Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@jituska666 ovu nastava 12-48 hod.po poslednom pozit.teste, tak mozes mat viac pozit.testov za sebou. Kazdy cyklus je iny. 😉
@snehulienka82 tak zeraz mame skúšať vkuse?
Nema niekto ovu testy na predaj?? Dakujem
@jituska666 kazdy druhy den, aby sa stihli aj spermie obnovit. Aspon mne tak povedal gynekolog.
@snehulienka82 ked priatel nevladze tak casto :D :D skor sa mu nechce :D
@snehulienka82 my to robíme radšej 2x denne 😁
@jituska666 tak ked ste este mladi a zvladnete 😉 ale podla mna nema zvmysel tak casto, to uz nema v sebe nic...
@tinka0000 kazdy druhy den pocas plodnych dni je 5-krat do mesiaca... treba sasom ho spytat, ci to dieta chce, alebo nie...
@snehulienka82 ja mám 41 a môj muž 45. Bohužiaľ vek nepustí tak treba konať.
@jituska666 hej, chapem, ale takto mozno bude opacny efekt. Nic v zlom, nestihnu sa spermie tak rychlo obnovit.
Môže ovulacny test po ovulacii pomalšie slabnut ,alebo musí LH klesať rýchlo a vtedy ovu prebehla? Ja mám dlhé cykly a ostalo to tak aj po pôrode.Toto je môj prvý po tehotenstve.Meriam aj bt avšak zistila som ze teplomer zle meria (o 0,8°C ukazuje menej len neviem kedy sa pokazil )tak graf je na prd.Sledujem hlien a ten sa objavil par dní pred pozit.ovu testom (prvy na 34 dc a vyrazne pozitivny 35dc).Len nejako pomaly slabnu.
@snehulienka82 fuha to vážne?
@jituska666 robis si srandu? 🙂
@snehulienka82 nerozumiem. Z čoho srandu?
@jituska666 lebo som pisala, ze ked sa snazite tak casto, nestihnu sa spermie obnovit. A ty si odpovedala, ze ci vazne?
@jituska666 tak som nevedela, ci si robis srandu. Ja som to nemyylela zle, ale vo vyssom veku uz su spermie vacsinou pomalsie a je ich menej. Drzim palce, aby vyslo.
@snehulienka82 nerobila som si srandu Haha. Ja až tak skúsená v tomto nie som. Tak ako často sa má teda skúšať? Už som dopletena. A ešte čo by má zaujimalo dá sa otehotnieť aj mimo ovulácie?
@jituska666 nedá sa, resp.dá sa tak, ze spermie dokázu prezit v tele zeny aj 5 dni, takze ak ste spolu aj pred ovulaciou a prave pocas nej nie, takze otehotniet mozes. Po ovu je uz sanca minimalna, resp. cca den po ovu este sa da otehotniet. ja to neodpprucam, lebo potom je uz vajko prezrete, sice sa oplodnit moze, aleze mozu byt potom vyvojove vady. Z genetickeho hladiska to nie je moc dobre, nevymyslela som to ja.
@jituska666 treba sa snazit pred ovu, tak aj spemrie maju viac casu na cestu k vajicku. Cca od 10.dna cyklu kazdy druhy den. 10- 12-14-16, potom uz to nema zmysel z hladiska "plodenia". Je dobre si merat bazalnu teplotu, ta Ti vela napovie o tvojom cykle a lepsie si to viete naplanovat a budes vediet ci ovulaciu vobec mas, lebo bez toho to nepojde. Asi tolko v skratke. 🙂
@snehulienka82 vychádzam z toho keď mám pozitívny test tak ovulacia je či sa mýlim? A teplotu si nemeriam, to sa musí Zevraj pravidelne a aj tak som z toho blbá
@jituska666 no, práveže nemáš záruku. BT ti ale presne napovie, či ovu bola alebo nie. Ovu nastáva posledný deň s nízkou teplotou. Niekedy aj podľa poklesu teploty vieš aj dopredu, že kedy bude ovu. Podľa viacerých cyklov si už vieš určiť aj vopred. Treba merať v cca rovnaký čas, najlepšie v pošve. Sú na to rôzne aplikácie aj celé skupiny, je to jednoduché, len si treba na to zvyknúť. 😉
@snehulienka82 v pošve tak to som ani nevedela. Merať raz za den? A každý jeden den?
@jituska666 každé ráno okrem menzesu. Pred ovuláciou je teplota nižšia, ja mám napr. "nízku" teplotu 36,3-36,5. Po ovu ide teplota hore, a ostáva vysoká do menzesu, deň dva pred ms začne klesať. Ak je 18 dní vysoko, tak je žena tehotná. Ja mávam "vysokú" teplotu 36,7-36,9. Ale každá žena to má inak.
Prosim vas objednavate ovul.testy z internetu?Mate nejakyu stranku,kde su dobre ceny?Lebo v lekarni su drahe.
@jituska666 je tu téma Grafy bazalnej teploty, baby sa tam radia, či už mali ovu a tak... Môžeš sa tam pridať, ak chces.
@snehulienka82 super Dik za info. Skúsim to. A ráno v hocijakú hodinu,? Napr že každý den o 9?
@jituska666 je to bazalna teplota, takze merat treba pri zobudeni. Talze ak chodis do prace a vstavas o 6, tak aj víkend musis vstat kvoli tomu o 6. To je jedina nevyhoda.

@jituska666 teraz uz aj mne, ale ovu este nebola isto, lebo teplotu mam nizku