pravidelne tesy, zrejme ti robi hormonalny profil, ktory sa robi v strede cyklu ak ide o 28dnovy cyklus....aj mne ho robila a vzdy mi vysli zle výsledky, lenze ja nemam a nikdy som nemala 28 dnovy cyklus takze ani jej nemohli vyjst take hodnoty ako by mali.....raz som mala zvyseny prolaktin to bolo v obdobi pred ms asi dva týždne moje pms....potom zas nieco, ale este pockam jeden dva cykly nech pomeram teploty a poskusam ovu a tak pojdem k dr na vysetrenia, ze co dalej, uz sa snazime skoro rok, mesiac s ovu a mesiac s teplotou takze uz meriam pravidelne🙂
@elly23 doktor vravel, ze kedysi sa to robilo v strede cyklu, teraz to dokazu otestovat aj ked zoberu krv v inej casti cyklu.ja mam tiez nepravidelny cyklus.mavala som 30-36 dni ,pila som alchemilku a skratil sa mi na 25-30 dni /aspon to teda pripisujem tej alchemilke/.ja myslim, ze uz 2 mesiace sme ovulaciu vystihli,vysli ovu testy aj hlien som.sledovala a snazili sme sa v tom obdobi ...a nevyslo to ☹

@mokilko no vidis ako pekne silnie..:D na nas teraz lekarne biju nie taky biznis..:D 😂😂