icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

ceklis
8. mar 2018

@dadus_ka test je až dnes pozitívny, takze do 24-48 hodín bude ovu.

linday
10. mar 2018

Baby mozem to brat ako pozitivne?? Robene vcera 7:30 a o 11:00 ostatne po nich vratane dnesnych su uz slabsie...

linday
10. mar 2018

Silnejsie som nemala... bol to 22 DC. Aj som trosku mazala aj dnes rano. A zas nic tak ja uz neviem. Poradte

majuska72
10. mar 2018

@linday skôr by som povedala, že sú negatívne... Ako dlhý máš cyklus ?

majuska72
10. mar 2018

Dnes som 6 DPO a toto je ovu test 😁 tehotenský som ešte nerobila, nemám ich veľa, tak šetrím na zajtra a potom v deň (ne)ocakavanej. Viem že tento test nie je pozitívny, ale tá testovacia je dosť silná. Čo si o Tom myslíte ?

linday
10. mar 2018

34 som mala

linday
10. mar 2018

Majuska72 drzim palce snad si tehu 😊

majuska72
10. mar 2018

@linday ďakujem, ani nevieš ako velmo si to prajeme 🙂 tak keď mavas 34 dnove, skús ešte ďalej testovať 🙂

linday
10. mar 2018

Verim ti ... viem ake to je. Drzim moc palce 🙏napis potom. ... Majka a ked su len taketo slabsie tie testy to neznanena vobec nic?? Ziadna sanca??

majuska72
10. mar 2018

@linday pokiaľ je tá prvá (testovacia ) slabšia tak sa test berie ako negatívny. Popravde ja som bez liekov ovulku nemala, čiže niekedy som nemala pozitívny test

pink_lady
11. mar 2018

@majuska72 z mojej skúsenosťi - takýto Ovu test mam aj v deň ms... Hociktorý deň cyklu... Tento mesiac som zas mala aj pozitívny tehu test... 2dni pred MS... A ms prišla.... Ja ti držím palce veľmi ti to prajem, len aby si nebola sklamaná...

majuska72
11. mar 2018

@pink_lady jasne, veď ja to beriem tak , že čakám do ms, dovtedy sa neteším z ničoho aj keď mám malú dušičku, aby to vyšlo.

dadus_ka
12. mar 2018

Baby nahodou neviete ci moze alkohol v krvi ovplyvniť ovulacny test?

korytnacka1981
12. mar 2018

@dadus_ka podľa mňa nie

dadus_ka
12. mar 2018

@korytnacka1981 lebo v stredu vecer som pila vino a este rano som to citila :D no a stvrtok pooobede som mala silny test. Pridavala som aj fotku nedavno sem. Lenze na moj dlhy cyklus sa mi to zdalo skoro a ani som nemala take pocity ako keby som mala ovulku. Za normalnych okolnosti by som mala mat az cca tento piatok

dadus_ka
12. mar 2018

Moze byt ovulka 2x v cykle?

jituska666
13. mar 2018

ahojte zienky, mam otazocku. dnes rano som mala pozitivny ovulacny test, lenze rano uz bol manzel v praci a ja samozrejme tiez. cize pokial to teraz spravne chapem,tak nic nie je stratene a posnazime sa dnes vecer. ved od pozitivneho testu ovulacia ma prebehnut do 12-48h. je to tak? viete mi to potvrdit?

ceklis
13. mar 2018

@jituska666 tak tak 🙂
kludne staci vecer a zajtra este poistit a ked tak este aj dva dni po ovu teste
ja si popri tom meriam aj bt a ovu mi zatial vzdy vysla az ten druhy den po pozitívnom ovu teste
drzim palce nech to vyjde

jituska666
13. mar 2018

@ceklis dakujem. ja teplotu nemeriam, lebo tomu sama nerozumiem. ani neviem aka teplota by mala byt.

ceklis
13. mar 2018

@jituska666 skus zajtra rano (podla toho kedy vstavas) zmeriat a potom kazdy den aspon 7dni a uvidis ci bola ovu
este by ti to mohlo zachytit
teraz by si mala mat do ovu priblizne rovnake teploty a po ovu by mali stupnut celkom viditelne a potom dalsie dni by sa mali drzat v takej zvysenej urovni
tak skus meriat a pripadne ak mas nejaku apku na sledovanie ms, tak tam je moznost zaznacenia, ak nie, tak kludne pis sem tie teploty a pozrieme :D
drzim palce
dnes uz merat nemusis, zajtra rano ked tak treba zacat

jituska666
13. mar 2018

@ceklis a je nejaka konkretna teplota ktora musi byt? ked to spravne chapem tak pocas ovu je teplota nizsia a po ovu vyssia?

jituska666
Autor odpoveď zmazal
jituska666
13. mar 2018

@ceklis este som zabudla, musi sa teplota meriat v rovnakom case kazdy den?

jituska666
13. mar 2018

@ceklis toto co si napisala: skus zajtra rano (podla toho kedy vstavas) zmeriat a potom kazdy den aspon 7dni a uvidis ci bola ovu - ak som mala test pozitivny,moze ovu aj nebyt?

ceklis
13. mar 2018

@jituska666 nie, nie je konkretna teplota :D to by bolo asi moc jednoduche
ide len o to zaznamenanie narastu oproti povodnym teplotam a nasledne ta zvysena by mala byt pocas celej lutealnej fazy az do ms. pred ms zvykne opat klesnut a ked neklesne, tak to je potom tehotenstvo
ano, teplota sa musi merat v rovnakom case, hned po zobudeni. cize ziadny zachod ani nic, mal by to byt spanok aspon 4hodiny ak nie viac :D
a to s tym testom pozitivnym a ziadnou ovu riesim akurát ja tento mesiac :D
krasne pozitivne testy ako nikdy predtým a teplota uplne divna :D tak ti potom poviem
netusim odpoved, pomohlo by mi ak by niekto napisal nazor, ci moze byt po pozitívnom ovu teste aj pripad ze k ovu neprislo

jituska666
13. mar 2018

@ceklis dik za vsetky info,zas som o nieco mudrejsia.no skusim to ja s tou teplotou.dam potom vediet

ja17ay
13. mar 2018

@ceklis ahoj... ja ti síce neporadim, lebo si teplotu nemeriam no mám iný problém. Dnes som 15dc a testy vôbec nemám pozitívne. Mávam 25-28 dlhé cykly , tak buď ovu tento mesiac nebude, alebo bude neskoro (17-18dc) a potom mam kratku lutealnu fazu. Takže tento cyklus je dosť čudný aj u mňa.

ceklis
13. mar 2018

@ja17ay ahoj, aj keby bola ovu 17-18dc nevadi, podľa mna sa predĺži lutealna fáza. Určite testuj ďalej. Ja sa sledujem len 5m, tak ťažko viem poradiť. Prvé dva mesiace som mala anovulaky ako vyšité :( a cykly že 35dc a 42dc, čo som v živote nemala a nechápem prečo. Asi veľmi veľa stresov. Tie veľmi ovplxvnuju asi celu hlavu a tým aj hormóny ktoré sú dôležité pre cyklus. Určite rob ovu testy ďalej. Uvidíme.
A zatiaľ ani nejaký náznak že by silnela testovacia čiarka?
Ono to môže byt kľudne aj za 24hodin, tak uvidis. ✊🏻

pink_lady
13. mar 2018

@majuska72 no ako to s tebou vyzera? dufam ze si tehu 🙂

majuska72
13. mar 2018

@pink_lady ahoooj, si zlatá že na mňa myslíš a prajes 🙂 ale ešte neviem, zajtra idem skúsit urobiť test, budem 10dpo. Objednala som si aj Digi, ale ten chcem robiť až budúci utorok - ako mi kázala dr. Že mám testovat 😁